Így igaz. És sem a teljesítménye, hanem a múltbeli érdemei alapján emeltem ki Okos Dávidot. Bár azt azért férfiasan be kell vallani, hogy Édes Baba szerepe leginkább lelki támaszként és szerencsét hozó talizmánként értékelhető, de ha a sztár csak akkor nyugodt, ha mellette van, akkor mellette kell tartani:-)
Ebben meg fognak oszlani a vélemények, kinek-kinek ízlése szerint. :-) Lesz aki szerint Navarro volt a májer, lesz aki szerint Vino és lesz, aki mást fog kiemelni. És biztos mindnek igaza lesz, mert simán fel lehetne sorolni egy-egy momentumot, ami az adott segítőn múlott.
Ezért nem emelek ki senkit, mert így nem lehet belekötni. :-)
Tuggyafene, talán semmit. Nagyon a hegyekre koncentrált, de végül mégse a Pireneusokban dőlt el a Tour.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a mai eszükkel hogyan döntenének. Mondjuk az elég pikáns lenne, ha már jövőre meglenne az újraegyesülés, de hát Fran megmondta hogy ő még tárgyalásban van. :-)
Nem Giro-Tour? Egyébként személyes véleményem, hogy várjon még azzal a duplázásos próbálkozással, úgy két évet körülbelül.
Amúgy éreztem én, mondtam is a Tour előtt, hogy nem lesz ez sima, lehet, hogy nem is lesz meg. Persze Máté kinevetett. :) A kronó előtt is sejtettem, hogy nem lesz itt perc fölötti különbség a két srác között. Nem tudom, mit ronthattak el a felkészülésnél?
Ritka izgalmas végjáték volt, kezdve a két Tourmalet-futammal végezve a fej-fej melletti cronoig. Meglett a harmadik, de azt hiszem kevesen gondolták volna, hogy csak ennyivel lesz meg. Sokan mondják, hogy „ha” meg „de”, csakhogy egyrészt a sportban egyik se nincsen, másrészt meg szerintem ez az eredmény esősprológostul, macskakőkáoszostul, békemenetestül, láncleesésestül reális. Contador még mindig jobb Schlecknél az időfutamon – nem sokkal, de jobb. A hegyeken nem bírtak egymással, de a másik fontos számban Contador még jobb.
A csapatról néhány szót… Maximális elismerés a teljesítményükért. Azon öt csapat között vannak, akik kilenc emberrel mennek Párizsba, pedig kijutott nekik a jóból, és maximálisan teljesítették a feladatukat. A csapat a sárgáért jött a Tourra, meg Vino szakaszgyőzelméért – megvan mind a kettő. Megvallom őszintén nem hittem hogy ilyen jók lesznek, de mindig ott voltak Contador mellett, mikor kellett.
Voltak kellemetlen meglepetések is. Pl. a Shack, mely a kapitányától függetlenül gyengén szerepelt. Ha nincs a jó öreg Redneck a 10. helyével a csapatverseny vajmi kevés vigasz lett volna egy olyan egységtől, ahol legalább három pódiumképes versenyző van. A másik betliző a Liquigas, pedig Basso hogy fogadkozott, hogy nyerni megy… Evanst is említhetném, de szerencsétlen szét van hajtva, hogy kielégítse a szponzort, nem csoda, hogy összetörte magát.
Azért minden siker és csillogás ellenére egy kicsit mégis kitör belőlem az örök pesszimista. :-) Andy Schleck nagyon sokat fejlődött tavaly óta, mind a hegyen, mind az időfutamon. Contadornál nem látok ilyen mértékű javulást. Hogy ebben mekkora szerepe van lecserélődött menedzsmentnek azt nem tudom, de már hétfőn el kell gondolkodni a jövő évi felkészülésen, mert könnyen lehet hogy az idei módszer jövőre kevés lesz. Már természetesen, ha jövőre szeretne indulni a Touron, mert mintha említve lett volna valami Giro-Vuelta dupla…
Nem tudom mire fel ez a látványos antialkoholizmus, de miután dohányozni se látok senkit, lehet hogy ez egy ilyen "illendő" műintézmény, vagy legalább is egy nemivó-nemdohányzó terem.
Itt pedig egy Almati-i összejövetel képei. A helyi szurkolók összeültek Tourt nézni. Ebben még nem lenne semmi különös, de itt sztárvendég is fennforog az otthon nyaraló Dima Fofonov személyében.
Ha a TT-n kiosztja az akár 2-3 percet is(akár utól is érheti, mint '97-ben Ullrich Virenque-et, ez egy baromi hosszú időfutam lesz), akkor épeszű ember nem fogja szóba hozni ezt a 39 mp-et
Ez matemetikailag rendben van, csak a gáncs nélküli lovag mítosza
a szerethetőség, a szimpátia szenvedett csorbát.
Most dolgoznak PR-osok, hogy lehetne ezt kiköszörülni.
Itt egyszerűbb lesz számolni, mint Rasmussen kizárásakor...ha 39 mp-nél kevesebbel nyer a végén, akkor ezen múlt, ha nem, nem...hál' Istennek, hogy nem esett el Schleck lefelé, úgy, hogy esetleg fel kellett volna adnia a versenyt, na AKKOR nem mosta volna le magáról Berci, hogy csak emiatt nyert.
Ha a TT-n kiosztja az akár 2-3 percet is(akár utól is érheti, mint '97-ben Ullrich Virenque-et, ez egy baromi hosszú időfutam lesz), akkor épeszű ember nem fogja szóba hozni ezt a 39 mp-et
A párizsi számomra azért szebb, mert nehezebb volt. A Champs Élysées-n megszökni és célba érni nagyon különleges, sokkal nehezebb mint egy ilyen szakaszon. Az összes maradék sprinter teljes erőből megy, ott nem engednek el senki, izomból kell megoldani.
Ennek a mostaninak az emeli az értékét, hogy a visszatérése után szerezte.
Nincs szerencsém ezzel a Tourral… Volt három szakasz, ami jó volt, azokat nem láttam. Ezt a mait meg igen, pedig ez inkább csak érdekesre sikeredett.
Elébb a csapat bemutatta, hogy ők is tudnak erőt demonstrálni, méghozzá valamivel hatékonyabban, mint a Saxo. Aztán Kevés Szavú Szása megcselekedte, amit megkövetelt a Haza és amiért végső soron elindult a Touron. Majd az Olimpiai Bajnok és az Olroji Hobbivadász kérte ki magának, hogy kétesélyes a verseny. Végül a mai…
Mindegy, történt, ami történt, Contador tudja, megérte-e a füttykoncert. Csak azért sajnálom, mert ha úgy alakul a vége (ahogy fog :-) ), akkor az örökbecsű „bezzeghaRasmussentnemküldikhaza” mellé lesz új muníció a ”bezzeghabevárjaSchlecket”.
Ami az erőviszonyokat illeti érdekes volt látni, hogy a Saxoból már majd mindenki elfogyott, Contador körül még három-négy Astanást lehetett látni.
Az állás:
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 72:50:42 2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:08 3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:02:00 4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:02:13 … 9 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:07:12 55 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 1:21:50 58 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 1:23:27 93 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 2:04:55 114 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 2:20:35 121 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 2:26:29 127 Andriy Grivko (Ukr) Astana 2:30:57 148 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 2:46:54
Négy érdekes és kevésbé érdekes szakasz van mögöttünk, számos tanulsággal. Először is bebizonyosodott, hogy immáron nem Ekela a dzsungel királya. Persze ezt eddig is lehetett sejteni, de a bizonyosság, az bizonyosság. A Világbajnok felhúzta a sárga trikót, ezzel igazolva a csapata meghívását, aztán gyorsan el is vesztette, még ha nem is teljesen önhibájából. A Bastille-napon portugál szakaszgyőzelem született. Ráadásul Paulinho nyert, aki szinte csapattagnak számít, szóval hip-hip-hurrá. Egyébként úgy fest, Bruyneel némileg szabadon engedte a madárkáit, az átkötő szakaszokon mehet, ki merre lát. Végül, de nem utolsó sorban itt volt ez a híres-neves sprint, a zsűrivel meg a statuálással.
Csapatunk a hegyeken igen kemény munkát végzett, nem emelnék ki senkit, mert mindenki maximálisan odatette magát a feladatában. Ha bírni fogják a harmadik hetet is, akkor rajtuk nem múlik a dolog. Kevés Szavú Szása az, aki az elvárások alatt teljesít szerintem, vagy tartalékol, vagy még a látszatát is kerülni zseretné, hogy kétfejű a csapat. Igaz az ellen sem lazít, a Saxo ma egy l’art pour l’art erődemonstrációt tartott, csak hogy érezzék a többiek a törődést.
Előre meg lett mondva vala, hogy a Tour a Pireneusokban fog eldőlni és lőn. Most már elég nagy valószínűséggel kimondható az is, hogy két versenyző fogja eldönteni. Nagy valószínűséggel, de nem bizonyosan, mert a hőség tovább tart, és bárkit fejbe csaphat. Könnyen lehet, hogy csak az időfutam fog dönteni, én egyik hegyen se láttam, Hogy Andy Schleck vagy Contador fogást talált volna a másikon. Márpedig Contador jobb időfutamos, tehát Schlecknek az előnye ellenére támadni kell. Contador meg nem lenne Contador ha nem támadna. :-)
Addig is még egy nap a szökevényeknek egy meg a sprintereknek és jöhet a haddelhadd.
Az állás:
1 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 53:43:25 2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:00:41 3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi 0:02:45 … 14 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:06:31 56 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 0:48:36 64 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 0:51:06 89 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 1:07:17 95 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 1:12:48 108 Andriy Grivko (Ukr) Astana 1:18:53 136 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 1:31:02 173 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 1:56:48