ses, ettől függetlenül még jár a lopós, erre még egy egyébként vagány kilométeres sem mentség :))) gondoltam, te, aki a leleplezésben élen jársz, a lopóssal is példaértékűen szigorúan bánsz :))))
Vuru, ezt már ellőtte valaki, ezért nem mertem én sem használni.
Akkor hála istennek, hogy én a "sokadalom/dok a shalom" verziót használtam; így ugyanis a rímem nemcsak, hogy nem lopós, hanem még szabályos is, a tieddel ellentétben... ;)
Most nekem is csak egy van, de az jó hosszú, 10 szótagos:
A tévétorony oltása után enni érkező tűzoltók pórul járnak Meglebben a pincérkabát, orosz kantinos ereget –
visszarettentve így a bátor Osztankino-sereget…
Csiszár új oldaláról mutatkozik be: Hrutkát menedzselné, de, bár a focista vagány, eleve bukásra ítéltetett az üzlet Hiába is menő Jani,
Ebből nem lesz, Jenő, mani!
E-papi: igen, ezek is azok. A topiknyitó nem ír ugyan erről a típusról, de elég régóta kecskének számítjuk, tehát nem véletlen, hogy sessel ilyeneket is írtunk!
Háromféle kecske van: betűcsere, betűugratás, azonos betűk cseréje azonosakra. Ez a 3. típus volt. Próbáld ki te is, a második és harmadik típus is izgalmas feladat!
Ez pedig kínrím, de ide az is jöhet...
Térgeometriai érdeklődésű kubikos Kérdezte a lapátló,
hogy mi az a lapátló.
bonyolítom ugyan, íme a lopós:
Csaló látnok, ki szardellakedvelő Ennek a jósnak kell a laza hát
mikor, mint mondja, Pestről hazalát.
De a kukkert nem-e lelte
mikor elemelte?
S a kicsalt pénzből öt éjt halaz át!
OFF
ses, vurugya: mindketten irtatok egy-egy olyan szosszenetet, ami szvsz nem teljesen szabalyos kecske. (Persze ettol fuggetlenul remekek!)
... kovácsoltvas a réten,
... kopácsolt Pasaréten. illetve
... csóri csírában,
... Lóri, lírában! Nem kekeckedni akarok, csak kivancsi vagyok: ezek is belefernek a kecskerim kategoriaba?
ON
A francba, szarbantartás volt, mikor előző művem beküldtem, visszalépni meg nem lehetett...
Újabb nyesedékek:
Hálószobatitok
Nejem első s hátsó fele taszít,
Gyakran áll hát tele fasz itt.
Agresszív társkereső
A csaj mindenkit félretaszít,
Nagyon akar télre faszit...
A Vöröskereszt automatizál
Leszívja a vért a szerkezet,
Három litert kért a szervezet...
Ja, a limerickről jutott eszembe:
Talán majd egyszer megjelenik az Alapítvány közleményeit ;-) tartalmazó könyvecskénk, aminek címe A vers nyalóság :-) Egyszer lefordítottam angolra a címet, ez lett: Rhymelicks :-)))
Namármost. Ez itt a topic, ide beleférnek a nyesedékeim. ;-))) Az Alapítványban csak a szemétkosárba kerülnek, igaz, ha az megtelik, lefölözzük ;-)
Szóval ne tessék félni, hogy valami nem üti meg az alapítványi szintet (ami amúgy is folyton változik :-), tessék alkotni bátran (de azért ha lehet, szabályosan ;-)
Nyes.:
Jimmy mégsem pisztolyt használt?
Kádból pattant, "most már elég!", kúrta le a szappant,
Puskát fogott, s bajonettel szúrta le a kappant.