Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.20 0 0 412

Közel 1,5 hét alatt már nálam volt a kártyám is.

Kártyaaktiválási idő is csak annyi volt, hogy beírtam a számát netbankban, majd átkattintottam a számlaáttekintésre, és kaptam is az üzenetet, hogy aktiválták.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.20 0 0 411

Elég megbízható. Az ügyfélszolgálat reakcíó ideje messze felülmúl minden egyéb hivatalos helyet, amivel eddig találkoztam, még külsősként is. (1-2 óra alatt akár már e-mailre is válaszolnak).

Anyagilag is évről évre nagyobb a bevételük, nincs devizaproblémái (vagyis akkor alakult át a bank, mikor a devizaproblémák voltak, így nekik semmi ilyen gondjuk nincs). Tulajdonosa sem kérdőjelezhető meg, hiszen Demján Sándor eléggé tapasztalt üzletember, és ahogy őt ismerem, még veszteséggel is müködtetné a bankot, hiszen a többi vállalata a veszteséget többszörösen felülmulná.

De mint írtam, ilyen probléma nincs, mivel a mérlegfőősszeg is évről évre nagyobb, az ügyfelek számával együtt.

islorinc Creative Commons License 2013.04.19 0 0 410

Az, hogy itt a legjobbak a kondíciók, egy percig sem kérdőjelezném meg. (számlavezetés, betét) A kérdés egyedül az, hogy mennyire tűnik a bank erősnek, stabílnak?

Mennyire megbízható?

Vadista Szandál Creative Commons License 2013.04.11 0 0 409
helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.07 0 0 408

Szerintem ne idegesítsd magad a kártyadíj miatt, csak legyen a számládon annyi pénz, mondjuk 2ezer, hogy le tudják emelni a kártyadíjat,  ha akarják. Aztán majd leveszik, amikor jónak látják.

Előzmény: Törölt nick (406)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.07 0 0 407

A hirdetményük szerint nem ingyenes a kártya a Bajnok csomagban sem. Szerintem úgy vannak vele, hogy valamiért a "Bajnokok" is fizessenek. Ettől függetlenül még nem terheltek meg, pedig már aktiváltam a kártyát, mert 2 hónap után letiltják, ha nem aktiválod.

Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.07 0 0 406

Te Bajnok számlát nyitottál szerintem, én meg alapszámlát (Sztár).

Te esetedben kötelező is volt a kártya (mert a kondíció előírja). De szerintem nálad ingyenes is a kártya. 

Én írtam az ügyfélszolgálatnak, azt mondták megterhelik a számlát, és amennyiben nem egyenlítem ki időben, a kényszerkamat kamata megy rá (26% kb).

Naponta nézem, kedden voltam számlát nyitni, de most vasárnap van és még mindig semmi. Lehet írok egy e-mailt nekik, csak remélem nem telefonon akarnak hívni. 

(már a falnak megyek, mikor ilyen apróságért csörög valaki... általában rossz időben...)

helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.06 0 0 405

Köszönöm a tájékoztatást, nem tudtam erről.

Előzmény: maker7 (404)
maker7 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 404

Ez nem igaz, régebbre is visszamehetsz, csak az időtartam két vége ne legyen 31 napnál messzebb egymástól. De ez több banknál is így van.

Előzmény: helloeverybody! (403)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.06 0 0 403

Én február 25-én nyitottam számlát, de még mindig nem terheltek meg a kártyadíjjal. Ajánlom figyelmedbe egyébként a VIP tagságot. Ha legalább 3 hónapon át teljesíted a feltételeket, elengedik/visszatérítik az éves kártyadíjat és fél százalékkal több kamatot kapsz a pénzedre. A lényege, hogy havi szinten - mindegy hány tételben - legyen legalább 350-es pénz jóváírás a számládon. Ha van másik olyan számlád, ahonnan ingyen utalhatsz, folyamatosan megoldható szerintem. Ilyen szempontból sem rossz a Gránit, s idáig gyakorlatilag csak egy gyenge pontot érzek a rendszerben: csupán egy hónapra visszamenőleg mutatja a számlatörténetet. Éppen ezért, ha olyan utalást kezdeményezek, amely esetében előfordulhat, hogy esetleg több mint egy hónap elteltével is szükség lehet arra, hogy vissza tudjam keresni, inkább az Erste-ből vagy a K&H-ból utalok.

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 402

Mármint bankkártyára vonatkozóan.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 401

És azt megtudod mondani hogy kb, mikor terhelik meg a számlám?

Mert azt mondták, így kell fizetni, hogy ráterhelik, ez oké meg minden. De kedden csináltattam a számlám, szerda óta él, és még nincs rajta terhelés.

Vagy utólag terhelnek?

helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.02 0 0 400

Bő 1 hét a kártya, aztán utána valamikor a PIN-kód.

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.02 0 0 399

Hát ma megkötöttem a szerződésem. Holnap jön a jelszó a pinkód/kártya meg... majd egyszer :D Azt nem kérdeztem. Elfelejtettem.

helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.31 0 0 398

Max. negyedóra. Nekem sima kártyám van, de arra se lett volna szükségem, ha nem írják elő kötelező elemként a Bajnok számlacsomaghoz. Ugyanakkor ha opciós lett volna, akkor sem választottam volna dombornyomottat, mivel nekem a sima is elég, mivel a vásárlásokat hitelkártyával intézem, pénzkivételhez pedig az olcsóbb kártyais megfelelő.

Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.31 0 0 397

Sziasztok.

Kedden nyitnák számlát a Gránitbanknál. Kb. mennyi idő a számlalétrehozás? Ti sima, vagy dombornyomott kártyát kértetek? Miért?

helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.28 0 0 396

Nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hová teszi a pénzét, mi éri meg neki. A Gránitnak jelenleg igen kedvező betéti ajánlatai vannak, ezért is nyitottam folyószámlát ott magam is egy hónapja, s csak azt sajnálom, hogy nem előbb tettem. Nekem is pénzbe került Salgótarjánból oda-vissza utazni, plusz helyi jegyek, viszont hosszú távon szerintem megéri, mert gyakorlatilag az összes leköthető pénz odamegy most már, mivel itt helyben semmilyen jó ajánlat nincs. Nekem is van SzuperNulla az Erste-ben, Zéró a K&H-nál, de most egyik se ajánl semmit. Ráadásul az is a baj a bankok többségével, hogy szinte csak a friss pénzt preferálják, míg a Gránit egyelőre feltételek nélkül adja a kedvezőbb kamatait. Ezen kívül a számlán tartott pénzre is ad valamennyit, ami ugyan nem sok (jelenleg 2% 500ezer alatt), viszont mégis csak több az általánosan megszokott 0,1%-nál.

Előzmény: Fogár (389)
bindera Creative Commons License 2013.03.28 0 0 395

Úgy értettem, hogy a granitnál nincs, máshol, pl a citinél tudom hogy van.

Előzmény: Törölt nick (394)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.28 0 0 394

A Granitnal nem tudom hogy megy, de amugy nyilvan van ilyen (azaz h devizaszamlahoz kartya). A legjobb megoldast en az Unicreditnel hasznaltam. Ott ugy mukodik, hogy egy EUR koltest eloszor az EUR szamladrol, egy USD-set az USD szamladrol vonja es csak ha azon nincs fedezet utana a forintrol. Es ez tok automatikus.

Előzmény: bindera (393)
bindera Creative Commons License 2013.03.28 0 0 393
Szerintem nincs olyan kartya ami eurot kezel.
Előzmény: rokygan (392)
rokygan Creative Commons License 2013.03.27 0 0 392

Eddig mindig úgy mentem külföldre, hogy beváltottam a forintot - mondjuk euróra -, és kp. fizettem a tankolásért, némi vásárlásokért stb. Most elgondolkodtam a devizaszámla nyitásán itt a Gránitban. Mi a véleményetek, tapasztalatotok, megpróbáljam? Vagy csak ezért nem érdemes devizaszámlát nyitni.

bindera Creative Commons License 2013.03.27 0 0 391

Érdekes.

kb egy hónapja próbáltam utalni, de nem sikerült, mert nem volt anyi pénz a számlámon.

Ezért ujra indítottam egy kisebb összeget és gondoltam ennyi.

Hát nem.

most került annyi pénz a számlámra amennyi akkor nem volt, a bank megjegyezte a sikertelen utalást, és most elutalta azt is(:

maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 390

Azért ha az utazásnak felmerül költsége, akkor gondold meg a dolgot! A nettó kamatkülönbség nagyjább 3700 ft. Ebből a visszautalás költsége lejön, úgy már csak 2000 ft-nál vagy. Ha ingyen mész Pestre, és ingyen utalsz oda... Szóval sajnos a sok adó miatt ez ilyen. Ellenben az éves lekötés sokkal vonzóbb lehet!

(Pár kattintás neten lekötni, úgyhogy ne ezen spórolj, mehet az többfelé!)

Előzmény: Fogár (389)
Fogár Creative Commons License 2013.03.26 0 0 389
értem,köszönöm,ma fel is hívtam őketazt hiszem mindent megtudtam amit akartam.a saját lakossági folyószámlavezető bankomnál is megnéztem,ott a legjobb az 5,45 EBKM lenne 6hónapra, 1évre is vm hasonló-viszont itt nem lehet menet közben hozzányúlni,mert akkor bukik az egész...valahogy emiatt hajlok jobban a Gránit Bank felé...nem mintha tervezném,hogy hozzá nyúljak,de az ördög sosem alszik ugyebár... (sajnos)kiszámoltam,hogy még ha lekötés lejárta után utalom is a pénzt ahhoz a bankhoz ahol van kártyám (és 0 Ft os-Erste Szupernulla szlám) akkor is pár ezer Ft-al beljebb vagyok még az utalás díját levonva isegyedül az ügyintézés a macerásabb,mert be kell mennem miatta Bp-re,Erste meg helyben is lenne,mindegy...és szerintem kb 3részletre fogom bontani ezt a "hatalmas" összeget...többre sztem hülyeség elaprózni,így sem egy giga összeg
Előzmény: maker7 (388)
maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 388

Igen, azért írtam, hogy ne kérj kártyát. És olyan csomagot válassz, aminek nincs feltétele (talán sztár a neve).

Bocs, ha nem ideillő szót használtam. :D Végülis a kamatkülönbség miatt már lehet hogy tényleg nem éri meg több banknál elosztani a pénzed.

Előzmény: Fogár (387)
Fogár Creative Commons License 2013.03.26 0 0 387
értem,köszönömahhoz,hogy ilyen betétet kössek,szükséges létesítenem náluk vajon folyószámlát?
Előzmény: helloeverybody! (386)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.26 0 0 386

diverzifikálás: különböző típusú, hozamú, kockázatú és lejáratú befektetések együttese, amely a kockázat és hozam esetleges ingadozását, likviditás hiányát jelentősen lecsökkenti (tőzsde).

Nem hiszem, hogy ilyen tudományosan kellene megközelíteni 800ezer forintot, ugyanakkor tény, hogy általában azt javasolják, hogy különböző bankokban, befektetésekben, portfóliókban tartsuk a vagyonunkat, mert az nagyobb biztonságot jelenthet. Én nem hiszem, hogy Magyarországon ennek olyan nagy jelentősége lenne a lakossági betétszámlák esetében, mert ha isten ne adj, bejönne egy államcsőd, az úgyis vinné az összes bankot 1-2 kivételével. Az más kérdés, hogy lehet, hogy ott nagyobb biztonságban van a pénz (AXA, ING, Citibank). Jelenleg valóban igen kedvező a Gránit Felemelő betéte, ráadásul napi kamatot is ad, ha véletlenül fel kellene törni. Ezért talán célszerű lenne 100-200ezresével lekötni, és ha véletlenül kellene a pénz egy része, nem kell mindet feltörni.

Előzmény: Fogár (384)
hilz Creative Commons License 2013.03.26 0 0 385

Mert ha mégis kell később valamennyi, akkor nem az egészet kell felbontani, csak az éppen szükséges részt.

Előzmény: Fogár (384)
Fogár Creative Commons License 2013.03.26 0 0 384
nem értem mi az,hogy diverzifikálni szeretnék...nem tudom szeretnék e :Da nem egyösszegű lekötést úgy érted,hogy pl osszam 4felé?-az úgy miért lesz jobb?
Előzmény: maker7 (383)
maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 383

Igen, jelenleg. Még talán az axa nem rossz, ha diverzifikálni szeretnél (illetve megnéztem most, pont tegnap csökkentettek kamatot...). Kártyát ne kérj, és ne felejtsd el nem egyösszegben lekötni.

Előzmény: Fogár (382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!