Nincs itt semmilyen parttalan vita, ha meghallgatjuk egymás érveit és nem csak hülyeségeket írogatunk. Például én most teljesen el tudom fogadni Godemperor gondolatait.
Elfogadom, hogy te másképp látod, van is benne igazság, az mindenképpen, hogy Anderson sérülés utani formajat nem lesz nehéz Somogyinak hoznia. Ahogy Goloman is előrelépés lehet Lakehez képest, Clarkot meglátjuk. De azért ha a két triót csúcsformában hasonlitom ossze, akkor megvan a minosegbeli különbség. Igazabol én erre gondoltam elsősorban.
De végre jó volt olvasni egy értelmes, vitaindító hozzászólást.
Egyértelmű, hogy Zozó mellé valakinek előbbre kell lépni, mert egyedül nem fog neki menni. De nem azért, mert a tavalyi Anderson és a tavalyi rájátszás Evanja annyira hiányozni fog, mert amikor helyzet volt a szezon végén, ők is eléggé hátul álltak, és nem nagyon tolakodtak előrefele
Ha azt hasonlítom össze, hogy mit szeretnék látni a Somogyi-Clark-Golomán hármastól, és hogy mit láttam a tavalyi (szigorúan csak a tavalyi!) szezon során az Anderson-Bruinsma-Lake triótól, akkor én úgy gondolom, erősödtünk!
Persze mások lesznek a szerepek, nem látjuk még, hogy ki hányadik opció, Clark sötét ló, stb.
Én is felvetettem valamikor, hogy Zozó mellé valakinek elő kell lépni pontdobásban. Falco man Kyan rossz teljesítményét talán próbálja kozmetikázni, de a legtöbben inkább alulértékelik.
A Bruinsma Anderson duo magas szinten is megállná a helyét bármelyik ligában, és egyértelmű hogy nem érkezett sztár légiós a pótlásukra.
Ezzel nem egészen értek egyet. Lake tavaly inkább visszafejlődött, szerintem Golomán hasznosabb lesz. Anderson egész éves produkcióját nem hinném hogy nagyon alulmúlná Somogyi (sérülés utánit biztos nem), Clark-ot meg még senki nem látta egy másodpercet sem, tehát vélemény se lehet róla. Ezt lényeges minőségbeli különbségnek beállítani szerintem botorság.
Én eddig teljesen elégedett vagyok, aztán majd kiderül...
Tegnap is már mondta valaki, és ma újra hallottam, hogy légiós még érkezhet, keresgélünk. Nyílván az a biztos, ami megtörtént, de akitől ma hallotta, szokta tudni a dolgokat.
Azt tudom, hogy legkésőbb hétfőn már itt lesz velünk. De szerintem a pénteki edzőmeccsükön már nem játszik a Burgosban, mert a napokban már Magyarba lesz!
Azért az Evan-Anderson-Lake kontra Clark-Somogyi-Golomán triók között lényeges minőségbeli különbség van összességében. Nyílván ez egyenesen arányos az anyagi különbséggel is.
Itt nem is ez lesz a legfőbb kérdés a csapat szempontjából, hanem az, hogy Beni és Benke fel tud-e nőno Zoli szintjére és bajnoki címre tudják-e vezetni a Falcot kupagyőzelemmel, nemzetközi kupával? Tavaly ez ugye sikerült, de az egy teljesen más szituáció, hogy a csapat első számú játékosa sérült volt nagyon sokat és miután visszatért meg sem közelítette a valós tudását míg a második számú játékosa is gyengébb volt, mint ahogy vártuk, főleg a 2 évvel ezelőtti formájához mérve. Így lett szépen egy Zoli-Beni vezette duplázó csapatunk.
Most egy sokkal nehezebb szituáció lesz nekik, mivel rajtuk lesz a nyomás, hogyha szorul a hurok, előjönnek esetleg rookie head coach mistake-ek, akkor ők ezt a klasszisukkal kompenzálva nyerjék meg nekünk az adott találkozót. Most ki van mondva, hogy Zoli,Beni és Benke az első, második és harmadik számú vezetőink, amire teljesen máshogy kell készülniük mint tavaly kellett.
Ha ezt sikerül megugraniuk és ugyanilyen vagy közel hasonló eredményeket érünk el csapat szinten, ők pedig javulnak egyéni statisztikában, akkor utóbbi kettőnek lehetséges, hogy össze fog jönni a hőn áhított külföldi szerződés. Ebből a szempontból is egy nagyon érdekes szezon lesz ez a mostani.
Sziasztok! Rég jelentkeztem kicsit pihentem énis,örülök Somogyi érkezésének még ha nincs is róla friss infóm jolenne ha megérkezne Bányász kupára és láthatnátok mert én sajnos nem tudok menni de aki teheti az menjen el! várjuk a friss fejleményeket!
Vegye meg mindenki a jegyet, mert nem nagy a vendégszektor és akár 15 pécsi és 5 nyíregyházi is bevásárolhat oda. Egész napos jegyek vannak, és nem csak a mi meccsünkre vesznek jegyet oda.
Én még nem kaptam meg tőlük a meghívómat, de azért köszönöm, hogy tolmácsoltad itt a kedvességüket.
Azért a klubbal egyeztethetnétek azzal a kérdéssel kapcsolatban, amit írtam, aztán majd ők rákérdeznek az oroszlányiaktól. Mert lehet, hogy 72-nél több szombathelyi menne, szóval egy kérdést megérne. Nehogy az legyen, hogy sokan 15-41 székekre vesznek jegyet, aztán előbb mennek és beültetik őket 1-12-ig, akik meg eredetileg oda vettek jegyet ők meg hoppon maradnak. És tényleg mindenki oda üljön, ahová a jegyet veszi, mert az igazságtalan, hogy valaki már ma megvásárolja a számára szimpatikus helyet, aztán lehet csak már egy szar hely marad neki, mert nem megy oda egy órával korábban meccs előtt. Legyen rend, mert nálam az alap elvárás. Köszönöm.
Jó kérdés! Remélem szombaton leszünk páran! Az Oroszlányi szurkolók amúgy szeretettel várnak minden Szombathelyit a kupára, meghívták az USB-t és minden Falco szurkolót! Személy szerint nagyon csípem őket!
Akik menni szeretnének Oroszlányba, azok már tudnak vásárolni jegyet. Azt komolyan kell venni, hogy a V- vendég szektorban csak az 1-12 sorszámú székek ( 6 sorban) állnak a vendég szurkolók számára rendelkezésre? Azt írják, hogy 15-41-ig számozott székeken a hazai szurkolók foglalhatnak helyet.
Én úgy gondolom, hogy a keret alapján a most következő szezonban is mi leszünk a legesélyesebb csapat a bajnoki címre. Aztán, hogy ezt tudjuk e majd realizálni az kiderül. Nyilván több dolog függvénye, például biztosan kelleni fog hozzá Clark minőségi teljesítménye is (őt ugye mindannyian kíváncsian várjuk mire képes, hiszen még nem ismerjük). A tavalyi csapat is elég volt a bajnoki címre, ráadásul a legnagyobb rivális otthonában bizonyították, hogy pszichésen simán bírják a nyomást. Ahhoz a csapathoz képest a magyar mag egyértelműen erősödött ( Golomán mellett most már Somogyival is kalkulálva, és Kovács Benedek is előreléphet), a légiósokat tekintve pedig Barac maradt, Anderson és főleg Lake nem tett hozzá sokat a sikerekhez, így mondhatni, hogy a Bruinsma-Clark "csere" az egyedüli kérdés. Ha ez jól sül el, akkor gyengébbek biztosan nem leszünk az elmúlt szezonhoz képest.
Szerintem idén egy nagyon magas szinten védekező csapatunk lesz, hasonló, mint a Hooker-Curry-Reddic féle csapat volt.
Plusz a magyar mezőnyben a legmagasabb szerkezet lehet a miénk, mindkét irányító 190 cm felett van és a két center is jóval magasabb az átlagnál (208 és 211).
Mindkét irányítónk 5 körüli lepattanóátlagot hozott az elmúlt idényben.
És ezt ki is kell használnunk.
A sok lepattanóval nagyon el lehet venni az ellenfél kedvét a játéktól.
Ez a fiatalszabály azt a 3 csapatot szívatja leginkább akik hazánkat képviselik nemzetközi porondon.
Hozzál minőségi légióst úgy, hogy azt mondod neki, hogy a NK-ben nyomhatod, de utána a magyar bajnokságban meg a kispadon fogsz ücsörögni az év hátralévő részében.
Én is úgy érzem egyébként, hogy a bajnokság lesz a fő prioritás, és ahogy már írtam Kovakov egy nyilatkozatában ki is fejtette, hogy a selejtezőből érkező egyik csapat lehet a csoportunk legerősebb tagja, szóval valóban nem lesz könnyű az idei BL sem, de mondjuk egy ilyen szintű sorozatnál ez teljesen normális. Az viszont vonzó lehet, hogy a csoport harmadik helyezettje play-in rendszerben továbbjuthat, igaz ez esetben idegenben kezdve. Nem szabad feladni a BL-t sem !
iden a bajnoksag elvez elonyt a bl szereplessel szembe. A keret is ugy lett kialakitva. Tudom, hogy a szurkolo mindenhol nyerni akar de iden erre volt penz es ha nem esik be valami tamogatas akkor nagy valoszinuseggel ez a keret lesz a vegleges ha nem lesz serules.
A Bajnokok Ligájában akkor is a 20-25 perc közötti játékidő a normális, legalábbis egy komoly csapatnál, márpedig nálam a Falco ilyen csapat. Ehhez 10 játékost kellene forgatni, és erre meg is lenne a lehetőség még egy (olcsóbb) légiós érkezésével. Persze , ha nem jön már senki, akkor is nagyon elégedett vagyok ezzel a kerettel.
A szakmai stáb érthető indokok miatt nem igazol plusz légióst mezőnyposztra (legalábbis jelenleg).
Egyrészt nem szeretnék megbontani a csapategységet, másrészt pedig a srácok is szeretnének több időt a pályán tölteni.Ez érthető is, fiatalok, bírják a terhelést és szinte mindegyikük képes arra, hogy egy jól sikerült szezon után egy erősebb bajnokságba igazoljon.