Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7401
OFF. Miért ragasztják/takarják le szig'szalaggal - néha - a billentyűk típusát/márkáját koncerteken? (pl.: KORG, ROLAND stb.)
ozjo Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7400
Hamár itt tartunk, mindenki ismeri: hogyan bánjunk a spinétünkkel
Vigyünk-e pótcsöveket a koncertre?
tehtube Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7399

Végülis a legtöbb országban erre való a lomtalanítás. Csak ki kell tenni a ház elé. Még lehet hogy valaki örülne is neki. Kis tökfilkók. A sapkában még szánalmasabbak.

Viszont itt válik el a búza az ocsútól, vagyis egy extrém minőségű mechanikus/csöves Hammond a többitől. Mindegy, régen mi, miért és mennyibe került, mára a tényleges minőség tört magának utat, megbecsülést.

ozjo Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7398
Ez a lelkembe taposott!!!
Aki már szervizelt ilye-olyan berendezést, az azt hiszem nem ezt a bontási formát választaná. Valóban tele van a világ ilyen sípoló berendezésekkel, mert a hangjuk az borzasztó volt új korában is. (ugyebár láttunk már háztetőről ledobott hammondot is)
Én már jártam csökkent munkaképességűeket foglalkoztató elektronikai bontóban. Azt inkább ajánlanám.
Előzmény: tehtube (7395)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7397

Remélem az én kölköm nem veri majd szét a B3-at:-)

Egyébként nagyon szánalmasak voltak.....

Előzmény: tehtube (7395)
Dick17 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7396

Szervezők, figyelem!

2008
brian auger oblivion express
Brian Auger(Hammond B3)  Savannah Auger(voc) Karma Auger(dr) Jeffrey Connor (bass)
From over 10 years on the road, Soul and Blues in the better shape never got..!
Exclusive: Europe, except France, Germany and Austria
www.artemedios.com/brian_auger.html

Availability:
JULY 2008 from 15th to 20th 
confirmed 8 Chieti (I), 11 Gamlitz (A), 12 Porto S.Giorgio (I), 18 Trieste (I), 19 Luxembourg
optioned 5 Alessandria (I), 15 Udine (I)

NOVEMBER 2008 from 1st to 20th
confirmed 8 Horize (CZ)

APRIL 2009 > Club tour second half of the year

SUMMER 2009 > July tbc

tehtube Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7395

..... és ne erőltessük gyermekeinknél túlzottan a bennünk nem kiteljesedett zenei ambíciókat mert ez lehet a vége: vagyis ez

Igazából a tömegével ilyen-olyan legyártott orgona valóban nagy gondot okoz. Értékük nulla, ellenben elszállíttatásuk számottevő ktg.

tehtube Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7394

Húúú, de jót találtál! Végre van róla is néznivaló. Jó visszahallgatni a cd-ken lévő számait élőben. Szerintem őt kéne elhozni Magyarországra.

Ahogy írtam, a Hammondhoz más hozzáállás szükséges agyilag. Az, hogy megy a zongorálás, klasszikus orgonálás szükséges, de nem elégséges. Jól látszik 4,5. perctől.

Itt is egy jó kis felvétel másik Paglia Mintha egysebességes 22H lezli lenne.

Előzmény: LaurensHammond (7393)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7393
Hopppa hoppa, egy ujabb csemege Tehtube es jomagam kedvence. Izesen, Hammond-osan az Olasz kollega igy keni!
Erdemes masfel perctol nezni ha valaki unja esetleg, vagy a vegen...jo kis egyveleg a munkassagukbol.Sam Paglia Trio
Előzmény: LaurensHammond (7392)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7392
Előzmény: LaurensHammond (7391)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7391
Szamomra ez a zene, de nagyon! Az egesz nagyon egyben van, es a banda a hatvanas esvek kozepetol a hetvenes evekig ilyen hibatlan trio muzsikat alkotott. Az eneked szedito ahogy nyomja, nemcsak hanggal, hanem Hammond A100-al is:-)

Peddlers's Roy Phillips
Előzmény: szimizso1 (7390)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7390

Annyira nem lehetett ismeretlen, mert a Theme for the masses száma a Bonnie Tylernek a Turn around száma ezen alapszik szinte az utolsó hangig:-) De jó! Kis füves zene:-)

Előzmény: RókaMóka (7389)
RókaMóka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7389
(Egyszer már régen írtam róla, de akkor kaptam reakciót.)

Egy valóban ismeretlen amerikai együttes volt, nagyon szép orgonahanggal:

Ford Theatre

Dr Lonnie Smith tetszik. Mintha már láttam volna valahol. (Mezzo?)
Előzmény: tehtube (7388)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7388

Itt egy jó kis budapesti koncert. Ott voltam. Mannfred Mann Egyszerű, de hatásos fullos orgonahang Korg CX3-mal.

Pataki azt mondta hogy azért mellőzi, mert nem korszerű. Szerintem inkább ezzel palástolta hogy elszokott tőle és jobban kiigazodik a haknis nyenyeréin.

OFF: digizongi = Yamaha vagy Kawai.

Előzmény: RókaMóka (7387)
RókaMóka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7387
Igen, ezt én is sajnálattal hallottam másoktól.
Azért legalább még egy jót zenéltek együtt utoljára. (?)

Youtube-ra pakoltam fel egy adag Syriust, Jackie halála után. Syrius

A Van der Graaf Generator visszatérésének is nagyon örültem. (Csak sajnálom, hogy most már David Jackson, a szaxofonos nem lép fel velük. Kár érte, nagyon sokat dobott a zenén.) Tényleg Hugh Banton mostani soundjáról mi a véleményetek?
Nem emlékszem, hogy min játszik most élőben, de én nagyjából elégedett vagyok a hangzással (kivéve néhán hallhatóan digitális mozzanatot). Ti Hammond vájtfüllel biztos jobban meg tudjátok ítélni... :)

Más: Nem ismertek valami hasonlóan magas szintű fórum (mint ez) zongoristáknak?
Digitális Zongorát vennék, de a bőség zavarában nem tudok dönteni, habár a hangfoglaláson próbáltak közül a Kawai-k hangját élveztem a legjobban.
(Ám a hordozható Kawai-k mechanikája állítólag nem olyan jó. Sajnos azokat pont nem próbáltam ki akkor.)
Előzmény: Dick17 (7386)
Dick17 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7386
A Syrius 2001-es margitszigeti buliján viszont Pataki - bár ott volt egy Hammnod - hozzá se nyúlt! :-(((
Előzmény: RókaMóka (7378)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7385

A B3-om világos tölgy.... sárgás színű kis cirmosokkal:-)

Off. Cd megosztás......

Aztán rájöttem, hogy a DATmagnók rövid hajnalán, és a compack kazetták alkonya idején, videó szalagra archiváltam ezeket a felvételeket, mert akkoriban 100k forint volt egy nyavajás cd író. De megkeresem a cd gazdáját, és elkérem tőle. Vagy visszamásolom egy cdre az anyagot. Ez egy Pier Verrani felvétel (audiofil) két mikrofonos. Mire itt leszel, addigra megírom cdre.

Előzmény: constantino_lobasso (7381)
ozjo Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7384
...és hogy a magyarokról se feledkezzünk meg:
CSÍK-FOGARASI-JÁVORI TRIÓ
Előzmény: tehtube (7382)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7383

Talált, süllyedt!

Sanghajban a reklámhajón a kínaiak vetítenek és épp VK8-van valamilyen szinten a képernyőn. Szóval ON 8^)

Előzmény: okumoto (7380)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7382

A Hammond egy harmadik hanxer. Se zongora, se sípos orgona. Van egy rá jellmző stílus, gondolkodásmód. Olyan Dzsimmiszmiszes :-) Lehet nagyon másként is, de egyenlőre még eltérő recepttel senkinek nem sikerült olyan jó ízt kicsiholni belőle.

Zongora-Hammond duó leghíresebb anyaga: Eddy Louiss, Michel Petrucciani: Conférence de presse Vol.1-2 1994.

Meg másik Hammond-zongora együttállás: Procol Harum. Matthew Fisher-o, Gary Brooker-z.

constantino_lobasso Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7381

Nekem csak annyi kérdésem volna, hogy mikor osztod meg velünk ezt a cédét. Ja bocs, ez OFF. Ööö... milyen színű a B3-ad? ON

:)

Előzmény: szimizso1 (7379)
okumoto Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7380
Roland VK-8?
Előzmény: tehtube (7376)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7379

Vannak érdekes felállások, hangszerelések. Nekem van egy lemezem, amin egy gitár, veracruz hárfa, és templomi orgona szól. Latin Amerikai nótákat játszanak. Nagy élmény! Szerintem jó ötlet a tiétek is!

RókaMóka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7378
Igen, Syriusszal tisztában vagyok... :)
Dr Lonnie Smith-szel viszont nem, úgyhogy neki utánanézek. Köszönöm!

A zongora+orgona+dob trióról vélemény? Kicsit fura, de Van der Graaféknak bejött.
Hogy miért is érdekel? Én szívesen orgonálok, de a zongora mint hangszer jobban fekszik még mindig. Az orgonán még mindig túl zongorás vagyok, pedig 10 évig tanultam templomi orgonálni, de hiába. Viszont a másik tag csak orgonálni tud, pont a fordítottam... :)
Előzmény: tehtube (7373)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7377

?

Előzmény: tehtube (7376)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7376
   ezt
Előzmény: tehtube (7375)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7375

ON: miért tettem föl ezt a képet? :-)

tehtube Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7374

Most kapok a héten egy éxíjforgalmazótól ajánlatot a lezli textiles gömbszíjaira.

Oda is adtam neki mintának mindkettőt. Bármely nap kaphatom a választ. Bp-en van.

Előzmény: ozjo (7370)
tehtube Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7373

Szia. Egyszerű és hatásos recept gitártrióból orgonatriót alakítani.

A legfőbb művelője épp magyar volt, a Syrius. Ettől váltak híressé és kelendőkké nyugaton hogy Zeppelint, Hendrixet, Freet játszottak gitár nélkül főként orgonával.

A másik szintén fantasztikus megoldás Dr Lonnie Smith a Purple Haze lemezével: http://www.drlonniesmith.com/.

Szóval csak némi fantázia, stílusérzék szükségeltetik és baromi jó zene kerekedik ki belőle.

Ritkán kell húzkodni menet közben a drawbarokat :-) Meg a sampler egyben sz összes más hang forrása is.

Sajnos a Nordoknak is ez egy komoly hiányossága amit nyomkodással pótoltak úgy-ahogy. A C1-et már elfogadhatónak tartom. Igazán olcsón adják ahhoz képest.

A többinél elég sok megteszi, ha lemondasz a síró chorusvibrátóról, mert az valahogy nem akart összejönni nekik.

Vagy veszel egy tolókontrolleres midit, összekötöd nótbúkkal és B4-ezel.

Nyugodt lelkiismerettel csakis a Key-B solot javaslom :-)

Előzmény: RókaMóka (7367)
ozjo Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7372
Markacz urat keresd (más nem jó) 76/484-498 Ez egy SKF szaküzlet tehát messze esik a zene területéről, de szíjat tud szerezni. A bolt Kecskeméten van, de szerintem bárhova el tudja juttatni az árut és nagyon gyorsan.
Üdv:ozjo
Előzmény: Hensley (7371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!