Keresés

Részletes keresés

rokygan Creative Commons License 2013.03.27 0 0 392

Eddig mindig úgy mentem külföldre, hogy beváltottam a forintot - mondjuk euróra -, és kp. fizettem a tankolásért, némi vásárlásokért stb. Most elgondolkodtam a devizaszámla nyitásán itt a Gránitban. Mi a véleményetek, tapasztalatotok, megpróbáljam? Vagy csak ezért nem érdemes devizaszámlát nyitni.

bindera Creative Commons License 2013.03.27 0 0 391

Érdekes.

kb egy hónapja próbáltam utalni, de nem sikerült, mert nem volt anyi pénz a számlámon.

Ezért ujra indítottam egy kisebb összeget és gondoltam ennyi.

Hát nem.

most került annyi pénz a számlámra amennyi akkor nem volt, a bank megjegyezte a sikertelen utalást, és most elutalta azt is(:

maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 390

Azért ha az utazásnak felmerül költsége, akkor gondold meg a dolgot! A nettó kamatkülönbség nagyjább 3700 ft. Ebből a visszautalás költsége lejön, úgy már csak 2000 ft-nál vagy. Ha ingyen mész Pestre, és ingyen utalsz oda... Szóval sajnos a sok adó miatt ez ilyen. Ellenben az éves lekötés sokkal vonzóbb lehet!

(Pár kattintás neten lekötni, úgyhogy ne ezen spórolj, mehet az többfelé!)

Előzmény: Fogár (389)
Fogár Creative Commons License 2013.03.26 0 0 389
értem,köszönöm,ma fel is hívtam őketazt hiszem mindent megtudtam amit akartam.a saját lakossági folyószámlavezető bankomnál is megnéztem,ott a legjobb az 5,45 EBKM lenne 6hónapra, 1évre is vm hasonló-viszont itt nem lehet menet közben hozzányúlni,mert akkor bukik az egész...valahogy emiatt hajlok jobban a Gránit Bank felé...nem mintha tervezném,hogy hozzá nyúljak,de az ördög sosem alszik ugyebár... (sajnos)kiszámoltam,hogy még ha lekötés lejárta után utalom is a pénzt ahhoz a bankhoz ahol van kártyám (és 0 Ft os-Erste Szupernulla szlám) akkor is pár ezer Ft-al beljebb vagyok még az utalás díját levonva isegyedül az ügyintézés a macerásabb,mert be kell mennem miatta Bp-re,Erste meg helyben is lenne,mindegy...és szerintem kb 3részletre fogom bontani ezt a "hatalmas" összeget...többre sztem hülyeség elaprózni,így sem egy giga összeg
Előzmény: maker7 (388)
maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 388

Igen, azért írtam, hogy ne kérj kártyát. És olyan csomagot válassz, aminek nincs feltétele (talán sztár a neve).

Bocs, ha nem ideillő szót használtam. :D Végülis a kamatkülönbség miatt már lehet hogy tényleg nem éri meg több banknál elosztani a pénzed.

Előzmény: Fogár (387)
Fogár Creative Commons License 2013.03.26 0 0 387
értem,köszönömahhoz,hogy ilyen betétet kössek,szükséges létesítenem náluk vajon folyószámlát?
Előzmény: helloeverybody! (386)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.26 0 0 386

diverzifikálás: különböző típusú, hozamú, kockázatú és lejáratú befektetések együttese, amely a kockázat és hozam esetleges ingadozását, likviditás hiányát jelentősen lecsökkenti (tőzsde).

Nem hiszem, hogy ilyen tudományosan kellene megközelíteni 800ezer forintot, ugyanakkor tény, hogy általában azt javasolják, hogy különböző bankokban, befektetésekben, portfóliókban tartsuk a vagyonunkat, mert az nagyobb biztonságot jelenthet. Én nem hiszem, hogy Magyarországon ennek olyan nagy jelentősége lenne a lakossági betétszámlák esetében, mert ha isten ne adj, bejönne egy államcsőd, az úgyis vinné az összes bankot 1-2 kivételével. Az más kérdés, hogy lehet, hogy ott nagyobb biztonságban van a pénz (AXA, ING, Citibank). Jelenleg valóban igen kedvező a Gránit Felemelő betéte, ráadásul napi kamatot is ad, ha véletlenül fel kellene törni. Ezért talán célszerű lenne 100-200ezresével lekötni, és ha véletlenül kellene a pénz egy része, nem kell mindet feltörni.

Előzmény: Fogár (384)
hilz Creative Commons License 2013.03.26 0 0 385

Mert ha mégis kell később valamennyi, akkor nem az egészet kell felbontani, csak az éppen szükséges részt.

Előzmény: Fogár (384)
Fogár Creative Commons License 2013.03.26 0 0 384
nem értem mi az,hogy diverzifikálni szeretnék...nem tudom szeretnék e :Da nem egyösszegű lekötést úgy érted,hogy pl osszam 4felé?-az úgy miért lesz jobb?
Előzmény: maker7 (383)
maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 383

Igen, jelenleg. Még talán az axa nem rossz, ha diverzifikálni szeretnél (illetve megnéztem most, pont tegnap csökkentettek kamatot...). Kártyát ne kérj, és ne felejtsd el nem egyösszegben lekötni.

Előzmény: Fogár (382)
Fogár Creative Commons License 2013.03.25 0 0 382
sziasztok!érdeklődni szeretnék,hogy jelenleg jól értelmezem,hogy egy 6hós lekötésnél a gránit bank a legelőnyösebb?nem nagy összeget szeretnék lekötni (800 000 ft) nekem nincs számlám nálukerste folyószámlám van ami lakossági
bindera Creative Commons License 2013.03.21 0 0 381

Mit jelet a számlán: kamatköltség ?

FOMA Creative Commons License 2013.03.19 0 0 380

A saját adatgyűjtésem alapján sincs jobb a Szupernullánál, illetve a már nem értékesített K&H Zéró, és Gránit Magas kamat csomagoknál.

Előzmény: csiriz (379)
csiriz Creative Commons License 2013.03.19 0 0 379

Vigyázni kell a pénzcentrum cikkeivel, mert hamis infok is vannak benne.

Előzmény: FOMA (377)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 378

Ja de mondjuk faszsag egynehany feltetelezes. SMS-t havi 500aker (nekem pl. csak ingyen kene) kerni hulyeseg, ugyanigy a dombor kartya is. Maestro meg Electron boven jo barmire (akinek meg nem az jobbanjar a hitelkartyakkal).

Előzmény: FOMA (377)
FOMA Creative Commons License 2013.03.19 0 0 377
knorti Creative Commons License 2013.03.18 0 0 376

De fizethetném, ha akarnám! De nem akarok hitelkártyázni. 
Nem is kértem, hogy kezdjetek vele valamit! Nekem ez tökéletesn jól van így! 

Előzmény: Törölt nick (375)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 375

Ha itthon fizetsz beszedessel valamit, akkor azt ugyanugy fizetheted itthoni hitelkartyaval. Vagy valamit nem ertek?

A tobbi meg a te sarad, azzal nem tudunk mit kezdeni :)

Előzmény: knorti (374)
knorti Creative Commons License 2013.03.18 0 0 374

Külföldön dolgozom, nem sokra mennék a visszatérítéses hitelkártyával. Megy egyébként sem hitelkártyázgatok. Egyszer megégettem magam, megszabadultam tőle amilyen gyorsan csak lehetett, többet az életben nem kell. Persze, jobb a bank pénzét költteni és használni 15-30-45 napig, de elég volt egyszer kétszer elfelejteni befizetni rá és máris keményen bukón voltam az 1000%-os THM miatt. Kösz de nem, nyugodtabb vagyok,  ha a saját pénzemet költöm. Trükközések nélkül.

Előzmény: Törölt nick (368)
FOMA Creative Commons License 2013.03.18 0 0 373

Hoppsz, ez fel sem tűnt. Hiába, "egyenlő pályák, egyenlő esélyek":-))

Előzmény: maker7 (369)
FOMA Creative Commons License 2013.03.18 0 0 372

"Hidd el jó a Gránit"

pdw kolléga elhiszi, hogy jó a Gránit, de csoportos beszedésre valóban nem célszerű használni, ha van rá visszatérítős hitelkártya.:-) Átutalásra viszont tényleg jó.

Előzmény: hilz (370)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.18 0 0 371

Olvasom ezt a sok problémázást a Gránit körül, és nem értem az okát. Nyilvánvaló volt az ősszel, hogy a tranzakciós illeték bevezetésével változnak a dolgok. Ott volt a lehetőség a K&H Zéró kötésére, ami minden szempontból ingyenes, s beéri külső utalással is, akár családtagok között is, illetve az Erste-ben a SzuperNullára (ez utóbbi még mindig lehetőség), ahová viszont tény, hogy munkabér kell, viszont két részletben is mehet. Mindazonáltal szerintem még mindig áll az ajánlatuk, hogy 15ezret adnak, ha pár hónapig odamegy a pénz. Mindkét számláról az utalás a feltételek teljesítése esetén ingyenes. Innentől kezdve bármelyik segítségével már lehet is a Gránit feltételeket teljesíteni. Mindazonáltal a Gránit adja most a legjobb kamatot feltételek nélkül. Nekem is Pestre kellett ezért mennem, és most is azt gondolom, annyit megért az utiköltség, mert egyelőre többet nyerek rajta. Bár egy héttel korábban nyitottam volna számlát, mert pont aznap változtak a számla típusok! Ha pedig majd kedvezőtlenül változnak a kondíciók, elgondolkodom természetesen rajta, hogy megéri-e továbbra is maradni, mint ahogyan a többi bank esetében is. Mi mást lehetne tenni?

hilz Creative Commons License 2013.03.18 0 0 370

Hidd el jó a Gránit, főleg ha a jövedelmed jó része osztalék típusú és nem ad a Citi vagy az Erste ehhez a jövedelemtípushoz "nagytudású" kártyát. Anno 2 út állt az emberek előtt, a tranzakciós adó bevezetésekor: előremenekülnek, és nagytudású kártyát szereznek maguknak, melyek többletvisszatérítésével kihúzzák a tranzakciós adó méregfogát, vagy optimalizálnak és becsukják a "fölös" bankszámláikat és keresnek olcsó, de még jó szolgáltatást.

A Gránitbank meg tökingyenes volt tavaly, azaz már csak azért is érdemes volt számlát nyitni, ha semmit nem csinálsz vele. És ezt is lehet kombinálni, hogy innen fizetsz Citit/Erstét stb. Nálam pl. átvette a korábbi AXA manager bankszámla szerepét annak ellenére, hogy az AXA még ingyen van, főleg, ha semmit nem kezdesz vele, így most pihentetem egyelőre...

A Citire meg berágtam és otthagytam őket a picsába, 4 évig voltam az ügyfelük, látták minden pénzmozgásomat és basztak rám, bár korábban ezerszer hívogattak a CitiLife kártya miatt. Na jó, Karamel koncertjegyet adtak.

Előzmény: Törölt nick (368)
maker7 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 369

Azért menő, hogy a raiffeisen-nél lekötött pénzzel számolsz, gránitnál (ahol meg nagyobb a kamat), nem... 

(Gránit alapon meg megtakarítási számlával kombinálva még lehet javítani.)

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 368

Nekem ugyanez ugy nezne ki hogy ha atlag 5eFt a beszedes, akkor 350Ft-ot fizet nekem a bank ugyanezekert, de ti tudjatok, biztos jo az a Granit.

Előzmény: knorti (365)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 367

Na meg ugye, ez volt a kérdés:

"ha valaki (egy gránitos ügyfél) leírná a banki szokásait, és az alapján gyorsan kiszámolnánk"

Gránitos ügyfél vagyok, leírtam a banki szokásaimat. Most már ott vannak a konkrét számok is a gyors kiszámoláshoz.

Előzmény: Törölt nick (363)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 366

"A Citilife, a Joker vagy BB Tesco az milyen gránitos szolgáltatás?"

Semmilyen, de ezeket a Gránitról fizetem, nem a nagymama portréja mögötti befőttesüvegből.

"Ha nincs konkrét szám, akkor nem tudok jobbat ajánlani"

Legyen. Jelenleg összesen 1.112.347,- Ft várja az utalásokat, a hitelkártyákon felül az  épületgépészetre. Ezeknek az utalásoknak a költsége nulla, a napi kamatot meg ki lehet számolni. Ebből 512.000,- Ft tizenkilenc, a többi tíz napot tölt a számlán.

Kérek egy jobb folyószámlát.

Előzmény: Törölt nick (363)
knorti Creative Commons License 2013.03.17 0 0 365

Kedves sayuar,

Milyen 150.000 Ft? 

Konkrét számokat akart, tessék:

Februárban: 

csoportos megbízás: 7 db 

utalás: 3 db összesen 88e Ft értékben

Mindez 136 Ft-omba került.

Nincs elmentett számlakivonatom a A K&H-s előző számlámról, de ez jóval 1.000 Ft fölött lett volna. Tehát mondjuk a tizede a mostani költségem. 

És jobb a netbankjuk, korlátlanul utalhatok, korláthanul köthetem le a pénzem (K&H-nál siralmas volt a lekötés).

Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 364

Kedves knorti!

El kell szomorítsam: ha a gránit a 150.000 Ft-ra 300 Ft-al kevesbb kamatot ad mint a Raiffeisen, majd nem kéri el a tranzakciós díj értékét, ami 150.000 Ft esetében szintén 300 Ft akkor semmit se nem ad ingyen.

A bal kezével elveszi, másikkal visszaadja.

A másik bank a jobb kezével veszi el, és a ballal adja vissza.

De ha megoszt velem konkrét számokat, szívesen kiszámolom, hogy mennyivel jár jobban.

Akkor lesz  hiteles egy állítás, ha bizonyítják is azt.

Én megtettem az előző hozzászólásaimmal.

Csak a vallási dogmákat nem kell bizonyítani, ott elég a hit ereje.

üdvözlettel,

Előzmény: knorti (361)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 363

Kedves FOMA!

Én leírtan a szokásaim fillérre pontosan, amivel úgy gondolom igazoltam a gondolatfuttatásom. Erre Ön meglibbenti a fátylát és azt kéri mondjam meg a leányzó nevét? Nem vagyok mágus.

Úgy gondolom nincs annak semmi kockázata, ha valaki nick (ál) néven leírja a banki szokásait.

Citilife, a Joker vagy BB Tesco az milyen gránitos szolgáltatás? 

Ha nincs konkrét szám, akkor nem tudok jobbat ajánlani, úgy ahogy a bakváltó programok sem tudnak csak pontos számok ismertében bankot ajánlani.

A rébuszoknál valóban nincs jobb.

Előzmény: FOMA (359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!