Keresés

Részletes keresés

A77 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 929
OFF
Magokat lehet rendelni még/már? Küldtem mailt az ittenire onnan visszadobta , a pálmaszigetesről meg nem jött még válasz.
Előzmény: bodo.barna (928)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.20 0 0 928
sajnos ezt mondtam, nekem is ez volt a probléma... viszont ma vettem még egy, kisebb példányt 2,2e Ft-ért a madarasteSZKÓvan :)
merre laksz? elég drága, de Gödöllőn a Sieberzben van több árkategória... De horror árban.
Előzmény: k.ketti (925)
marimama51 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 927
Az biztos,hogy az enyém nagyon csúnyán néz ki.Egy ép levele sincs.:-((
Előzmény: Törölt nick (926)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 926
az ilyen megszaggatott levelek szép lassan tönkremennek,tapasztaltam sajnos.:(
Előzmény: marimama51 (923)
k.ketti Creative Commons License 2010.05.19 0 0 925
:( meg akartam csinálni amiről beszéltünk és szomorúan néztem nagyokat amikor belevágtam, rohad a belseje, ennek nem örülök mert akkor épp ezért nem akart hajtani. :(
k.ketti Creative Commons License 2010.05.19 0 0 924
Hát azon gondolkodtam én is hogy kipróbálom azt a szaporítási módszert csak jó lenne tudni kell-e rá locsolni valami hajtás beindítót. De próba - cseresznye ha lesz belőle valami teszek fel képet. Beszéltem a virágossal akitől vettem, hoz nekem ugyanilyet, úgyhogy lesz egy másik helyette.
Előzmény: marimama51 (921)
marimama51 Creative Commons License 2010.05.18 0 0 923
Ettől nagyobb baja ne legyen.:-))Az enyémet is megszaggatta a szél.
Előzmény: artamira (922)
artamira Creative Commons License 2010.05.18 0 0 922
Az Én maurellim elég jól bírja, pedig 4-5 napja hatalmas pinpong labda nagyságú jeget kapott, szétszabdalta a leveleit, de a szél nem bírta tovább szaggatni, jelenleg ilyen állapotban várja a jó időt.
marimama51 Creative Commons License 2010.05.18 0 0 921
Mi lenne,ha kettévágnád,mint ahogy a képen az egyik hsz-ben mutatják?Próba szerencse.Így legalább meglenne az az esélyed,hogy több kis banánod lesz.
Előzmény: k.ketti (919)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.18 0 0 920
Egy picit kényesebb, mint az alapfaj. Ugyanott teleltettem egy-egy példányt, és a maurelli elég gány állapotban került ki a földbe. Visszavágtam párszor, és a közepe mindig zöld volt, de sohasem akart beindulni. Így hát úgy döntöttem veszek egyet és a helyére ültetem. Amikor kiástam a földből, akkor vettem észre, hogy a tövénél van elrohadva. Kb ugyanígy nézett ki, mint a tied ezeken a képeken.
Reménykedj, de nekem behalt, úgyhogy túl sok jót ne várj. :(

Ez a szél meg borzasztó. Már napok óta. Az a szerencse, hogy viszonylag szélvédett helyen van a kertem. A basjookat tépázza a szél, pénteken gondoltam ,hogyi nkább levágom a leveleket, törzs nehogy sérüljön. De még nem okozott akkora kárt a szél. Remélem mostmár nem is fog.
Igazán jöhetnem ár a jóidő...
Előzmény: k.ketti (919)
k.ketti Creative Commons License 2010.05.16 0 0 919
Sziasztok ma 10 napja, hogy letörték a macskák a maurelli banánom és kezdek kétségbe esni, hogy már nem lesz belőle semmi. Látszatja sincs a hajtás kezdeménynek, annyit tudok még mondani, hogy belül még nem rohad, a tetején lévő kis maradékot levágtam egy kicsit és még nem rohad, szép zöldes. Várjak még egy kicsit, vagy mi legyen vele? Segítsetek. A tetejét viszont bele dugtam földbe és mintha a hajtás, ami már akkor is benne volt amikor letört, olyan mintha hajtana második képen valamelyik nap még nem ekkora volt.Szerintetek megmarad?
Tartomo Creative Commons License 2010.05.14 0 0 918

Sziasztok!

Ilyen a  basjoo most kicsit  tépett szegénykém, mert a kiskutyám első dolga volt beleharapni a még felcsavarodott levelekbe :), volt 1 sarja is, de valamiért mikor a felszínre ért elfonnyadt?! Remélem idén megnő 2 m-esre, és hoz néhány sarjat is

fsanci Creative Commons License 2010.05.14 0 0 917
NAGYON örülnék neki! :) rendes Tőled!
akkor drukkolok a Tiédnek! hajrá-hajrá!!! :)
Előzmény: Törölt nick (904)
marimama51 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 916
Tudtam én,hogy nem értek hozzá.;-))
Előzmény: bodo.barna (913)
artamira Creative Commons License 2010.05.13 0 0 915
Köszi. Szép volt, eddig.
Egyébként megedződött. Tavaly dec. 10-én vittem be a teraszról és egy 5 fokos helyiségben telelt. Az idén meg márc közepén kiültettem ( dézsástól ástam le, hogy ősszel könnyebb legyen felszedni) Mivel megszokta a hideget, nem volt nagy trauma neki a kinti hőmérséklet és nálam mint írtam be is indult ezerrel. Csak hát a diónyi jégverést a hatalmas levelei nem nagyon szerették.
Előzmény: bodo.barna (914)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.13 0 0 914
Nagyon szép! Az enyém behalt a lakásban, vagyis kiültettem és akkor rohadt szét, de sikerült szereznem egyet, ki is ültettem és szépen növekedik. Hozott egy levelet kint, de hát megint ott tartunk, mint télen: várjuk a jó időt.... 26 fokos napi átlaghőmérséklet a legjobb a banánoknak. Most jó, ha 17 fok az átlaghőmérséklet...
Előzmény: artamira (910)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.13 0 0 913
Ensete ventricosum = Abesszin banán
Ensete ventricosum 'maurelli' = Piros levelű abesszin banán
Előzmény: marimama51 (912)
marimama51 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 912
Lehet,hogy nem értek hozzá,de a képen én maurellit látok.Nekem is van cserépben.
Előzmény: artamira (910)
paducs77 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 911
Köszi a választ. Megpróbálok nekik ilyen helyet találni, de az is lehet, hogy egy-kettő marad a cserépben.
Előzmény: bodo.barna (907)
artamira Creative Commons License 2010.05.13 0 0 910
Az Én abesszin banánom is nagyon szépen fejlődött, kiültettem, tavasz óta nyomott 5-6 levelet. De tegnap hatalmas vihar volt, diónyi jegekkel , csak ma értem haza és siralmas látvány fogadott. A nagy 1,5 méteres leveleket szanaszét verte a jég.
A kép még tavaly decemberi felvétel.Mostmár csak a gyors fejlődésében és megújuló képességében bízom.
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.13 0 0 909
idén meg túl hamar kiültettem, mert sérv műtétem volt és előtte le akartam tudni a kiültetéseket. hát meg is lett az eredménye, mert még túl hidegek voltak és megmakacsolta magát, lassan akar csak beindulni... alig nőtt még.
megfigyeltem, hogy sokkal szebben fejlődik az a banán, ami sínylődik egy picit tovább a lakásban, de nyár elején meleg földbe kerül ki. így sokkal szebben és gyorsabban fejlődik, mint a túl korán kiültetett példányok. de persze attól is függ, hogy 5 fokon volt-e teleltetve vagy 25-ön...
Előzmény: bodo.barna (908)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.13 0 0 908
Most csak az Abesszin banánról tudok képet felrakni. Sajnos láma voltam és csak azután jutott eszembe, hogy le kellett volna fényképezni, miután kiültettem a cserépbe. De marhatrágyázásnak és a locsolásnak, meg a föld mix-nek köszönhetően ekkorát fejlődött....

2009. IV. 18.

2009. IX. 27.
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.13 0 0 907
én csak azt tudom elmondani, hogy félárnyékos helyen, ahol azért kaptak 2-3 óra napsütést is, de amúgy fényes, de árnyékos (szűrt fény) helyen voltak, nagyon szépen fejlődtek. majd rakok fel képet, hogy mennyire gyorsan nőttek.
ha tényleg oda akarsz figyelni a kiültetésre, akkor nem kell olyan nagy gödröt ásnod, kb 50x50x50 -es legyen. ha általános virágföldet használsz, keverj hozzá mohatőzeget, mert az savanyú kémhatású, és keverj hozzá érlelt szarvasmarhatrágyát is. Ha esetleg a kerti földed agyagos, akkor azt is adagolhatsz vele. naponta kétnaponta szoktam őket locsolni.
Előzmény: paducs77 (906)
paducs77 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 906
Hát sajnos nincs még nekik helyük a kertben, ahová ültethetném. Milyen helyet keressek nekik? Mennyire legyen napos, vagy árnyékos?
Előzmény: bodo.barna (905)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.13 0 0 905
a hétvégén rossz idő lesz, azt várd meg, utána ültesd ki és be fog indulni mindkét fajta...
Előzmény: paducs77 (903)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.12 0 0 904
(enyém sem hajt (még?), de ha mégis, adok belőle!)
Előzmény: fsanci (896)
paducs77 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 903
Köszi a választ. Az én banánjaim nem basjoo-k, hanem musa sikkimensis és havasi banán. Azért voltak a lakásban, mert késő őszre csíráztak ki és még túl kicsinek ítéltem őket, hogy kirakjam valami hidebebb helyre. Amúgy pedig már a lakásban elkezdték a barnulást, igaz ez a fűtési szezon végére datálható.
De akkor azt mondod, hogy rendbe fognak jönni? Folyamatosan hozzák az új leveleket, csak közben túl hamar barnulnak a régiek.
Előzmény: Müllner (902)
Müllner Creative Commons License 2010.05.12 0 0 902
A basjoo-t ne tárold télen a lakásban, nem szereti. Nyugodtan tedd olyan helyre, ahol 5 fok körül van (nagyon max 10). Én is tartottam a lakásban az ablakban egyet télen, egész jól bírta, de februárban kezdett megmakkanni, márciusban kiraktam napközben a napra, na attól teljesen leborultak a levelei és kezdek elszáradni, újabb levelet meg nem is hozott. Nemrég kiültettem, de nem nagyon javult. Berágtam és levágtam 20cm-re a földtől, azóta tolja ki magát középen, és rengeteget nő.
Minden növényt megvisel a lakásból való kirakás a napra.
Szerintem semmi baja a banánodnak, az enyém is volt ilyen és helyrejött.

Előzmény: paducs77 (901)
paducs77 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 901
Eddig az ablakban voltak, ahol azért érte őket a nap, de nem mindegyiket. Mostmár kint vannak. Eddig árnyékos helyre tettem őket, mert nem akartam, hogy egyből túl sok nap érje őket. De úgy tűnik, hogy így is barnul a levelük. Rendszeresen locsolom őket, szóval kiszáradásról nem lehet szó. Nem lehet esetleg valami betegség?
Előzmény: bodo.barna (900)
bodo.barna Creative Commons License 2010.05.12 0 0 900
Változtattál a helyükön? Napos helyen vannak?
Az is lehet az egyik baj, hogy a kevésbé napos időben hozott leveleik megperzselődnek az erősebb napfénytől.
Előzmény: paducs77 (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!