ahh, elfelejtettem. Valószínű neked nem belevaló hűtőd van, ami nem feltétlenül gond, mert a dízelekben nem volt checkontrol és nem nézte a hűtő vizét, csak a hengerfejnél. Viszont hogy ne folyjon benne hagyták, ezért nincs rádugva kábel ;o)
Köszi, körbeszagolgatom:) és megírom mit tapasztaltam. Biztosan nem a víz a hibás, az olaj tiszta. Más: a hűtő bal oldalán lévő gombának mi a szerepe? Mert nekem nem megy rá semmi.
Nekem mikor tudnál segíteni kapcsolási rajz letöltés ügyben???? Nagyon kéne, mert a hátsó ablakom motorja nem motorizál:)))) Ígérem, többet nem vesztem el a rajzokat.
Szóval! :) Ha az adagoló tengelyén lévő szimmering nem tömít akkor miután az adagolóban 6-10bar a háznyomás elképzelhető hogy átnyomja a vezérlés felé a motorolajba. De ez extrém és durva. Ez a szimmering 3-4ezer Ft, de a cseréje 30k is lehet. (persze akkor már komplett tömítés garnitúrával) Az olajbeöntőt nem érzed a gázolaj szagát? Ahhoz hogy ezt kizárd le kell venni az adagolót biza. Ha víztől nő az olajszint akkor az fehér habossá teszi az olajat.
Szóval sürgősen járj utána, én is tudok segíteni...
Talán az zavarhatott meg hogy ha egy motor tulságosan dús üzemanyagot kap akkor valóban felhígulhat a motorolaj a karterban, de ez azért nem okoz látványos növekedést, és csak benzineseknél fordulhat elő.
De csak ha kilukadt egy dugattyúd. Viszont akkor öthengerrel jársz. Esetleg néggyel ha 2 dugattyú lukadt ki. Bár nem lehetsz annyira vakond hogy ezek ne tűnjenek fel. Fent leírtak okán akár csordultig töltődhet a karter gázolajjal.
hogy engedne az olajba gázolajat? az adagolóba csak elektromos kábelek, meg gázolajos csövek jönnek és mennek vagy én tudom rosszul, de akkor világosítsatok fel, mert érdekel
Üdv!! Az e34 fórumról "küldtek" ide. Arra keresek választ, hogy van-e valami jele, ha az adagoló gázolajat enged a motorolajba, azon kívül, hogy nő az olajszint? A másik kérdésem: a hűtő bal oldalán(szemből bal) van nekem egy gomba, amire nem csatlakozik semmi. Az minek van ott? Van-e köze a klímához, mert az nem müxik. Kapcsoló, kompresszor, nyomástartó, fűtéscsap jó, nyomás is van rendesen. Köszi a választ!!!!!!!!
Igazad van.A legtöbb szerelő szól hagyd itt most nincs időm megcsinálni de majd valamikor kész lesz.Később kész van de az sajna nem lelkiismeretes munka.Ha magamnak csinálom már amihez "értek" az soxor jobb mint a "szakember" melója.
Mit szólsz Róbert? Lesz porlasztócsúcs teszterem. Beszéltünk reggel egy dologról amivel az adagoló végnyomást lehet megmérni. Az tulajdonképpen csak egy nagy méréshatárú manométer? Vagy van rajta más okosság is? Mert lehet hogy össze tudom applikálni.
Hát látod én is ugyanezért próbálok mindent itthon magamnak megcsinálni, még szerencse hogy Vojnó sokat segít.
Legutóbb pl csak egy porlasztócsúcsot vittem el "felujíttatni" próbaképpen.Hát úgy ahogy volt mocskosan kaptam vissza, hogy kész. Persze szivárgott. Koszosan homokosan szedte szét, belebaszta az új csúcsot a régi túzkarikával, jól meghúzta, asztán jóvan. Én is szétszedtem csak az új csúcs volt menthető a többi kuka mert összekaristolta a kosz.
Most hétvégén csináltam meg magamnak négyet, úgy ahogy illene. Ma sikerült szereznem próbaműszert úgyhogy le is tudom már tesztelni őket.