Na ja, tele van a Ladó ilyen iszonyú kitekert germán meg latin nevekkel, tényleg elég mulatságos időnként....
Az Angéla helyes név, és talán nem is gyakori manapság. Illik a vezetéknevetekhez?
Szerintem is nagyon jó név az Alberik! :-) A Vulfia meg mintha szerepelne is az utónévkönyvben, de nem vagyok benne biztos, olyan ismerősen hangzik. Bár lehet, hogy azért, mert a Wolfgang becézése a "vulfi" (ezt már nem tudom, hogy kell írni)?
Amikor a Rózsa nevét olvastam, akkor nagyon tetszett a Malakiás név, amikor meg a Gyűrűk urát, akkor a Peregrinért voltam oda, de egyik sem lesz, már megvan a neve, bár második névnek nem is rosszak... :-)
Bár én nem rajongok a különleges nevekért (ugyanis jól meg vagyok áldva vele:), szerintem az Alberik tök jó :) Különleges, de mégis nagyon hagyományos, nem hangzik túl idegenül, és mégsem szokványos.
Ez aranyos. :) Szerintem jót tesz egy gyereknek, ha picit lököttek a szülei, ehhez képest viszont nagyon szolidra sikerült a névadás. A következő babánál hajrá! :)))
Sziasztok :)))
De jó hogy feléledt a szobám :))
Köszöntök minden új anyukát "apukát, érdeklődőt"
Rengeteg olyan régi aránylag ismert régi elfogadott név létezik, amit senki nem ad a gyerekének.
A lényeg szerintem hogy a gyerek érdekében ne legyen túl kirívó és ne legyen tucatnév.
Nagyon fel tudnak kapni egy nevet és abban az évben minden gyereket úgy hivanak,pl 80 évek végén sikerült olyan táborban gyerekekre vigyázni, akiknek a fele Norbert volt.
Szóval, a nyilvánvaló okon kívűl az is közrejátszik, hogy anyuka egy kicsit lökött... : ))) És nem igazán az ún. hagyományos dolgokat kedveli (pl. kimegy PeCsa mellé Slayer koncertet hallgatni a kéthónapos babájával) Természetesen a saját bolondériáim csak addig mennek el, amíg a gyerkőcnek is tetszik...(Szoktunk altatódalokat is hallgatni, de rockzenét is, és imádja a kiscsaj) Végül is a Luca Júlia nem annyira különleges (bár anyámnak nagyon nem tetszett a Luca, de már megbékélt) : )
Egyébként a Kisherceg szerintem is gáz...
A Málna meg a Bodza is... De van akinek ez tetszik. Hja, nem vagyunk egyformák! (Szerencsére!)
Úgy értettem, hogy ezen az 1 nyilvánvaló okon kívül, hogy ne legyen tucatneve a csemetének, még mi a motiváció? Azért "pécéztem" ki az Alberiket és a Vulfiát, mert azt gondolom róluk, hogy túl vannak a ... nem is tudom, hogy fogalmazzak... normális különlegesség határán, ha ez így érthető. Tehát szerintem inkább megrökönyödést váltanak ki, nem pedig azt az érzést, hogy de jó, milyen érdekes neve van az illetőnek. Ellenben az Artemisz és a Kárpátia jól hangzanak és nem is elvadultak, ezekkel semmi baj. :)
Emlékszem 1x volt a tévében egy házaspár, akinek a 3 éves fiát nem hívták sehogy, mert nem engedték nekik a Kisherceget anyakönyvezni. Na, erre mondom, hogy itt már baj van. Mondjuk lesz a gyerekből egy bankigazgató és bemutatkozik 50 évesen, hogy Molnár Kisherceg vagyok, hát az tiszta gáz. :)
: ))
Nem pukkadtam meg... Az Alberik a skandináv mitológiában egy királyfi neve, meg Wagnernél is megtalálható... A Vulfia meg azt hiszem Farkaskát jelent, erre nem emlékszem pontosan. Az Artemisz a görög mitológiában a vadászat istennője, latin megfelelője a Diána, ami ugye jóval elterjedtebb név... A Kárpátia meg egyszerűen szerintem tök jól hangzik (meg ugye Kárpát-medence vagy mi, ahol élünk, egyébként pont ezért nem engedélyezték, mert földrajzi névből képzett személynév). Hogy miért ad valaki különleges nevet a gyerekének? Például azért is, hogy ha a homokozóban elkiáltom magam, ne jöjjön oda 20 gyerek. (Az én általános iskolai osztályomban 9 lány volt, abból 4-et hívtak Mónikának : ))Szóval nem kib*szásból... Ha egy gyereket csúfolni akarnak, akkor hívhatják Kovács Pistikének is, akkor is csúfolni fogják. Az én keresztnevem hagyományos név (Anikó), mégis halálra cikiztek a szeplőim, a vörös hajam, a szemüvegem, a családi nevem (amiről elvileg nem tehettek a szüleim) miatt.
Üdv
Jesperné,
ne pukkadj meg, de érdekelne, hogy mi motiválja azokat a szülőket, akik ilyen nagyon fura neveket találnak ki a gyereküknek. Mindig az az érzésem, hogy a "bolondériájuk" miatt a gyerek fog majd szenvedni egész életében. Az Alberik olyan, mint egy középkori szerzetes neve, a Vulfia meg mint egy szörnyű, ragályos betegség. :))
(Télleg nem megpukkadni!)
Sziasztok!
Az én kislányom áprilisban született, és Luca Júlia lett a neve. (Nem tudtuk előre, hogy fiú lesz v. lány, mert faros volt és nem mutatta meg : ) Igazi szégyenlős kiscsaj : )) A várandósságom legelején az Anna tetszett, illetve még mindig nagyon tetszik (az én nevem is az Annából keletkezett), de mostanában rengeteg kislányt hívnak Annának. A Lucát körülbelül november-december táján találtuk ki, előtte az Artemisz volt a nyerő. (Ha lesz még egy lányom, lehet, hogy megkapja.) Második keresztnévnek a Kárpátia tetszett (én találtam ki, kérvényeztettem az MTA-nál, de nem adták meg. Sebaj, újra megpróbálom majd. Ha ilyen neveket engedélyeznek, hogy Málna meg Tűzvirág meg a külföldi nevek magyaros írással (Dzsoni, Dzsennifer, Főbe...brrrr). Aztán esélyes volt még a Valencia, Vulfia, Julianna (mindkét nagyanyámat így hívják) is, de végül Júlia lett. (Ő súgta meg, szerintem.) Mondjuk Lucának hívjuk, de azért kellett egy második keresztnév is... : )
Ha lesz egy fiam, Alberiknek fogják hívni, ezt is kérvényeztettem, és megadták, úgyhogy a következő kiadású utónévkönyvben megtalálhatjátok : ))
Persze, ezt is csak k-val engedélyezték, az eredeti írásmódón, ch-val meg sem próbáltam. Ja, neki is lesz második keresztneve:Oszkár, az apai nagyapja után, nekem nem tetszik, de a párom ragaszkodik hozzá : )
Mindenkinek jó babázást, illetve kellemes várandósságot!
Ja, ha valami igazán különleges nevet tudtok, írjátok meg nekem légyszi!
Üdv:Jesperné alias Annie
GinY: szerintem szimplán az Adél szebb, sok az "A" betű torlódása, ha az Anna is ott van a végén. Meg mindkét név nagyon egyéni (nem tudom másképp kifejezni), kár lenne halmozni.
De tegyetek belátásotok szerint: jó pocakodást és babázást: Zsuzsó
sőt, azt is figyelembe véve, hogy a szeptemberi szülinaphoz képest elég távol - januárban - van a névnapja, jobbat talán nem is találhatnánk. Amúgy nagy favorit az Anna is, gyönyörű név, csak mostanában túl népszerű. De esetleg Adél Anna?! :)
Eriquita, de jó, hogy felhoztad!
Szeptemberre várjuk a leányunkat és elég nagy a valószínűsége, hogy Adélnak fogjuk nevezni. Nekünk nagyon tetszik ez a név, és a vezetéknévhez is jól passzol. Csak nehogy aztán három év múlva csomó kis Adél rohangáljon az oviban :)
üdv:
giny
De ha nekem emilben elkuldod a vezeteknevedet, akkor szivesen irok utonev-variansokat, magyarazattal, indoklassal egyutt. Valamikor volt egy topicom, Nomen est omen volt a neve. (Egyebkent nyelvesz volnek).
Udv,
Elizabeth
Szegény, pláne a vezetéknév önmagában is olyan, hogy magyarázat kívántatik hivatalos helyeken. Ismerem a szitut, én is folyton betűzgetem a nevem meg szótagolom.