Gro:
Köszi, hogy a védelmedbe vettél! Most már értem MaTeo megjegyzését is, akkor csak néztem hogy e mmeg mi? És nagyon nem szokásom fikázni, inkább nem szólok, megvárom míg valaki megteszi, aztán egyetértek. ;oD Azért erre a fikázás talán picit túlzás, de ha nem értem félre a helyzetet, még ezen erôs kritizálás se jutott volna eszembe. (Mert azért egy picit télleg zavaros az a versike ;o). Nem?) Persze itt elsôsorban a kekke a lényeg! Az pedig megvolt.
ses:
teljesen igazad volt, és amíg Gro-nál meg nem láttam, hogy Pivovar adta fel a rejtvényt, és mekkora marha voltam, még abban se voltam biztos, hogy gúnyolódsz, vagy komolyan mellémálltál Vurugyával szemben! ;o)
Szal kb. ilyen színű lett a pofám a szégyentűl. Halvány lila fogalmam sincs, miért hittem azt, hogy Vu adta fel a rejtvényt, és hogy az 'erôtlen kísérlet'-et
nekem szánta. Tényleg nem értem! Most teljesen egyértelmű, (pláne hogy már tudom, pivo-tól ered a rejtvény) hogy ezt saját kekkéjére értette. Én meg félre!
Gondolom éppen egy kicsit félálomban lehettem! Szal minden visszaszíva, és mégegyszer:
De azért a hirtelen felindulásból elkövetett kekke egész jó lett! Nem? :o)
ON
csellel se lehet elhallgattatni a felhevülten beszélô madarat Aranyágán valamit bôszen szajkóz a sármány,
Nem tántorítja el ôt ettôl semmi kósza ármány.
Az aranyágon ülô madárról nevezték el édenkertbe illô miniállamukat a sörkedvelôk Sármány-ország:
Ser menyország!
Ugyanez rövidebben:
Az aranyágon ülô madárról elnevezett kocsma a sörösök édenkertje Sármány:
Ser meny!
Aluszékony hétfejűn nem tud segíteni a madárdoktor Hiába pofozgatja ôt a vajákos sármány,
Ettôl se ébred fel a mindig álmos sárkány.
papi: a feladványt nem vuru, hanem Pivo adta fel, kicsit félrenézted a címzést. Sebaj, előfordul. Viszont: itt nem szoktuk fikázni egymást, ha lehetne, te se kezdj el itt egy ilyen divatot teremteni. Köszi!
sesnek bocsásd meg, hogy rádugrott, ma ilyen kedvében lehet, engem is leteremtett a Limerickben, én is vagyok így néha :)))
ses: papi megoldása szvsz azért lett kissé "homályos" mert alkalmazkodott a megadott címhez.
Pivo: jó volt a feladvány. Sajna papi túl korán rájött a valag számon/szalag vámon rímpárra, és innentől kezdve megkötötte a kezem. Vuru kellett, hogy lássunk másik típusú megoldást is.
Gönctelen lettem, De Dózs készít nekem cuccot, ha jugó cukorkával fizetek érte Nincs ruhám, de a parasztvezér
Nagyon szívesen varr azt Pez-ér'.
ez az! örülök, hogy a remekbeszabott "levegőt mereven szedett" fordulatoddal egyértelműen utat mutatsz vurugyának, hogyan kell világos, nem-zagyva kifejezéseket alkalmazni! végre megmondta valaki ennek a pökhendi topikgazdának!
azt már hozzá se kell tennem, hogy a te megoldásodban: "VHS felvétel, a számon a valag/
De átcsúszik a vámon a szalag!" hasonlóképpen egyértelmű minden; cseppet sem zagyva az egész, a Kié? Miért? stb. kérdések a te vonatkozásodban egyszerűen fel sem tehetők.
OFF
Lehet hogy az enyém erőtlen, de legalább van értelme. Ki nyomott? Hova? Mit? Miért? Szal ölég zagyva! Olyan érzésem van, hogy ezt utólag találtad ki, és nem ez volt az eredeti ötleted!
ON
Vu bácsi frappáns megoldásom láttán percekig alig kapott levegőt Úgy tűnik, Vurugya vereséget szenvedett,
S ettől levegőt egy ideig csak mereven szedett!