Na jó, hát te iszod a kávét, nem nekem baj, egyébként fogalmam sincs, hogy miből van, nem szoktam kávét főzni. De ránézésre és fogásra sem nehéz valamiről megállapítani, hogy alumínium.
A citromsav valószínűleg ártalmatlan, és a háztartásigép-útmutatókban is azt szokták írni. Az ecet némileg agresszívebb, és erősebb sav.
Az Evipass flakonon is az van, hogy nem bántja a krómozott felületet, abban meg foszforsav van.
Szerintem a kávéfőzőkben alu a víztartály. Persze nem ellentmondani akarok, csak írom, amit gondolok. :o)
Ecetsavval nem a csapot, csak a szanitert szoktuk vízkőmentesíteni, csak esetleg érintkezhet. Rosszul gondolom, hogy a citromsav ugyanúgy bánt(hat)ja a krómot, hiszen az is sav?
Fürdőszobában ecetsavval "dolgozunk", de most nem boldogult a kávéfőzővel. Úgy sejtem, most a fordított U alakú csőben gyűlt fel a vízkő (akár a lent fellazult akadt el benne, mikor a víz tolta volna át). Megpróbálom ezt a citromsavat, ha nem segít, kénytelen leszek fejre állítani a kávéfőzőt és felönteni ezt a csövet.
Amúgy a citromsav a króm(nak kinéző) csapot nem bántja? Azon (amellett) is lehet használni nyugodtan?
A sók a nettó árbaszás kategória. Mondanám, hogy csodálom, hogy engedik forgalmazni - főleg azzal a szöveggel, amivel; de a magyar fogyasztóvédelem csak egy dologgal foglalkozik: bármilyen panaszról bebizonyítani, hogy az nem hozzájuk tartozik.
Egy Einhell gépet vettem 15 ezerért. Még nem érkezett meg, a héten postázzák. Ha tényleg hibátlanul működik, akkor annyit simán megért. 12 liter/nap a "teljesítménye".
Az első páramentesítőm egyébként egy Ceresit volt, de hamar rájöttem, hogy nem sokat ér. Utána már csak olcsó utántöltőket vásároltam. Lényegében azok sem értek semmit, igazából csak magamat győztem meg vele, hogy a lehetőségekhez képest mindent megpróbáltam. Utoljára egy Bison "készüléket" vettem kiárusításban a Tescóban, 1 kg-os utántöltővel 250 Ft-ért. Maximum ennyit ér (vagy még ennyit sem), többet semmiképp. Eddig összesen olyan 6-7 ezer Ft-ot áldoztam rájuk.
De hogy a topic témájához is hozzászóljak: vettem egy használt páramentesítő gépet, remélem beválik. A lakásunk már tele van páramentesítő granulátumokkal, de azok gyakorlatilag semmit sem érnek. Fogalmam sincs, hogy ezeket egyáltalán mire találták ki, hiszen egy egyszeri tusolás, vagy teregetés alkalmával több pára keletkezik, mint amennyit a "készülék" 1-2 hónap alatt összegyűjt.
Ha por alakú citromsav, akkor 1 liter melegvízhez 1 evőkanál, vagy maximum 2! Ennél több ne legyen, és ne hagyd órákon át sem a kávéfőzőben, hiszen erősen maró hatású (akár az alumínium és a különböző tömítőanyagok felületét is roncsolhatja).
Egyébként vettem pár éve, ufesa (nem is noname), hát, ritka szar. :o) A kiöntő múanyag tetején 3 pöcök lenne, ami az üvegre szorítja - 2 a hő hatására letört, szerencsére nem nyeltem le. :o) Ahhoz képest, hogy gőz (szóval marha meleg) képződik benne, ez tud hideg kávét főzni. Ha 2 személyeset főzök, akkor még csak-csak a hőmérséklete, de ha 1 adagot, akkor főzés után azonnal tehetem be a mikróba, mert szó szerint hideg a kávé.
Úgyhogy elővettem a jó öreg Szarvasit, aztán egy koppintását, de utálom takarítani. Hosszú távú tervem egy automata kávéfőző, de sok pénz, annyit most (meg jó ideig) nem adok érte. :o) Amúgy is baj lenne vele, ha egy gombnyomás lenne a friss kávé, nem tudom, napi hány csúszna le... Persze azt sem értem, hogy ezeknek van vízkőmentesítő funkciójuk, az vajon hogy működhet vegyszer nélkül?
Mondom, ehhez az összes szűk keresztmetszetet ismerni kell, ahol át kell préselődnie a levegőnek. És annak ismeretében sem biztos, hogy fejből eldönthető, melyik ventillátor jobb.