Keresés

Részletes keresés

jocó Creative Commons License 2005.03.30 0 0 71

Itt a hasonló témáju topikok "eszelgések", de valamit jelent...

Az itt netezők kit, kiket tartanának alkalmasnak, kinek merül fel egyáltalán a neve!

Szerintem fontos.. fontosabb, mint hogy a jelölt igent, vagy nemet mond a "felkérésre"...

Az ország leglátogatottabb fórumán, ahol a népesség szinte minden árnyalata képviseli magát, tükrözheti az ország "köz"véleményét.

szerintem..

jocó

Előzmény: Törölt nick (64)
afoki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 70

Komolyan:

A régi álmok úgy feszülnek

A létünkön, mint pókháló szála.

Befon, rabul ejt, sohsem ereszt

Régi szerelmek röpke álma.

Őszül hajam. Tompák a képek.

Érzem az űrt. A múlt hiánya.

Belémhasít elmúlt szerelmek

Visszavárt régi-régi vágya.

Előzmény: tavir (67)
jocó Creative Commons License 2005.03.30 0 0 69

Sziasztok!

Örülnék, ha nem személyeskedésbe menne el a topik!

Kedves Afoki!

Vélemény nélkül bemásolni egy feltehetően önéletrajzi írást...??? Amit bemásoltál az nem zárja ki sem az igent, sem a nemet...  Ezért bátorkodtam rákérdezni, mert gondolom van véleményed, ha idejöttél is beírtál..

üdv

jocó

tavir Creative Commons License 2005.03.30 0 0 67

Mond,Te nagyon okos! Honnan veszed, h én SZDSZ-es lennék? Vagy akár hetero? Mijaza holtudvar? Az olyan Tokaj környéki szó?:)))

Vagy csak IRL próbálkozol?:)))))

Komolyan: Ungár Klárát ismerem/tem személyesen, Babarczy Eszterrel nem találkoztam. Az írásai egy részét (?) olvastam, s onnan a szimpátia.

Előzmény: afoki (65)
break Creative Commons License 2005.03.30 0 0 66
lasd 52 (ident!)
Előzmény: Törölt nick (64)
afoki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 65
Szerelmes voltál te Ungár Kláriba is. Ugye holtudvari Péter?
Előzmény: tavir (63)
tavir Creative Commons License 2005.03.30 0 0 63
Aki szép, az szépen tud mutatni. Be is.
Előzmény: afoki (62)
afoki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 62
Reád bízom jocó. Mindenesetre szép grafikonokat szépen tud bemutatni.
Előzmény: jocó (60)
tavir Creative Commons License 2005.03.30 0 0 61
Még mindig Te lennél a legszebb jelölt! Sőt,.... a többiek pediglen messze a pusztában.
Előzmény: babarczyeszter (52)
jocó Creative Commons License 2005.03.30 0 0 60

Ne haragudj, ezt így nem értem...

Most támogatod, vagy ellene szólsz? Cáfolsz, vagy egyetértesz?

jocó

Előzmény: afoki (59)
afoki Creative Commons License 2005.03.30 0 0 59

Ami ellene szól, hogy "szemtelenül" fiatal:-))

Diplomagyűjtő vagyok, afféle örökösen előre menekülő, elmosódott körvonalú ember. Szeretem azokat a fényképeket, amelyeken a mozdulat lenyomtatot hagy. Érzékeltetik, hogy a mozgás nem rögzíthető egy képen (vagy egy szövegben).

Bölcsészdiplomákat szereztem eddig, művészettörténet, filozófiatörténet, politikai filozófia, modern európai történelem a sorrend. A diplomáimat nagyon személyes érdeklődéstől hajtva szereztem, nem gondoltam vele, hogy miből fogok megélni. Véletlenek és lehetőségek sodortak az újságírás és a szerkesztés felé, az 1989 utáni
   lapalapító láz, amelynek a Nappali ház révén (ez az otthon, ahonnan indultam) én is részese lehettem.

Aztán szerkesztettem és írtam még sok helyen. Manapság úgy mondanák, magyar és külföldi balliberális helyeken. Nekem ez a kategória csak most, 35 évesen kezd kirajzolódni, ahogy az is, hogy anyám zsidó volt, és ezért én is zsidó vagyok, sőt a fiam is (de az ő gyermeke már nem lesz feltétlenül az). A fenti két mondatból kiérezhető lelkesedéshiányból talán látszik, hogy mérsékelten individualista és szélsőségesen asszimilacionista vagyok (az individualista európai civilizáció magyar változatához asszimilálódtam). Eme civilizáció legfontosabb örökségének a “merjünk gondolkodni” (kanti) parancsát tekintem, de ha nem vagyok ennyire nagyképű, azt is mondhatnám, hogy ez afféle családi örökség. Nálunk mindig mindenki fejjel ment a falnak – és minden tizedik esetben áttörte. Egyébként mindegy: lehetek éppen zsidó vagy balliberális, ha másoknak így egyszerűbb. Az ember igyekszik megfelelni. Amúgy az unitárius vallással rokonszenvezem.

Az életem egy hosszú, fekete fonalát kevesen ismerik. Nekem is el kellett fogadnom, hogy nem pusztán hosszú és fekete, de valódi fonál is, iránymutatás és személyes folyamatosság. 14 éves koromtól fogva küzdök a depressziónak nevezett betegség különféle formáival és tüneteivel. Ezekben az években a legfontosabb feladatom az, hogy megtanuljam szégyen nélkül elismerni, sértődöttség nélkül elviselni, a szenvedők közösségének gazdagságát, szolidaritásuk mélységét feltárni, és megtalálni azt, ami segít. Régi dolgok: hit, remény, szeretet, szépség és igazság."

Előzmény: jocó (58)
jocó Creative Commons License 2005.03.30 0 0 58

Sziasztok!

Az biztos, hogy Eszterben benne van a jövő köztársasági elnöke. Jó gondolkodó, emberközpontú, igazságérzete magasfokú, és ami fontos, minden pártcélon felül tud emelkedni.

Ami ellene szól, hogy "szemtelenül" fiatal:-)) Bizonyos esetekben meg is látszik. Kicsit elöbb bírál, kicsit elöbb nyílvánít véleményt és kevésbé kompromisszumkész... Még nem érett minden véleménye, de pontosan ezért szeretjük:-)) Az alapvetésekben soha semmi probléma nem merülhet fel vele szemben.

10-15 év múlva kíváló elnök lehet belőle. Persze ezt a mai szemmel tudom mondani.. lehet 5 év múltán azt mondom, hogy legyen holnaptól Ő! Gyorsabb az élet, tehát elöbb lehet tapasztalatokat, rutint szerezni.

Persze ehhez az is kell, hogy most elhatározza, hogy a következő választásokon már az akar lenni. Akkor az lesz 5 év mulva:-)) Addig is legyen inkább a Glatz ferenc. Utána szívesen látom a Sándor palotában..

jocó

dokibácsi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 57

- Gratulálok.

- Csk így tovább.

DJ Bill Creative Commons License 2005.03.30 0 0 55
Az egy dolog, de vállalnád?
tépettsörte Creative Commons License 2005.03.29 0 0 54

Lenne benne ráció, de a hiénák nem engednék a tűz közelébe sem. 

Annyira félnek az okos és értelmes konkurenciától, mint a tűztől.

babarczyeszter Creative Commons License 2005.03.29 0 0 52
Hell, ez meglepett :-)
hirtelenszőke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 51

Szilivel szemben nem sok esélye lenne.

hotpoint Creative Commons License 2005.03.29 0 0 50
Ötletnek nem rossz.
taltam Creative Commons License 2005.03.28 0 0 49

"Amikor főszerkesztő volt, akkor nem volt hajlandó moderálni, márpedig nekünk most inkább egy olyan elnök kéne aki hajlandó szappant dugni egyesek szájába."

mit szappant? kézigránátot!

európa segíííts!

Előzmény: petfol (48)
petfol Creative Commons License 2005.03.28 0 0 48

Babarczy Esztert egy okból kifolyólag nem tartom alkalmasnak a köztársasági elnöki tisztségre.

Amikor főszerkesztő volt, akkor nem volt hajlandó moderálni, márpedig nekünk most inkább egy olyan elnök kéne aki hajlandó szappant dugni egyesek szájába.

zsele5 Creative Commons License 2005.03.28 0 0 47

Nem elég jó.

Ez nem tud a víz felett járni.

Lásd derékig bent van, bizonyítja a tükörképe.

Előzmény: PuPu (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.28 0 0 46

Valószínű , hogy nem neki való . El sem vállalná . De ez csak egyébként is elméleti fejtegetés . De talán senki sem bánná , ha nem a mostani politikusok közül kerülne ki valaki .

A felvetés nem tőlem származik .

Előzmény: suto (45)
suto Creative Commons License 2005.03.28 0 0 45
Babarczy Eszter nagyon jó fej, de ez a felvetés ökörség. Nem neki való az államelnökség.
Előzmény: Törölt nick (26)
PuPu Creative Commons License 2005.03.28 0 0 44

:O))))

Maga Síva...

Te rosszindulatú!

:O))))

Előzmény: Törölt nick (42)
apple48 Creative Commons License 2005.03.28 0 0 43
Ki az a Babarczy Eszter? Nem bántom, tényleg nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (40)
Vukkancs Creative Commons License 2005.03.28 0 0 41
Kató néni?
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.28 0 0 40
...támogatom...
Előzmény: lovagyna (-)
PuPu Creative Commons License 2005.03.28 0 0 39

Engeggyétek hozzám a kisdidiket!Hol van ő a Gyulához?

Kezgyük mingyárt azzal, hogy pl. a Gyula szebb is...

GYULA 4 PRESIDENT!!!

:O)))

break Creative Commons License 2005.03.28 0 0 38

Tamogatom az otletet.

Indexes szereplese is szimpatikus:

Babarczy Eszter

Hívjuk meg Babarczy Esztert

Kárpitos ezredes Creative Commons License 2005.03.28 0 0 37
te,neked nem volt gyermekkorod?neked babar teljesen kimaradt?ehh...igaz,undorító kapitalista rajzfilm...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!