Savaria9700! Szinte mindenben egyetértünk, és én is hasonlóan gondolkodnék, mivel tudom hogy nem az anyagiak miatt nem jön most 3.légiós. Titkon bízom benne, hogy a felkészülés alatt lesz olyan negatív élmény(egy esetleges olyan vereség), ami meggyőzi az illetékeseket róla, hogy igenis kell még egy jól dobó, jól bontó játékos. Neki nem is kell hogy olyan extra védő legyen, nyilván ne legyen nulla, de neki nem az lenne a fő feladata. Egy igazi vajkezű scorerért kiált jelenleg ez a csapat meglátásom szerint.
Ezen felül érdemes belegondolni, mi volt a tavalyi szezonban akkor amikor az említett magyar hármasból, két játékosnak nem ment/kevésbé ment a játék?(Andersont nem is említem, mert fontos meccseken majdnem mindig kiábrándító teljesítményt nyújtott)
Szenvedés, statikus játék, és az adott meccsen minden Zozó teljesítményén múlt!
Tavaly is sokat kockáztattunk azzal, hogy nem cseréltük le Andersont/ nem hoztunk 5. légióst hátvéd posztra, és nagyon-nagyon kevésen múlt, hogy erre rá is fázzunk. Ezt sokan már a szezon felénél megmondtuk, és valljuk be igazunk is lett ebben a témában.
Sokan írták, hogy azért fontos Somogyi érkezése mert mi lesz akkor ha Kovács Benedek megsérül?
És mi lenne akkor ha egy fontos pillanatban Zozó/Benke sérülne meg, amikor már nem lehet igazolni? Éppen ezért próbálnék meg minden kockázatot elkerülni és igazolni Somogyi érkezése esetén is egy 3. légióst. Nem mostanában lesz ilyen magyar magunk, nehogy ezen menjen el a szezon.
Egy dolog egészen biztos a véleményem szerint. A palánk alatti területet a bajnokságban uralni fogjuk. Ezzel sem támadásban sem védekezésben nem lesz probléma.
Mezőnyposztokon viszont bőven látok hiányosságokat. Amennyiben Somogyi valóban érkezik, az védekezésben illetve az első félidőkben előnyt jelent a csapat számára. (Nyilván ez a BL-re nem érvényes)
Viszont mi lesz mezőnyposztokon a támadóoldalon egész mérkőzés alatt??? Nem szeretnék demagóg lenni, de még mindig nem látom ki lesz az a játékos aki Zozón kívül képes lesz magas szinten védelmet bontani. Oké, hogy Beni a ,mi fiúnk, Benke pedig a magyarok között kiemelkedő játékos de bennük nincs meg az a kreativitás, robbanékonyság mint Zozóban. Éppen ezért túl nagy nyomás nehezedne Zolira azáltal, hogy minden meccsen neki kell a helyzeteket megteremtenie.
Megfigyelhető, hogy Clark főleg 3-as poszton jatszik, de láthatjuk hogy ő főként gyorsindításokból vagy kiosztások által üres triplákból tud/tudna pontot szerezni. Védekezésben továbbra is úgy érzem, hogy passzol a csapat szerkezetéhez, viszont mivel láthatóan elég rosszul vezet labdát, ezért ő sem fog betörésekkel operálni.
Éppen ebből kifolyólag Somogyi érkezése esetén is, mindenképpen szükség lenne egy 2-es MINŐSÉGI légiósra aki olyan szintet képvisel, hogy a nehéz helyzetekben néha Zozó helyett felvállalja a vezér szerepet. Ha már csak egy játékos érkezik, ezért is örültem volna jobban Somogyi helyett egy 1-2 posztú légiósnak, mivel ő az előbb említett feladatra nem lesz alkalmas.
Szerintem az a helyzet, hogy egy játékos kellene és a rotáció rendben lenne. Alapvetően sokkal értékesebb egy 12 pontot átlagoló irányító, mint két 6 pontos játékos.
De inkább abban látnám a megoldást, ha Beni mellett lenne valaki aki kellően ki tudja szolgálni a többieket labdákkal. Sajnos nehéz lesz olyan hatékony játékost találni aki a mostani csapatban érvényesülni tud.
Somogyi nem túl jó triplázó a statok alapján, de a játék szervezéséhez mennyire ért?
Látom nem értetted. Nem az számít, hogy hány játékos van nevezve, hanem az, hogy hányat lehet bevetni. Ha 12. játékosnak egy 17 éves srác lesz nevezve a keretbe, akkor az annyi mintha nem is lenne, mert vélhetően nem fog játszani. Ha viszont egy használható légiós töltené be a még kiadó 12. helyet, akkor bővülne a bevethető játékosaink száma.
Azért ha triplákból nem leszünk veszélyesek, és hehúzódnak rólunk, akkor a palánk alatt a Keller - Golomán párostól ne várjunk már csodát légyszi.... Ennek ellenére én bizom a csapatban és Konakovban is. Tuti van egy felépitett rendszere amire összerakta a keretet.
Még annyit kérdeznék tőled, hogy ki lesz a keret 12. játékosa? Mert én azt el nem hiszem, hogy öt játékos (tehát majdnem a keret 50%-a) U23-as szabálynak megfelel majd, mert ez viszont már túlzás egy BL-ben induló csapatnak.
Ezzel egyetértek, mivel nyilván a belga bajnokság 12 pontos, 5 lepattanós teljesítményét várná itt is a szakmai stáb. Lehet igazatok lesz, és cserélni fognak, ez majd kiderül, de még azért ne ítélkezzünk róla véglegesen. Persze értelek titeket is, mert jön a BL kezdete és jó lenne, ha arra összeállna a csapat. Azonban egy kicsit aggasztó, hogy most már több légiós sem tud annak a szintnek a közelében teljesíteni, ami máshol (erősebb vagy hasonló bajnokságban, mint a magyar) nem volt számukra probléma.
Egyedül egy jól kiválasztott, de mégis olcsóbb rookie lehetne a megoldás. Tudom leírtad, hogy nem fog érkezni már légiós, tehát ezt csak eljátszva a gondolattal írtam.
Abban igazad van, hogy a valogatott jatekosaink miatt nem akarunk idehozni statgyaros nagy labdaigenyu jatekost legios posztra! De... Azert 3-4 posztra talaljunk ar olyan jatekost aki neha a gyurut is tudja tamadni. Barac mellett nem fer mar el egy csak vedekezni jol tudo legios. Kintrol nehany meccs kivetelevel veszelytelenek leszunk ez altal konnyebb lesz a vedekezes ellenunk. Tudom, most majd jon, hogy Beni, Szili, Somogyi es Zozo is tud triplat dobni. Mindenki tud csak nem mindegy milyen korulmenyek kozott. +20 pontnal vagy egal allasnal.
Tegnap peldaul voltak ures jaratok amikor senki nem tudott hozzatenni. Ilyenkor kellene egy olyan legios aki tud hozni pontokat. Na ez hianyzik jelen pillanat a csapatbol.
Igen, szépen levezetted, hogy nagyjából mindenkinek 22-24 perc körüli játékidő jutna. Csakhogy tegyük fel mondjuk X játékos, teljesen mindegy melyik elkap egy olyan fonalat, hogy 30 plusz percet kell a pályán tartsd, mert minden bejön neki, vagy mondjuk Y játékos pedig botrányos formába került, nem tudod a pályán tovább tartani 15 percnél. Gondolj bele, hogyha hozunk légióst és nem lesz meg a kellő ideje, akkor simán elkezd bomlasztani, ha olyan személyiségű az emberünk. Ha pedig elfogadja, hogy ő bizony Barac és Clark szerepkörre érkezik, akkor pedig ismét ott vagyunk, hogy ez nem az a szint akire nekünk szükségünk van.
A helyzet igazából az, hogy aki nekünk erősítést jelentene mezőnyposzton, az olyan kaliberű játékosok vagy nem jönnek ide játszani vagy ha mégis, akkor valamelyik magyart háttérbe kell tenni a pályán. Egy valószínűleg 6 meccses nemzetközi szereplésre pedig nem építhetsz csapatot.
Mivel a magyar válogatottban sincsen "megőrülés faktor", ezért vélhetően a Falcoban sem lesz. Hasonló stílusú csapat lesz , mint Ivkovicsé, annyi különbséggel, hogy nem lesznek olyan sűrű cserélgetések, és ezáltal a támadójáték is hatékonyabb lesz, vagyis ponterősebb lehet ez a csapat, mint a válogatott. Hiába akarunk két extra légióst, az edzői stáb vélhetően tudatosan olyan légiósokat szerződtetett ( az egyiküket ugye már ismerve), akik személyiségüknél fogva nem akarnak többek lenni a válogatott játékosainknál. Gondolom tanultak Anderson esetéből, hogy felesleges hozni ide magasabb szintről bárkit is, mert nem fogja tudni azt a teljesítményt hozni, amit máshol (akár erősebb bajnokságban) igen.
Nem lesz itt csillogás-villogás, gyakori triplaparádé sem, sztárok sem (kivéve Zozó), de eredmények lehetnek, és szerethető csapat is kialakulhat ismét. Az biztos viszont, hogy sztárok nélkül nehéz lesz a BL-ben, de ahogy már írtam azt sem szabad előre feladni.
Sem a helyek, sem a percek nem fogynak el Somogyi érkezésével. A két ifi játékos közül egyik sem lesz a keret tagja, márpedig úgy csak 11 játékos van, vagy Te nem ennyit számolsz? A percekről pedig múltkor már részletesen, egyénekre lebontva írtam olyan verzióval számolva, ha érkezne Somogyi mellett még egy légiós.
Jó meglátások, egyet is értek velük nagyrészt. Annyival kiegészíteném, hogy Somogyira mindenképpen szükségünk van. Kovács nem lesz rossz a többi fiatalhoz képest (igaz, jobb sem), de ha vele történne egy hosszabb kihagyással járó sérülés, akkor óriási gondban lennénk a szabály miatt. Sajnos így pedig a percek és a helyek is elfogytak.
Meglátjuk majd, de az biztos, hogy egy jól triplázó játékos hiányozni fog a keretből.
Pár dolog ami feltűnő volt nekem. Golomán nagyon biztató játékot mutat. Ennek örülök nagyon. Clark szitu: egyenlőre ennek a palinak még nincs meg a helye a játékubkban. Nyilván ez idővel változni fog, de amit eddig nyújtott az kevés ide. Többieket ismerjük. De van ami zavar. Több olyan játékosunk van aki képes triplát dobni. De kifejezetten jó triplázó nincs a csapatban. Ez a mai kosárlabdában hatalmas hátrány. Ezen Somogyi esetleges érkezése sem változtat. Igenis kell minimum egy olyan akitől szabályosan félnek. Ilyenünk nincs, és valószínűleg nem is lesz. Ez akkor mikor a csapatok 25 triplát emelnek rá egy meccsen, minimum érdekes. De szimpatikus nekem a csapatunk, csak picit hiányzik ebből a keretből a megőrülés faktor. De ez legyen az én bajom..... FALCO!
Oroszlany ma mar nem az a tavolsag, hogy ott kelljen aludni. Nem tudom milyen minosegi hotelek vannak ott a kornyeken de aki jart arra lathatta, hogy nem egy turista csalogato kornyek.
Egyebkent ma hatalmas buli volt a csarnok mellett meccs elott meg a szokasos cigire kijovo Gasper is tett par tanclepest.
A meccs az elso felidoben unalmas volt a masodikra Tozser es kis csapata kicsit megmozgatta a kozonseget is. Jo hangulat volt ahhoz kepest, hogy egy edzomeccsrol beszelunk.
Minshev jo jatekos de sok helyen nem fogjak szeretni a stilusa miatt.
Nalunk Clark es Boris tobb faultot szedett ossze mint ahany pontot dobott. Clark mondjuk 10 percnel tobbet nem volt a palyan ez a mentsegere szolgal. 😀 En ot elengednem nagyon nem tud hozzatenni de ezt ugy vettem eszre a vezetok is igy gondoltak ma a padon.
Egyrészt nem hiszem, hogy Oroszlanyban van komolyabb hotel, talán Tatán legközelebb. Másrészt szerintem a játékosok szívesebben aludtak otthon, lesznek éppen eleget távol év közben. Oroszlány busszal kb 2 órás út, szerintem bőven belefér.
Igen, nagyjából így lehet összefoglalni a két nap történéseit. És talán ennél többet nem is érdemes most elemezni.
Két dologgal kapcsolatban azért mégis megnyilvánulnék. Az egyik, hogy nagyon örülünk annak, hogy egyre több válogatott játékos van a csapatban, viszont ez egyre erősebb kohéziót is hoz magával, ami egyfelől jó, másfelől viszont van egy olyan veszélye, nehogy a légiósok a hierarchia alárendeltségében érezzék magukat. Tudom profik, de fontos, hogy pályán kívül is foglalkozzanak a magyar játékosok a két sráccal, és a pályán is azonos szintű csapattársnak kezeljék őket. A másik dolog pedig, hogy én meg voltam győződve arról, hogy a csapat egy nem közeli két napos torna alkalmával ott alszik, és nem utazik tegnap haza, majd ma vissza a helyszínre. Persze tudom minden pénz számít, és egy éjszaka+kaja mondjuk 20 személlyel nézve kb. félmillió forint, de ezen mégis meglepődtem, mert szerintem ez egy ilyen szintű klubnál nem egy szerencsés döntés volt.
Én ezzel a Somogyi érkezéssel kicsit most már szkeptikus vagyok azok, után, hogy néhányan teleharsogtátok azzal a fórumot, hogy már a héten Magyarországon lesz.
Csak nehogy be legyen vezetve az örök fiatal jelző után az örök érkező is a magyar klubkosárlabda szakszótárába. Én mindenesetre most úgy tudom, hogy Somogyi biztosan érkezik a Falcóba, de csak október 27-én 12 óra 5 perckor, de a valódi időpont +-10 perc is lehet ehhez képest.:)
Ahogy azon sem kell, hogy nem fog jönni légiós. Persze még le lehet írni hetvenszer, de akkor sem fog. Aztán ha esetleg január-február körül úgy állunk,hogy valahol erősítésre van szükség, akkor léphetünk ezügyben.
Ha lesz zsinórban 4-5 gyenge meccse nyilván én sem fogom védeni, de egy mérkőzés után még nem foglalok állást vele kapcsolatban. Remélem ma már egy jobb Clarkot láthatunk.
Jó szórakozást azoknak, akik a helyszínen nézik meg csapatunkat.
Jó a kérdés.Valaki azt mondta,hogy hétfőn elvileg hivatalos lesz.Hát nem tudom,tegnap játszott,amikor úgy volt hogy már itt tartózkodik Magyarországon.Jó lenne szerintem is már pontot tenni az ügy végére.