Szerintem itt nem teljesen erről van szó, illetve nem tudjuk még pontosan, hogy ki döntötte el, hogy nem működik tovább a dolog, bár a jelenlegi hírek szerint Contador volt az.
El vagyunk átkozva. Én Libety rajongóként kezdtem, utána a Saunier Duval volt a kedvencem. Most már nincs is igazi kedvencem, megosztom a figyelmet az FDJ, a Garmin és Cofidis között. Ezeknél se a csapatért vagyok oda, hanem személy szerint Madiotért és Boyerért, illetve a Garminban nagyon sok olyan fahrer van, akit szeretek.
Riis csapata a legvalószínűbb. A Santanderes sztori jelenleg úgy néz ki, hogy nem fog működni, ugyanis Neil Stephens nyilatkozta a Caisseból, hogy jelenleg állás szerint nincs remény, hogy jövőre is működjön a csapat. A Quick Stepnek pedig szerintem 0.1%-nál nincs több esélye.
Nézd, Contador jelenleg a világ legjobb háromhetes versenyzője. Gyakorlatilag biztos a siker, akármelyik GT-n indítják el. Egy ilyen versenyzőt elengedni, és vállalni a következményeket ahhoz igenis bátorság kell.
Szerintem 10 menedzserből 7 beadta volna a derekát.
Ricco kemény csávó, de azért annyira nem, hogy Vinokurov mellett ki merje nyitni a száját. Amíg Simoni mellett volt, csak egy botránya volt Bettinivel, egyébként egész jól elvolt.
Szerintem volt egy összeg, aminél már adhattak többet, ha nem akarják vérig sérteni Vinokurovot. Az elképzelhető, hogy Contador az eredményeire tekintettel többet kapjon a kazah államtól, mint a kazah nép hőse. De gondolom, ez nem lehetett megalázóan több. És nem lehet elfelejteni, hogy ez 2006. óta Vinokurov csapata, ő alapította, magának. Bruyneel is elég hamar belebukott abba, hogy nem tudta elfogadni ezt a tényt.
Ki kell békíteni a két Szőke Herceget. Be kell gyűjteni Hornert, aki ugyan nem mai bútordarab, de bármely GT-n hitelesítve van a Top 10-re. Meg szerezni Scarponit, kinél jobb hegyi segítőt nehéz találni a piacon és Kreutzigert, akiben nagyon komoly potenciál van.
És ha találnak mellé megfelelő idegzetű bébiszittert megfelelő mennyiségű szöges korbáccsal, akkor nem bánom, jöjjön a a dilinyós Riccó. :-)
Contador fizetéséből mindezekre futná is.
Ja, és ami a legfontosabb, mindenek előtt haza kell hozni Dima Muravjevet. :-)
Riis mellett szinte olyan lesz, mintha hazatérne. Bár elképzelhető, hogy jó fog tenni a karrierjének az autokrata bánásmód. Nem is Alberotval van szerintem a gond, hanem a derék Frant kellene leszoktatni arról, hogy túlságosan belefolyjon a testvére szakmai ügyeibe.
Mindazonáltal Yvon Sanquer nagyot nőtt a szememben. Volt bátorsága elutasítani a világ legjobb összetett menőjét. Ehhez azért kellett spiritusz, akármi is lesz a vége.
Szerintem Mencsov nem jó ötlet. Amíg világ a világ meg akarja majd szerezni a Katyusa, és egy olyan versenyző, aki körül folyton az ellen legyeskedik nem tudja megbízhatóan a legjobb tudását nyújtani. Az orosznak ott kellene maradni a hátsóján a Rabobankban, jobb dolga máshol se lesz, max. több pénze.
Lehet, hogy jövőre is lesz ilyen jó csapategység. Egyébként pedig, ha az ember nézte a Tourt, akkor láthatta, hogy bizony sok Astanas és RS-es is mennyit dumáltak verseny alatt. Lehet, hogy nem együtt lesznek, de attól még nem kell, hogy harag legyen közöttük. Egyébként nekem Riis-szel különösebben nincs semmi bajom, bár tény, hogy bizonyítania kell majd, ha tényleg együtt lesznek jövőre Contadorral.
Gyakorlatilag a csapat ráígért az ideire, de ez nem volt elég, ezért sok sikert kívánnak neki a jövőben. Békésen elválnak az útjaik, és mindenki megy tovább.
És se mondhatok mást, mint hogy köszönöm Albertonak az eddigieket és sok sikert kívánok neki, bárhova is viszi az élet. Contador eddig három menedzserrel dolgozott (Saiz, Bruyneel, Martinelli), meg fogja állni a helyét Riis mellett is.
Mindazonáltal vannak fenntartásaim. Riis még soha nem osztozott senkivel a hatalmon. A CSC és a Saxo az ő személyes biznisze volt, ahol az volt, amit ő mondott. Most ezzel vegyíteni a saját csapatot akaró Specializedet érdekes lesz. Másrészt a Cancellara-faktor is tartalmaz némi veszélyt. Ha ki tudnak jönni, akkor jó, de ha nem akkor ugyanúgy kettészakad a csapat, mint tavaly.
Van, aki azt írta, hogy mindenki meglássa, maradni fog, de miután az Astana hivatalos közleményben ismerte el, hogy Contador távozik, így ebben már nem igen lehet bízni.