Senki nem beszelt a technika ellen. Mi mind "technikat" hasznalunk. Csupan elhangzott itt par gyongyszem, amit te sem vettel eszre. Ha mindez egy krimoban zajlana, most mind jot kacagnank es rendelnenk egyet annak kinek borere tesszuk ezt.
A 385 grammos tömeg nem valami bikaerős építésre utal. Műanyag lehet sok benne. Mármint a tubusban és a burkolatban. A lencsék nagy valószínűséggel üvegből vannak. :)
Egyébként a 18-35höz kapcsolódóan: nekem is szimpatikus objektív, viszont aggaszt, hogy csak 1 db fotó van róla, és azon nem látszik a bajonett. Nagyon remélem, hogy nem azért takargatják, mert műanyagból csinálták meg.
szócikk kiegészítés. az ISO-izmus gyakran párosul pixelpeepinggel és pixelmonumentalizmussal, amely a mennyiségi szemléletnek egy olyan fotótechnikai sarjadéka, amely (gyakorta) az isoizmussal párosulva a hihetetlenül magas (minimum 40 megapixel) pixelszámban látja a kreativitás kiteljesedését, ennek hiány gyakran vezet alkotói válsághoz. Bár a két jelenség gyakran találkozik egy személyben, esetenként mégis megfigyelhető szeparált formában is. Ilyen módon a pixelizmus önálló szócikket kapott az efféle dolgokat feldolgozó szakirodalomban. Ugyanakkor mindkét izmus képviselői kedvenc zenei motívuma a Pink Floyd együttes "dark side of the moon", ahol leginkább szeretnének sziklaalagzatokat gigapixeles felbontásban képelgetni, de más vélemények szerint a shine on your crasy dimond-ot kedvelik, tehát egyáltalán nem vágynak a hold páramentes felszínére.
Megszületett a legújabb művészeti irányzat. Az ISO-izmus. Idézném a nagylexikon szócikkét:
ISO-izmus: Fényképészeti irányvonal, ami a 21. század elején terjedt el. Kései követői a 20. század 70-es és nyolcvanas éveiben népszerű 32 DINizmusnak. Azzal a különbséggel, hogy a 32 DINizmus legfőbb kiküszöbölendő megjelenési jegye a szemcsézettség volt (lásd még microfenizmus), addig az ~ követői a képzaj ellen küzdenek önkifejezésük megvalósítsa közben. Az ~ eredete, jellemző módon, homályba vész, de abban minden kutató megegyezik, hogy japán eredetű mozgalommal állunk szemben. Az ~ -al fglakozók törekednek a képi mejelenítés közben az értékek megjelnítésére, ám a megjelnített értékek számát összesen egyre redukálják. Így a képeikben a megjelenő egyetlen érték az ISO értéke. Az ~ hazai népszerűsgége a nemzetközi élvonallal egyenértékű, alkotásaik gyakran fellelhetőek az Index fórumon, főleg tesztképek formájában. Lexikonunk megjelenési évében az ~ fejlődő szakaszát tanulmányozhatjuk. A mozgalom jeles szakértői egyet értenek abban, hogy az ISO 204800 elérése hozza csak majd meg a művészeti irányvonaluk teljes kiteljesedését.
Félig leengedett reluxák mellett fotóztam, nagyjából félhomályban, mikor már az olvasás nem kellemes hosszabb távon. Ilyen fényviszonynál vagy nyitom a rekeszt, amit nem akartam, hogy a só dobozának felírata is éles maradjon, vagy lentebb viszem a zársebességet. 1/200-ad mp 105mm mellett, figyelembe véve a reciprokszabályt és a nagy képpontsűrűséget, szerintem optimális érték.
Normál körülmények között, 50, vagy 28mm-es objektívvel természetesen én is mentem volna lentebb 3200-as és 1600-as iso-ra, illetve a nagyobb mélységélesség miatt f/4-en még lentebb.
Jól kiexponált képet akartam mutatni, mert gyakran azt látom hibának, hogy egyesek, szerintem helytelenül inkább választanak iso 800-1600-at és alulexponálnak, majd mikor deríteni kell az utómunka során, szomorkodnak, hogy milyen zajos már ezen az értéken is a váz.
Nehany tekercs elbohockodott Delta 3200 utan nem eroltetem a dolgot es maradok max 400-as filmeknel. Azert marad a taskaban, mert annak is megvan a szepsege, de nem mindenhol.
Probalok jobban tervezni es inkabb kozepformatumra fotozni, bar miota megvan az F5-os, bizsereg a mutatoujjam, olyan fantasztikusan jol kezreallo gep. Nehez mint a ko. Kivancsisagbol lemertem. Ket kilo es tiz deka a 105 DC-vel. Viszont stabilan tarthato.