Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Szétültetni külön-külön cserépbe, és ha majd elmúltak a fagyosszentek, akkor kiültetni. Viszont, ha nem az Alföldön laksz, akkor jó eséllyel 8 év múlva lesatnyulnak, majd kipusztulnak a filoxéra miatt, azaz, hosszú távra ne tervezz velük.
sziasztok érdeklődnék hogy a lakásban sikerült egy pár szöllőveszőt gyökeresztetni mikor érdemes kiültetni a szabadba???vagy kontinerezem be előtte,???
Szép-szép..... de 10-19 €-t ki ad érte. Csak a nagyon megszállottak. Ha megfigyeled, a kép hamis: a kislány eltartja a fürtöt magától, hogy az nagyobbnak lássék (pl.Ajvaz).
Az első képen lévőnek szerintem nincs különösebb baja.
Egyébként Mogyoród. Házikert.
Egy kicsit magasabb déli tájolású rész, de nem teljesen a dombtető. Inverziós fagynál jó fekvés, de ez felülről jött, szállítva. Van, ami egész jól megmaradt, főleg azok amik felülről a dombtető felől, északról takarásban voltak valami által.
A nagy diófát rendesen megkapta (vannak rajta nem lefeketedett foltok, tehát egész sávosan jött), viszont a lombkorona belsejében is vannak fagyásnyomok, ebből látszik, hogy azért áramlott az a hideg levegő... Normál álló levegőnél, inverziós fagynál csak a külső ágvégeket szokta megkapni.
Ilyen megfázós mint az első képed erre is van az udvarban.....határban még nem voltam de akkor ott gondolom nagyobb lehet a baj..... Ez kertben volt vagy kint a határban? vannak látom elég durva képek is.... Magyarország melyik részén történt ez?
sziasztok megszeretnék kérdezni hogy a rézgálic az tudom hogy nagyon jó szöllőre de még milyen gyölcsökre lehetne permetezni ebbe segitsetek köszike előre is
A 'Ventusky'-t sikerült átállítani magyarra, igy még könnyebb tájékozódni vele. Nálunk (K-en) most kezdett szállingózni a hó, eddig eső esett. Fagy nem volt, remélem nem is lesz.
Most kevés fajta kapható mert ahogy elfogyott törölték. Vásároltam még Vénuszt, Arkádiat, Kodrianka, pölöskei, Teréz, Palatina, Éva, Áron, Dunawska, Esther fajtákat . Szabad gyökérrel árulják,tobbnyire kb. 2 euró daraja
Olvastam,hogy ön rendelkezik a Red Globe fajtával.Én is szeretnék egy ilyen tőkét valamikor a kertembe.Esetleg meg tudná írni honnan sikerült vásárolni,vagy egy linket bemásolni,vagy 2-3 szál vesszőt vennék öntől majd jövő tavasszal ,mivel már kifakadtak a szőlők ezzel elkéstem rendesen.
sziasztok a bent meg gyökeresedett szöllőt mikor lehet földlabdásan kiültetni ??? ja és azt ami még most eresztett friss gyökeret azt egyből ki lehte ültetni már???
Évek óta használom ezt a módszert, elég jó sikerrel. Én úgy tudtam hogy "szekrény tetején" hajtatás a neve. Hogy a hőmérséklet állandó legyen orosz tanácsra a hűtőszekrény hűtőbordájára akasztom, ami ugye nem hűt hanem fűt hisz ott adja le a hőt.