ez nem demagógia, már ne haragudj, hanem tény. :) miniszter volt és kész. nekem meg ez nem szimpatikus. ennyi. aztán ennek köszönhetően a rendszerválti után az akadémia elnöke lett. asszem az ilyen embereket nevezték ejtőernyősnek anno. ha prominens vagyok egy másik rendszerben, és van bennem gerinc ,akkor visszavonulok és kapálgatok a kertemben, vagy kutatgatok magamban. nekem ez a véleményem.
nem bűnökről beszéltem. csak annyit mondtam, hogy az előző rendszerben is prominens volt, és ennek sztem nincs túl jó üzenete. hogy mit tett, az irreleváns.
Ismered azt is, mit tett minisztersége alatt? Tudod, hogy a legidőtállóbb reformokat hozta az oktatásban?
Tudod, mint az MTA elnöke mit tett?
Bűne az, hogy korán születetett? Bűn az, ha hazug rendszerben tisztességesen élt és dolgozott? Hogy mérhetetlen tudásával mindig az ország javát szólgálta, függetlenül milyen kormány volt hatalmon?
Bűn az, hogy ma is pártokon és politikán felülemelkedve végzi dolgát?
én nem védtem meg Sólyomot sem :) valszeg az Akadémián nem véletlenül hívják Glatzot Glatz elvtársnak... én azt mondom, hogy lehetőleg ne olyan ember legyen a KE, aki felsővezető volt a szocializmus alatt. Ilyen szempontból B.E. abszolút megfelelő :)
Tudod, néha nagyon unom, hogy az embereket lerángatják a földre és nem hagyják ábrándozni... Én rugalmasabb társadalomban szeretnék élni, a "lehetőségek" országában.. ahol igenis lehet gondolkodnia Babarczy Eszternek azon, hogy mit tenne, ha kapna felkérést "komoly" helyről a KE székbe.
Tessék engem nem lerángatni a magyar valóságba!
Ugyanakkor meggyőződésem, hogy Eszter lenne olyan KE, mint ma bárki, akinek eddig a neve felmerült. SŐT!
Meggyőződésem, hogy az mszp a 2006-os választást teszi kockára, avval ha erőlteti a pártpolitikus KE-t.
Komolyan ma két tudós ember jöhet számításba. Glatz Ferenc és Sólyom László. Úgy gondolom, hogy e két ember ma alkalmas olyan KE-nek, akit akár 2/3-os többséggel is megválaszthatnak. (én jelöltem már 2000-ben is Glatz volt..)
Ha azonban ábrándozunk és kicsit rugalmasak akarunk lenni.. akkor legyen mégis inkább az Eszter.. Bár én is inkább 2010-15. köztársasági elnökét látom benne.. Ha akarja, lehet is belőle...
üdv
gg
ps.. nekem is dolgom van.. csak nem akartam a levegőben hagyni..
Index fórumán benyújtott nagydoktoridhoz pár keresetlen szó:-)) Műveltségem, írói vénám messze elmarad magasröptű eszelgésedtől, de mint leszűrtem csökött agyammal, arra próbálod hegyezni a dolgot, hogy csak filozófia magas tereiben leledzők lehetnek köztársasági elnökök..
Nekem jobban tetszik az aki a földön jár és nem irodalmi magasságokban..
Aki két gyerekfürdetés, vagy lefektetés között is tud írni e magasröptü fórumra pár keresetlen szót.. Olyat, amit megértenek azok is, akik a mosztkovita iskolák kemény zsarnoki tanárai mellett épp hogy megtanultak írni, olvasni, beszélni.. bár néha törik az olvasást:-))
Nekem tetszik Eszter válasza. Frappáns, lényegretörő, a mosoly-jel pedig tk a "definíciónak" szólt... ezt még én is felismertem:-))
Szerencsére beírásáshoz nem kellett az értelmező szótárért átmennem a másik szobába..
A lényeg az, hogy köntörfalazás nélkül, a személyét alkalmasnak látod e köztársasági elnöknek? Ő megtisztelte a topikot, emberszámba vette az itt megnyilatkozókat.
Otthon unatkozó vadértelmiségiként, enyhe szóvirágokkal ékesített mondandódnak egy baja van... látszik, hogy intelektuális képességed kibontakoztatásának egyedüli helye e fórum.. Én ezt sajnálom, mert biztosan nagy haszonnal lehetne kamatoztatni jóra is e kepességedet..
Tényleg irigylésre méltó képességeid vannak... élcemet remélem érted, és nem akarsz párbajra hívni:-))
Ez a "Hervadozó meteorológus" Mo. egyik, ha nem a legfelkészültebb civil asszonya, aki alkasmas lehetne a k.e-i posztra. Az eddigi jelöltek mellett - maximálisan - a legrátermettebb.
Személy szerint támogatnék egy nem politikai jelöltet.
Nagyon nem tetszik , hogy ma már minden a politikusok alkuitól függ , akik mélységesen gyűlölik egymást , s közben elfelejtik , miért is választódtak ki a tömegből.
Miért ne lehetne egy civil?
Attól tartok , hogy amiről itt vitatkozunk , pusztán elméleti , nem valószínű , hogy bármelyik párt felkérne. De tetszik az ötlet.
a civil szféra nem termel ki és visz át a nyilvános szférába "hősöket
De sajnos igen. A Való Világ bajnokokat. S ez nagyon elszomorító.
azon gondolkodnék, hogy miért kértek fel. Majd azon, hogy pontosan mivel jár a feladat. Majd azon, hogyan kell jól csinálni, végül azon, hogy lelkiismeretesen átgondolva tudnám-e jól csinálni vagy sem. A "gondolkodás" szó meglehetősen általános értelemben szerepel itt, a logikai műveleteken kívül azon információk gyűjtése és feldolgozása is hozzátartozik, amelyeken a logikai műveleteket elvégezzük :-)
Ami azt illeti, hogy egyáltalán elgondolkodnék: azért gondolkodnék, mert megtisztelőnek érzem, hogy egyáltalán eszébe jutottam valakinek ilyen összefüggésben, és amit megtisztelőnek érzek, azt komolyan veszem, amit komolyan veszek, annak szentelek időt. Beleértve azt az örök pascali kérdést is, hogy vajon nem a puszta hiúság késztet-e arra, hogy gondolkodjak a felvetésen. Te másképpen tennél a helyemben?
Azt sem hiszem, hogy az ember önmagát ismeri a legjobban, valamint azt sem, hogy mintegy esszenciálisan ismerjük magunkat (amennyire ismerjük), nem pedig úgy, hogy bizonyos helyzetekben, bizonyos problémákkal szembesülve, bizonyos feladatok megoldása közben ismerjük (és ismerjük meg) az erőinket és a gyengeségeinket, és minden új helyzet vagy új feladat újfajta tudást hoz arról, hogy mire vagyunk képesek és mire nem. Az emberi elme azért csodálatos eszköz, mert gondolkodás révén modellezünk helyzeteket (persze tökéletlenül), mielőtt "élesben" kipróbálnánk. Ebből egy érdekes filozófiai vita születhetne, de most elmegyek lefektetni a gyereket :-)
Ez a rákfenéje az egész "rendszernek".. Csak a közismertből lehetne csemegézni, már ha a nép dönthetné el, ki legyen a köztársasági elnök.
Ma már rá lehetne bízni, - de 5 év mulva biztosan - a népre a választás jogát. Csak ma már nem merik, ugyanúgy, mint 90-ben, csak most más okból...
Azért nem rossz arány az sem, ha "csak" a közismeretek közül kerültél a "jelöltek" listájára:-)) A nagy többség a Friderikusz riport óta "vél ismerni", követi pályád, és megnyilatkozásaidat.
Én már avval is megelégednék, ha a pártalku következtében lenne civil a KE. Azért is szeretném, ha most Glatz Ferenc lenne.
Azért nem keserednék el akkor sem, ha már most Te költöznél be a Sándorpalotába... Az eddig felmerült "hölgy versenyzők" közül Neked örülnék a legjobban!!
Sajnos attol tartok az mszp nem érti meg és eröltetni fogja Szili Katalint, csak hogy megmutassa, hogy nő legyen az elnök... 3 éve még őt is alkalmasnak találtam.. A Medgyessy éra derekán tett néhány olyan demagóg megjegyzést, ami által csalódtam benne...
Ez ellen viszont nincs beoltva senki...
Én hiszem, hogy eljön az idő, mikor az emberközpontúság, a józanság, a tárgyilagosság lesz a legfontosabb kritérium és senkit nem érdekel, hogy fiú, vagy lány "követi el"... Csak tisztelni lehessen..
üdv
jocó
ps. annak örülök, hogy megfontolnád!!! Már nincs hiába ez a topik!! Bár ott tartanánk??!!