Itt olvasható egy fordítás a papír alapú L'Equipe-ből.
http://www.albertocontadornotebook.info/
A hölgyek kedvéért csak a PC résszel foglalkozom. :-)
Az Astana ajánlata 5,5 millió Euró/év volt. Ez azért nem kis pénz, és kétlem, hogy a konkurens ajánlat _jelentősen_ kisebb lenne. Riis második szponzora a Siemens lehet, nekik fussa is ennyire. Navarro, Hernandez, de la Fuente és Noval menne Contadorral. A L'Equipe szerint Riis mellett versenyben van Unzué, Lefevere és Bruyneel is. Utóbbinál komoly akadály, hogy a Shacknak a Trekkel, míg Contadornak a Specializeddel van élő szerződése, így valakinek ki kell vásárolnia valakit.
Vinokourovot sajnálnám. 3-5 év még benne lenne a hapsiban. Tourt persze nem lenne esélye nyerni, de az eddigi formáját még tudná hozni változatlanul, sőt javulhatna is - bár nyilván ő sem lesz már fiatalabb.
Ha jól emlékszem: 2003-ban szerepelt legjobban, mikor összetetben 3-4. lett.
A Kazahok szavazást is indítottak: ki légyen Contador utóda. A jelöltek: Menysov, Lius-Leon Sanchez, Samuel Sanchez, Scarponi, Riccó, Kreutziger és Richi Porte.
A lista érdekes, bár nem hiszem, hogy Samu partiképes. A Szent Inkvizíció Bilbao főterén égetné meg Galdeanot, ha el merné adni :-)
Akkor nem linkelek, csak idézek. :-) A forrás a velo.hu.
Martinelli az Astana jövőjéről nem sokat tudott mondani. Az olasz marad a csapatnál, ahol a szakmai munkáért a folytatásban is Alexandr Shefer-rel felelnek majd. A gárda ikonja Alexander Vinokourov pedig csapatmenedzseri feladatokat láthat el a jövőben.
Szóval a hírek szerint Szása is szögre akasztja a cipőit, a derék francia pedig megtette a kötelességét, és mehet. Mindkettőt fájlalom, bár Sanquer érkezése érdekes volt, de jól ellátta a feladatát. Így viszont lehet, hogy nem is ő döntött a Contador-ultimátumról? Annak viszont örülök, hogy Martinelli marad.
Hogy van-é Contadornak egója? Van. Még az is elképzelhető hogy nem is kicsi. Viszont van is mire legyen önérzete, 5 db háromhetes győzelem. A jelenlegi mezőnybe egy fő akad akinek több van, és ő ott, annyiért, és azokkal teker együtt, akikkel akar. És egó tekintetében neki sem kell kölcsönért folyamodnia. :-)
"Igaz, én akkor is feltettem a kérdést, hogy vajon csak az egyik fél a hibás-e, de hát a rajongók megmagyarázták..."
Ez mintha azt jelentené, hogy nem egyoldalú a dolog, pedig tavaly is csak azt olvastam tőletek. Hiába keresem, nem találom azt a mondatot - tavaly sem! - hogy "csak Contador lenne a hibás."
Van egy csomó dolog, amiről semmit nem tudhatunk, viszont furcsa lenne, ha csak Contador lenne a hibás, főleg, hogy a Tour előtt még Pereirot győzködte, hogy maradjon még egy évet az Astanaban, hogy együtt tekerjenek, és, hogy még az első szünnapon is arról beszélt, hogy szívesen maradt a csapatnál. Nem írom, hogy az Astanaval volt a probléma, de, hogy a dolog nem egyoldalú az 100%. Az pedig, hogy te Armstrong barátoddal kapcsolatban nem tudsz elfogulatlan lenni, amit olyan nagyvonalúan felrósz másoknak, az már nem tartozik ide.
Minden hátsó szándék nélkül kérdezem: nem lehet, hogy Contador mégis mutat némi primadonna hajlamokat? Valahogy furcsa nekem, hogy rövid ideig marad csak egy csapatban, aztán továbbáll. Azt ugye olvashattuk, hogy a tavalyi Astanában Armstrong kiutálta. Igaz, én akkor is feltettem a kérdést, hogy vajon csak az egyik fél a hibás-e, de hát a rajongók megmagyarázták... Most viszont mi baja volt? A többiek szétdolgozták a belüket neki, és nincs megelégedve? Martinelli azt mondja, hogy csak ugródeszka volt az Astana a spanyolnak...
Ha igaz ez a Riis-féle dolog, akkor viszont a dán betöri, mert ott nem lesz helye akaratoskodásnak. Cserébe Schleck nem nyer Tourt.
Igazat kell, hogy adjak. Csak amikor egy maghatározó versenyző megy el egy csapatból, az mindig nagy változással jár. Jó lett volna látni, hogy Contador megmarad az Asztánában, mert idén nagyon jó kis csapat lett belőle. Én akkor kedveltem meg a Saunier Duvalt, amikor befogadták Simonit. Az olasz teljesen átalakította a csapatot, után lelépett, mert több szabadságot szeretett volna. A csapat meg széthullott. De valóban ez az élet rendje, most kell megkeresniük azt a pénzt, amiből életük végéig boldogulhatnak.
Pedig Unzue lázasan keresi a szponzorokat. Magam részéről nem is értem h egy ilyen jól működő csapat meg tud szűnni. Riis meg mindent el fog követni a Specializeddal együtt. Ezt "legyőzni" menedzser legyen a talpán.
Emiatt igazán nem kellene neheztelni senkire. A kerékpárosoknak van 10-12 profi évük jó esetben, ebből 2-3 évig vannak igazán csúcson, bármikor közbejöhet egy sérülés vagy egyéb nem várt esemény, ami miatt a pályafutásuk véget ér. Használják is ki ezt a pár évet és keressenek minél több pénzt, alapozzák meg a jövőjüket, mert később már úgysem fognak soha ennyit keresni. A csapat is simán lemondana rólunk, ha már nem hoznák az eredményeket.
A kerékpársportban többek között nekem ez is tetszik, hogy a sok változás miatt nincsenek állandó csapatok és lehet keresztbe szurkolni, itt is szinte mindenki szurkol mindenkinek (kis túlzással :)), és így nem alakult ki Fradi-Újpest-féle ellentét.