"Minden állampolgárra 2 millió forint államadósság jut." Egy vállalkozókat tömörítő társaság minden tagja befizeti a rá eső részt. Úgy vélik: itthon 200-300 ezer ember gond nélkül megtehetné ezt.
Demagógia. Ennyi pénzt nem lehet ellopni, a milliárdosok vagyona is viccesen kevés ehhez képest. Ez bizony azt jelenti, hogy mindenki átlagosan 2 millióval többet kapott a közösből mint amit oda betett. Ilyen egyszerű, vagy keveset tettünk be, akkor adóemelés, vagy túl sokat kaptunk vissza, akkor ezeket kell radikálisan visszafogni.
Ez nagyon helyénvaló, és szép megfogalmazás volt. Jóllehet az Index-en könnyen paródia tárgyává lesznek az ilyen vélemények, bízom benne, hogy sokan gondolkodnak még így.
hát igen. zsarolni meg lopni mindig gyorsabb és egyszerűbb mint tisztességesen megdolgozni valamiért. és az ilyenek mint te még örülnek is neki. micsoda ország...
Hát, igen, szerintem az igazi lopás a rendszer '97-es bevezetése volt ebben a formában.
Most egy ilyen korban élünk, hogy igaz legyen a mondás, hogy: ne azt kérdezt mit adhat a haza, hanem, hogy Te mit adhatsz a hazának."
Nem! Oly korban élünk most e földön, amikor kizsigereltek mindent, egy pol. réteg elbaszta a munkáját amire azt mondták ők értenek hozzá, aztán a másik mégjobban kizsigerelte, miközbenmindkét oldali pol. réteg és az ő baréti/rokoni köre jól meggazdagodott
Most persze az országon azt adósság a munkájuk a harácsolásu miatt és várnak a nép 1000-10,000Ft-jára
Olvastál itt olyan fórumozót aki azt mondta felajánl 1millió Ft-ot?
Hol vannak a milliárdosok, akiknek az ingnyaka sem szürkült meg estére a munkátol?
Persze én akkor sem tudnék adni, ha ők adakoznának, elég nekem az a pár ezer amit ilyen-olyan gyermekalapitványra és kórház javára kihuznak
Tehát hagyjuk a "te mit adhacc a hazának" lózungot
Nézz körül az országban bármilyen tekintetben!
Nem hazám ez már nekem régóta, csak állampolgára vagyok
Ennyi pénzt nem lehet kivonni a gazdaságból. Szerintem egyszerüen csak nagyobb tortát kellene sütni. Ez az egymillió új munkahely jó ötlet és jól is haladnak a dolgok. Már csak 1.100.000-et kell létrehozni.
A 10 eFt-os befizetés komolytalan, a gesztus szó matematikailag értelmezhetetlen. A legszegényebbeknél nyilván a 2 millió helyett 'csak' 200 ezer lenne az elvárt. De az egész fikció, a teljes bevétel mindenképpen az államadósság 0,01%-ánál kevesebb lesz, szerintem.
A magánszemélyek és az önkormányzatok adóssága valahol 8-8 ezer milliárd lehet, de biztosan kevesebb 21-nél.
Az IMF hitel nem plusz hitel, hanem csak a lejárt, de piaci alapon nem megújítható hiteleket váltotta ki. Mellesleg az államadósság a kormányváltás óta is ugyanúgy nő mint eddig, semmi jele annak, hogy ezen változtatni akarnak.
Amit példának felhoztam, az nem azt jelenti, hogy ez a réteg ad majd ennyit, hanem a nagyságrendet probáltam felvázolni, mert ha igaz, hogy minden állampolgárra 2 millió államadóság jut, akkor még ez is csak az adóság kamatterhét biztosítaná és valamelyest a hitelt. Ezt az összeget akár nagyobb akár kisebb hozzájárulásból is lehet fedezni és akár 1000-10000 Ft is sokat tesz az egészhez. Ítt inkább a gesztus és a szándék az ami figyelemreméltó gesztus.
20 ezermilliárd az adóság, vagyis a hitel, de ezen kivül még van a belső és külsőadóság, mely 100 milliárdnál is több, ami állampapirokba, őnkormányzati hitelekbe és a lakosság devizahítelei összessége, aminek a lejárata külömböző ídőpontban van.
Ami 2011, 2012, 2013 (IMF, EU) esedékes 2800, 2500, 3200 milliárd plusz kamatok és a lejárt kötvények esedékes összege. Ez amit az elmúlt nyolc év hagyatéka pluszba a 2002 höz képest ami normál menetben nem lenne.
A különbség csak az, hogy a fidesz szavazók jutalmul kapják ugyanazt, amit az MSzP szavazók büntetésből. Nekik mindennek a sok baromságnak, ami ebből a kormányból kijön, még tapsolni is kell.