Amelyikben megnéztem, abban ugyanolyan hosszú volt az a jelenlet. Nem a 66. bölüm-re gondolsz, mert az a holnapi, annak az elején mutatják részletesebben.
Szerintem talán maradhatnánk abban, hogy te ostobának tartasz engem (plusz további burkolt, mondhatni alattomos sértegetéseket engedsz meg magadnak, ámbár fogalmad sincs semmiről, csak terelsz mindenfelé, piszkálódsz itt), és akkor én sem udvariaskodom tovább, mert láthatóan úgyis csak visszaélsz a jóindulatommal.
Tehát ezzel szemben én pedig butának tartalak téged és akkor 1:1, de még igen finoman fogalmaztam.
Nem velem kell itt foglalkozni, én csak leírtam egy véleményt. Ha nem tetszik, így jártál.
A 3 kb. 5 perces reklámidöt kihagytad. Bizony minden részböl kivágnak sok percet. Én mielött megnézném a magyaron az aznapi részt, mindig megnézem eredetiben is hogy érthetöbb legyen...a török szöveg ellenére is.
Az asztal alatt pedig a fogóját csattogtatja. :)))
Jó volt a mai rész is. Most már jövő hét szerdáig már potyogni fognak a szereplők, mint a legyek? Sajnálom szegény Tevfiket, a végére egész megszerettük. Nem tehet róla, hogy le kellett lőni a húgát, bárkivel megesik az ilyen (Törökországban).
"csak tegnap rögtön pánikba estem, amikor megjelentél itt."
Aztán rögtön arra gondoltál hogy az Ezelben vagy, és vállról indíthatóval lövöldözöl meg védelmi pénzt fogsz szedni a topicban, ha valakinek a kommentje nem tetszik?
Csak az a baj, hogy a VV4 és Alekosz topikban prezentált (kóros) gyűlölethadjáratod után számomra nem tudsz olyat írni, aminek egy szavára is adnék. Előítélet...
Rendkívül fura, csak tudod én látom azt is, hogy te miért látod furának. Sőt, én még azt is tudom, hogy kik és miért nem látják furának.
"Minden topik..." Minden topikról fogalmad sem lehet, még ezen a fórumon sem, miután több nickje is lehet valakinek. Más fórumok, más nickjeiről nem is beszélve. Honnan tudod, hogy más álnevek alatt nem szakmai és egyéb szerteágazó tudásom morzsáit osztogatom hálás fórumozóknak? Honnan tudod, hogy nem foglalták még imába a nevem/álnevem? Nyilván nem hinnéd, pedig ilyen is volt már... és még mi minden, amiről fogalmad sem lehet. Csak benézel dolgokat, azt hiszed, az úgy is van.
Én viszont épp ezt tartom módfelett "egyszerű" gondolkodásnak.
"Tulajdonképpen még az általam leugatott fórumozónak is joga van leírni a saját véleményét, "
Bizony bátyám! És ha ezt megtanulod végre, akkor majd nem kell sirdogálnod, hogy mindig kiraknak a moderátorok.
Az irodalom/filmművészet stb mindig az adott társadalom lenyomata. Na most az E. nem egy rossz film - és elég pontosan jeleníti meg számunkra a török mentalitást. Azokat a normákat amiket ők helyesnek tartanak.
És itt nem arról van szó, hogy a törökök milyenek voltak 100 éve vagy 60 éve - hanem hogy milyenek napjainkban is. Mire "büszkék".
Ez a mentalitás Európától fényévekre van. Ahogy a török megszállás se a fénykort vagy a felvilágosodást hozta el nekünk.
Arról neked fogalmad sincs, hogy én mekkora fura (nem átlagos) ember vagyok, csak épp nem azért, mert lenézem a semmitmondó gyagyit.
Az ostobázással pedig csupán egy gondom van, hogy én is szeretnék ezen a fórumon több alakot is ostobának nevezni (különösképp a Barátok Közt topikban vannak "érdekes" figurák), csak azt nem értem, hogy engem miért szoktak ilyenekért hamar moderálni, sőt kitiltani, érdekes... Az ember lassan már le se meri írni a kendőzetlen véleményét ezen a rohadt fórumon.
Számodra legalább megadatott a lehetőség, hogy ostobának tarthass, ez fontos.
Ha az a plusz, hogy valaki megöli a saját húgát, vagy fejbe lőnek távcsövessel egy ártatlan lányt, illetve hogyan kell drogosan elárulni a legjobb barátaim, akkor lehet inkább kihagynám. Ilyet a Mentalistában szerintem nem látni. Vagy esetleg téged ez hoz lázba?
Ha rám akarsz vetíteni kitalált hülyeségeket, akkor az biztosan úgy is van. De csak a saját fejeden belül.
Próbálj esetleg elgondolkodni azon, hogy én téged nem minősítettelek. Csupán egy szerintem gagyi sorozatot minősítettem, és nekem ahhoz nem kell annak összes részét végig szenvedni, hogy minősíteni tudjam. Például azért sem, mert a jó sorozat egyik titka és ismérve, hogy legalább egy idő után megfog valamivel, várod a következő epizódját stb.
De az RTL Klub esti sorozatai olyanok, hogy sokszor óhatatlanul itt zörög mellettem, számítógépezés közben, jobbára csak azért, mert elfelejtek máshová kapcsolni. Még olyan is előfordul időnként, hogy rendesen odafigyelek egy-egy epizódra, már-már mazochista módon, erőltetve. Most őszintén, elvárható még ennél több hősies próbálkozás?
Ennek ellenére, engem még egyik sem tudott megfogni. Haszontalan, érdektelen és értéktelen gagyinak tartom mindet. Egyik fülön be, másikon ki. Optikailag pedig már nem is tudom, melyik szervemen át távozik, illan tova.
De biztosan bennem van a hiba, és nagyon ostoba lehetek, mert ifjabb koromban túl sokat jártam moziba (ahol kimondottan kedveltem a komolyabb művészfilmeket is), vagy túl sok könyvet is olvastam, mindezek sajnos jóvátehetetlenül eltorzították az ízlésvilágomat. Ez van, tényleg én kérek elnézést...
Nehogy azt hidd egyébként, hogy felingereltél az ostobázással, öreg róka vagyok én már az Interneten. Fórumozók kitalálnak mindenféle baromságot a másikról, vetítenek, önmagukból kiindulva, megszoktam már. Gyakran megfigyelem magamon, hogy inkább már rá is hagyom. Gondoljon, amit akar, kit érdekel...
Én meg csak hobbiból firkálok ilyen sokat, amikor éppen ráérek.
Kedves Vitéz úr! Nem vitát akarok indítani, csupán "fura embernek" tartalak, hogy egy sorozatot azért minősítesz le (amihez természetesen jogod van), mert pár részbe belenéztél és nem tetszett. Arra szeretnélek rávilágítani, hogy ha valakivel belenézetsz az Ezel 27-28. részébe nagy valószínűséggel nem tetszene neki és hasonló véleménnyel lenne róla mint neked van, amihez szintén joga lenne. :))
Helyesbítek, Vitéz Hárshegyi Félix elmélete megdőlni látszik, miszerint a sorozat elvesztette zsenialitását. :)
"Attól függetlenül, hogy sok valós elem is felfedezhető" - pont ezért nem szeretem a törököket, mert ők ha kicsit túlozva is, de olyanok, mint ahogy itt megismerhettük őket. A magyarországi török nagykövetet (és kedves feleségét) is ideértve, sajnos volt vele személyes találkozásom, ahol megismerhettem a török kultúrát.
"Akkor ennél sem a dokumentumfilmet kellene látni, inkább a beletett fantáziát, szórakoztatóértéket, esetleg azt a többé-kevésbé megfogható pluszt, amit egy sorozat adhat valakinek."
Ha az a plusz, hogy valaki megöli a saját húgát, vagy fejbe lőnek távcsövessel egy ártatlan lányt, illetve hogyan kell drogosan elárulni a legjobb barátaim, akkor lehet inkább kihagynám. Ilyet a Mentalistában szerintem nem látni. Vagy esetleg téged ez hoz lázba?
Nem akarok senkit meggyőzni, hogy az mennyivel jobb sorozat, nem egy kategória, annyi köze van az Ezelhez mint az olasz futballnak a magyarhoz. Az esélyem meg annyi, mint ha egy francia autók fórumban próbálnám bebizonyítani, hogy a Renault nem jó autó. :))) (pedig az..., vagy mégsem?)
Kedves Vitéz úr! Kijelentem, hogy nem vitát akarok indítani, csupán enyhén ostobának tartalak, hogy egy sorozatot azért minősítesz le (amihez jogod van), mert pár részbe belenéztél és nem tetszett. Arra szeretnélek rávilágítani, hogy ha valakivel belenézetsz az Ezel 27-28. részébe nagy valószínűséggel nem tetszene neki és hasonló véleménnyel lenne róla mint neked van, amihez szintén joga lenne. :))
Engem nem befolyásol, hogy sok hölgy elolvad a Mentalista fickó bárgyú fejétől, mert én a nőket szeretem. Viszont abból a sorozatból több epizódot is láttam, haszontalan időpazarlás volt, vagy jobb esetben könnyed, sekélyes időtöltésnek minősíthető. Amikor valaki már végképp nem tud min kikapcsolódni. De nagyon akar. Közömbös ilyen szempontból egy amerikai Bohóc Társulat által odaítélt akármilyen díj. Számomra ez nem érv, nem fog meghatni.
Vitéz Hárshegyi Félix elmélete ("a tökéletes sorozat")
Érdekes, ilyet én nem írtam le, még csak nem is gondoltam. Eszerint többet tudsz rólam, mint én. Máris eljutunk a fórumos kitalációkhoz, vetítésekhez, mindig bírtam az ilyet...
Szerintem maradhatnánk annyiban, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez (valójában az enyém is jóval árnyaltabb, de túl hosszú lenne precízen kifejteni, sőt még talán gondolkodnom is kellene rajta, majd amikor lesz kedvem gondolkodni).
Tulajdonképpen még az általam leugatott fórumozónak is joga van leírni a saját véleményét, de vele más a kifogás. Kezdve azon, hogy nem adok a véleményére.
Meg persze eleve nem egy dokumentumfilmről beszélünk. Fikció és valóság között nem kellene kapásból párhuzamot vonni. Attól függetlenül, hogy sok valós elem is felfedezhető, valós a korrupció, sógorság-komaság (öcsém-bátyám) nem csak magyar átok stb.
De akkor ilyen alapon sok amerikai filmből is téves következtetéseket lehetne levonni. Holott általában természetes, hogy elkülönítjük azokat is a valóságtól. Akkor ennél sem a dokumentumfilmet kellene látni, inkább a beletett fantáziát, szórakoztatóértéket, esetleg azt a többé-kevésbé megfogható pluszt, amit egy sorozat adhat valakinek. Vagy nem ad.
Vagy sokat kivágtak a mai részből, vagy Vitéz Hárshegyi Félix elmélete ("a tökéletes sorozat") bedőlni látszik.
Tegnap rész 45:52 + 42:06 azaz 2 mp híján 88 perc, a tetubuson pedig 83:24 perc volt. A moston kétszer van bevezető intro, ettől hosszabb annyival, sokat nem vágtak ki belőle (max Tevfik kínzásából 15-20mp-et).
1. Abba a védtelen házba mentek, ami nevezetesen Tevfik háza, aki a helyi keresztapa lett Ali mellett. Ráadásul tudták, hogy vadásznak rájuk, Ali tett is érte, akit csak lehetett megfenyegetett.
2. Temmuznak nincsenek érzései, nincsenek szerettei, nincsenek hozzátartozói, teljesen függetlenítette magát minden érzelemtől ezért tudja így viselni. Ráadásul a gyereknek van egy küldetése, nem véletlen van náluk.
3. A következő részekből ki fog derülni, ki volt az a nő a tengerparton.
Amíg nem ismersz valamit, kérlek ne alkoss véleményt róla. Sokan Ezelt is a mexikói szappanoperákhoz hasonlítják, most Te is ugyanilyen "szakártővé" váltál. Csak úgy nem osztogatnak sem Emmy-jelölést, sem pedig Golden Globe-díjat.
"Drámai kategóriában Golden Globe-díjat vehettek át a készítők, míg a főszereplő Simon Bakert a legjobb színészek kategóriában jelölték a díjra, Magyarországon pedig 2010-ben a legnézettebb külföldi sorozat volt!" A főszereplő csak a 7. évadra kapott 40 millió dollárt.
Ezek után kéretik nem összehasonlítani az akármilyen helyszínelőkkel, Szívtipró gimivel, Esmeraldával, kórházi sorozattal, Barátok Közttel. Szerintem ha egyszer belenéznél (nem az RTL-en tele reklámokkal) nem tudnád abbahagyni, és lelkesen szednéd a 4. évadod, alig várnád hogy elkészüljön hozzá a felirat.