A napzáró Navracsics Tibor-beszéd alatt Orbán Viktor is átrándult a kongresszusnak helytadó, a végére meglehetősen kiürült pavilonból a szövetségesek fesztiváljára. A pártelnök kézfogókörútja percek alatt tömeghisztériává fajult a D pavilonban. A rövid vizit a rajongók megújuló hullámai miatt több mint egy órásra nyúlt.
Ennél jobb már csak akkor lett volna, ha a fidesz győz és nem kell egy fillér adót, tébét sem fizetnünk, ezzel szemben alanyi jogon járna minden, többek között a kutyagumi is.
Hja, Krisztus koporsóját sem őrzi egyetlen barát sem ingyen. :-) Szösszenetemben arra próbáltam utalni, hogy lehet értelmesen is beszélgetni és lehet lózungokat puffogtatni. Aki az utóbbit szereti, az elmélkedjen a gyógyszerfelírási díj vs. vizitdíj és a tagok gyűlése vs. taggyűlés ellentétpárokról, vagy alternatívaként tossza szájba a vacogós cápát.
És? Mondtam én bármit a gyógyszerfelírási vagy a vizitdíjról?
Nekem a vizitdíj személy szerint jól jött, mert negyede ember sincs az orvosnál, mint előtte. Sajnos havonta mennem kell és nem mindegy, hogy két órát ülök a sorban, vagy felet.
Tudod én nem aszerint ítélem meg a dolgokat, hogy melyik párt mondta, vagy melyik intézte. Nekem nem minden jó amit a jobb csinál és nem minden rossz amit a bal. De ezt már elmondtam párszor. Azért mondom most is, mert úgy tűnt, olyasmivel akarsz visszavágni, aminek semmi köze ahhoz a kérdéshez, amiről beszéltem. Csak mert feltételezel rólam valamit, ami messze nem igaz.
Nem lett. de volt terv a miniszteriumban, csak rajottek, hogy ezt egyszerre nem tudjak lenyomni a nepek torkan.Sok lett volna egyszerre. Tehat szandek az volt ra. Amugy nekem a barati orvos nem hajlando receptet irni, csak ha beugrom es vizitdijazok. Akkor ez hogy is van? Bar valoban csak egy vizitdijat fizetek es nem minden recept utan. De jo nekem:) Az elvtarsak vizitdijat, agydijat, korhazbezarast, tandijat, gaz es villanyar emelest igertek. En kerek elnezest.
Azért a taggyűlés és a tagok gyűlése közt bizony van különbség és nem csak nyelvtanilag, hanem tartalmilag is. Nem a konkrét esetre értve (mert mit tudom én mi volt ott, ahogy te sem tudhatod), hanem úgy általában. Az első az hivatlos, jegyzőkönyvezett, dokumentumai megőrzési kötelezettségével terhelt összejövetel, az utóbbi akár kocsmai beszélgetés is lehet.
Én a rendszerváltás óta a magam ura vagyok, annyi van, amennyi. A ciklikusságot elsősorban az időjárás befolyásolja, de a paraszt ezt megszokta, nem háborog. Pedig durva is tud lenni, a harminc százalék eltérés sem ritka két, akár egymást követő év között sem. Ehhez képest a politika által involvált pár százalék egyenesen vicces. Leszarható. Ezzel szemben ott van a sokak által marginalizált modus vivendi. Nekem speciel az fontosabb, mint az a havi +/- pártízezer. Sőt. Így, már megbocsáss, de egy Mikolák, Semjének és kövérek által uralt, életmód- intoleráns bandát szívesen látok a partvonalon túl, mert ez nekem fontosabb, mint havi pártízezer plusz. Ebből vonjál le olyan következtetést, amilyent akarsz, nekem így is, úgy is jó. Ha akarod, ezt meg is magyarázom.