"Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára pénteken levélben közölte Répássy Róbert fideszes képviselővel, hogy hétfőn délben megismerheti a Ron Werber által készített tanulmányt. Szekeres korábban azt írta a Fidesz-frakciónak, hogy a tanulmány 30 évig titkos."
"Amúgy minden csak feltételezés szerinte, ezt én nem nevezném fair játéknak. Ha ők lesznek kormányon, majd az mszp fog minden nap egy feltételezést elereszteni, és akkor majd jól visszanyal a fagylalt."
Ha jól tudom, az ellenzék dolga, hogy figyeljen a kormány munkájára, és ellensúlyként/fékként lépjen fel, ha nagyon elszalad vele (értsd: a kormánnyal) a ló.
Szerintem ez az egész dolog vihar egy pohár vízben, és csak azt a célt szolgálja, hogy megint szerepelhessen a médiákban egy fideszes és kész.
Ugyanis szvsz. ez Répássy nevű sármőr nagyon is jól sejthette, hogy ezek az anyagok - ha a kormány annak minősíti - bizony 30 évig titkosítva vannak, és ez egy már meglévő rendelet. Tehát mit tesz a mi szép Robink? Tudva tudván, hogy úgysem kapja meg, odarendeli a parlamentbe az összes tvcsatornát, felvéteti, amint bemegy az ajtón, aztán mikor kijön, egyszerre 4-5 mikrofonba dalolja el a szörnyű méltánytalanságot, ami vele megesett.
Inkább azon röhögök, hogy most már csak ilyen két milliós bagatell ügyek akadnak nekik? Ebből csak az következik, hogy bizony működik az üvegzseb program.
Amúgy minden csak feltételezés szerinte, ezt én nem nevezném fair játéknak. Ha ők lesznek kormányon, majd az mszp fog minden nap egy feltételezést elereszteni, és akkor majd jól visszanyal a fagylalt.
"siman elkepzelheto, hogy valojaban az MSZP strategiajarol szol a dolog, csak kozpenzbol olcsobb volt."
Pontosan erről van szó.
Korábban magam is megírtam, hogy a mai MSZP ugyanott folytatja, ahol 1998-ban abbahagyta. Szatmár Jenő István baloldali újságíró, miután kiábrándult a Horn-kormány politikájából és abból, amibe belelátott, 1995-ben írt egy belső, leleplező könyvet, amit terve szerint öngyilkossága után jelent volna meg. Címe: "Halott újságíró nem hazudik" lett volna, de mivel megmentették, a cím a "Majdnem" szóval kibővült.
Ezt a könyvet méltatlanul elfeledték, és persze tudatosan agyonhallgatták.
SZJI magát nagyvezérek titkos munkatársának, belső hírszerzőnek mondja, és kiderül, már a 90-es évek óta dolgozott az MSZP-nek. 1994-ben olyan feladatokat kapott Kende Jánostól, Gál Zoltán (!, nomen est omen!) parlementi elnök tikárától, és Révész Tamástól, Horn belpolitikai főtanácsadójától, későbbi ORTT elnöktől, mint az ellenzéki pártok politikájának és személyeinek elemzése, a médiákban dolgozó újságírók felmérése, a tévéprivatizáció előkészítése az MSZP szája íze szerint, és még sok minden, ami kimondott pártérdekeket szolgált közpénzen.
A tanulmányokról szóló szerződésket is mellékelte Szatmári, és mindnek valami nyakatekert közigazgatási, stb. álcíme volt, pontosan olyan, mint Werberéről mondanak.
SZJI azt is leírta, hogy tudja, mindent le fognak tagadni.
Jó lenne tudni, hogy látta-e azokat a tanulmányokat a Fidesz-kormány alatt valaki, vagy a komcsik egyszerűen hazavitték a Köztársaság-térre?
Szumma szummárum ezt a tanulmányt meg kellene ismernünk, mert szvsz semmi másról nem szólt, hogy az MSZP hogyan kampányoljon sikeresen az elkövetkező 3 évben.
Komoly kormányzati struktúra átalakítási tanulmányokat komoly csapatok végeznek, nem holmi PR-, kampányszakértők, és azt se fillérekért, hanem ennek az összegnek szvsz 100-szorosáért. És aztán azt, lebutított formában nyilvánosságra is hozzák.
Ha valami nem nyilvános, az még nem biztos, hogy titkos. Nna ennél az újságíró kissé ferdít. -> Cs.I.
Nem vagyok államügyér, de azé' sejtem a különbséget.
wizes.
Lftársnö! Áljon iten még egy értelmezéss a Párt Hivatalós Lappjábol, Szabad Népböll:
A Werber-tanulmány 30 évig titkos NSZ • 2003. február 28. • Szerző: Cs. I.
Harminc évre titkosította Ron Werber tanulmányát Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) politikai államtitkára – az erről szóló értesítést tegnap kapta meg a Fidesz parlamenti frakciója. Szekeres Imre azért tájékoztatta erről a Fideszt, mert Répássy Róbert, az ellenzéki párt parlamenti képviselője szerdán felkereste a kancelláriát, hogy megismerje a 10 ezer dollárért (mintegy 2 millió 250 ezer forint) készült tanulmányt, amelyet Ron Werber, az MSZP volt kampánytanácsadója készített. Répássy Róbert nem tekinthette meg a tanulmányt. Szekeres még levélben adott szerdán választ a honatya által felvetett kérdésekre. Mivel a Fidesz képviselője kilátásba helyezte, hogy hétfőn ismét felkeresi a kancelláriát, hogy megismerhesse a tanulmányt, az államtitkár levélben tájékoztatta a Fidesz frakcióvezetőjét, Áder Jánost a titkosításról. A levélben megismétli, hogy Ron Werber a Miniszterelnöki Hivatal struktúrájának és működési mechanizmusának külföldi modellekkel való öszszehasonlítására és elemzésére kapott megbízást. Szekeres Imre felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen, belső használatra készült döntés-előkészítő anyagok a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény értelmében a keletkezést követő 30 éven belül nem nyilvánosak. A törvény szerint viszont az illetékes szerv vezetője – kérelemre – az adatok megismerését e határidőn belül is engedélyezheti.
Hogy kébzeli az Lftársnö, hogy a Párt Hivatalos Lapjában tévess következtettés lyelenhet meg? Ez nem Pártszerű gondollkodás! A letagadáss az igen!
"Nem, az alapállapot valóban nem azonos!
Az közesemény -elvileg közbeszerzés!-, emez kormánymegbízás!
Az Fmpp-nek még a WC-papír számlái is titkosak.
Orbánbányászok! "
Mester mester... Én nem oktatok villamosügyileg, te meg ne próbálj jogászkodni:-))) A tanulmányírás is közbeszerzés kellett legyen, csak bizonyos összeg alatt más módon bízták meg, nem kellett nyílvános pályázatot kiírni... Attólmég közpénzből ment, államigazgatási szervtől, tehát az aktuális jogszabályok szerint egy országgyűlési képviselőnek betekintési joga van. Mint ahogy volt az Országimázsügyekbe is, és a bíróság nagyon helyesen ennek betartására kötelezte is
az előző kormányt. De a HE dolgokhoz csak most fért hozzá - a korábban politikai célokra és zsarolásokra használt kézivezérelt, de azóta már független és objektív - APEH, mert magáncégnél ogy képviselő nem léphet fel.
"A kormányzási módszerről megismerve azt az ellenzék fölhasználva kiütheti a kormány kezéből az "okosságokat".
LSD: Píjár! Azóta sem találják a balfékek! "
Aki hülye, azt meg kell szivatni... Az ellenzéknek joga van ehhez, tegye a dolgát. A következményekért meg vállalja az a felelősséget, aki elkefélte. Ilyen alapon a kormány hivatalos dokumentumokban katonai puccsot is előkészíthetne, aztán mondhatná hogy betekinteni tilos, mert megtudnák, mire készülök.
"'90 óta mutass 1-et, mikor fordult elő, hogy az ország érdekét elébb tette az Fmpp? "
Tudod én már elég szkeptikus vagyok ahhoz, hogy ilyet feltételezzek - akármelyik pártról. Annyival jobb aFidesz az én szememben, hogy a saját céljai mellett több olyan dolgot elkezdtek, ami szerintem az ország hosszabbtávú érdekeivel egyezik. A jelenlegiek meg sokkal kevesebbet. Hogy melyik lop többet, az akadémikus vita, de az MSZP korábbi teljesítményét nem lehet felülmúlni (aki olvasott már privatizációs szerződést, az nehezen vitatja).
"Mert a balfékek előre föladták a hatalmukat, mikor "megbolrosították" az országot, oszt még mondták is, sőt voltak annyira balfékek, hogy '98 tavaszán "~Inkább veszítsünk, de nem teszünk kárt a köznek kedveskedő pazarlással...". Veszítettek is! "
Szép mese, még a végén előjön Kádár is, a nemzet atyja... Bokros csomagról inkább egy másik témában. De érdekes, 2002 tavaszáig a gazdaságról csak rózsaszín jelentések születtek, azóta mintha más lenne a helyzet.
Akkor mégegyszer: ez nem a Szekeres leveléből vett szó szerinti idézet. Ez valakinek az értelmezése. Tehát valaki, aki olvasta a Szekeres levelet abból azt vonta le, hogy 30 évre titkositoták az anyagot. Ami lehet helyes is és lehet helytelen is. Érthető?
"Szekeres Imre levélben értesítette a nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetőjét arról, hogy Ron Werber belső használatra készült, döntés-előkészítő anyagait a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján harminc évre titkosította."
[Index 2003. 02.27.]
Hát télleg hagyjuk; ezt szerintem 1 hülye is érti.
sokmindent...
akaás dolga az egész. Mert amit bemásoltál, az nem szószerinti diézet, hanem már egy értelmezés.
azóta Dropy idehoztt egy pontos idézetet, ami alaján lehet maszatolás is utólag szekeres részről, de eleht felfujása dolgoknak fidesz részéről.
Ehhez már kevés vagyok nagyon, hogy megitéljem.
>Szekeres Imre korábban levélben arról tájékoztatta Áder János fideszes frakcióvezetőt, hogy Ron Werber tanulmánya a belső használatra készült, döntés-előkészítő anyagok körébe tartozik, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény értelmében a
keletkezést követő 30 éven belül nem nyilvánosak.
Na igen...
ezt nem tudom, hogyan kell értelmezni. Most akkor titkositották , vagy automatikus bizalmas információ, vagy hogy is van ez?
fidesz fújta fel, vagy Szekeres kenegi most a festéket utólag?
"Szekeres Imre levélben értesítette a nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetőjét arról, hogy Ron Werber belső használatra készült, döntés-előkészítő anyagait a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján harminc évre titkosította."
Szekeres Imre továbbra is várja Répássy Róbert (Fidesz) jelentkezését, hogy
tárgyaljon vele a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által felkért szakértő döntés előkészítő tanulmányának nyilvánosságáról.
A MeH sajtóirodájának csütörtöki közleménye szerint Szekeres Imre politikai államtitkár - aki Kiss Elemér kancelláriaminiszter múlt heti lemondása óta a hivatalt vezeti - a Fidesz állításával szemben, semmiféle kormányzati tanulmányt nem titkosított.
"A Fidesz politikusainak négy év kormányzás után ismerniük kell az államigazgatás rendjét és az évek óta hatályos jogszabályokat. Azokat is, amelyek előírják: a kormány számára készült munkadokumentumok, döntés előkészítő tanulmányok nem nyilvánosak" - tartalmazza a közlemény.
A közlemény emlékeztet: Répássy Róbert szerdán akkor kereste meg a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát parlamenti szobájában, amikor tudta, hogy a kormány Szolnokon tartja kihelyezett ülését.
"Szekeres Imre jelezte: előre egyeztetett időpontban kész fogadni Répássy képviselőt, és tárgyalni vele a Miniszterelnöki Hivatal által felkért szakértő döntés előkészítő tanulmány nyilvánosságáról" - áll a közleményben, amely hozzáfűzi: Répássy Róbert a szerdai sajtótájékoztatója után, csütörtökön már nem
tartotta fontosnak a találkozó egyeztetését.
"A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára továbbra is várja a Fidesz képviselőjének jelentkezését" - szögezi le a közlemény.
Szekeres Imre korábban levélben arról tájékoztatta Áder János fideszes frakcióvezetőt, hogy Ron Werber tanulmánya a belső használatra készült, döntés-előkészítő anyagok körébe tartozik, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény értelmében a
keletkezést követő 30 éven belül nem nyilvánosak.
A Szekeres Imre által hivatkozott törvény szerint az illetékes szerv vezetője kérelemre az adatok megismerését e határidőn belül is engedélyezheti.
Megkérhetlek, hogy idézt azt, ahonnan kiderül, hogy Szekeres azt irta a levélben, hogy 30 évre titkositották? De ne az értelmezést, hanem a szekeres levél idézetét.
>Elolvastam mégegyszrer az index korábbi hirét. Abból bizony nem derül ki egyértelműen, hogy Szekeres azt irta, hogy harminc évre titkositották. Az idézett szövegben nem szerepelt sem harminc év sem titkositás ...>>
Hát pedig kiderült.
(az első Index hírből; bezony!)
Nem kéne ezt mentegetni; persze ha nem kap valaki jutalékot.:-D
Vagy már megint Répássy értelmezett ugy egy választ, ahogy interpretálták. Elolvastam mégegyszrer az index korábbi hirét. Abból bizony nem derül ki egyértelműen, hogy Szekeres azt irta, hogy harminc évre titkositották. Az idézett szövegben nem szerepelt sem harminc év sem titkositás ... Könnyen lehet, hogy ez már a fidesz forditás...mint a Szent Bertalan éj, meg S. Mária dózerje...
Persze az is lehet, hogy a MEH mosdatja Szekerest...
ötös osztó, ötös szorzó...