Keresés

Részletes keresés

Pókerarc Creative Commons License 2002.04.16 0 0 220
"Az ilyen, a hatlamat basztató figurákat, mint a Bayer, meg a Lovas,"

Basztatták a Fideszt? Egyszer nem hallottam. Inkább folyamatosan a seggükből kandikáltak kifele.

Előzmény: Phoenix 5 (208)
HoKr Creative Commons License 2002.04.16 0 0 219
Az a bizonyitek, hogy nem adnak bizonyitekot. Ertsd a koltsegveteset az egyes kozbeszerzeseknek. Meg hogy nem valaszolnak.

Nem azert hiszem el, mert a TV-ben mondjak, hanem mert nem reagalnak ra semmit. Mondjuk a koltsegek teteles elszamolasaval meggyoztek volna pl. a tuzijatek ugyben. Vagy ha elmagyarazzak, hogy miert volt dragabb a magangep, mintha kiberelnek egy kis Boeing-et egy napra. Vagy ha a Dunaferrnel nem mondanak egymasnak ellent a vezetok naprol napra mas sztorival elorukkolva.

Sosem reagaltak semmire.

"Halott lorol le kell szallni" Ovi

Előzmény: divot (218)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 218
Kedves B.Anikó!

A Fidesz hihetetlenül sok hibát elkövetett az elmúlt négy év alatt. Ráadásul a többségüket még védeni sem lehet, meg nem is érdemes. Mégis megértem Bayer Zsoltot. Ugyanis az ismerettségi körömben száz, meg száz reménytelen vitát megharcoltam én is az olyan parttalan témákban, mint az ellopott hétvége, a románok áradata, meg a fél ország kösse föl magát. És amikor azt tapasztalod, hogy olyan dolgokat szajkóznak vissza a vitapartnereid, amire tulajdonképpen annyi a bizonyíték, hogy elhangzott valamelyi televízióban, akkor bizony nehéz észérvekre hivatkozni. Jó példa erre a Kossuth-tér-ügy. Én ott voltam. Anyukám nem. Szerintem 600-800 ezren voltunk, szerinte 80 ezren, és azok is MIÉP-esek. Ő az RTL-Klubot nézte...

Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.16 0 0 217
Kedves Divot,

olvaslak itt egy ideje, de sajnos nincs időm mindenre reagálni. Pedig lehetne, jószerivel minden mondatodra. De szerencsére vannak itt mások is - kitűnően működik a munkamegosztás. :)

Úgyhogy csak a zárszavadhoz: te bizonyára jót akartál Bayernek, és azt próbálod bizonygatni, hogy neki igaza van. Meg erre gondolt, amarra gondolt, "társadalmi jelenségre" hívta fel a figyelmet stb. stb. Jézusom!!!

Tudod, ha úgy próbáltál volna érvelni mellette, hogy egyszerűen a hirtelen indulat szólt belőle, pokolian dühös azokra a fővárosi szavazókra, akik végül is "eldöntötték" (matematikailag legalábbis) az első fordulót, és kimondta azt, amit érzett irántuk - akkor ezt szó nélkül el lehetne fogadni. De te nem ezt az utat választottad - hanem megmagyaráztad, hogy neki igaza van. Ő az igazság kizárólagos és egyedüli letéteményese. Mindenki, aki mást gondol, hülye, visszamaradott proli, és egyáltalán: még szavazni se lenne joga. (Bocs, itt most túlzok.) Gondolod, hogy ezzel a módszerrel Bayer mellé állítottál bárkit is?

Én úgy gondolom, akik a kormányváltásra szavaztak, azok nem ostobák, tudatlanok, lumpenprolik és más hasonlók - hanem egyszerűen halálosan elegük van abból, hogy a fidesz (vezérkara és tábora) mindent meg akar megmondani nekik (nekünk). Dönt afelől, hogy ki a lumpenproli és ki a polgár, hogy ki a jó és ki a gonosz, kinek érdemes élnie és kinek nem, végül természetesen arról is, hogy kinek van igaza és kinek nincs.

Korábban valaki párhuzamot vont Kádár és Orbán (kormánya) között. Tegnap láttam a Mielőtt leszáll az éj című filmet (helyszín és idő: Kuba Fidel Castro "fénykorában"), ahol egy-egy percre dokumentum(nak látszó?)-képeket is bejátszottak Castro-ról. Egyik nagy hatású, minimum másfél milliós :) tömeget lelkesítő beszédéből egy mondat: "Aki nem tud lelkesedni a céljainkért, arra nincs szükségünk."

Ismerős, ugye?

Előzmény: divot (200)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 216
Kedves Zsiger!

Rendben van, fontos nekik is. De te örülnél, ha a családi ügyeidet úgy szavaznák meg, hogy jönne huszonöt távoli rokon, aki hallott valamit rólad, jót, vagy rosszat, aztán azt mondanák, hogy coki, nem teheted meg, amit terveztél, mert rosszakat mondott rólad X, meg Y. Mert ez a demokrácia végletegik leegyszerűsített formája.

Előzmény: Zsiger (214)
Phoenix 5 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 215
"Ehhez 2 dolog hianyzik.
Egyreszt meg kene alapitani a Kommuunista partot, masreszt be kene lepnem.
Ezutan biztos kilepnek.

sotetbunkokerdojelbacsi"

Örülök, hogy követnéd ebben a költőóriást.
Tudod az átkosban igen sokan próbálták magyarázni Attila lépését, de sehogyan sem sikerült megmegyarázni. Több kádári ideológus ismételgette pl. azt a baromságot, hogy nem József Attila lépett ki a pártból, hanem a Párt lépett ki belőle. Ugyanezt a balfaszságot olvastam most vissza az egyik hozzászólásban.

Elképzelem az esetet:

J A: Nem vennéd már ki a rohadó lábszagú lábadat a vakbelemből
Párt: Nem!
J A: Miért nem?
Párt: Csak!
J A: Húzdd mán ki. Eddig tényleg jó volt, de mostmár elég. Meg amúgy is meg kellene mosnod. Bűzlesz!
Párt: De mi lesz veled nélkülem!
J A: Majdcsak elleszek valahogy, de 45 után újra berakhatod - a lábadat. (Azt úgyse érem meg)

És ekkor a Párt kilépett József Attilából.

Valahogy így történt - (a Kádári irodalomtörténészek szerint)

Előzmény: kerdojel (206)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.16 0 0 214
"....az en dontesemben rengeteg osszetevo szerepet jatszik ....", addig ez naluk is rengeteg osszetevobol adodik ossze, csak egeszen mas aspektusbol !
De nekik ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked !

Donteni pedig mindig a tobbseg dont /ez legalabb 4 evente adva van reszere /.

Előzmény: divot (197)
Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 213
Baromi nehéz helyzetben van a "B" variáns stábja.
A "bolsevik nagytőkés" eszement fúzióját idáig csak valahol a III. Birodalomban próbálták megpendíteni (talán a nagyiparos Friedrich Engels volt a kiváló példa ? Ráadásul még zsidó is volt, 3 legyet egy csapásra !), de ott is csak a szegényebb rétegek szocdem-komcsi részének megzavarása végett, amíg még létezett a Weimari Köztársaság, azaz egy pillanatig sem gondolták komolyan.
Paradoxonába azonban mindig beleütközik a Fidesz gárda kevésbé rutinos, mondhatni buta, az "irányt" túlontúl komolyan vevő része (BZS) ...
Előzmény: chimie (196)
Ratman Creative Commons License 2002.04.16 0 0 212
Szerintem senki nem akar senkit Recskre küldeni.
HoKr Creative Commons License 2002.04.16 0 0 211
Nem veszelyes, eltartott+mocskolodo.

Tolem azt csinal, amit akar. Csak tartsa el onmagat. Minden mas mellekes.

kerdojel Creative Commons License 2002.04.16 0 0 210
Ha ilyen orommel fizettel tobbet, akkor miert kellett megvarni a minimalber emelest? Nem kotelezo a minimalbert fizetned.

sbk

Előzmény: epdm2 (108)
Consi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 209
Emlékszem egy adásra, amikor könnyekkel küzködve mesélte el, hogy Pető Iván tépkedte apja körmeit a Terror házában. Már elnézést, de ez az ember mindenkit hülyének néz.
Phoenix 5 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 208
"A válság oka: Orbán Viktor.
A válság megoldása: kormányváltás"

Az biztos!

A kormányváltás megoldaná azt a válságot, amit röviden demokráciának hívunk. 4 évig nem kellene olyan dolgokkal foglalkozni, mint sajtó- vagy szólásszabadság.

Az ilyen, a hatlamat basztató figurákat, mint a Bayer, meg a Lovas, el lehetne küldeni üdülni a Mátrába, pl. Recskre. Hogy a sajtó ismét szabad lehessen a "veszélyes" gondolatoktól.

Előzmény: Ratman (205)
Consi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 207
Zsolti sajtóköre az ATV-n minden mocskolódó hangot felülmúl, hozzá képest Kövér Laci szélsőbalos aktivista. Szerintem, aki már látta a műsorát, az beláthatja, hogy még a Fidesznek sem tett jót.
kerdojel Creative Commons License 2002.04.16 0 0 206
Ehhez 2 dolog hianyzik.
Egyreszt meg kene alapitani a Kommuunista partot, masreszt be kene lepnem.
Ezutan biztos kilepnek.

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: Phoenix 5 (92)
Ratman Creative Commons License 2002.04.16 0 0 205
A válság oka: Orbán Viktor.
A válság megoldása: kormányváltás.
kerdojel Creative Commons License 2002.04.16 0 0 204
Egy hozzad hasonloan iskolazatlan ember ne hasznaljon ilyen szlengszavakat, mint "karakterkiosztas", mert megzavarja a del-oxfordi tajszolast beszelo tobbdiplomasokat.

sotetbunkokerdojelbacsi(ekezetnelkulilibaralbolsevik(bocs, de en meg jo regen igy szoktam meg))

Ratman Creative Commons License 2002.04.16 0 0 203
Tiszta BicskaMaxi vagy.

Véleményemet már részletesen kifejtettem. Tőled csak ezt kérdezem:

- honnan tudod hogy az ellenzék?
- a kormánypártra nem szavaztak ilyen emberek?
- te felsőbbrendű lénynek tartod magad azoknál?
- neked jogod van dönteni az ő sorsuk felől?
- aki nálad még nagyobb tudású és még jobban érti a közéletet az akkor dönthet a te sorsodról?
- minden embernél találsz egy okosabb embert?
- ha igen ki az az egyetlenegy ember aki Magyarországon mindenki helyet dönthet?
- esetleg sterilizálni is kéne azokat, akikkel nem tudsz szót váltani, nehogy továbbszaporodjanak?

És lehet hogy ez roppant nem tetsző számodra, de rohadtul gusztustalan világnézeted van.

Előzmény: divot (182)
Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 202
Kedves Divot !

Politikai napilapot az ország lakosságának 14-16%-a olvas. Össze se mérhető a televízió hatásával !

Egyébként miért kell médiaegyensúly, könyörgöm, ezt magyarázza már el egyszer nekem valaki ! Miért baj, ha a médiák töbsége mindig bírálja az éppen aktuális kormányt ?! Miért kell, hogy a fele dícsérje, a fele bírálja ?!

A média a modern társadalmakban az országgyűlés egyik fontos szerepét egészíti ki, azaz kérdez, ellenőriz, "felelőségre von" (azaz a tájékoztatás mellett mintegy közvetít is a képviselő és a választó között). A Hatalom emberei szolgák, munkájukért fizetést, juttatásokat kapnak, nem is keveset. Ha jól dolgoznak ez a dolguk, ha rosszul, javítsák ki, vagy adják át a szolgálatot. Ne várják el, hogy tapsorkán fogadja őket minden nap, mint a színészeket, virág az öltözőbe, pezsgő a cipőjükbe,lovak kifogva stb., főleg azért ne, mert az emberi természet hajlamos elbódulni a hatalomtól, illetve a kritikátlan rajongói lihegéstől, és ez már sokszor vezetett mocskos dolgokra.

Rühelleném azt a világot, ahol ilyenformán "kiegyensúlyozott" lenne a sajtó. Mivel a "hatalom" (ne "nagy" dolgokra gondoljunk, hanem csak ilyenekre: rendőr, finánc, APEH ellenőr, ügyészség, ÁNTSZ stb.) még mindig gyomorösszeszorulásra készteti a kisemberek többségét Kelet-Európában, ezért a sajtónak egyetlen "egyensúly" szerepe kell hogy legyen: hogy a polgár mellett álljon akár a hatalom ellenében is !

Előzmény: divot (188)
chimie Creative Commons License 2002.04.16 0 0 201
Azért nagyon nem mindegy, hogy azt mondod-e: baj van, mert sokan elemi ismeretek nélkül mennek el szavazni ("Majd ha a Fidesz megszerzi a hatalmat :-)") vagy azt, hogy Budapest a jelenlegi kormány ellen szavazott, TEHÁT a prolik döntöttek.
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 200
Kedves Mindenki!

Sajnos el kell mennem. A véleményem viszont marad: Bayer Zsoltnak sok mindenben igaza volt a lumpenprolis kijelentésében. A demokrácia válságban van, s valamit tenni kell.

saafi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 199
off

ja, hamar lenyugszanak majd a kedelyek, es persze, ahogy mondod, "nemzeti kiegyezes"-nek fogjak hivni. a fidesz, ha veszit, hamar abba fogja hagyni ezt a honvedo szellemi forradalom c. butasagot, mert termeszetesen most sem gondoljak komolyan, es sulyos, hosszantarto depresszioba esik. no nem a voros kezbe kerult haza sorsan erzett aggodasa miatt, hanem mert a szocikkal szemben vegleg elbukta a csatlakozaskor kapando, magyar mercevel irdatlan EU-s penzekert folytatott veres harcot (ha eddig valaki nem ertette volna az orbani "harc" szo fontossagat es valodi jelenteset. bizony itt valodi harcrol van szo.). merthogy errol szol az egesz cucc, itt is, ott is. az ideologia neveben folytatott kuzdelem termeszetesen csak kamu, ezt mindket oldalon tudjak. a kerdes, ki fog pozicionalni eme szornyu nagy penz felett.

mert aki most nyer, az nagy valoszinuseggel negy ev mulva is nyerni fog. mert lesz malna, le, zsozso, lesz mit az emberek szajaba adni, es az emberek nagyon-nagyon szeretik a penzt.

on

Előzmény: divot (176)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2002.04.16 0 0 198
Ugyanaz a baj a fidesszel is mint Antallékal volt.
Hülyének nézi a népet, akinek meg kell mondani, mi a helyes.
Pedig a kommunistákkal is kiba..tt a nép még az átkosban.
Ez a média befolyásolás, meg olyan mantra jellegű.
Előzmény: divot (188)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 197
Kedves picur!

Négy éve valóban örültem az eredménynek, és vasárnap valóban szomorú voltam. De a két időpont közben is sokszor eszembe jutott, hogy valami baj van a demokráciával. Például akkor, amikor a politikusok népszerűségi felmérésében azt láttam, hogy a megkérdezettek tíz százaléka nem ismeri az ország vezetőit. Mert őket ugye veled, velem azonos jogok illetik meg. Csak amíg a te, és az én döntésemben rengeteg összetevő szerepet játszik, addig ez náluk lényegesen kevesebb. És igenis kitartok amellett, hogy nem örülök, ha ilyen emberek döntenek a sorsomról. És ezt akkor is fönn fogom tartani, ha a Fidesz nyer.

Előzmény: picur (192)
chimie Creative Commons License 2002.04.16 0 0 196
Ugy látom, BZS üzenete nincs összhangban a városszerte látható plakátokkal hogy "Ugye Ön a Rózsadombon lakik, hogy a 40%-os gázáremelést tervező MSZP-re szavaz?".

Nehéz ugy egy réteget az embernek (pártnak) maga mellé állitani, hogy közben szitokként használja az illetö csoport nevét...

Előzmény: drzyx (-)
A Dalai Lámer Creative Commons License 2002.04.16 0 0 195
Ez félig-meddig már offtopic. De azért: természetesen helyi szinten is képviseleti demokrácia van. Csakhogy ott jobban figyelembe lehet venni a regionális érdekeket, kisebb a közösség. Egy faluban vagy egy kisebb városban az emberek személyesen ismerik a vezetőket, talán erősebb kontrollt lehet gyakorolni, már ha elég erős a politikai öntudat. Az ellensúlyok elvére épülő intéményrendszerek tovább javítják a helyzetet.
Viszont hangsúlyoznom kell: érzésem szerint B.Zs. nem ilyen értelemben (vagyis nem valami demokráciaféltéstől vezéreltetve) nyilatkozott. Hanem jóval profánabb okból. És akkor még eufemisztikus voltam.
Tisztelettel:

-adl-

Előzmény: divot (190)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 194
Kedves Foti!

A négy év pihi hasznossága nekem is már megfordult a fejemben, talán épp azért, mert mint azt korábban írtam: 1989-ben léptem be a Fidesz-be. A bajom pedig továbbra sem a baloldalisággal van, hanem jónéhány honi képviselőjével. Lehet, hogy butaság, de nem bírom elviselni, amikor egy elnyomó - még ha ilyen-olyan puha, meg gulyáskommunista is - rendszer főszereplői magyarázzák a népnek, hogy mi a demokrácia. Ha eltűnnének ezek a figurák, a jobboldal hangneme is megváltozna. Mert megint csak Bayer Zsoltról szólva: ő sem veszítené el a fejét, ha például vele egykorú balos fiatalokkal kellene arról beszélgetnie, hogy milyen is legyen a családi pótlék rendszere.

Előzmény: Foti (186)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.04.16 0 0 193
Akkor nincs más hátra, szelektálni kell !

Taigetosz helyett hol kéne lebonyolítani?

picur Creative Commons License 2002.04.16 0 0 192
"... de nekem nem tetszik, hogy a sorsomról olyanok döntenek, akikkel a közéletről nem tudnék két szót váltani."

Bizony bizony ezek dontottek 4 eve is. Csak akkor neked tetszo iranyba. Most az ellenkezo irany a meno, de ettol mar lumpenprolik (strigak, hazaarulok stb)?

Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 191
Köszi. Ez a kádári "látlelet" telitalálat volt... :)
Előzmény: GALA (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!