Keresés

Részletes keresés

tekipna Creative Commons License 2005.04.07 0 0 155
Babarczy embersége emelkedetten emberi, minden szava, gondolata konok alázatról árulkodik.

Elemi erővel emberi, csak és csakis emberi...
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.07 0 0 154

Kedves TG68!

Na igen:-))

off

Tudod mi az érdekes?? Ha igazán hinni lehetne Orbán Viktornak, akkor a most meghirdetett  "mozgalma" lehetne a jó megoldás.... mondom ha hinni lehetne neki...  de én már nem tudok...

on

Előzmény: Törölt nick (153)
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.07 0 0 152

Kedves EG!

Szörfözöl eleget az indexen ahhoz hogy felismerd... a legtöbben benne van, hogy "köztársasági elnöknek"..

Végül kimondtad a lényeget.. Eszter vállalva magát idejött, szólt, válaszolt, véleményt mondott.. és nagyon helyesen helyén kezelte úgy a fórumot, mint a beírásokat.

Megerősítette azt amit minden fórumozó tud... a forumozás valóban "beszélgetés" és nem nagydoktori...

Neked "csak" az számít, hogy itt megjelent a "jelölt"... és szóba állt velünk...

Lehet hogy másutt is megjelent az "érintett" csak nem vállalta névvel, arccal.. és nem ismerted fel a stilusából sem... sőt lehet, hogy önjelölt, egy nick mögött..

De nem ez a lényeg..

Az index, mint tudod egy olyan holdudvar, ahol bárki elmondhatja miről, mit gondol.. mi a véleménye, javaslata..

Én úgy gondolom tiszteletben kell tartani azon véleményeket, melyek nem a gyűlöletről, a kerékkötésről, áskalódásról szólnak.

A jövő a párbeszédé, mert ha elbeszélünk egymás mellett, akkor nincs értelme semminek. A "politikusok" csúfot űznek a parlamenti demokráciából, akkor mi mutassuk meg, hogy milyen a civilek demokráciája! Mutassuk meg, hogy a civileknek is helye van a parlamentben, szorgalmazzuk a minden választási évben megigért választási törvény mielöbbi megváltoztatását, abban utat nyitni a civil szervezeteknek is.

bocs hogy eloffoltam a végét..

gg

Előzmény: Törölt nick (148)
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.07 0 0 151

Szervusz Eszter!

Örülök, hogy így gondolod...  és maradj is meg "ilyennek"

Én bízom abban, hogy nem száll el végleg a levegőbe ez a pár gondolat...

Eljön a mi időnk, hisz sokáig már nem folyhat így a párturalom... Egyszer csak lesz ki kimondja.. Hölgyeim, Uraim elég volt a pártosságból.. itt a civilek élnek többen és szükséges rossznak tartják a pártszerveződéseket...

További sok sikert..

gg

Előzmény: babarczyeszter (149)
banyaszbeka Creative Commons License 2005.04.06 0 0 150

Bumfordian fogalmaz az ördög öreganyja :-)

Hogy neked jó volna-e, ha egyszer elnök lennél, hogy jól tudnád-e csinálni, és hogy az országnak jó volna-e, ha olyan elnöke volna, mint amilyennek téged lehet ismerni, azt ebben a (növekvő) sorrendben tartom valószínűnek.

A sokfelől visszahallástól még ez a fórum homokozó. (Játék, de nem komolytalan, a hozzászólások motívumai pedig nyilván sokfélék lehetnek.) Gondolom és remélem, a személyes visszajelzések nagyrészt arról szóltak, ami miatt egyeseknek eszébe jutottál, nem pedig a személyed érdekességéről. Ellenkező esetben, ha csak a különlegességre reagál, akkor az egész egy nagy homokozó. Számomra az a nagyszerű, és egyáltalán nem ijesztő, hogy a normális gondolatok, magatartások és személyiségek hatni tudnak, a legtöbbször rejtett csatornákon. És ezért tudsz hatni te is, zömmel szintén láthatatlanul - szeretném, ha ezt te is így gondolnád, és megerősítene -, időnként pedig látványosan, de tényleg nem az utóbbi a lényeg.

Előzmény: babarczyeszter (149)
babarczyeszter Creative Commons License 2005.04.06 0 0 149

Kedves Hozzászólók,

elnézéseteket kérem, ha bumfordi fogalmazásommal sértettem bármelyikőtök stilisztikai érzékét. Mentségemre szolgáljon, hogy a fórumbeli hozzászólásokat nem írásműnek, hanem élő beszélgetési formának tekintem, úgy írok, ahogyan egy köznapi helyzetben beszélek. Annál is inkább, mivel nem volna időm írogatni, ha hosszasan kéne fogalmaznom, és mert nem is akarok elrejteni semmit. Ez az attitűdöm -- hogy a nevemet vállalom, és az életem lényegében nyitott könyv -- biztosan zavaró és irritáló egyesek számára, míg másoknak tetszik. Nyilvánvalóan azt is elfogadom, ami ezzel (és általában a tévészereplésekkel) együtt jár --  hogy vannak, és mindig lesznek, akik nem kedvelnek.

Azért szólaltam csak meg, mivel Ein Gespenst azt mondja, hogy ti a bolondját járatjátok velem, és én a bolondját járatom veletek. Nem érzem, hogy gúnyt űztök belőlem, és nekem biztosan nincs szándékomban gúnyt űzni belőletek. Megtisztelőnek tartom, hogy foglalkoztatok ezzel az ötlettel, és megtisztelőnek tartom, hogy a topiknyitó megnyitotta ezt a topikot. Nyilvánvalóan belejátszhat ebbe a hiúságom, de más okom is van rá: mindig szerettem volna megmaradni civil publicistának, szerettem volna kimaradni a pártos háborúkból, más nyelvet használni, megkockáztatni eretnekségeket. Ezért nagy megtiszteltetés, hogy civilként gondoltok rám. Olyasfajta megtiszteltetésnek érzem, mint azt, amikor egy író  találkozhat az olvasójával -- ez az író számára megtiszteltetés, és nem az olvasó számára. Mert megtisztelő, ha emberek véges életükből, szűkre szabott idejükből egy másik embernek figyelmet szentelnek, és azt ki kell érdemelni.

Amint írtam korábban, a köztársasági elnöki poszt politikai alkuk tárgya, ebben egyetértünk Ein Gespensttel. Nem lesz belőlem köztársasági elnök, és ez rendjén való, túl fiatal is vagyok hozzá (38), és nem is biztos, hogy jól tudnám csinálni (bár megpróbálnám). Ez nem is lényeges.

Azt akartam elmondani, hogy egy civil kezdeményezés, egy ilyen beszélgetés is megdöbbentően messzire eljuthat -- van erőtök, több, mint gondolnátok, és minden bizonnyal annál nemesebb ügyekre is lehet fordítani, mint az én köztársasági elnöki jelölésem szorgalmazása.

Amióta megnyitottátok ezt a topikot -- valamint valaki a Klub Rádióban Bolgár György műsorában is bedobta a nevemet --, meglehetősen sok helyről és sokszor hallottam vissza, hogy jelöltetek engem. Kormányfőtanácsadótól, politikustól, civiltől, egyetemi kollégától, kulturális kiválóságtól, popsztártól és tévésztártól is visszahallottam, olyan embertől is, aki ismer személyesen, de olyantól is, aki nem. Volt, aki csodálkozott, volt, aki örült, volt, aki a fejét csóválta, volt, aki azt mondta, hogy remek ötlet, volt, akinek az jutott eszébe, hogy miért nem inkább őt... Ez megint nem lényeges. A lényeges -- és szerintem nagyszerű, egyszersmind kissé ijesztő -- dolog az, hogy egy ilyen fórum, amely lehetne afféle érdektelen homokozó, elkezdi a maga életét élni, és hat.

Szeretném, ha ezt tudnátok.

galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.06 0 0 147

Kedves EG.!

Azért a pikkelésben csak van valami igazság..

Megnéztem a hozzászólásaidat... Érdekes módon a többi "indexes" jelölthöz nem irtál egy sort sem...

Az azt jelentheti, hogy csak Eszternek szenteltél ekkora figyelmet.. vagy csak Ő az esélyes, a többivel nem érdemes foglakozni:-))

üdv

gg

Előzmény: Törölt nick (130)
jocó Creative Commons License 2005.04.03 0 0 146

Kedves Ein G.!

Nem azt mondtam, hogy ellensége vagy... nem is gondoltam, sőt értem én szándékodat is, csak nem tartom helyénvalónak..

Az hogy vannak rosszindulatú, gonosz, ártószándékú emberek.. ez sajnos természetes.. az viszont nem, hogy úgy cselekszünk, hogy mindig az lebeg a szemünk elött.. hogy vannak...

Én úgy gondolom, hogy az emberek felé nyitott tenyérrel kell közeledni, és nyitottnak kell lenni.. Bezárni ráérünk akkor, ha megtapasztaljuk, hogy akinek nyujtottuk kezünket az nem belecsapni akar, hanem hátra akarja tekerni..

Ha nem bízunk az embertársainkban alapvetően, akkor a társadalom önmagába fordul, és értelmetlen lesz bármilyen segítő szándék, vagy akarat..  Ugyanis elütik a segítő kezet, mert az előző kinyujtott kézben kés volt...

bocs most én offoltam el...

üdv

jocó

Előzmény: Törölt nick (145)
jocó Creative Commons License 2005.04.03 0 0 144

Kedves Ein G.!

Írod: "Egyébként számomra fölfoghatatlan, hogy miért nem szól közbe, s miért nem mondja, hogy most már jól van, elég volt, ezt az infantilis játékot abba kellene hagyni."

Azért mert ő nem néz le bennünket, és tudja, hogy mi szívünkből beszélünk, tudva, hogy nem vagyunk befolyással a döntésre, kitartunk a véleményünk mellett.

BE tiszteletben tartja véleményünket, és komolyan elgondolkodik... Mert ha nem venné komolynak és megtisztelőnek, avval minket a mellette kiállókat alázná, kicsinyítené le!

De Ő ezt tudja.. Te pedig nem ismered fel...

Sőt azt is tudja, mikor, mire reagáljon...  nem akar partalan vitába keveredni Veled..  igaza van... 

Bizonyos mértékig a fantasztikus képességed valahol demagógia és tudás ötvözete... még névtelenséged, ismeretlenséged is véd.. Nem egyenlőek az esélyek.. és Te evvel visszaélsz!!

Itt irták már.. légy rugalamasabb, az emberi itéletekben meg főképp...

Előzmény: Törölt nick (131)
eccehomo Creative Commons License 2005.04.03 0 0 143

Hmmmm....

Sziliék nem rajonganának érte, ez biztos.

Előzmény: lovagyna (-)
Esbeta férje Creative Commons License 2005.04.02 0 0 141
Na jó, nem bánom.Bár a felsoroltak nem voltak az országuk elsőszámú reprezentánsai.
Ma a 16 órában a két megkérdezett úr a tapasztalatot említette. Az sincs neki elég.

De nem baj, győzzük meg Gyurcsányt.l
Előzmény: Törölt nick (140)
Esbeta férje Creative Commons License 2005.04.02 0 0 139

Nem kérdeztétek, honnan veszem, de mostmár azért is megírom: Innen, a korábbi topicokból!

Mi lenne, ha köztársasági elnökként megjelenne egy fogadáson meztelenül, a macskájával és közben ex-férje szexuális szokásairól tartana kiselőadást?;-)
Előzmény: Esbeta férje (132)
igen7 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 136
:)
Előzmény: Bimbum (135)
Bimbum Creative Commons License 2005.04.02 0 0 135
Glatz sokkal jobb lenne. Hiszen ő már volt az MSZMP Központi Bizottságának tagja, az utolsó komcsi kormányban miniszter volt, ő kell nekünk mint a demokrácia letéteményese.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.02 0 0 134

Semmiképp sem szántam kioktatónak az írásomat , csak közöltem , hogy szerintem tűl erős volt a kritikád. Ha kioktatónak érezted , akkor rosszul fogalmaztam valamit , nem annak készült.

Legyen ellenérzés , ha így jobban tetszik.

Mindenki tudja , hogy ez a fórumtéma pusztán elméleti fejtegetéseket tartalmazhat. Nem valószínű , hogy ilyen felkérés / ti. civil jelölés/ bekövetkezhet valaha is.

Előzmény: Törölt nick (127)
kchrob Creative Commons License 2005.04.02 0 0 133

Jaaaaj!!

Jelölte valaki?  Ez a "ne legyen pártember", meg "civil" legyen egyhülyeség. Egyrészt a legtöbb európai országban pártpolitikus az államfő, másrészt meg azért kell ide komoly politikusi befolyás. Azért, mert ez politika fölött:))) álló poszt, egy teljesen civil hamar elvérezne.

Ha meg már nőnél tartunk, akkor csakis SZILI KATI!!

Esbeta férje Creative Commons License 2005.04.02 0 0 132
Kissé labilis személyiség, nem éppen köztársasági elnöknek való.
hirtelenszőke Creative Commons License 2005.04.02 0 0 129
Köztársasági elnök-jelöltek tv-s vitájában lehetnének esélyei, de ahhoz előbb legalább jelölni kellene.
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.02 0 0 128

Kedves EG.!

Látod ebben tévedsz: "Sportriporterek viszont - ezt tudjuk - nem költözhetnek be a Sándor-palotába."

Ha pár hét múltán úgy dönt az mszp, hogy Vitray Tamást jelöli.. pár hónap s már költözhet is:-))

Ha a Te kritériumaid szerint lehet "csak" választani vagy jelölni, akkor Mádl Ferencből soha nem lehetett volna KE.

Tudod ha már ott tartunk.. szvsz ha egy "emberileg" alkalmas jelölt tud szabatosan, magyarosan fogalmazni az tökéletesen megfelel..

A stilisztikai magasságok maradjanak meg a nyelvész professzoraink kiváltságának..

Egy jó KE stilisztikailag akkor felel meg, ha a környezetének megfelelően nyilatkozik meg..

Ha tud szót éreteni Veled is, közepesen művelt nagytöbbséggel, a hajléktalannal és a 4 osztályt, vagy az éppen szerencsére már csak nyomokban előforduló analfabétákkal is.

A fontos, hogy ne keverje össze a helyszineket:-))

A földön két lábbal állóknak nem az a fontos, amit Te akarsz mindenáron belénksulykolni. Babarczy Eszter a nálad szerényebb stilisztikai tudásával is föléd emelkedik embei vonásaiban... én így gondolom:-)) komolyan...

üdv

Előzmény: Törölt nick (127)
özvegy Jenőnő Creative Commons License 2005.04.02 0 0 126

Tulajdonképpen BE képviseli a civil értelmiséget.

Egy nyitott, bevállalós személyiség.

Hagy jöjjön.

vizenkullogó Creative Commons License 2005.04.02 0 0 125

Eszterre szavazok, vagy senkire.

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 124

Ez azért egy kicsit erős volt ismáel . Szerintem.

Azért nem kellene ledorongolni valakit , csak mert elment lefektetni a gyermeket. Többnyire ez az elem köszönt vissza a mondanivalódban , többek között.

A személyes ellentét érezhető , de nem látom az indítékot. Bizonyosan létezik. De egy ilyen elméleti síkon létező felkérésből /??/ ilyen jellegű letámadást indítani felesleges.

El kellene fogadnod , hogy másoknak szimpatikus lehet a KE jelöltségre civil jelölt is. Én is szívesebben látnék egyéb jelöltet , mint bármilyen politikust. Tetszik , nem tetszik. Nekem BE szimpatikus. Nem biztos , hogy jó jelölt. De érdekesnek találom a felvetést. Talán jó lenne néha elrugaszkodni a bevett dogmáktól és változtatni.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 123

Biztos , hogy a kutyád is ezt akarná?

A beírásod alapján biztos , hogy nem téged választana .

A kutyád magasról tesz a tisztességre és a becsületre. Sétálni akar és szagolgatni. Hogy lehet ezt összekeverni egy KE választással? Ha nem szimpatikus valaki , legyen. De hogy idióta is legyél , az már sok.

Egyéb indokod is van , vagy csak pártfeladatot teljesítesz?

Előzmény: Törölt nick (113)
igen7 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 122
ércsed már meg, nem azt mondtam Glatzra, hogy bűnöző! :)
morális fenntartásaim vannak vele szemben. ettől még lehet jó ember, csak azt mondom, hogy lehetőleg nem olyanvalaki legyen köztársasági elnök, aki a múlt rendszerben fontos pozícióban volt. a szüleim nem voltak egyrészt fontos pozícióban, és nem is köztársasági elnök aspiránsok, szóval nem vetném őket össze a fent nevezett úriemberrel.

Eszter meg naná hogy alkalmasabb lenne :) ez nem kérdés :)
Előzmény: jocó (121)
jocó Creative Commons License 2005.04.01 0 0 121

Sziasztok!

Kicsit mintha elkanyarodtunk volna a témától..

Igen7! Szüleiddel ezt hogy éled meg?? Szerinted mindenki bűnöző, aki 1980 elött született? Nem gondolod, hogy egy tudós ember politikától függetlenül lehet tudós? Az hogy képességeit ez is és az is (mármint kormány) tudja kamatoztatni az baj?

Téged hogy fog érinteni a következő rendszer, vagy módszerváltás?? Te fiad ugyanígy fog gondolni Rád??

Apám miért hagytátok szétlopni a vagyont?? Apám miért hagytátok, hogy a pártok egymás ..... helyett, inkább az ország dolgával törődjenek? Miért hagytátok, hogy egymás közt lebulizzák a vagyonmegosztást, megosszák, lealacsonyitsák az embereket??

Mit mondasz majd a fiadnak??

Bocsánat az offért...

On

Itt a kérdés még mindig az, hogy Babarczy Eszter mindezek ellenére alkalmasabb lenne e köztársasági elnöknek, mint a többi "párt" jelölt??

Az itt érdemben folyt diskurzus alapján én alkalmasnak tartom... Pesze kitartok az első véleményem mellett, most én Glatz Ferencet szeretném elsősorban látni a Sándorpalotában...

De utána jöhet Eszter!!

igen7 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 120
ez nem demagógia, már ne haragudj, hanem tény. :)
miniszter volt és kész.
nekem meg ez nem szimpatikus. ennyi. aztán ennek köszönhetően a rendszerválti után az akadémia elnöke lett.
asszem az ilyen embereket nevezték ejtőernyősnek anno.
ha prominens vagyok egy másik rendszerben, és van bennem gerinc ,akkor visszavonulok és kapálgatok a kertemben, vagy kutatgatok magamban. nekem ez a véleményem.
Előzmény: galuska galagonya (118)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 119
én Glatz Ferencet tartom a legalkalmasabbnak!
( ha párpolitikus lenne, akkor meg inkább Horn Gyula mint Szili)
Előzmény: galuska galagonya (115)
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.01 0 0 118

Ne haragudj, de ilyen demagógiával nem tudok "vitatkozni"...

Olvass utána... ha érdekel, megtalálod.

Előzmény: igen7 (116)
igen7 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 117
és különben mik azok az időtálló reformok, amiket hozott?
Előzmény: galuska galagonya (114)
igen7 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 116
nem bűnökről beszéltem. csak annyit mondtam, hogy az előző rendszerben is prominens volt, és ennek sztem nincs túl jó üzenete. hogy mit tett, az irreleváns.
Előzmény: galuska galagonya (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!