Keresés

Részletes keresés

Niacska Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1227
Mit szóltok a Nimród és a Pálma nevekhez. Előbbit én, utobbit a párom választotta. Nekünk tetszik. :)
Van valami ötletetek hogyan lehet becézni?
Ösztönlény Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1226
Vég Béla.
Allia Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1225
Az engedélyeztetés enm azt jelenti, hogy neked megengedik majd, hogy a gyerekednek ezt a nevet add, hanem hivatalosan, bárki számára anyakönyvezhetővé teszik. Persze valóban nem árt várni még néhány évet, hátha akkor könnyebben engedélyeznek ilyen neveket. Ha te akarod megváltoztatni, ahhoz is engedély kell ilyen esetben, ha jól tudom.
Előzmény: ready (1223)
ready Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1224
NA nem is nagyon emlegetem ezt a vimana nevet, en akarom eloszor adni majdnai babamnak:)))))
Előzmény: mazsolaa (1215)
ready Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1223
Az az igazsag hogy pontosan en sem tudom hogy Nasca-e vagy Nazca, a neten mindketto megtalalhato.
Jelenlegi baratomnak mindket nev tetszik, bar o azt szeretne ha en valtoztatnam a nevem Vimanara.Egyelore meg tavol a hazassag es a baba gondolata, szal meg nem akartam engedelyeztetni.
Előzmény: Allia (1211)
Szellőke Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1222
A Misi nekünk is tetszett, hasonlóan a Matyihoz, de a Mihály és Mátyás túl komor hangzású, ezért elvetettük.
Mindkét fiunknál a Kolos volt a sztár, de annyira ellenállt a család, hogy kénytelenek voltunk mást kitalálni. (Gergely 3 éves, Domonkos 7 hónapos).
Szóba jött még a Barnabás, Benedek, lányból a Boróka Anna megmarad a harmadik próbálkozásra.
Agallis Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1221
volt egy tanítványom aki Mihály volt.Ezért a névért nem vagyok oda de mivel Misu néven futott nagyon tetszett. Valszeg a Janikovszky könyv miatt is.

Agallis

Előzmény: Allia (1220)
Allia Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1220
Pedig a Lajos egész jó név, gyerknek is könnyen becézhető - Lali. Bár én nem adnám, a vezetéknévhez nem illik, de második névnek szerintem egyáltalán nem rossz. Persze a ti döntésetek lesz. :-)
Előzmény: Törölt nick (1219)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1219
Vettunk egy utonevkonyvet es mindketten kulon-kulon kiirtuk a leginkabb eselyes 30 nevet (2x mert meg nem volt biztos a neme). Termeszetesen egyetlen kozos nev sem volt, tehat volt 60 nevunk. Aztan mindketten atirtuk a listankat a masiktol szarmazo neveket is beleveve es szukitve 10-10 nevre. Lanynevben sikerult megegyeznunk viszonylag hamar (mar nem emlekszem mi volt :-) ) de fiunevbol meg igy is volt 20 mert a szukitett lista persze megint nem tartalmazott kozos neveket. A gyoztes Daniel nem szerepelt egyikunknel sem :-). Vegul elkezdtuk leirni csak azokat a neveket a konyvbol amelyeket olaszul es magyarul ugyanugy ejtenek es irnak. Maradt a Daniel :-) tortenelmi kompromisszum.

Az oregkori Bence csak szokas kerdese, ha valakit valahogy hivnak akkor az "hozzano".

Meginterjuvoltam a fiamat, mi lenne ha nem Daninak hivnak hanem Tadenak (nagyon tetszett kulonosen az olasz Taddeo valtozat). Ramnezett csodalkozva: En Dani vagyok, nem Tade! Olyan kepet vagott hogy nem mertem tovabb eroskodni, mi lenne ha :-)

A most tervezett babanak mar van neve, pedig meg el sem kezdtuk a lombikot :-), most nagyobb az egyetertes, talan mert mas lesz az apuka :-)

Ha lany akkor Olivia, ha fiu akkor Oliver. Masodik es harmadik neveken meg vitatkozunk de eselyes a Monika es a Zoltan. Parom ragaszkodna a Lajoshoz (nagyon kedvelt nagybacsi) de ellenallok erosen :-)

Előzmény: mazsolaa (1216)
Csimpike Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1218
szoci:

Spec. az én kisfiamat is Balázsnak hívják. Fogalmam sincs mi bajod ezzel a névvel. Nem hivalkodó és nagyon szép hangzása van. Akárkivel találkozunk mindenki dicséri a nevet és igaz, hogy divatos név, de szerintem egyáltalán nem olyan, hogyha az ember elkiáltja magát, akkor 600 Balázs rohan oda hozzá. A kisfiam 2 éves, de mióta játszótérre viszem (kb. 1 éves kora óta), azóta kb. egyszer fordult elő, hogy találkoztam egy másik Balázzsal.
Ismerek Gergő nevű 50 éves férfit is és semmi gáz nincs vele. Teljesen jól illik rá a név és egyáltalán nem cikis.
Az tény, hogy fontos, jól illeszkedjen a vezetéknévhez a keresztnév.
Bocsi,de nem tudtam szó nélkül hagyni, hogy ne álljak ki az egyik kedvenc nevem mellett.

Csimpike

szoci Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1217
"de képzeljetek el egy 30-40 éves meglett férfiút, akit Bencének hivnak."

Gergővel pont ez a probléma.

Előzmény: mazsolaa (1199)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1216
ready: ezeket a neveket már a leendő apával is megbeszélted??? :o))

Már babázók: sokát vitáztatok a neveken? Fel kellett adnotok az eredeti elképzeléseteket?
m.

Előzmény: ready (1207)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1215
Én emlitettem a Kevint.

Azokkal a nevekkel, amik már magyarnak tűnnek (mint pl. Ildikó), nincs bajom, csak a Pamelákkal, Bobbykkal, Kevinekkel...

A Vimana izgalmasan hangzik!! Meg valamelyikőtök emlitette az Emmát, azóta izlelgetem és egészen tetszik. (Bár mint látjátok, ezek megint lánynevek...:o( )

Mit szóltok a Heidihez? (önálló névként, nem a Hedvig becézéseként)Tudom, hogy ez se echte magyar név, de úgy látszik, csak az amerikaiakkal van gondom. :o)
m.

Mr.Remény Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1214
off :)EZER KÖSZÖNET:) on

Valaki emlegette a Kevin nevet. Ismertem valakit, aki a Kútfej vezetéknévhez adta.

Előzmény: Allia (1213)
Allia Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1213
OFF
Már benne van. Holnap láthatod.
ON
Előzmény: Mr.Remény (1212)
Mr.Remény Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1212
Allia, légyszi írd be a holnapi táblázatba az említett két fiú nevet. Köszönöm , előre is.
Előzmény: Allia (1211)
Allia Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1211
Bocsánat, de azt a fennsíkot, ahol azok a vonalak vannak nem Nazca-nak kell írni? Próbáltad már engedélyeztetni akár ezt, akár a Vimana-t a BM-nél? Hátha... Egyébként valóban különleges hangzásúak keresztnévnek, de a Vimana szép dallamú szerintem. Engem a Villőre emlékeztet. Mellesleg az sem túl gyakori. :-)
Előzmény: ready (1209)
Mr.Remény Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1210
Köszönöm! Érdekes. Az biztos, hogy mást nem fognak így hívni és ha ilyen céltudatos lesz, mint a szülei, akkor az sem fogja zavarni, ha nem értik az emberek a nevüket. Kívánom, hogy elérd, amit szeretnél.
Előzmény: ready (1209)
ready Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1209
Sajnos az elso helyezetteket magyarorszagon nem lehet anyakonyveztetni:((((

Viszont nekem barati korben van egy srac , akinek Nasca a nickneve.Mivel imadom az ilyen kicsit spiritualis dolgokat, es ez a nev nagyon tetszik es szerintem inkabb fiunevnek valo, ezert orulnek ha majdani gyerekem a Nasca-fennsikrol kapna a nevet.
Nekem ez a nev csak fiuhoz kapcsolhato.

A Vimana:az indiai vedak konyveben az ismeretlen repulo szerkezeteket hivtak vimanaknak.En eloszor egy trance szam cimekent lattam, es nagyon megtetszett, raadasul csak ezt a nevet tudnam elkepzelni (legalabbis az elso) lanyomnak.Mondjuk az is sokat nyom a latban hogy vitorlazorepulok:)Meg szerintem noies is, raadasul tuti hogy masnak nem lesz ilyen neve.:)

Nekem nagyon tetszenek ezek a nevek (mar ket eve ezek), ugyhogy ha nem tudom anyakonyveztetni, akkor kulfoldon fogom inkabb megszulni oket.

Előzmény: Mr.Remény (1208)
Mr.Remény Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1208
Szia Ready!
Az első helyezettekről még nem hallottam soha, tudnál róluk valamit mondani?
Előzmény: ready (1207)
ready Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1207
Az en nevem Ildiko, az sem magyar nev, (nemet eredetu) megis jo szerintem.

En a gyerekeimnek a kovetkezo neveket adnam:
fiunevek (ha veletlen csak azok lennenek majd, ilyen sorrendben adnam)

1.Nasca
2. Endre
3.Tamas

Lanynevek , szinten sorrendben
1.Vimana
2.Tilda
3. Brigitta

Előzmény: OrSoLy (1172)
OrSoLy Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1206
Mazsolaa! Ugyan nem en irtam a Lorincet hanem Izgaga (ha jol emlekszem:)), de a beceneve mondjuk lehet Loci:)

orsoly

Előzmény: mazsolaa (1204)
Lavin Creative Commons License 2002.07.14 0 0 1205
Akkor tulajdonképpen te már meg is válaszoltad ezt a Bence dolgot:) Furának tartod a nevet egy idősebbnek, de ha belegondolsz az általad ismert Bencébe (ismersz egyáltalán más Bencét?), akkor nem is tünik neked furcsának, hogy ez a neve egy középkorú embernek:)Mert ez a név tartozik hozzá....és más névvel lenne lehet fura:)
Szabolcs? Dániel?:) Szerintem ezek sem rossz nevek...
Előzmény: mazsolaa (1202)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.14 0 0 1204
rollller, nem tudok szűkiteni... :o) max annyiban, hogy nincs az a pénz, amiért Kevinnek hivnám a gyerekemet (bocs,ha vkit megsértek,nem akarom,csak egy magyar névhez szerintem nem passzol egy amerikai)

Csak érdekel,h ti miben gondolkodtok, hátha megtetszik valami. Régen tetszett a Balázs, Ádám, Dávid, de ma már ezek se igazán... :o(

a Barnabás nem rossz, csak kicsit gyakori mostanság, nem? (ahogy mondogatom magamban, egyre jobban tetszik! :o))

más ötlet? hátha bejön... köszi
m.

ui:láttam vkinél Lőrincet, ezt hogy lehet becézni?

Előzmény: rollller (1203)
rollller Creative Commons License 2002.07.14 0 0 1203
mazsola, egy kicsit nem tudnal szukiteni?:) kornel, barnabas, gergely, mark...
Előzmény: mazsolaa (1202)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.13 0 0 1202
Sziasztok!

Persze,persze, a Marci csak bece. Tkp.se a Márton se a Marcell nem tetszik igazán, ezért irtam simán Marcinak.

Benedek?? Hm, kissé szokatlan,de nem is olyan rossz... Szabó Bence nem tini az igaz, de ő nem Bence, hanem SzabóBence. És igy a Bence 'elsikkad'. Nem?

Tudtok valami jó fiúnevet? Mert nekem továbbra sincs ötletem.
mazsolaa

Előzmény: Lavin (1201)
Lavin Creative Commons License 2002.07.13 0 0 1201
Szerintem csak megszokás kérdése ez a Bence dolog:) Talán azért fura mindenkinek, mert nem egy régen használatos név (legalábbis itt, Mo-n)és még nem nagyon ismerünk olyan idősebb embereket, akit így hívnának. Ezért tünhet kicsit furának, annyira nem tudjuk emberekhez kötni még. Bár nekem abszolút nem tünt furcsának, hogy Szabó Bencének (exsportoló), Bence a neve, holott már nem egy tini.
Itt viszont én jegyzem meg, hogy a Marci viszont tényleg nem egy konkrét név (legalábbis tudtommal), hanem egy becenév...:)
rollller Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1200
mazsola,
athidalo megoldasnak benedek? gyereknek bencenek becezheto, felnottnek meg benedek.
roll.
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1199
Sziasztok!

Mindenki úgy dönt, ahogy akar + izlések és pofonok,de azért mégis megjegyzem:
a Bence tündéri név szerintem (komolyan!!), de képzeljetek el egy 30-40 éves meglett férfiút, akit Bencének hivnak... Én nehezen tudom elképzelni, de lehet, h bennem van a hiba.

Nekem a Marci és az Anna a kedvencem. Tudtok jó fiúnevet??? Mert nekem a Marcin kivül semelyik se tetszik... :o(

zsigrai76 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1198
Ez jó, szerintem is gyönyörű. Nálunk már tuti, szeretem, hogy nem gyakori, becézhető és nagyon jó a családnevünkhöz.
Előzmény: OrSoLy (1184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!