Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7637
Elkepeszto...ilyen lendulet, es dinamizmus a szerintem mar boven 60 folotti Auger bacsiban. Nagyon jo!!! Legkozelebb jonnek Becsbe, akkor egy foglalva Zsolti:-)
Elo is veszem a regi Brian Auger & Trinity LP-imet...de jok is azok
Előzmény: tehtube (7636)
tehtube Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7636
Bocs', de ezt sem tudtam kihagyni annyira állat: mégegy Brian Auger
tehtube Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7635
tehtube Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7634
Ha tőlük nem is találtam, de tőlük igen: Pell Mell - Moldau
Előzmény: tehtube (7633)
tehtube Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7633

* Nagyon egyszerű: az Új link-be ctr+v a hivatkozást, jobbra Szövegben: nevet adni, majd Felvesz, utána beszúr. Ez nem működik? *

Jó ez a Trikolon. Főleg hogy nem a szokásos lezlis, hanem egy jó direkt Marshallos hang. És nagyon tetszik a stúdiótechnika. A mai "tökéletesek" egy dolgot csinálnak. Cicegő hangzást a zene megszüntetésével.

Egy hasonló javaslat: Twenty Sixty Six And Then 1972, Murphy Blend 1970.

Előzmény: RókaMóka (7632)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7632
Linkek helyesen*:

Trikolon - Fugue (part 1): http://www.youtube.com/watch?v=1Py1JtMY0Iw
Trikolon - Trumpet for example: http://www.youtube.com/watch?v=JwgDFzk3f4E

Esbjörn Svensson Trio - When God created the coffeebreak: http://www.youtube.com/watch?v=7N2d1HehGmc
The Mars Volta - Concertina: http://www.youtube.com/watch?v=CVr6s2M0mJE

*Nehézkes és túlbonyolított az index link-kezelése, mi 5 éve írtunk hobbiból/használatra saját fórummotort ketten, de már az is jobban kezelte a linkeket. Mellesleg szavazást is létre lehetett benne hozni és voltak avatarok és aláírások is... :-)
Előzmény: RókaMóka (7631)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7631
Frumpy:
Talán Laurens ajánlotta fél éve ugyanezt a felvételt. Megvan valamelyik live album. (Talán pont Live a címe?) Nagyon kellemes hangzásuk van, nem a legjellemzőbb krautrock, de azért nem tagadhatják le német származásukat. Kedvencem egy hosszú felvétel, sajnos a címére nem emlékszem, de hosszú impró rész van a közepén, a vége felé pedig egy szép barokkos orgona felfutás amiből a szokásos húzással kijön a D-moll Toccata és Fúga. :-)
Jó kis együttes. Inga Rumpf hangja nagyon kellemes hangulatúvá teszi a zenét és van egy nagy erénye a hölgynek: képes a háttérben maradni és teret adni a többi zenésznek is.
Én is ajánlom mindenkinek.

Trikolon:
Harmadosztályúnak sorolt (alulértékelt) krautrock trió, nagyon kemény hangzással. (Basszusgitár/orgona/dob)
Már 1x linkeltem, de hátha most is megismeri valaki. (Azóta feltöltöttem még egy dalt tőlük!!!)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=1Py1JtMY0Iw" target="_blank">Fugue (Part1)</a>
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=JwgDFzk3f4E" target="_blank">Trumpet for example</a>

(Ez utóbbiban megjelenik némi trombitálás is. Ha jól emlékszem a basszusgitáros trombitál.)

OFF:
Kedvenc nagyzongorás Jazz-em:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7N2d1HehGmc" target="_blank">When God created the coffeebrek</a>
Na ilyen friss, modern jazz stílusban játszó fiatal Hammondost szeretnék találni egyszer valahol. Biztos van, de még nem akadtam rá...

OFF:
A The Mars Volta nevű avantgard/post rock együttesben is van egy jó kis Hammondos ember, csak eléggé a háttérbe szorítja az énekes és a gitáros... Inkább csak töltelék és háttérszerepet játszik, de sokat dob mégis a zenén (már amikor képesek dallamosan játszani):
Concertina
Előzmény: tehtube (7628)
Qqberci Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7630
Egy újszülöttnek minden vicc új... :-)))
Előzmény: tehtube (7628)
tehtube Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7629
Jó kis Viscount DB3 Hohner ORT100 lacival. Ügyes összeállítás, meglepően jó hangzással.
Előzmény: Dick17 (7627)
tehtube Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7628

Igen, nem túl, de az egyik legismertebb :-) http://www.b3hammond.com/sale/sale_detail.asp?ID=7

Szép orgona felhozataluk van. A lexebb.

Frumpy-t mindenkinek ajánlom. A 3 sorlemezt 70-72, a dupla koncertet 72, majd 8 days in april, the Hamburg scene 72, Atlantis 73. Jean-Jacques Kravetz igazán nagyokat és ízeseket nyom.

Ez a szám a 2. lemezükön van, stúdióban is 10.05perc hosszú. Jól szól a tranyós T100 egy 147-esen.

Előzmény: Qqberci (7626)
Dick17 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7627

Hátha nem annyira off...

A nyírbátori Rhythm & Blues Fesztiválon június 6-án a debreceni Szignál együttes billentyűse haszálta ezeket:

Qqberci Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7626
Egy nem túl ismert Hammond site: Bal oldalt, a "service info" linken van sok hasznos dolog.
mokusmisi Creative Commons License 2008.06.10 0 0 7625
Egy barátom hívta fel a figyelmemet erre a zekekarra. Szégyen, de eddig nem hallottam róluk. Nagyon ízléses rock zene és gyönyörű spinet hangzás:

Frumpy - How The Gypsy Was Born
djuice Creative Commons License 2008.06.09 0 0 7624
Viccet félre téve, tényleg szívesen megnézném hogyan csekkoltátok a C1-et! Biztos elő lehet még bányászni. Te az ilyen bizonyíték értékű dolgokat nem szoktad tűzre hányni. :)
Szóval, mivel érdemelhetnénk ki? (már a miskolci haveromnak is beharangoztam...)
Előzmény: tehtube (7623)
tehtube Creative Commons License 2008.06.09 0 0 7623
Egy rossz mozdulat :-)
Előzmény: djuice (7622)
djuice Creative Commons License 2008.06.09 0 0 7622
Ez aztán a kurta válasz!
Titkon többet reméltem...
Szóval nemcsakhogy levetted de ezzel teljesen meg is semmisült a felvétel???
Sajnálom Zsolti ha bármikor megsértettelek! Elnézést!
(pace!)
Előzmény: tehtube (7620)
tehtube Creative Commons License 2008.06.09 0 0 7621

Eladó!

Hordozható B3.

Abszolút feszes, hibátlan billentyűzet, drawbarok, kapcsolók, tökéletes mechanika, hang. Minden eredeti benne. Kellemes tapintású, különleges külső, masszív felépítés, meglepően jó hordozhatóság méret és súly.

Igény esetén további extraként TREKII-SSP3 zengetős előfokra cserélhető a jelenlegi ezüsttrafós A0-28 preamp.

tehtube Creative Commons License 2008.06.09 0 0 7620
7617
Előzmény: djuice (7619)
djuice Creative Commons License 2008.06.09 0 0 7619
Értem. És nem lehetne véletlenül valahova ismét felvarázsolni azt a videjót? :)
Engem most jobban izgat mintha holnap beállítana valaki egy B3-mal meg két falacival hozzá... :))))
Lécci-lécci! :)
Előzmény: tehtube (7617)
tehtube Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7618
Ez az! Nagyon pontos!!! :-) Ügyes találat.
Előzmény: Qqberci (7616)
tehtube Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7617

Már levettem, sajnos lemaradtál róla. Nem, de a falra sem kívánom hányni a borsót.

A scannervibrátót lerágtuk.

Amit írsz, az a '45 előtti kórus generátor. Az egy fél, asszimmetrikus mechanika. Kissé elhangolva. Másik indítómotor, másik főmotor hajtotta. Egy drawbar szabályozta jobboldalt. És ehhez jött a tremuláns szkenner. Ezeknek a generátoroknak még nem volt váll erősítése, mert nem csüngtek a rugókon hanem álltak.

Előzmény: djuice (7615)
Qqberci Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7616
Egy 1953-as Rádiótechnikából:

Előzmény: djuice (7615)
djuice Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7615
Zsolti!
Légyszives válaszolj már nekem a 7597 számú hozzászólásomban feltett kérdésre! (remélem nem sértődtél meg a postjaim miatt?!) :)

A vibrato témáról én annyit tudok, hogy a Hammondon a több álású vibrato kapcsoló V1-V2-V3 állásban egyre erősödő mértékben modulálja a hangmagasságot, ergo frekvencia moduláció.
A C, azaz chorus vibrato (szerkezeti megvalósítását sajnos nem ismerem részleteiben a Hammondon belül) pedig két jelet kever össze egymással, feltételezem hogy az előbbi normál vibrátóra kever rá valami máshonnan kivezetett jelet, de Tube kollégánál épp a múltkor vizsgáltuk, hogy ez az alsóbb regiszterekben hallhatóan jobban, míg a fenti oktávoknál szinte "kihúzza" egyenletes szinusz felé a moduláció mélységét, vagyis ott alig észrevehető a hatás. Hogy ez technikailag hogy áll elő és a sírós, kiélesedő középhang tartomány mitől bújik elő füleink legnagyobb örömére, még rejtély előttem.
Mindenesetre azt normál szintetizátoros alapismeretekből tudni lehet, hogy ha pl két párhuzamosan futó oszcillátorra kiosztunk 1-1 szinuszt, és pár centtel elhangoljuk egymáshoz, akkor az chorus hatást eredményez. Ez pl. egy Korg Trinityben könnyen megnézhető, illetve ha az effekt szekciójában nézzük a chorus effektet, ott fázisszög késleltetés csinálja ugyanezt. Képileg úgy lehet demonstrálni, mintha két eltérő periódusú (egy kisebb és egy attól nem sokkal nagyobb) "spagetti" szinusz alakban egymásba fonódna... lásd: SoundForge
A Hammondnál pedig ennek mértéke, mintha egy süllyedő lineáris függvény által vezérelve, csillapodó mértéket szabályozna le a hangmagasság növekedési irányában.

Na ennyi elég is az elektronikai barkács-szakkör mai előadásából. :)
okumoto Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7614
LESLIE 3300W demó
okumoto Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7613

Új lezli' a piacon. Suzukiék 3300-asának fa változata. Szépnek szép. :) www.hammondsuzuki.com

Qqberci Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7612
Korrekt.
Előzmény: mokusmisi (7606)
mokusmisi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7611
Bizony így van Zsolt, a Te programozott megoldásod hangja nekem élőben nagyon tetszett, lényegesen korrektebb hangzása van mint sok klónnak.
Gratulálok így "írásban" is ehhez az eredményhez!
Előzmény: tehtube (7607)
ozjo Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7610
Tán PARI?
Előzmény: tehtube (7609)
tehtube Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7609

Egy másik TG. Ki lehet találni melyik? :-)

RókaMóka Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7608
Végiggondoltam még1x, és igaz. Ugyanazt kell csinálni, mint amikor lebegést akarsz kihozni, csak visszafele alakítod az egyenleteket. De azért nem tökéletes a dolog, mert a fázismoduláció az olyasmi mint a frekvencia moduláció de azért nem tökéletesen... :-) Nyílván attól is függ, hogy a fázismoduláció frekvenciája mennyire összemérhető a modulált hang frekvenciájával.

http://en.wikipedia.org/wiki/Phase_modulation

De igazad van, működik és nagyon jól ki van találva ez a kis alkatrész!

Előzmény: mokusmisi (7606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!