Ha a vasderesben nincs albínó gén akkor első generációban csak színesek lesznek.A tarkaság szerintem csak úgy történhet meg,hogy valamelyik szülő ősei között volt valami más fajtájú nyúl,onnan származhat a tarka szín.
Nem rég gondoltam én is arra, hogy most van már fehér nyulam is, hogy milyen kölykök lesznek a vasderes baktól. Meg voltam győződve arról, hogy tarka nem lehet, de ezek szerint tévedtem.
Nagyon szelíd a vasderes bak, meg a Suplatyitól hozott fehérek is egész szelídek lettek, ma az egyik ki jött a földszinti ketrecből, és simán vissza tudtam tessékelni.
Kis helyesbítés, a fiam emlékeztetet, hogy vele kenettem le lenolajjal. Nekem az aljában van egy lemezből készült tálca, így eddig egész jók a tapasztalatok. Most csinálunk még egy ilyen ketrecet. Persze az én esetem még annyira nem mérvadó, hiszen még csak 1 éve kezdtem a nyulazást.
Örömmel közlöm veled ,h megellet a vadas/10/ és a vasderes/9/ anya is .Gyönyörű fészket raktak a kicsik kövérek, fürgék.remélem meg is marad mind már van egy kedvencem egy félig vadas félig fehér az alomból.Köszönöm , h tagja lehetek az egyesületnek és öregbíthetem a tenyésztők hírnevét.Szerintem a tavasszal szaporítani fogom az állományom anyával, bakkal de még eldöntöm a színt ,de lehet,h ami megtetszik az lesz.
Addig is minden jót ,kitartást, erőt ,egészséget minden kedves nyulas kolegának.
Azért nem mertem eddig hasznáni az OSB-t, mert attól tartottam, azonnal megeszik.
Lehet, a "sima deszka" azért jobban ízlik nekik.
Másrészt az OSB nem túl nedvszívó a deszkához képest? Persze nem azonnal, van rajta valami vékony réteg, ami kismértékben víztaszító, de az nem tartós. Még emiatt is óckódtam tőle. Megszívja magát, megdagad, aztán megy szét. Legalább is régebben ezt tapasztaltam.
Azért mert a fülke tele volt pakolva szerszámokkal! A dobozt nem tudtuk volna hova rakni! Mert úgy volt hogy személy autóval megyünk, az elromlott így szombat hajnalba indultunk Pestre kicserélni!
A magyar óriást nevezték korábban magyar vadasnak. Akik nem értettek hozzá - nem éreztek rá a célra - kezdtek külön utakon gondolkodni. Egy téveszme, amit sajnos a szakirodalom is propagált.
Tisztelt Hölgyek és Urak! A segítségetek kérem magyar vadas és vadasderes nyúl ügyben. Tudom, hogy ez a topik a nagytestvérről szól, de mégis csak ez a csapat áll legközelebb a fajtához. A szombathelyi skanzenben szeretnénk bemutatni minél több magyar állatfajtát - tyúkot, birkát, mangalicát, stb.......... és nyulat - a magyar óriást és a vadast is. Az óriással szerencsére már többen is foglalkoztok, de a kistestvérekről semmi hírem nincs. Tudtok valakit aki foglalkozik velük? Netán köztetek is van valakinek? Köszönettel, Dankovics Róbert
Örülök, hogy tegnap részt vehettem a közgyűlésen, és megismerhettem pár tagot, köztük néhány itteni emberkét is. : ) Janinak, illetve kedves feleségének nagy köszönet a finom ebédért. Meg persze az állományom is szaporodott eggyel. : )
Az akác szerintem is jó, én is gondolkodtam rajt, de aztán az osb egyszerűbb volt. Az 1036 és a 1403 hozzászólásnál látod is az enyém. Egyébként én meg szekszárdi vagyok, ha erre jársz megnézheted.
Én is ilyesmire gondoltam és nem is drága.Ti hogy oldjátok meg az oldalakat.Már mint az igyik az ajtó de a másik három mondjuk teljesen zárt vagy dróthálós?Gondolom ez attól is függ mennyire akarom huzatos helyre rakni őket.