Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7669

Hát a feltett Fugue számban meg -ahogy pár hang teljesen megegyezett a Nice Rondo'69 improvizációjában- úgy itt meg Dave Stewart Egg-es dallamai idéződnek föl egy az egyben. Biztos friss élmény volt, hiszen mindkét alaplemez 1969-es.

Marián Vargát nem láttam játszani, de az első lemezei szintén Nice-os hangvételűek.

Előzmény: RókaMóka (7668)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7668
Collegium Musicum az is nagyon jó!

Igaz, hogy a Marián Varga kéztechnikájától egyszerűen kiráz a hideg. Nekem valahogy magamutogató és felesleges ez a nagyon kézdobálgatós, látványos (hú de mozog a keze!) játék. Nekem olyan parasztvakítás íze van, de nem kukacoskodom, maga a zene az nagyon ott van!
Előzmény: tehtube (7667)
tehtube Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7667

Nagyon jó ez a Trikolon, köszi!

Minden olyanra bukom amelynek a The Nice az alapja, mint ennek is. Meg az Eggs, Collegium Musicum.

Itt is L100-at vélek hallani, lehet hogy nó lezli.

Előzmény: RókaMóka (7663)
tehtube Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7664

Bocs', a teszten én összehasonlítást értettem. Így más :-) Van a youtube-on sok jobb hangminőségű fölvétel is. Itt hallható Elég jól tükrözi a hangját. Megvetted már?

Felmerült hogy kevés szó esik a játékról, zenéről, túl gyakori az egyéb technikai alámerülés. Ez egy okulandó stílustechnikai felvétel.

Tud billentyűzni az tény, viszonylag felkészült zenész, de pont ez a felvétel mutatja meg hogy a Hammond orgonán nem zongorázni, szintetizátorozni kell hanem HAMMONDOZNI. Ezzel az előadással így semmi íze. Ez zongorázás. Hiányoznak a 3-ra lecsapós harmónia ellenpontozások, hogy egyes hangok legátóban ottmaradnak, míg ugyanakkor a többiek szaggatottabban szólalnak meg.

És ami a legyszörnyűbb, a teli tenyeres oda-vissza glisszandó pl. a legvégén de korábban is. A glisszandónak magánál a dallamnál, harmóniánál -mint effekt-, halkabbnak kéne lennie. A tenyeres meg 4-5-6 hangot is mexólaltat egyszerre, ezáltal lényegesen hangosabb a fő motívumnál, szóval inkább olyan mint az LP lemezjátszón véletlenül arrébb lökik a tűt. Glisszandókra Leon Kuypers mutat gyönyörű példákat, javaslom az átvételüket.

Előzmény: djuice (7658)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7663
Új TRIKOLON videót pakoltam fel mindenki örömére! :-)

Dave Brubeck Blue Rondo átdolgozás, Emerson után szabadon.

http://www.youtube.com/watch?v=EIBw_d9cNZY

Hallgassátok egészséggel!
tonewheel Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7662

Tisztelt csapattársak! Senkinek sem áll szándékomban rontani a biznicét ,de az emlegetett Joey cd bárki számára  könnyen elérhető az amerikai E-bay ről 4500 forintért (postaköltséggel együtt) - ha bárkinek nyelvi nehézsége támad a megrendelésnél bizalommal forduljon hozzám nagyon szívesen segítek (ingyen és bérmentve) Egyébként érdemes szétnézni az amerikai e-bay-en hammond tutorial videók,dvd-k,cd-k,kották tömkelege fellelhető ott és a felajánlott nyelvi vagy technikai segítség oda is érvényes :-))))

Mindenkinek szép napot: Krisz

888800000 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7661

Jajj:-)

Posaune-nak még márciusban rendeltem egyet. Azóta már másnak is.

Kiváncsiságból (nem értek nagyon a kottához) vettem én is egyet saját részre de nem boldogulok vele. Ezért eladó, de már nem , mert valaki lecsapott rá.

Ha kell tudok még rendelni ezen az áron (6000+posta) vagy ha el tudjátok intézni magatok közt akkor jártok a legjobban.

Amikor Posaune megkért hogy intézzek egyet neki akkor nem volt rá érdeklődés itt a fórumon, különben hozattam volna többet. Talán még a szállitás is olcsóbb lett volna.

Szimizsó! Az illető kezét ne kérd meg sztem, mert tuti szőrös:-)

Ha akar majd jelentkezik itt...    üdv

Előzmény: szimizso1 (7660)
szimizso1 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7660

Ezt nem értem akkor.... ha Neked rendelte meg, akkor miért hirdette meg? Ha az egy másik disk a kottákkal együtt, akkor az kié lett? Kinek a kezét kérjem meg?:-))

Előzmény: posaune (7659)
posaune Creative Commons License 2008.06.14 0 0 7659
A Joey DeFrancesco Play A Long oktatóanyagának eredeti kiadása Cd-vel, és a hozzátartozó kottákkal nekem van meg. 888800000 volt olyan kedves, és a kérésemre megrendelte, ill. elküldette az USA ból.
djuice Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7658
Zsolti, engedelmeddel, ez nem ölre menő teszt, főleg nem A-B!
Olyan amilyen... egy-két dolog kihallható belőle, de nem standard dolog ahogy mondtad is, csupán unaloműzőnek szántam, NEM kötekedésnek és rivalizálásnak!
(Jó volna a régi hangnemben folytatni, én ki nem állhatom a csipkelődést... PEACE!!!!!!!!!)

Amúgy amennyit kivettem belőle, kézi kamerával csinálták a hangfelvételt, ha jól hallottam ezért van hogy a cintányér bömböl, mert gondolom ott volt az állvány...
A játékmód..., igen, ez sem standard, de van benne egy kis virga is néhol talán Joeyt is "felülmúló".
Előzmény: tehtube (7652)
szimizso1 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7657

Akinek sikerült elöttem lefoglalnia a discet, gratulálok! Viszont kérném Tőle, hogy egy komplett másolatot (nem kérem ingyen!) szeretnék kérni. Írjon nekem mélben, ha nyélbe tudjuk ütni a dolgot.

Előzmény: 888800000 (7650)
szimizso1 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7656

Köszönöm! Megkaptam a nyomtatható kottákat. Ki is nyomtattam, és most "elemezzük", hogy milyen jó a fülünk:-)

Előzmény: okumoto (7655)
okumoto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7655
Előzmény: okumoto (7654)
okumoto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7654

Booker T: Time is tight

Midiben megtaláltam: http://members.aol.com/MidiPapa/SteveDay.htm

Alul van. Jobb klikk a billentyű/kotta ikonon és MENTÉS MÁSKÉNT... Egy Cakewalk, Sonar progi pedig megjeleníti a kottát is.

Előzmény: szimizso1 (7646)
tehtube Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7653

Nagyon jó anyag! Az elején a jazz harmóniák-skálák alapjai a lehető legegyszerűbben, sőt, még kottát olvasni nem tudónak is. (ott a hangközöket adja meg hogy W-teljes vagy H-fél hangköz)

Aztán a számok többször is, de transzponálva a különböző fúvósokhoz.

tehtube Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7652

Hogy lehet összevetni valamit valamivel? Lehetőleg mindkettő ugyanazon értékeit próbálja domborítani. Egyik lecsót a másik lecsóval és nem a somlói galuskával.

Itt a demót két okból nehéz értelmezni: 1, "rajzolt" valami buta regisztrációt, amilyen hangzásra gyakorlatilag lehetetlen etalont találni és nem született vele örökzöld. 2, a gyenge hallgatói felvételen még a dob is jobban szól mint az orgona.

(Van egy harmadik személyes észrevételem is. Ez a szurkálós, cspikelődős játék a Hammondon akkor szokott lenni ha valakinek nem fekszik vagy úgy általában a hangszer, vagy kifejezetten ez. Egy tökös, dögös játékhoz tolják a soundot, nem pedig jujj, forró a billentyű!)

Szóval finom hangzáshoz egy Jimmy Smith örökérvényű, keményebbhez egy Jimmy McGriff örökérvényű, netán Emerson, Lord élethű megidézés szükséges a maga híressé vált regisztrációjával, soundjával.

Előzmény: djuice (7648)
dombi39 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7651
Szia! 5-ért érdekel!
888800000 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 7650

Joey oktató cd. Play-a-long vagyis az orgonasáv lekeverhető és nagyon "kimeritő" kotta van hozzá.  6000-ért megválnék tőle, még bontatlan... Nem nekem való:-)

Joey DeFrancesco (B-3 Orgona); Jake Langley (gitar); Carmen Intorre (dob)

Big Easy
Love For Sale
Laura
On Green Dolphin Street
How High The Moon
Fallin In Love With Love
'Round Midnight
Softly As In A Morning Sunrise
I Can't Get Started
Bb Blues
I'm Gettin' Sentimental Over You
East Of The Sun
Rhythm (Bb)

Hátha valakit érdekel...  06306670285  

szimizso1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 7649

Sajnos Cubase SX, és SX3 filét nem tudok megnyitni. A B4-et meg már nem tudom elindítani, mert lejárt a demó ideje. Viszont van itthon egy használható B3, és azon próbálnánk meg lejátszani a fiammal, csak egy sima kottát szeretnénk. Bár ma azért hallásból mi is próbáltuk lenyúlni, de vannak bizonytalan pontok sajnos. Egy nyomtatható kottának nagyon örülnénk! Köszönjük előre is!:-)

Üdv. Miklós

Előzmény: mokusmisi (7647)
djuice Creative Commons License 2008.06.12 0 0 7648
klón teszt

(...akit még érdekel...)
mokusmisi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 7647
Én korábban leszedtem hangról hangra és feljátszottam a teljes kíséretet is. Meg van Cubase SX és SX3 fájlban. B4-el és a kíséret meg Roland VSC-vel lejátszható, és persze ki is nyomtatható a kottája.
üdv.:

Misi
Előzmény: szimizso1 (7646)
szimizso1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 7646

Tisztelt Fórum tagok!

Ha esetleg valakinek megvan ennek a nótának a hammondos kottája, -és elküldené nekem mélben- örök hálám üldözni fogja!:-)

http://www.youtube.com/watch?v=M5aPQKocT-k&feature=related

LaurensHammond Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7645
Veletlenul megvan mar evek ota CD-n:-) It's a Beautiful Day a csapat neve, es hatvanas evek vege USA Prog rock-ot nyomtak. Eleg jok, na majd gondolok rad ha erre jarsz, kapsz egy peldanyt belole:-) Vagyis hat a borze kozeleg. Sajnos jonap vege, es a zenebaratoknak olyankor mar amugy is keves van a zsebukben, de jo ha tudja mindenki, hogy Junius 22, vasarnap a szokasos helyen Pecsa Lemezborze!!!
Előzmény: tehtube (7638)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7644
Előzmény: Sycsa (7643)
Sycsa Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7643
"Kedvencem egy hosszú felvétel, sajnos a címére nem emlékszem, de hosszú impró rész van a közepén, a vége felé pedig egy szép barokkos orgona felfutás amiből a szokásos húzással kijön a D-moll Toccata és Fúga." - szerintem ez a Duty című 12 perces szám lesz, amellyel a második soralbum záródik.
Előzmény: RókaMóka (7631)
tehtube Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7642
Sajnos általánossá vált az a szokás hogy mindent a hülye rádióknak és gagyi ál "hifiknek" alávetve masteringolják a felvételeket. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy erős kompresszor, limiter effektet nyomnak rá a zenére, de gyakran előtte a sávokra is. Megcélozzák a 0 db-t, a limiter az alá nyomja ami túlmenne, a kompresszor meg odáig húzza a halkabbakat. Folyamatosan 100%-on pumpál minden frekvencia a mélytől a magasig, a hangot valóban jól lehet hallani, de a zene az mexűnt. Épp most hallgattam elborzasztó példaként az új Uriah Heep lemezt.
Előzmény: RókaMóka (7641)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7641
Nekem nem tűnnek "túl jónak". Nekem az a bajom velük sokszor, hogy dinamikátlanok és erősen sávhatárolt érzetet keltenek. (+ masszásítás.)

Bár igaz, hogy megvan a "kosznak" is egy szép természetes hatása is egy felvételben. Az általam mostanában felhánytorgatott Rory Gallagher (gitár) koncerjein is sokszor hallható a hangszereinek single coil zúgása, de nem zavaró. Búg a hangszer, de beleépül a zenébe.

Lehet, hogy ez a probléáma B4-el? Bekapcsolom, bedugom a midi keyboardot és bármit tekerek semminek sincs hangja, csak ha lenyomok egy billentyűt.... :-)
(Bezzeg a Yamaha orgonáink bekapcsoláskor tudnak ám zúgni, a mechanikus vibratoról nem is beszélve... :-))

Ebből a szempontból még egy akusztikus zongora is rendelkezik önnálló üres hanggal. Jellegzetes hangja van a testrezonanciának és a pedálok lenyomásának is. Pl.: lenyomod a legato pedált az is hallható. :-)

Mondjuk engem még zavar a sokszor előforduló "masszásítás". Néha hallok együtteseket játszani/albumokat és van benne 4-5 hangszeres de csak egy nagy masszává alakul a zene. Egymás leszűkített hangszíntartományaiban nyomulnak + agyonkompresszálás és ennek az eredménye csak egy nagy massza.

Egyik ex-kedvencem mai produkciói is ilyen masszásításokból állnak.

Plusz a ma divatos mp3 kompresszió egyik hátránya, hogy szinte mindig elkeni a cinek hangját (hát igen a mintavételezési törvény...). Nem hallok mást csak sirregést-surrogást, pedig az ütősöknek nagyon kellemes hangja tud ám lenni...
Előzmény: tehtube (7640)
tehtube Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7640

A mai zenékben és még inkább a felvételekben az a baj hogy túl jók, ezáltal sterilek, érdektelenek.

Mostanában a megboldogult jó Jimmy McGriff megy a játszóban.

Honey: 1968, Cherry: 1966, I've Got A New Woman 1967, At The Apollo 1963. Nyersen szól, egyszerűen, de benne van az állat, ami most sehol nincs.

Mindenkinek javaslom, tessék Laurens-t ezügyben megkörnyékezni, ill. hó végén lesz valami börze is.

Előzmény: RókaMóka (7639)
RókaMóka Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7639
* Működik, de aztán ha szöveget írok és beszúrok és megint szöveget írok és beszúrok, akkor lent látható módón elrontja a linkeket. Úgy oldom meg, hogy az összes linket felveszem és csak utólag szúrogatom be őket. Macerás és felesleges. *

Trikolon: van egy jó kis Brubeck - Blue Rondo-juk is még, ami talán kissé pontosabb és autentikusabb mint az ELP-é. Majd egyszer felrakom. Amúgy ez egy koncertfelvétel. A hangminőség azért nem tökéletes, de egész jó.
(Na a Frumpy koncerté az tökéletes. Ott minden nagyon szépen átjön!)

Amúgy ebben (is) igazad van: szörnyű hanganyagokat képesek rögzíteni manapság. Én főleg dobnál és basszusgitárnál veszem észre, hogy semmi teste nincs a hangjuknak.
De úgy általában dinamikahiányos minden...

Más: ismerősöm nehezményezte a mai (rock) dobosok dobszerkóját: ma elterjedt a dupla lábdob, régen viszont lábdob+lábcin elrendezés volt ami sokkal érdekesebb és szebb játékot tehetett lehetővé.
Előzmény: tehtube (7633)
tehtube Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7638

Laurens! Ez a lemez nincs meg neked amin ez a szám található? Bombay Calling

Ebben is jó Hammond improvizációk vannak hegedű segédlettel.

Van egy nagyon ismert rock himnusz ami -nem véletlenül- kísértetiesen hasonlít EHHEZ a számhoz :-)

Előzmény: LaurensHammond (7637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!