Nem is a kéztartása nem tetszik hanem ez az ugri-bugri játékmód ahogy a kezeit pakolja. Szerintem sok a felesleges mozgás. Orgonáltam pár évet templomi orgonán, láttam sokakat orgonálni, de ilyet nem... Na Dr. Lonnie Smith ő aztán nagyon finom kézjátékkal játszik (jó nézni), nem is lesz tőle idegenkedő érzésem... :-) Persze lehet, hogy bennem van a hiba. Mondom az nem zavar amit játszik, mert jól játszik csak ahogy csinálja...
Sok jó zongorista? Hát sok van, de hogy sok jó? Ahhoz képest, hogy a világ legelterjedtebb (vagy második legelterjedtebb a gitár mögött) hangszeréről van szó, elég kevés jó van és rengeteg kontár... Hammondosból nyílván kevesebb van de azok szerintem általában "jobb minőségűek is", mert a Hammondhoz azért kell egy hozzáállás meg egy elszántság, zongora pedig szinte minden bokorban terem.
Bocs, hogy offoltam, majd legközelebb visszafogom magam.
Annyi ON téma van. Jó zongoristából Dunát lehet rekeszteni minden műfajban, de rendes hammondost lámpással kell keresgélni.
Immár a koros Marián Varga nagyon szépen hozza rá jellemző színvonalas zenét és játékot. Teljesen rendben van a kéztartása, de nem fekás az biztos, inkább a klasszikuson nevelkedett.
Azért egy ilyen nívós filmfelvételhez betehettek volna egy rendes B3-at lezlivel az öregecske XB5 ikszlábon!!! műlezlivel helyett.
Tegnap az operafesztiválon láttuk Bogányi Gergelyt és az Angelica leánykart előadni Bartókot és Rachmanyinovot.
Nagyon kellemes komolyzenei élmény volt. Bogányi az elmúlt három-négy évben sokat érett, látszott, hogy az akkori felfutó pályakezdő mennyit finomodott az elmúlt évek alatt.
A zongora mintha picit hamiskás lett volna (a mély regiszterek hallhatóan lebegtek, magasan meg picit erőtlen volt), de ez betudható annak is, hogy az utolsó pillanatban áthelyezték a koncertet egy másik helyre - másik zongorára. Bogányi Rachmanyinov játéka korrekt volt, de Bartók érezhetően sokkal-sokkal jobban feküdt neki. (Lisztet is zseniálisan játszik!)
A kórus is nagyon jó volt, mindenképpen szép emlék marad a koncert.
Azért az élőzenét nem nagyon lehet űberelni, dolbi digital meg surround meg super-audio cd ide vagy oda. Ahogy a kórus hangja teljesen betölti a teret három dimenzióban plusz még a zongora teljes rezonáló hangszínspektruma az nagyon jó. Kár hogy ritkábban jutok el koncertre... :-/
Úgyhogy tessék sokat koncertre járni és a komolyzenéről sem megfeledkezni! ;-)
Hát a feltett Fugue számban meg -ahogy pár hang teljesen megegyezett a Nice Rondo'69 improvizációjában- úgy itt meg Dave Stewart Egg-es dallamai idéződnek föl egy az egyben. Biztos friss élmény volt, hiszen mindkét alaplemez 1969-es.
Marián Vargát nem láttam játszani, de az első lemezei szintén Nice-os hangvételűek.
Igaz, hogy a Marián Varga kéztechnikájától egyszerűen kiráz a hideg. Nekem valahogy magamutogató és felesleges ez a nagyon kézdobálgatós, látványos (hú de mozog a keze!) játék. Nekem olyan parasztvakítás íze van, de nem kukacoskodom, maga a zene az nagyon ott van!
Bocs', a teszten én összehasonlítást értettem. Így más :-) Van a youtube-on sok jobb hangminőségű fölvétel is. Itt hallható Elég jól tükrözi a hangját. Megvetted már?
Felmerült hogy kevés szó esik a játékról, zenéről, túl gyakori az egyéb technikai alámerülés. Ez egy okulandó stílustechnikai felvétel.
Tud billentyűzni az tény, viszonylag felkészült zenész, de pont ez a felvétel mutatja meg hogy a Hammond orgonán nem zongorázni, szintetizátorozni kell hanem HAMMONDOZNI. Ezzel az előadással így semmi íze. Ez zongorázás. Hiányoznak a 3-ra lecsapós harmónia ellenpontozások, hogy egyes hangok legátóban ottmaradnak, míg ugyanakkor a többiek szaggatottabban szólalnak meg.
És ami a legyszörnyűbb, a teli tenyeres oda-vissza glisszandó pl. a legvégén de korábban is. A glisszandónak magánál a dallamnál, harmóniánál -mint effekt-, halkabbnak kéne lennie. A tenyeres meg 4-5-6 hangot is mexólaltat egyszerre, ezáltal lényegesen hangosabb a fő motívumnál, szóval inkább olyan mint az LP lemezjátszón véletlenül arrébb lökik a tűt. Glisszandókra Leon Kuypers mutat gyönyörű példákat, javaslom az átvételüket.
Tisztelt csapattársak! Senkinek sem áll szándékomban rontani a biznicét ,de az emlegetett Joey cd bárki számára könnyen elérhető az amerikai E-bay ről 4500 forintért (postaköltséggel együtt) - ha bárkinek nyelvi nehézsége támad a megrendelésnél bizalommal forduljon hozzám nagyon szívesen segítek (ingyen és bérmentve) Egyébként érdemes szétnézni az amerikai e-bay-en hammond tutorial videók,dvd-k,cd-k,kották tömkelege fellelhető ott és a felajánlott nyelvi vagy technikai segítség oda is érvényes :-))))
Posaune-nak még márciusban rendeltem egyet. Azóta már másnak is.
Kiváncsiságból (nem értek nagyon a kottához) vettem én is egyet saját részre de nem boldogulok vele. Ezért eladó, de már nem , mert valaki lecsapott rá.
Ha kell tudok még rendelni ezen az áron (6000+posta) vagy ha el tudjátok intézni magatok közt akkor jártok a legjobban.
Amikor Posaune megkért hogy intézzek egyet neki akkor nem volt rá érdeklődés itt a fórumon, különben hozattam volna többet. Talán még a szállitás is olcsóbb lett volna.
Szimizsó! Az illető kezét ne kérd meg sztem, mert tuti szőrös:-)
Ezt nem értem akkor.... ha Neked rendelte meg, akkor miért hirdette meg? Ha az egy másik disk a kottákkal együtt, akkor az kié lett? Kinek a kezét kérjem meg?:-))
A Joey DeFrancesco Play A Long oktatóanyagának eredeti kiadása Cd-vel, és a hozzátartozó kottákkal nekem van meg. 888800000 volt olyan kedves, és a kérésemre megrendelte, ill. elküldette az USA ból.
Zsolti, engedelmeddel, ez nem ölre menő teszt, főleg nem A-B! Olyan amilyen... egy-két dolog kihallható belőle, de nem standard dolog ahogy mondtad is, csupán unaloműzőnek szántam, NEM kötekedésnek és rivalizálásnak! (Jó volna a régi hangnemben folytatni, én ki nem állhatom a csipkelődést... PEACE!!!!!!!!!)
Amúgy amennyit kivettem belőle, kézi kamerával csinálták a hangfelvételt, ha jól hallottam ezért van hogy a cintányér bömböl, mert gondolom ott volt az állvány... A játékmód..., igen, ez sem standard, de van benne egy kis virga is néhol talán Joeyt is "felülmúló".
Akinek sikerült elöttem lefoglalnia a discet, gratulálok! Viszont kérném Tőle, hogy egy komplett másolatot (nem kérem ingyen!) szeretnék kérni. Írjon nekem mélben, ha nyélbe tudjuk ütni a dolgot.
Nagyon jó anyag! Az elején a jazz harmóniák-skálák alapjai a lehető legegyszerűbben, sőt, még kottát olvasni nem tudónak is. (ott a hangközöket adja meg hogy W-teljes vagy H-fél hangköz)
Aztán a számok többször is, de transzponálva a különböző fúvósokhoz.
Hogy lehet összevetni valamit valamivel? Lehetőleg mindkettő ugyanazon értékeit próbálja domborítani. Egyik lecsót a másik lecsóval és nem a somlói galuskával.
Itt a demót két okból nehéz értelmezni: 1, "rajzolt" valami buta regisztrációt, amilyen hangzásra gyakorlatilag lehetetlen etalont találni és nem született vele örökzöld. 2, a gyenge hallgatói felvételen még a dob is jobban szól mint az orgona.
(Van egy harmadik személyes észrevételem is. Ez a szurkálós, cspikelődős játék a Hammondon akkor szokott lenni ha valakinek nem fekszik vagy úgy általában a hangszer, vagy kifejezetten ez. Egy tökös, dögös játékhoz tolják a soundot, nem pedig jujj, forró a billentyű!)
Szóval finom hangzáshoz egy Jimmy Smith örökérvényű, keményebbhez egy Jimmy McGriff örökérvényű, netán Emerson, Lord élethű megidézés szükséges a maga híressé vált regisztrációjával, soundjával.
Joey oktató cd. Play-a-long vagyis az orgonasáv lekeverhető és nagyon "kimeritő" kotta van hozzá. 6000-ért megválnék tőle, még bontatlan... Nem nekem való:-)
Joey DeFrancesco (B-3 Orgona); Jake Langley (gitar); Carmen Intorre (dob)
Big Easy Love For Sale Laura On Green Dolphin Street How High The Moon Fallin In Love With Love 'Round Midnight Softly As In A Morning Sunrise I Can't Get Started Bb Blues I'm Gettin' Sentimental Over You East Of The Sun Rhythm (Bb)
Sajnos Cubase SX, és SX3 filét nem tudok megnyitni. A B4-et meg már nem tudom elindítani, mert lejárt a demó ideje. Viszont van itthon egy használható B3, és azon próbálnánk meg lejátszani a fiammal, csak egy sima kottát szeretnénk. Bár ma azért hallásból mi is próbáltuk lenyúlni, de vannak bizonytalan pontok sajnos. Egy nyomtatható kottának nagyon örülnénk! Köszönjük előre is!:-)
Én korábban leszedtem hangról hangra és feljátszottam a teljes kíséretet is. Meg van Cubase SX és SX3 fájlban. B4-el és a kíséret meg Roland VSC-vel lejátszható, és persze ki is nyomtatható a kottája. üdv.:
Veletlenul megvan mar evek ota CD-n:-) It's a Beautiful Day a csapat neve, es hatvanas evek vege USA Prog rock-ot nyomtak. Eleg jok, na majd gondolok rad ha erre jarsz, kapsz egy peldanyt belole:-) Vagyis hat a borze kozeleg. Sajnos jonap vege, es a zenebaratoknak olyankor mar amugy is keves van a zsebukben, de jo ha tudja mindenki, hogy Junius 22, vasarnap a szokasos helyen Pecsa Lemezborze!!!
"Kedvencem egy hosszú felvétel, sajnos a címére nem emlékszem, de hosszú impró rész van a közepén, a vége felé pedig egy szép barokkos orgona felfutás amiből a szokásos húzással kijön a D-moll Toccata és Fúga." - szerintem ez a Duty című 12 perces szám lesz, amellyel a második soralbum záródik.