Keresés

Részletes keresés

fekete kéz Creative Commons License 2005.04.21 0 0 327

Itt tényleg füst szag van.......

comeback Creative Commons License 2005.04.21 0 0 324

szó szerint

Babarczyt a mindentudás egyeteme műsorba MOST! :)

Előzmény: Törölt nick (323)
jocó Creative Commons License 2005.04.21 0 0 322

Ő, csak önmagát becsüli.... túl..

Vagy szerelem részéről, vagy kapuzárási pánik:-)) Az biztos, hogy másokra nemigen figyel... Ó a nagy Ő figyelmetlen...:-)) ugyanis elbéjé neve ezen a fórumon vagy 7 éve közismert...

Előzmény: özvegy Jenőnő (318)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 321

http://www.c3.hu/log/anno/resourcelab/hungarianartinfo/persons/babarczye.html

Elég hosszú lista. Végzettségek , imponáló sokaságú publikációk és nyelvtudás. Tudom , hogy ezen az alapon Magyarországon sok más is alkalmas lenne.

De miért ne lenne alkalmas?

Párttámogatás nélkül nyilvánvalóan csak elméleti szinten beszélhetünk a dologról , de legalább beszélünk , igaz?

Miért jobb Szili Katalin?

özvegy Jenőnő Creative Commons License 2005.04.21 0 0 318

Szögezzük le: engem csak és kimodottan az "Eszterfóbiád" érdekel, hogy máshol, másokkal szemben milyen a fellépésed, már bocsájtsd meg, de egyszerűen nem érdekel.

Ha válaszolsz megköszönöm, ha nem, akkor megköszönöm a velem szemben tansított eddigi türelmedet és elköszönök.

Jóindulatomról csak annyit, hogy még az ellenségeimet is becsülöm. Az ellenfeleimet meg pláne.

Előzmény: Törölt nick (317)
özvegy Jenőnő Creative Commons License 2005.04.20 0 0 316
Juj, ez már megint EG "elevenébe" talált. Ha tovább hergelitek, még megorról és itt hagy bennünket. Bár nem éppen egy feladós típus, ha egyáltalán szabad Ő személyét típusosnak nevezni.
Előzmény: galuska galagonya (313)
özvegy Jenőnő Creative Commons License 2005.04.20 0 0 315
Valószínű, hogy nem voltam elég világos a kérdésfeltevésemet illetően. Természetesen a kitartásodra csakis az  "Esztereellenességed" apropóját illetően kérdeztem rá. Szigorúan ezen összefüggés alapján érdekelne, honnan és miből származtatod ezt a kitartó és vehemens "Eszterellenességed". A közérthetőséged megkívánna egy ilyen jellegű magyarázatot, függetlenül attól, hogy direkt lenne-e rá tömeges (5 fő nekem már tömeg) igény. Ugyhogy nem gondolom, hogy különösebben bárki külön engedélyére lenne szükség, hogy kifejthesd ezen irányú nézeteidet.
Előzmény: Törölt nick (312)
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.20 0 0 313

Milyen egy család?!?

Még lopnak is........

Tonhauser megmondta...

Előzmény: özvegy Jenőnő (311)
özvegy Jenőnő Creative Commons License 2005.04.20 0 0 311

Látom ám, hogy nem ma jöttél a 6.20-al, de hagyd, hogy megkérdezzem, tk. mi a bajod van neked Eszterrel? Helyes, okos, szorgalmas fehérnép, ha rajtam múlna, én bizisten megtenném k.e-nek.

Más. Olvagatva a topikot, bizony kaptál itt hideget- meleget, de inkább az utóbbit. Nekem az az érzésem, hogy kisebbségben maradtál. Az ember már azt gondolná, hogy feladod és nem idegeled tovább magadat és lám, újra és úra felveszed a fonalat és tovább gombolyítod, honnan van benned ez a végtelen kitartás? - ha nem vagyok indiszkrét?

Előzmény: Törölt nick (310)
özvegy Jenőnő Creative Commons License 2005.04.20 0 0 309

Nyilván a szólás-mondásra célzott, amit a teniszben használnak, ha megreklamálod az ellenfél által ütött szabályos ászt. Ezek a fiatalok már csak ilyenek, elfelejtkeznek róla, hogy ők is lesznek még idősek. Jobban járunk, ha rájuk hagyjuk és elengedjük a fülünk mellet a beszólásaikat, mert a végén még alaposan ki is oktathatnak, hogy nem vagyunk eléggé tájékozottak az ő világukban. (bocsánat, de a tapasztalataimból jutottam erre a kényszerű következtetésre)

Előzmény: Törölt nick (308)
tekipna Creative Commons License 2005.04.20 0 0 307

Sajnos az ember könnyen felejt.

A Te korodban ez teljesen természetes ... , a túlélisi technika része. :-)

Előzmény: Törölt nick (306)
elbéjé Creative Commons License 2005.04.20 0 0 305

Off. Én is köszönöm a kimerítő választ, (ugyebár az a bizonyos "állóképesség", bár itt most nem volt akkora "szembeszél".... de engem az is lenyűgözött, hogy nem kezded el unni - akár saját magadat is, bocs - az ismétlődő ugyanolyan, vagy nagyon hasonló ellenérveket, hanem  újra és újra megpróbálod megértetni az álláspontodat)  

És köszönöm a bizalmat is, amit viszonoznék én is az aláírásommal , amúgy meg további kitartó vitatkozást, mert attól függetlenül, hogy egy állásponton vagyunk-e (egy másik topicban, tán kicsit egymásnak is ugrottunk cinizmus és hipokrita "tárgykörben" bizonyos pápák és szakácslábak kapcsán, ha nem te voltál, bocsánat a rossz memóriámért és az inszinuációért. ) élvezet vitát olvasni ilyen színvonalon.

üdvözlettel. László-Bencsik Judit

Előzmény: Törölt nick (276)
tekipna Creative Commons License 2005.04.20 0 0 304

Tehetetlennek ... ? Mint egykor a teniszben ... ?

Milyen igaz: Kibicnek semmi sem drága. 

Előzmény: Törölt nick (302)
népharag Creative Commons License 2005.04.20 0 0 301
Olyan szép volt Eszter, amikor Fridi műsorában a reprezentatív (sicc) felmérést mutatta!
tekipna Creative Commons License 2005.04.20 0 0 299

Babarczy irigyei nem az ő táborához tartoznak, kicsi bogaram, hanem az ellentáborhoz. Az ellentábor nem az Ő tábora.

Hanem kié? Csak nem a Tied ? :) 

Előzmény: Törölt nick (203)
VagyVagy Creative Commons License 2005.04.19 0 0 298
Itt egy ember nagyon eltévedt és az istennek sem veszi észre, hogy ez a topic nem róla, hanem BE-ről szól/na.
MGperY Creative Commons License 2005.04.19 0 0 297
újabb dilemma.
MGperY Creative Commons License 2005.04.19 0 0 293
ezt a topikot bebukmárkolom, egyre viccesebb!
galuska galagonya Creative Commons License 2005.04.19 0 0 292

Nekem mindig a Tonhauser László örökbecsüje jut eszembe, ha ömlengéseit olvasom...

Borzasztóan egyedül lehet ott fenn:-))

Előzmény: fáradtolaj (290)
fáradtolaj Creative Commons License 2005.04.19 0 0 290
Kedves e.g.! Látom, ma nem erőböl ettél sósat. Szóval a "tojá", hogy ne haljunk meg hülyén: most volt húsvét, a segélykérő omlett /s.o.s/ néma rettegése, ahogy önhibáján kívül, de készül a gyomorsavra, te meg a leendő köztársasági elnökünket magasztaló locsolóvers fabrikálása, megnézése, mehetelezése helyett bejössz ide, mint egy önkéntes rendőr. Hogy mi ez a viháncolás. Gépemen a szellemirtó beindult, s miután e.g.- ből egget csinált, a fordító /magyar vagyok, nem turista/ tojást akart, ezen jól összevesztek, s ez jött ki végeredménynek, én meg jól helybenhagytam. A világ amúgy is tele van rejtélyekkel. És gyártasz újabbakat. Tüdőszűrés alatt én nyilván az észosztók átvilágítását értettem esetünkben rád, nálam csupán a kátrányzabálókra kiterjedő állami gondoskodás esete forog fenn.Ezt elegánsan elfelejtetted. A többin meg értetlenkedsz. Hidd el, ha nem felejtettem el azt a régi írásodat, volt rá okom. Gugli mester segítene, ha... hahaha.De különben sem egy nyelven beszélünk, én lemaradtam a nagy szómaosztogatókiképző felvételiken, még mumpszos se voltam, szóval a helyi viszonyokra hangszerelt kánonok is elkerültek. Önerőböl, mint autodidakta Boborján próbállak környezetbaráttá tenni téged. Ahogy utolsó hsz.-edből kivettem, tudsz te normális is lenni, ha muszáj.Érezd ezt gyakrabban, jót fog tenni.És ha BE azt írja, hogy ez az izé hat, te 6-ra gondolj, ne a gumibot után kapkodj. Vagy inkább azt piszkáld, mint a klaviatúrát, a többit elolvassuk majd a tűsarokban, milyen horror van néha egy elsózott vacsika után. Képzeld azt, hogy parkőröset játszottál, és szétrugdostad a homokozóban a várat, a tortát, meg a sok szart, ami nem is az, aminek mondják a kis genyákok.Mert nem úgy néz ki. Meg a homok sincs elvágólag. Hogy valami vigasztaljon: Trierben megnéztem az öreg szülőházát.Múzeum.És nem Ázsia-centernek keresztelték.Kicsit van egy olyan érzésem, most, hogy megszólítottalak és talán egyszer megírják az emberiség IGAZ történetét, amibe nyilván benne leszel, a rólad szóló két oldal után az utalások között lesz ilyen: 3. Zámbó JimmY, a király, akinek Egyszer megjavulok én c. dalára relaxált Ő évekig 4. fáradtolaj, aki erre felhívta A TÖKÉLETES VILÁG ÖRÖKKÉ LEGTÖKÉLETESEBB FŐMÉRNÖKÉNEK / AKI ÚJRACSAPÁGYAZTA DÖCÖGŐ GALAXISUNK GYÉMÁNTTENGELYÉT/ figyelmét.Az utalások sorszáma azért ilyen alacsony, mert a galaxis felvirágoztatása még óhatatlanul sok dicsőséges tettet követel majd meg.Abba is hagyom, mert reggel lever a gyerek.Ahogy ez kinéz.Kölcsönös jobbulást. Balról.
Előzmény: Törölt nick (289)
fáradtolaj Creative Commons License 2005.04.18 0 0 288
Kedves Tojá ! A sok ész bajjal is társulhat, ha az érzelmek rovására van belőle több.Mázlista vagy, hogy egy vérliberális nő a feleséged,ahogy te azt képzeled egy rántotta körülkacagásánál.Írjál még ilyeneket, fület is fogok képzelni neked. Hogy ne törd a fejed, ki vagyok: Átmentem a tüdőszűrőn, de otthagytam a régi melót és vezető állásban vagyok, mint örök baloldali. Kedves Helyettes Vívó Úr ! Szarva közt a tőgyit sikerült...hogy a sajtóvitát sportnak tekintetted. Hogy nehogy félreértsd,netán átvilágítás miatti egzisztenciavesztésnek, /hogy gonosz legyek, mint ami nálad elképzelhető pusztán logikai alapon, s a gladiátorok örök kiszolgáltatottsága okán/ én egy dohányzó taxis vagyok, aki fénykorodban még gyári melós volt. S miután a topiclakók többsége nem rendelkezik ilyen dicső múlttal /mint én/, felhomályosítás miatt: sok sikeres, és sikertelen "harcom" volt mint gyári melósnak, pusztán a MTK alapján, az akkori "tömegszervezetek" teljes érdektelensége, közönye mellett. Édes volt azért az álmom, mert olvastam mindig, és sokat, és "tudtam", hogy nem vagyok egyedül, a Laci is /+még szarvasi is vagyok/ teszi a dolgát. Aztán jöttek a válságos idők, s számodra és számomra "utolsó asszóként" megírtad az általad a gyárból ellopott fúrógép esetét, kiterjesztve ezt a te általad már a felemelésükért otthagyott melósokra is, mint népszokást, meg természetesen, mint az "eddig létező legjobb rendszer bukásának" okát is megtaláltad. Jól írod, illúzió volt, nekem egy máig tartó csalódás, okosnak képzeltem magam, neked meg egy fenőkő voltam, amin két asszó között élesíted a kardod. Így talán érthetőbb, hogy miért szólítottalak meg, s miután a sosetudjukmegnek nincs/talán tudatosan/ archívuma berakhatnád a fúrógépest. Mint Eörsi a sztálinosat pl. Ha már számon kérhető publikat akarsz. Nem a KE miatt.Nem mellesleg: miután ezen a tájékon ritkán vagyok olvasó, kizárólag BE miatt tévedtem ebbe a topikba, mert ő érdekel. Belédbotlottam. Róla el tudom képzelni, hogy éjjelente nem a felhalmozott muníciót leltározza. Rólad igen, de már tudom, hogy nem értem is teszed, talán úgy menthetőbb lenne.Mássz ki a fejedből mindannyiunk üdvére. Lehet, hogy túl személyeskedő voltam, de számomra ez most a "fagyi visszanyal"-ra emlékeztetően kihagyhatatlannak tűnt.
Előzmény: Törölt nick (281)
banyaszbeka Creative Commons License 2005.04.18 0 0 287

Amit írsz, az a nyomtatott sajtóbeli viták vagy a gyűlések logikája, ez itt viszont inkább kávéházra hasonlít, vagy kocsmára a plebejus ízlésűeknek. Bejössz, elmondod, amit tudsz és akarsz, aztán hogy reagálnak-e rád, miért igen vagy miért nem, komolyan, viccesen, foghegyről, részletesen, higgadtan, indulatosan, az asztalodhoz ülnek-e, vagy elhúzódnak tőled, elvből vagy pillanatnyi szeszélyből, satöbbi, az mind nagyon sokféle és bizonytalan lehet. A hatása is az - nyilván nem egyetlen internetes topikéról van értelme beszélni, ahogy a címben szereplő ötlet sem a semmiből került elő vélhetően, hanem egy személyiség sokfelé való megnyilvánulásának, illetve számos általános tapasztalatnak és vitának az egyik folyománya. Tévedsz, ha azt gondolod, hogy itt végig kellett volna vinni valamilyen vitát. Ki is lehet innen fordulni, és ami fontos volt belőle, azt később folytatni itt vagy máshol, semmi nincs, ami ettől a helytől függne, és sürgős volna.

Az internetes fórumok hatása a konkrét politikai döntésekre persze sehol nincs az intézményekéhez képest, valószínűleg szinte nulla (bár például éppen a hétvégén lesz egy fővárosi biciklis demonstráció következő fordulója, ami ha rendszeressé és tömegessé válna, akkor évek óta talán a legnagyobb nyomást jelenthetné a fantáziátlan és gyáva várospolitikára, és ez sem volna internet nélkül). Azonban mondjuk az Index fórumainak együttes hatása a jövőbeli közéleti és politikai kultúrára vagy néhány, itt aktívan jelenlévő szakma kultúrájára semmiképp nem lesz kisebb szerintem, mint a parlament vagy a kormány legtöbb egyedi döntéséé, egy népszerű nyomtatott folyóirat vitasorozatáé vagy egy politikai testület határozatáé. Ahogy általában annak, ha az emberek rendszeresen eszmét cserélnek bárhol, kocsmákban, kávéházakban, interneten. Egy a mostanitól különböző közéleti és politikai kultúra pedig sokféle ötletet és döntést eredményezhet, és kaphat tőle további megerősítést, például a topik címében foglalt ötletet is. Melyről egyébként nincs határozott véleményem, nem is lényeges, a mondott kulturális változás esélye viszont nagyon is lényeges szerintem.

out of order Creative Commons License 2005.04.18 0 0 286
thx; annyira nem érdekes. nem akarok ütve fúrni, a dumájától meg kiráz a hideg. 
Előzmény: fáradtolaj (279)
fáradtolaj Creative Commons License 2005.04.18 0 0 279
Akire én gondolok, valaha nagyon szerettem, miatta vettem az egyik hetilapot "régen". Egyszer "halálosan" megsértett /lopott fúrógépek/ , de nem részletezem, ő majd elmondja, ha akarja, vagy emléxik rá. Egyébként szvsz. vérfagyasztóan okos.
Előzmény: out of order (278)
out of order Creative Commons License 2005.04.18 0 0 278
ez a besúgóneve vagy tényleg van egy ilyen nevű 'közéleti személyiség', akit ismernem kéne?
Előzmény: fáradtolaj (277)
fáradtolaj Creative Commons License 2005.04.18 0 0 277
Kedves VL ! A BölcsMester istállóból ? Vagy rémálmodok ?
tépettsörte Creative Commons License 2005.04.18 0 0 275

Azt se csinálná rosszul. :)))

Előzmény: molar (274)
molar Creative Commons License 2005.04.17 0 0 274

Vagy időjárás felolvasónak.

elbéjé Creative Commons License 2005.04.17 0 0 273

Off: én végigolvastam az egész topicot. Különös egy ember vagy, de nagy versenyző az biztos. Vita- és reakciókészséged, valamint "állóképességed" lenyűgözött, ritkán találkozni ilyen jelenséggel a fórumon... azt sajnáltam csak, hogy belemelegedve a vitába, gyakran vagy sértően fölényes és kioktató,  ez pedig gyengíti az amúgy okos, összeszedett érveket.  

A konkrét vitahelyzetet illetően az volt az érzésem, hogy BE szapulásába belejötél, mint "kiskutya az ugatásba", mintha beleszerettél volna a saját érveidbe és egyre keményebben osztottad volna mind a topic alanyát, mind a mellette síkraszálókat. Az eleinte csak viszonylag finoman megfogalmazott ellenérzések (ellenszenv?) egyre dehonesztállóbbak lettek, szinte elvonatkoztatva az alanytól.... érdekes volt.  

Többször is látva, olvasva BE-t, valamint a nálad a biztosítékot állítólag kivágó - a te ítéleted szerint - félresikerült mondatát, valójában nem láttam indokoltnak ezt az ingerült támadássorozatot. (valami szublimáció?) Mindattól függetlenül, hogy abban egyetértek: csacsi reakció volt ilyen komolyan venni - és ennek hangot adni - a fórumos elnök-jelölést.

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.17 0 0 271

Kedves E.G.!

Köszönöm , hogy ennyi időt szántál rám. Jól esik olvasni a mondanivalódat , az ehhez hasonló stílusú mondókáidat követtem végig a Pozsgai-témában is. Csak azokkal nem értettem egyet , amikben támadólag léptél fel , ezekre adtam talán csípősebb , indulatosabb válaszokat. Ezeket majd igyekszem a későbbi hozzászólásaimban mérsékelni.

Sajnos nem vagyok túl jó vitapartner , nem tudom magam így kifejezni , mint ahogy tetted , ezért meghagyom a vita mélyebb elemzését más , okosabb fórumozóknak. Be-t a szimpátiám által vezérelve valameddig képviseltem , a továbbiakat rá bízom.  

Figyellek benneteket .

Laci

Előzmény: Törölt nick (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!