Bayer egy mocskos szájú gazember, én spec. egyáltalán nem kedvelemőt, (és akkor most nagyon finom voltam) de ebben a megállapításban nagyon igaza van. Nehezemre esett ezt leírni, de Bayernek igaza van.
tőlem visszamehetünk dávid király koráig is, pont ennyi értelme van.
húzni kéne egy vonalat, ha lenne normális arab és izraeli vezető és azt mondani, hogy innentől zsidó telep nem épül ciszjordániában, illetve innentől a palesztinok tudomásul veszik izrael létét.
de szerintem még pár évet kell várni egy-egy normális vezetőre mindkét oldalon.
Tisztességes ember úgyis a palesztinokkal szolidáris, velük érez együtt, velük vállal közösséget. Szóval, Izrael elismerte, hogy bevetette azokat a bombákat. Azokat a bombákat pedig nem lehet bevetni civil lakosok ellen. Tiltja bevetésüket mindenféle egyezmény, törvény, konvenció, miegyéb.
Azzal, hogy Izrael ezt bevette, háborús bűnt követett el. Bűnét pedig beismerte.
És természetesen nem kötelező elkergetni földjeikről az ott lakókat, csak azért, hogy annektálják a területüket.
A Hamasz nem azért támadja Izraelt, mert rossz kedve van, hanem azért, mert el akarják őket kergetni, és ez - láss csodát! - nem tetszik nekik. Ki érti ezt?
A tisztviselő továbbá kifejtette Israel Hayomnak, hogy "a hutik több tízmillió jemeni embert használnak pajzsként, amikor rakétát küldenek, és megölnek egy izraeli civilt. Csődbe mennek a kikötők. Izrael nem olyan, mint Nagy-Britannia és az USA, (csak) katonai célpontok támadása" – ez arra utal, hogy Izrael szándékosan csap le polgári célpontokra. "A konfliktus Izrael és a palesztinok között zajlik. Nincs közvetlen konfliktusunk Izraellel."
A művelet két óra 50 percig tartott az IDF F-15-ösök, F-35-ösök és más vadászgépek esetében, amelyek körülbelül tíz légicsapást hajtottak végre.
Persze, persze, minden felelősség a hamaszé, Izraelnek semmi köze hozzá. Ők csak el akarták zavarni a földjükről őket, és megakadályozták a mai napig, hogy államuk legyen. Ezek a hülyék meg mérgesek lettek, tényleg semmi köze hozzá Izraelnek.