Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok.
hogy teneked ... hogy te ... mit gondolsz erről a nagy áremelkedésről? hoty ... huhogás, vagy nem huhogás ... én érzékelem minden nap ...
miért nem stresszes, aki nem stresszes (kivéve, ha gazdaggeci) ... szóval nem ezek az uborkafára felkapaszkodott prolik érdekelnének ... te nem vagy idegbeteg ettől? vagy csak huhognak?
vagy kihuhogták magukat A Dáthával, és most mindenki megin' asziszi, h csak huhognak, költenek, és jön a napalm? Vagy mi lesz még itt, ami még nem volt?
hát nem tudom ... ha hetero faszi vagy, akkor neked nem kéne, h ilyen benzin-gázolaj kombók ... nahh ..
neked ilyen női illatok kellenének, mint az Ultra, vagy a Bip öblítő, piros flakonos ablakpucoló, vaníliás cukor, kelttészta, húsleves, esetleg Bagarol ... vasalás ... Népszabadság vinnyogása a tiszta ablakon ... hmmm ... ázott újságpapír+ ablakpucoló -szag ... háti permetező gluttyogása ...
szóval öngyilkosnak lenni = elérni az intelligencia azon fokát, amikor már belátással tudunk lenni arra, h egész civilizációnk illúzió tsupán, és igazából ketrecbe zárt kutyákat égető szardarabok vagyunk, és ha mi kerülünk a zárt ketrecbe, nem számíthatunk saját fajtársainktól semmi olyasmire, mint aminek magunkat hittük valaha ...
naés ilyen elmeállapotban élni évtizedeket?
megdicsőülés !
asszem, meg vok dicsőülve!
hát nyilván ezekért utálnak ...
csak nem jártam egyetemre, h az ÚE-nek írjak, és kapjak érte sorospénzt ... vagyizé ... Friedric Ebert lóvét ...
és mivel én Neurózis (is) vagyok, ezért az én énem az evolúció csúcsa ...
és köszben olvasom tova. és esküszöm halott nagymamám tökeire, hogy most olvasom:
Az emberek elkezdtek kiépíteni a szimbolikus térben egy új világot, amely túlnyúlik létezésükön. Ilyenkor sokan rögtön a vallásra gondolnak, itt azonban sokkal többről van szó. Az államok, az eszmék, a márkák, a művészet mind ennek a fiktív védelmi vonalnak a részei. Ráadásul a kultúra maga az emberi lét alapvető kérdéseit próbálja megválaszolni, ilyen értelemben pedig maga a kultúra is vallásos. Ezek a szellemi világban létező dolgok megvédenek minket a nyers valóság elviselhetetlen tényeitől, és elválasztanak bennünket a fizikai valóságtól.
hogyis írtam lentebb? Ő lett a Rossmann, de a Rossmann nem ő ... hmmm...
viszont nem volt senkinek, mindenkinek Grundigja volt, és aszittem, az enyém szar ... hogy valamiféle veszejtett cucc ... szóval nem bebibúztam vele ...
Anno a haverékkal beloptuk az úttörőmoziba és felvettem vele a Csillagok háborúját.
A faternak nem volt ilyesmije: 32-es lévén akkor már 50 fölött járt. Idegen volt neki az elektronika. Egyedül a tévé távirányítóját tanulta meg kezelni. Na, arra azért rákattant! :)
háhhá! '20-ról '21-re 8,1%-kal nőtt az árbevétel! hm! szép teljesítmény a recesszióban ... milyen jól jön néha-néha egy kis dátha ... mindenki fertőtleníteni akar ... és bumm! a drogériák árbevételei kilőnek ...
ésmégyegy HŰ!, jénahát, h pont most jön szembe ehhez kapcsolódóan egy szép kis írás az ÚE-n ..
Az ember ekkor kirekesztődik a természetből, miközben benne is marad; így lesz egyrészt isten, másrészt állat, valahogy egyszerre véges és végtelen lény.
tehát ha sikerül céggé válnod, akkor kvázi halhatatlan vagy kb ... <<< az Én megjegyzése ... (hasadjunk, amennyi felé csak tudunk ... )
de bármennyire is jogilag személyként viselkedik egy cég, azaz, pl. birtokolhat területeket nem létező személyként, de ami fogalmilag mégis létező, szóval, ha bárki belép egy ilyen nem is létező "személy" területére, személyes kapcsolat nem jön létre, de jogügylet igen ... tehát jogi viszonyba kerülünk nem létező személyekkel ...
dehogy addig is rágicsáljuk a kifejezést, h jogiszemély ... éshogy bizonyos üzelti alapon szövődő társulásokat jogi személyként definiálunk, melyeknek "viselkedése" van ...
akár a rákos daganatok, soha nem akarnak halni, és mikor érkezne a purcanás, csiribú-csiribá, átalakulnak, és folytatják tovább a megállíthatatlan, végeláthatatlan "növekedést", aminek a végén megölik saját gazdaszervezetüket, a Földanyát ...
tulképpen a rákos sejt a legbutább élő képződmény, ami valaha létezett, mert a baktériumokkal, vagy a vírusokkal ellentétben nem szaporodnak, és szóródnak széjjel másfelé, hanem felzabálnak maguk körül mindent is ... (hátlegalábbis, amit ismerek erről ... )
nahh, szóval ez a kapitalizmus ...
és ha mondjuk rákos leszel, akkor a személyiséged ... a személyiséged lesz a rákos sejt ... nem akarsz progis halált ...
igazából Dirk Rossmannak szeretnék utánajárni, és meghallgatni vele egy interjút (mer már lekádereztem a Wikin), de itten köszbe bemódoztam-Durantam ...
nyahh, és egy újabb, illetve kettő!! találmányom is van!!
az egyik a kör négyszögesítése, vagy négyszögletesítése, a másik a négyzet!! háromszögesítése!
tulképpen már fel van találva, és mi, magyarok találtuk ki, a kerekdobozos, háromszög kockasajtot, de én továbbfejlesztettem!!!
A kollégista, vagyis az albérletes háromszögszendóról van itt ugyanis kérem nagybaszó!!
amibe négyzet alakú toast-kenyér kell. jó esetben korpás, v teljeskiörlésű ... nade! a négyzetkenyérbe nincs mindég beleillő feltét, ezért a következőre jutottam:
a kerek felvágottat egymásra merőleges átmérői mentén 4 db-ra osztom, és a derékszögeket ráillesztem a négyzetkenyérre, és máris befedi kérem az egész szendót, él élre párhuzamosan, sarkok merőlegesen.
és ugye itt van a négyszög (durva esetekben téglalap!!! alakú sajtszelet (óhh, borzalom!!!) ) ...
szóval, ha már odáig süllyedtünk, hogy téglalap alakú szeletelt sajtot vásároltunk, akkor a hosszab oldalára rá kell mérni a rövidebbet, és egyszerűen lenyesni. itt most eltekintek a centi használatától, de azért az lenne a biztos ... a késlap, és szemmérték nem mindig hoz biztos eredményt, és tekintettel a következőkre az átlók által alkotott derékszögekre lenne éppen szükségünk a szendóhoz ... szóval, ha átoperáltuk a téglalapunkat négyzetté, akkor megátlózzuk őket, és ezen derékszögű, egyenlőszárú háromszögek derékszögei fogják képezni szendvicsnégyzetünk sarkait !!!
aki nem így csinálja, az dilettáns!!! DILETTÁNS!!!