Keresés

Részletes keresés

bnorci71 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1187

ez szép munka, nem lesz gond a teljesítménnyel

Előzmény: pásztorkutyaterel (1184)
Precíziós Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1186

Na ez f@sza! Bitang a masinád!:-)

Előzmény: pásztorkutyaterel (1184)
bnorci71 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1185

képeken nem látni, de megakadályozza azt valami, hogy a munkahenger a nyomólappal felemelkedjen

azt a kopásnyomból látom, hogy csak csúszik a vázon

korrekt munkának tűnik, megérte az árát :)

jó munkát vele!

Előzmény: pásztorkutyaterel (1181)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1184

Nem bírtam a véremmel és kimentem 15 -30 kor mikor elállt az eső  ! Nekiálltam fenyőzni hát oda kell majd egy kereszt mert mint kés a vajat volt pár 25-30 cm ,de nem ellenfél . No mondom most mindenre fényt derítek  , megfogtam az otthon lévő legnagyobb fámat megmértem 57 cm átmérőjű akác töve fa vagy 30 évig tekergettem a szél szívós mint a fene .

Előtte :

Utána :

Az eredményt tapasztalva nincs miről beszélni ,ez volt a legnagyobb fa itthon és szépen vitte , a 40-45 cm -s törzs már levezetés lesz ennek a gépnek ::))

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1183

A henger külseje 80-s ezért írtam tippre a 70 dugattyút kb . A szivattyú bent van a tartályban így nem látom milyen  , elég nagy kapacitású lehet mert a gép nagyon gyors ,de a nyomásról nincsenek adatok ,lehet én is beruházok egy nyomásmérőre és akkor derül ki az igazság .

Aránylag jól összerakott dolog, azért lehet még rajta mit javítani ,de ez inkább esztétikai jellegű .

A csövek valóban toldva vannak , gondolom ilyenek voltak és inkább toldott mint pénzért vett megfelelő

hosszúságút, ezt esetleg meg lehet csinálni fémből esztétikusabban is majd idővel ,kap egy festést

és jó lesz sokáig  .

Előzmény: jano5691 (1182)
jano5691 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1182

Van benne anyag rendesen, korrekt munkának tűnik. A motor is márkás. A tömlőn az toldás, vagy gyorscsatlakozó? A szivattyút látod, hogy milyen kapacitású? Egyébként, ha 80 mm-es a dugattyú átmérő (szerintem talán kicsit több is, ha 90-es a henger külseje), akkor 200 bar-nal megvan a 10 to.

Kár, hogy csak a henger löketének megfelelően lőtte be a készitő munkahosszat. Betétekkel lehetett volna nyugodtan hosszabbat erre a teljesitményre.

Az enyém is névlegesen 10tonnás, a ténylegest meg majd a nyomásmérő felrakása után tudom megmondani. Rakni akarok rá üzemóra számlálót is.

Előzmény: pásztorkutyaterel (1181)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1181

Kimentem ,hogy dolgozom vele egy kicsit immáron ma negyedszer, csináltam pár képet  a munkából

semmi nem lett mert megint eleredt úgyhogy mára már feladtam ::))

Ilyen a kicsike :

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1180

Köszi , szépen , neked is hasonló jókat a szerzeményhez .A tiéd hány tonnás és mekkora motor van rajta ?

Képeket majd teszek fel ,de sajna most esik így nemigen tudok csinálni, még tegnap este letakartam  mert

a helyét még nem találtam ki , most húztam be tető alá mert nekiállt ez a retek eső . Evvel az idővel sem

vagyok kibékülve 3 hét 40-45 fok utána + állandóan esik, nálunk konkrétan 3 napja ,itthon vagyok szabin ezer dolog lenne ,de így hogyan ?!

A ketrecet ismerem ahogy a kampót is ,de nem csináltam mert én szalagfűrésszel vágok és utána hasítok

egyből rakom a talicskákba , kampóm az van, az jó akár az erdőn is a nagyobb darabokhoz .

Mindkettő jól használható hasznos eszköz !

A nyárfa valóban meg tudja  tréfálni az embert főleg ha jó tekeredett göcsös avagy száraz  .

Pl egy megszáradt töve fűzfát kb lehetetlen széthasítani ahogyan az égert is , nekem volt benne részem

csak szalagfűrész vagy láncfűrész a többi esélytelen ::)) Puhafa,puhafa mondjuk ,de ha megszárad vagy göcsös szívósabb tud lenni mint egy szálas kemény ami szálirányba könnyen elpattan .

Előzmény: jano5691 (1179)
jano5691 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1179

Gratula és vigan szétpattanó kuglikat kivánok hozzá :-)

Képeket raksz fel a gépről és a fontosabb elemekről mondjuk?

Azt hiszem én is ebben a dilemmában leszek; a sürgősség miatt, merthogy a hegynyi fa félig elzárja a bejáratot:

vettem egy ilyet:

Pár erőpróbát sikererrel vett, pl a fentit és ez:

de még ezek előtt ledarálta az egyik alsó csúszóbetétet:

Ezért rögtönöztem danamit-ból egy ilyet:

Megcsináltam a kés szélesitést, amivel kb. harmadára csökkent a majdnem végig tolások száma. Az alsó csapszeg zéger gyűrűjét a porban találtam meg; nem volt berakva a horonyba rendesen, merthogy a sz@rul hegesztették meg a tartókat és igy nem fért. Hajlitani kellett rajtuk összébb kicsit. Plusz a vezértömb rudazatában lévő csavar kilazult; azt hittem tönkrement valami mert erőtlenné vált a cucc, de csak nem húzta fel teljesen vezértömb karját. Lehet elkiabálom a dolgot, de egyelőre működik kb. 10 em3 nyárfa rönk hasogatása után. (Még kicsivel több van hátra.) Mondjuk, aki kitalálta a nyárfát, ezt a keresztbe szálas rohadványt az is bekaphatná :-).

Viszont nem tudom ilyenetek van-e:

Ha nincs, akkor legyen! Eszméletlen leegyszerűsiti a logisztikát és a fűrészelést. Hasitás után egyszer megrakom, szétvágom középen a Husqarna-val, majd ugyanezzel lendülettel elviszem a tárolóba is lerakom. Télen ezzel fogom behordani is.

Meg ilyen kis ügyes is jó ha van:

Ezzel meg a rönkök mozgatása vált, ha nem is gyerekjátékká, de jóval egyszerűbbé és könnyebbé.

A dilemma meg az, hogy most már van időm gyártani, vagy kifogni egy profibb cuccot.

Előzmény: pásztorkutyaterel (1178)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1178

Sokat évődtem ezen a hasítógép projekten ,de ahogy mondják az alkalom szüli ,,a vásárlót,,:) és

találtam a neten egy nyomó fekvő házi készítésű gépet elfogadható áron . Ma elmentem és elhoztam  ,

a tulaj 85 000 hirdette kicsit alkudtam és elhoztam 80 000-t .

50 cm munkahossz 70-s nyomó munkadugattyú (kb mert 80 a külső ) masszív váz ,3KW 3 fázisú motor stb ..

Kipróbáltam itthon amin a 6 Tonnásom elvérzet és félreraktam azt gond nélkül elvitte 10-T hirdették ,de sztem azért annyit nem tud már a munkahenger átmérőjét nézve . Milyen szivattyúja van azt nem tudom mert kb 40 literes tartály van rajta és benne van a szivattyú ,viszont baromi gyors  , kb azt a sebességet tudja hasításkor mint az állók felfelé . Akárhogy számolom evvel így jobban jártam mert a kialakításánál fogva bármilyen átalakítás lehetséges míg egy állónál a munkahengert befoglaló négyszög meghatározza annak méretét . Ha mindent megveszek nem jöttem volna ki ennyiből és még dolgozhattam volna rajta napokat , itt minden készen van és azonnal használható .  Ugyan kicsinyességnek tűnik ,de elgondolkodtam azon is ,hogy ebben a 40 literes tartályban van 30 liter olaj és kaptam még 5 litert ajándékba, ha magam csinálok gépet akkor ezt meg KELL VENNI és ennek az ára bizony 35 000 Magyar forintocska,ha ezt is beleszámolom bizony mindenképp ez volt a jobb üzlet ,mivel 45 000 forintért vettem egy azonnal használható kb 7-8 tonnás gépet ! Nagy széles vigyorgó jel ::))

Remélhetőleg így már hosszútávra megoldódnak a gondjaim és nem romlik el szezonról szezonra az álló

amit egy vagyonért csinálnak meg  . Azt majd eladom, persze aki megveszi jól jár mivel most már a munkahenger minden porcikája ki van cserélve , mással + soha nem volt baj .

Előzmény: nagykunsági (1170)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1177

A kormányszivattyú igen ,de ha tovább görgeted az adatokat akkor látható ,hogy a munkaszivattyú 45 literes tehát ami nekem van az valószínű 40 -s lehet . Mindegy is mert ez valószínű nem lesz jó kell egy kisebb .

Előzmény: moonshadow (1174)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1176

Volt ,de eladtam, mert évekig nem jutottam hozzá rendes méterfához .

Vagyis nem akartam, mikor fakitermelő voltam  elvittem haza az ágtuskót

ami megmaradt, utána + évekig csak vékony fával tüzeltem  a kúpos ékest

nézegettem vagy 12 évig és alig használtam így ment a piacra .

Most is azért hasítok nagyobbrészt  mert a faelgáznak kell a száraz fa, és így

sokkal hamarabb szárad .

Előzmény: bnorci71 (1172)
nagykunsági Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1175

Milyen fordulaton?

Előzmény: moonshadow (1174)
moonshadow Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1174
gabor0036 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1173

Az a szivattyú bazinagy. Ahogy írtak is nagy motor kellene hozza.  Tudom olcsó, de neked nem lesz jó...

igazából úgy kellene elindulnod, hogy kezedben kellene lennie a munkahengerek, hogy mekkora feluleten nyom. Ha ezt tudod, akkor jön az, hogy milyen motorral tudod hajtani. Ekkor lehet kiszámolni, hogy mekkora szivattyú kellene a kívánt teljesítményhez. Ha nincs méretezte akkor nem valószínű hogy örömöd fogod lelni benne. 

Előzmény: pásztorkutyaterel (1168)
bnorci71 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1172

ha van MTZ-d nem érdemesebb lenne egy kúpost csinálni a kardán kihajtásra?

Előzmény: pásztorkutyaterel (1171)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.26 0 0 1171

Valószínű én írtam hülyeséget mert nemigen látni ,az világosan olvasható hogy  16Mpa utána van

40 valami és utána 68 valami, a számok jól láthatók, a betűk cirill és alig ,lehet csak 40 literes és

ahogy néztem az én MTZ -n is ilyen a munkaszivattyúm, amin persze megint nem olvasható semmi ,

igaz az már megjárta a hadak útját :)

Ha kell akár a kardánnal a trakin, bár  az lenne a cél ,hogy olcsó legyen ,de az sem kizárt ,hogy

csak a nagyobb darabokat hasítanám azzal, a kisebbeknek ott van a 6 tonnásom .

Előzmény: nagykunsági (1170)
nagykunsági Creative Commons License 2015.07.25 0 0 1170

68 literes MTZ hidraulika szivattyú????????????????????? Hol van ilyen az MTZ-ben? Milyen MTZ-ben van?

Mivel fogod meghajtani???? 

Egy 20 literes szivattyúhoz számolnak 7-7.5KW-os motort.

jano5691 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 1169

Keress rá pl. gabor0036 -ra.

Igen erőteljes gépet épitett: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=131370750&t=9218352

Annyit tennék talán hozzá, hogy amikor összeszámolod az alkatrészt, meg a munkadijat, akkor ne a 100-140 eFt-ért megkapható Lidl, Aldi-s kategóriájú gépekhez hasonlitsd majd. Az ezekben lévő alkatrészek ui. gagyinak számitanak egy hidraulika vagy mezőgazdasági boltban kapható szivattyúhoz, vagy vezértömbhöz.

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.25 0 0 1168

Sziasztok , érdeklődnék van-e itt valaki aki épített magának egy jól működő elég erős 10-12 tonnás hasítógépet házilag ? Ha van érdekelne az összeállítása a hozzávaló anyagok beszerzése vezérműtömb motorhajtás megoldása azaz minden ami evvel jár . Belefognék egy ilyen projektbe, ami megvan már az

a munkahenger(bár még nem tudom ,hogy jó-e ) van egy új 68 literes MTZ szivattyú a váznak való

anyag  lábak kerekeknek valót találok itthon . Ami érdekelne az a vezértömb , hol lehetne olcsón beszerezni

mit érdemes ,a motor szivattyú rugalmas meghajtására milyen megoldást érdemes alkalmazni stb .... ?

jano5691 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 1167

A Lumag milyen minőségi kategória, mondjuk a Scheppach-hoz képest?

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1166

Rákerestem ,de nem találtam + azt a vízszintes 12 T rönkhasítót amin a 3 KW motort láttam .

Viszont találtam 6 T tehát akkora mint az enyém 1.5 KW motorral lehet itt is úgy számolnak

mint a fűrésznél- kaszánál Kínai lóerőben ::)) Az enyémen 3 KW motor van a nyomás a tábla szerint 210 BAR .

http://lomenaruhaz.hu/spd/656/HECHT-656-Vizszintes-ronkhasito-6t

Előzmény: nagykunsági (1165)
nagykunsági Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1165

Mindenképpen fullon megy a motor, mert indkét ágba beengedi a nyomást, és a szivattyú max nyomáson nyomja az olajat, csak a szabályzó szelep szabályozza le. 

A hasítóerőt meghatározza a hidraulika olaj nyomása, és a munkahenger átmérője.  A gyorsaságát meg a hidraulika szivattyú szállított olajmennyisége. 

Egy 80-as munkahenger 200 baron 10 tonna nyomóerőt képvisel.

Egy 10 tonnás gépen 4kw-os motor van. 

Előzmény: pásztorkutyaterel (1164)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1164

Ezt mondta a hidraulikás emberke is aki csinálta munkahengert ,hogy egy baromság, viszont működik ::))

Nálam nem tudom  ,hogy fullon megy -e a gép mivel ahhoz a 6 tonnához 3 KW 3 fázisú motor van  , no most láttam 12 tonnásat szintén ugyanezzel a motorral, így nem nagyon értem ,ez ,hogy is van ?

Előzmény: nagykunsági (1162)
jano5691 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1163
nagykunsági Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1162

Persze. Csak full terhelésen megy a motor. 

Előzmény: jano5691 (1161)
jano5691 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1161

"mivel a nyomó oldalnak nagyobb a keresztmetszete ezért megy felfelé aránylag gyorsan"

Ahogy én értem, ebben az üzemmódban csak a rudazat térfogatának megfelelő olajat kell benyomnia, ami nyilván kisebb mint bármelyik munkatér térfogata. Ezért tud gyorsabban járni. Zseniális.

Előzmény: pásztorkutyaterel (1159)
moonshadow Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1160

lehet most hülyeséget mondok, de kisebb mtz trakikhoz kaphatók kis olajszivattyúk, bagóért lehet venni vadonat újakat.

Előzmény: nagykunsági (1157)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1159

Mivel húzóra dolgozik a szár keresztmetszete kiesik a munkaütemből,ha nyomva lenne akkor ugyanaz a dugattyú nagyobb nyomást tudna .Visszahúzásnál a henger mindkét végére nyomást adnak és mivel a nyomó oldalnak nagyobb a keresztmetszete ezért megy felfelé aránylag gyorsan .

Előzmény: jano5691 (1158)
jano5691 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 1158

Az egymásba menő zártszelvényes elrendezésű gépek a munkahengernek csak a gyengébbik löketét használják ugye? (Amikor a gyűrűstérbe nyom a szivattyú.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!