Keresés

Részletes keresés

aa. Creative Commons License 2013.08.17 0 0 994

A választ már előbb megírták, mégha cinikusan hangzik is.

A több millió polgári és katonaáldozatnál a két atomcsapás jóval kevesebb áldozattal járt.

Az atomozást senki sem helyesli utólag, de a történelmet visszamenőleg nem lehet értékelni, csak az akkori kontextusban.

Ennyi erővel Szent Istvántól számonkérhetnénk a földosztást.

Mostani eszünkkel nem atomozzuk a civileket, lásd a jugó balhét, mert ott elég volt, hogy az utcán nyársonsütötték a kaját és belátták, hogy nem kell tovább keménykedni. Ennyi.

Előzmény: nünüke88 (991)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 993

Attól még válaszolok, hogy gyáva módra elmenekültél a szűrő mögé. Képtelen vagy elfogadni a tiedtől eltérő véleményt, hát ha még a másik nem hagyja magát...

Nincs érved, hát "szűtsz". Gratulálok hozzá. Nekem is viszketett néha a kezem, hogy téged beküldjelek mögé, de gondoltam, nem teszem. Kár volt.

Előzmény: hogo-fogo (992)
hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.17 0 0 992

Mondd te tényleg ennyire?

Mindegy, ne válaszol, mentél szűrőre.

Előzmény: nünüke88 (990)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 991

Nem vagyok idealista. Csak éppen nem teszek különbséget A és B tömegmészárlásai közt az alapján, hogy A vagy B nyert-e e meg a háborút.

Attól még mondhatom, hogy A sárosabb volt, mint B, de B ettől még nem követhet el A civiljein tömeggyilkosságot.

Nem azon megy a vita, hogy a japánok mit csináltak a II. vh alatt, tudja azt mindenki. Hanem azon, hogy helyes-e leatomozni két komplett várost.

Előzmény: aa. (985)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 990

Jóé van. Szóval, jogos lett volna a felmenőidre atomot dobni, és ha te születtél volna miatta nyomorékként, akkor is bólogatnál, hogy "Igen, megérdemeltem, hogy így szülessek."

Koncentrációs tábort üzemeltetni háborús bűn, hadifoglyokat lelőni szintén, ugyanígy civileket lelövöldözni. Atombombát dobni két városra meg nem az. Ha a japók dobtak volta atomot két amcsi városra úgy, hogy utána elveszítik mégis a háborút, hidd el, hogy érdekes módon háborús bűn lenne.

Egyébként miért tiltanálak én ki bárhonnan? A véleményedhez neked is jogod van. Ez a szép a toleráns, demokratikus eszményekben, látod.

Előzmény: hogo-fogo (986)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.17 0 0 989

Nem jelentenek akkora problémát. Az arab terroristák nem foglalták el fél Ázsiát, s nem gyilkoltak halomra 25 millió embert. 

Előzmény: egy hazafi (987)
hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.17 0 0 988

Ne aggódj. Amint Irán ledobja a bombáját, kap helyette sok cseredarabot.

Szerinted melyik arab (moszlim) állam áll hadban az usákokkal, olyan fanatikus és nagyszámú hadsereggel, öngyilkos hajlamú civil lakossággal, hogy legyőzésük vagy atomtámadást, vagy több millió USA katona életét kívánja?

Előzmény: egy hazafi (987)
egy hazafi Creative Commons License 2013.08.17 0 0 987

Csak azt nem értem, hogy a magából terroristákat, tálibokat, vallási fanatikusokat, stb. kitermelő arab világra miért nem dobnak akkor egy pár atombombát? Ezek nem jelentenek olyan problémát, mint annakidején az elszánt japánok? 

Előzmény: hogo-fogo (983)
hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.17 0 0 986

A zsidó lakosság ki ellen üzent hadat? Hány millió német (vagy busman) civilt gyilkoltak le csecsemőtől aggastyánig, szórakozásból? Hány százezer fiatal nőt hurcoltak tábori bordélyokba?

A japánok nem mocskosak, roppant tiszta népek. Viszont az akkor élt civilek is felelősek a katonáik tetteiért. Ahogy az én szüleim, nagyszüleim, nagybátyáim, nagynénéim is felelősek hős katonáink ukrajnai hőstetteiért, a deportálásokért. Pedig ők még csak nem is helyeselték, mint a japán civilek.

Minket is lebombáztak. Alaposan. És ha Sztálinnak lett volna atombombája, tuti, hogy beveti az összest. 56-ban meg szarrálőttek minket. Mert pár hülye hős kölyök lődözött a tankokra.

Szóval, fejezd abba. Inkább helyezkedj el az egészségügyben hánytatónővérnek.

Vagy csak ott érzed jól magad, ahonnan kitilthatsz? Attól még nem lesz igazad.

Előzmény: nünüke88 (984)
aa. Creative Commons License 2013.08.17 0 0 985

Az oroszok az általuk lerohant Lengyelországban is ezt múvelték a civilekkel, amikor"visszatértek".

A németek már rég befejezték a táncot, amikor a japánok még járták. A művelt nyugat az élő embereken kísérletező japán orvoscsoport eredményeire volt csak kíváncsi, azután békén hagyták őket.

Magyar és németországban a háborús bűnösöket elszámoltatták, nálunk többet találtak mint a németeknél. A vétlen civilek is legalább anyit szenvedtek, ha cinikus akarnák lenni, akkor a sereg által elkövetett bűnök arányában. Mi kevesebbet követtünk el, ők többet, többet is kaptak. Akkor még a rabszolgának elhurcoltak szászezreiről nem is beszéltünk.

Ennyire idealista azért nem lehetsz.

Előzmény: nünüke88 (980)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 984

Te, aki szerint jogos atombombát dobálni civilek fejére, miben vagy náluk jobb?

Egyébként mi nem vagyunk szadisták, mert odadobtuk 44-ben a zsidó lakosságunk javát?

A németek nem mind szemét nácik?

Akkor a japánok miért is mind mocskosak?

A háborút meg nem grállovagok vívták, ki mondta? Különben nem dobtak volna atomot két városra. Sajnos, ezt elbagatellizáljuk, mert hogy "milyen szemetek" voltak, akik kapták. Nos, a népükhöz tartozó katonák, vezetők azok voltak.

Minket is le kellett volna bombázni a II. vh-s bűneinkért, nemde?

Előzmény: hogo-fogo (983)
hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.16 0 0 983

A háború soha nem volt grállovagok, oszlopszentek és csillagkeresztes dámák dominóversenye. Ha nem hallottad volna még.

És ne nyafogjon egy olyan gátlastalan aberrált szadista népség, akik a legkisebb könyörület nélkül jórészt csak a hülye "Mi vagyunk a menőjenők" alapon unaloműzésként gyilkolták milliószámra a civileket, hajszolták halálra a Genfi konvenciót telibestarva a hadifoglyokat.

És a továbbiakban próbálj meg épeszű ember és nem sztálinista-ballibbancs haborodott verkliként reagálni a tényekre. "Atómbómba nye harasó..."

Vagy ne. De akkor ne csodálkozz, ha az intellektusodnak megfelelő reakciókat fogod megkapni.

Előzmény: nünüke88 (982)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 982

LOL, én, mint ballibbant! :D

Hát persze. Csak mert úgy gondolom, atombombát dobni városokra háborús bűnnek kéne számítson.

Reklamálj és ballibezd azokat, akik kitalálták, hogy egy háborúban sem kéne civileket gyilkolni.

Előzmény: hogo-fogo (981)
hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.16 0 0 981

Nem kollektív büntetés, te nagyon-nagyon ballibbant! Az akkor lett volna, ha a fegyverletétel után kipécéznek egy várost és porigatombobázzák!

Ez egy kutyaközönséges terrorbombázás volt, csak annyiban volt újszerű, hogy egyetlen bomba egy szempillantás alatt ölt meg 80ezer ill 60 ezer embert, másik 50 ill 40 ezret meg a következő 20 év alatt.

Nem kellett őket fáradságos kisipari munkával egyenként lefejezni, kibelezni.

Előzmény: nünüke88 (979)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 980

A nankingi gyerekek lemészárlása nem menti a hirosimaiakét. Nem lehet ezt megérteni? Ha a magyar hadsereg elkövet egy ilyet, jogos, ha ezért utána a te gyerekedet ölik meg?

Előzmény: aa. (975)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 979

Annál nagyobb szégyen rád, hogy jogosnak tartod a kollektív büntetést.

Előzmény: hogo-fogo (978)
hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.16 0 0 978

Jobb ha nem forszírozod tovább. Engem ugyanis háromszor (ötször) ért kollektív büntetés, olyanért amihez aztán végképp semmi közöm nem volt. '48-ban kirúgták  az apámat, mert agronómus létére kételyeinek adott hangot az élenjáró szovjet tudomány, nevezetesen Trofim Liszenkó elvtárs mindenhatóságát illetően. Egy fáskamrában laktunk kegyelemből, a mennyezetről lógó drótokon tartottu a kaját, hogy az egerek ne az egészet zabálják fel. Anyám örökrészét, azt a pár hold földet nagyapa 1950-ben kénytelen volt bevinni a Tsz-Cs-be, mert nem akart 60 fölött börtönbe vonulni. %6-ban az oroszok szétlőtték a lakásunkat, mindenünk odalett, csak pár könyv maradt. Meg a félszemű plüsskutyám. 73-ban az arabok fölgyakták az egekbe az olajárakat (mi közöm volt a Jom Kippuri pofáraesésükhöz?) 90-ben a gyáva megalkuvó viszont primadonnaszerűen sértődős Antall az elmebeteg kisgazdikkal a többi "zöldbáróval" együtt az én hivatásomat is ellehetelenítette.

Úgyhogy lécci, ne papolj nekem a kollektív büntetésről, mert nagyon ki foglak gúnyolni!

(Ki követte el az első kollektív büntetést teljesen egyértelműen ártatlanok ellen? Az Úristen! Hát mi köze volt annak a szegény délamerikai óriáslajhárnak az emberiség bűneihez? A vízözönnel mégis kiirtotta őket számtalan más ártatlan lénnyel együtt!)

Előzmény: nünüke88 (974)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.16 0 0 977

Ebben lehet valami. Alkalmazkodtak a japán szokásokhoz, hiszen évszázadokon át a japán hatalmi gépezet úgy működött, a tényleges vezető a sógun volt, de a törvényeket a császár nevében hozták meg. Ehhez pedig szükség volt császárra.

Előzmény: nünüke88 (972)
aa. Creative Commons License 2013.08.16 0 0 976

Sajnos ez a kérdés háborúban irreveláns. Rengetegen jártak így.

Előzmény: nünüke88 (973)
aa. Creative Commons License 2013.08.16 0 0 975

Az alap igazságot néhai a háborút megjárt nagybátyám mondta ki: " a háborúban legolcsóbb az ember"

A történelmet a győztesek írják.

A háború után, azért sok részvevő megkövette a másik felet/német, orosz államfők/ ennyit lehet tenni nem többet.

Jelcin is megkövetett bennünket 56-ért-

DE! Ilyen pofátlan banda csak a japán van, aki lehazudja a csillagot az égből. Csak a saját baját szajkózza, de pl. a kurvának elhajtott koreai csajoknak elhajtotta a fenébe, hiába az írásos bizonyíték.

A hősi halottak minden oldalon azok, mert parancsot teljesítettek, a temetők a béke helyei. Ezt az egykori ellnségek veteránjai rég lerendezték egymással.

Jössz, a gyerekekkel- a nankingi gyerekeknek mi volt a bűnük? Vagy azok nem számítanak?

Előzmény: nünüke88 (972)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 974

Nekem senki nem nyomatott efféle maszlagot, magamtól jutottam arra, hogy egy várost a civil lakossággal (többek közt ugyebár gyerekekkel) a levegőbe repíteni erkölcstelen tett akkor is, ha a későbbi győztes teszi, és akkor is, ha a későbbi vesztes.

Ebből a szempontból az is mindegy, mit csináltak a japánok Nankingban. Akkor lenne felmentő, ha az azt végrehajtó katonák kapják a bombát.

Döntsétek el, te meg a veled egy véleményen lévők, van-e kollektív bűnösség, és ha azt mondjátok, van, a japánok kollektív büntetést érdemlő kollektív bűnösök, akkor ne emeljétek fel a szavatokat más népek kollektív elítélése ellen sem.

Előzmény: hogo-fogo (955)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 973

Gondolom, akkor is mosolyogva mondanád, ha téged vagy a gyerekeidet robbantanának fel a vezetőid miatt. Úgy, hogy a te bűnöd az volt, hogy merészeltél kegyetlen barmok uralma alá születni.

Előzmény: Törölt nick (959)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 972

A trend az, hogy a győztes tömegmészárlásai utólagosan szükséges rossznak minősíttetnek, és megbocsáttatnak, míg a vesztesé kegyetlen barbarizmus.

Szerintem meg mindkettőé egyaránt, csakhát az ighazságot nem pártatlan fél, hanem a győztes teszi a végén. Egy pártatlan igazságszolgáltatásban a japán vezetők együtt feletek volna a Hiroshimát elrendelőkkel. Ja, és a japán császár szerepét sem mismásolták volna el, ő asszem azért úszta meg, mert az amcsik nem akarták már túlfeszíteni a húrt a tennó perbe fogásával.

Előzmény: Törölt nick (956)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.16 0 0 971

Tudod, a japánok nagyon szeretnek fényképezni.

Előzmény: Törölt nick (963)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 970

Bocs, elnéztem, azt hittem, rözisztansz eggyel alattad lévő hsz.-ére válaszoltál, nem a japánokkal kapcsolatosra. :-)

Előzmény: Glavingojn (968)
nünüke88 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 969

Arról sem kellene elfeledkezni, hogy mindkét vh-ban azok voltak, aztán átálltak az ellenséghez (ezt jobb helyeken árulásnak hívják) és utána nyerészkedtek árulásuk jutalmán, mint a "győztesek." Persze, az árulás néha reálpolitikának is tekinthető, és mindenkinek a maga érdeke az első nyilván. Mi is "el akartuk árulni" a németeket a kiugrási kísérletnél, csak nem sikerült.

A románok gúnynéven illetésével nem értek egyet.

Előzmény: Glavingojn (968)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.15 0 0 968

Persze nem kellene elfeledkezni arról, hogy ők is a szövetségeseink voltak.

Előzmény: Törölt nick (962)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.15 0 0 967

A szõröstalpú , medvetáncoltató bagázzsal nem foglakozom.

Itt.... legalábbis.

Előzmény: egy hazafi (965)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.15 0 0 966

Japánban pl. az összes hosszabban ott tartózkodó külföldiről ujjlenyomatot vesznek, mivel potenciális bűnözőnek tekintik őket.

Előzmény: egy hazafi (965)
egy hazafi Creative Commons License 2013.08.15 0 0 965

"A japánnál nincs a világon nacionalistább/sovinisztább banda!"

Miben mérik a nacionalizmust/sovinizmust? Szerintem némely szomszédunk (pl. románok) is igencsak az élbolyba tartoznak etéren.

Előzmény: Törölt nick (956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!