Mutatnál egy képernyőképet? Nekem az idővonal macskanyelv azonnal felugrik, amint megmoccantom az egeret. Szinte használhatatlan, annyira zavaró. Lehet, hogy csak nálam van ilyen gond, FF legújabb.
Az én monitoromon ez látszik:
A következő lépés, hogy visszamennék a listanézetbe, de az nem megy, hanem az egész fotókészlet legelejére dob. Így aztán vagy megnézem azt az egy képet, és vissza a startvonalra, vagy nem nézem meg jobban, de az az izgága macskanyelv kitakarja a kép cca. egynegyedét, ráadásul a fejléc alatti terület teljes egészén ugrik az egérre.
Tegnap egy rövid időre leállt a beta, aztán visszajött, de azóta a léptetés sebessége kissé lelassult. (A betöltés és pörgetés az induló oldalon u.a. nem lassult)
Az egyébként az nagyszerű, hogy az induló, pörgetős képernyőn sokkal több kép látszik egyszerre (és infóval) mint régen, sokkal jobban át lehet látni anyagokat és megtalálni konkrét képeket.
A részletes kereső funkció gondolom majd jön vissza később, ugye?
Amikor először elolvastam (és megnéztem hozzá a készüléket) én is a sűrű/jó/pontos skálázásra gondoltam (sok adót vesz és minden adó zavarás nélkül hallgatható), tehát jól hangolt/hangolható, de mivel többször ez nem fordul elő, e tudom képzelni, hogy a szedő/hirdetést felvevő helyettesített valamit egy általa ismert szóval.
Nem gondolom sajtóhibának, valószínű hogy a hirdető így adta meg a szöveget.
Az ADT-n most elérhető a korabeli Rádióélet, Rádió Amatőr és Rádió Technika. Sőt több. Mintha a Rádió Technikában olvastam volna egy közlést, a névadásra (rádiós szakmai tárgyakra és fogalmakra) beküldött aktuális két javaslatot. Annyi új dolog volt, hogy még ez is napirenden volt. Először a hangzásra tippeltem ( a hangszórók is változtak) , de egy rádiószerelő / rádióalkatrész forgalmazó hirdetésében a hangolásról olvastam. Úgy értelmeztem, hogy a rádióállomások skálázhatósága miatt volt szükség a hangolásra. Ha nem volt jól hangolva, akkor sípolt, fütyült, stb. Lehet, hogy erre gondolt a hirdető.
A hirdetés 1942-es, tegyük fel, hogy egy kétéves rádiót adnak el, az sem biztos, hogy magyar gyártmányú.
A rádiók (adók, és vevőkészülékek) technikai fejlődése során a csöves rádiók megjelenése nagy ugrást jelentett, a 4 csövessel már rövid-, közép-, és hosszúhullámú adásokat is lehetett fogni. A hangminőség is jelentősen javult, erre utalhat a hirdetés szövege, csak még talán nem alakult ki egy szokványos kifejezés erre. Néhány érdekesség, mert azért ez jó nagy témakör :)
A magyar rádiózás történetéből
"[...]A második időszak (1935-1945) Az egész időszak alatt folyamatosan fejlődtek az elektroncsövek.
Az időszak elején az EKA, Orion, Standard, Philips, Telefunken, majd 1942-től a Siemens látta el készülékekkel az országot.
A készülékek specializálódtak: megjelentek a törpeszuperek és a nagyméretű zeneszekrények is.
Tud valaki segíteni? Van ugye a Robinson Crusoe , mint alap, de van egy nagyon jó film, aminek sajnos nem jut eszembe a címe. A történel kiindulása: egy repülő balesetet szenved egy lakatlan sziget mellett, és Tom Hanks ...
Firefox alatt nézelődök, mert azzal legalább működik a háttérkép megjelenítés - kép mentése másként. :-P
Időnként előfordul, hogy valamennyi (teszem azt 30) fénykép ismétlődve jelenik meg, ha a "klasszikus" képenkénti léptetést választom. (Tehát a számláló pörög, csak éppen a következő kép helyett a 30-al előzőbb jelenik meg, következő körben pedig a 60-al alacsonyabb...) A böngésző újraindítását követően a képfolyam szerint csak egyszeresen kellett volna megjelenniük.
- Nagy kép letöltésénél nekem jobb volt a korábbi módozat, amikor azt új ablakként jelent meg a böngészőben s elég utána eldönteni, el akarjuk-e menteni
- Adott képszám keresésekor nekem szintén jobb volt, hogy a keresés eredménye nem szoliter módon, hanem az időszalagon jelent meg, onnan lehetett rögtön léptetni jobbra-balra.
- Már mondták mások is, csak ismétlem, jó lenne ha az időszalag nem a kép egy részét kitakarva jelenne meg, hanem mondjuk kicsit jobbra.
Amúgy a sebesség, pl a léptetés sebessége csakugyan jóval felülmúlja a korábbi fp változatokat :))
- Jó lenne, ha a bélyegkép verziónál a helységnévsorban megjelenne az országnév is. Sok olyan fp kép van, ami ország szinten van megfejtve, ezek most megfejtetlennek tűnnek.
- Szándékos, hogy a képeket (pl. jobb klikk-kel) nem lehet lementeni, csak a nagy felbontású változatot, annak letöltése után? Mivel az utóbbi túl nagy az index-nek, a megfejtő dolgát ez eléggé lelassítja.
Zsembery Bendegúz olaszországi képeit (ill. feltehetően az ő valamelyik felmenőjének képeit) nézegetve nem lehet nem észrevenni, mennyire kihaltak olyan helyszínek is akár, mint pl. Firenze, a Palazzo Vecchio környéke, sehol egy turista. És ez 1936, szóval még csak nem is a középkorban járunk. Úgy az ötvenes évektől egészen idén év elejéig bezárólag képtelenség lett volna ilyen képeket csinálni.