Na akkor egy közhely tőlem is: annyira a németek mellett szól minden, hogy az ilyen meccseket szokta aztán behúzni az esélytelenebbnek tartott ellenfél.
A másik ágon, tartok tőle, spanyol győzelem lesz a szokásos dögunalmas tilitolival, néha egy-egy reménytelen Ronaldo-meglódulással, amit belevezet a védőbe meg néhány teljesen veszélytelen távoli bombával. Szeretném, hogy ne így legyen, de ez a valószínű sajnos.
Csodálkoznék ha a németek nem szaladnának át lendületből a tegnap esti győztesen. Bár Buffon még megnehezítheti a dolgukat, legalább egy kicsit.
A hispán rangadó már némileg szorosabbnak igérkezik, hisz Del Bosque várhatóan továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy annyi előnyt adjon az aktuális ellenfélnek, hogy vagy nem nevez a kezdőbe csatárt vagy csak Torrest.....
CR aktuális hangulatán nyilván sok múlhat, de ezzel együtt is erősen csodálkoznék, ha nem jönne össze az előzetesen is várt álomdöntő.
A foci szégyene lett volna, ha ezzel a játékkal továbbjutnak, bár én is inkább nekik drukkoltam tegnap. Egy jó 20 percük volt az EB-n (a svédek ellen), egyébként meg jóformán kiharapták a labdát. Mondjuk ilyen kerettel, szövetségi kapitány nélkül tényleg kurva nagy eredmény ez is. (Hodgson helyett lehetett volna Benny Hill is a szöv.kap, nem lett volna sok különbség)
Többet? 96 óta nem értek el jobb eredményt, ezt meg úgy, hogy a fél keret sérült volt, egy halom poszton formán kívüli játékosok játszottak, és a szövetségi kapitányuk kivitt egy halom olyan embert, akit pályára sem mert küldeni. Ehhez képest magabiztosan jutottak a nyolc közé, és ott is csak büntetőkkel estek ki az első meccsük óta agyonsztárolt, de sokat most sem mutató olaszok ellen.
Van egy poszt a sportgézán, amely szerint a következőkben mindenki a spanyolok ellen szurkol majd. Ez tényleg így lenne, mert én az ellenkezőjét tapasztalaom.
Eddig bejött a tippem a négy közé jutókat illetően.
Az olaszok mai teljesítménye alapján a németek ellen nehéz lesz nekik, de én mégis olasz-spanyol döntőt várok.
Én a 11-eseknél az angoloknajk szurkoltam. Örültem, amikor az olaszok kihagyták.
1. Ugyanis egy végig erőfölényben játszó, és sok helyzetet csináló csapat ha nem képes 120 perc alatt egy nyamvadt gólt berúgni, akkor csomagoljon!
2. Németországban könnyebb dolga lett volna az angolokkal. Remélem bem futnak bele a németek egy döntetlenbe az elődöntőben. Bár ezt a döntőben sem ajánlom nekik!
A mai meccsről azt mondja mindenki, hogy az angolok a hosszabbításra teljesen elkészültek az erejükkel (pedig volt 3 szabadnapjuk). Vajon az olaszoknak annyival jobb a kondijuk, hogy a mai 120 perc után is úgy állhassanak ki kevesebb pihenővel az elődöntőre, hogy elbírják akár a meccs végjátékát is?
Írtam is itt valahol még az EB előtt, 26 éve nem hagyott ennyire hidegen egy olasz válogatott nemzetközi szereplése mint a mostanié. 1986-ban azért mert akkor még mi is ott voltunk, most meg egyszerűen nem tudom miért. Nem is vártam tőlük sokat, és inkább jobb vagy más híján szurkolok nekik, de azt gondolom az olasz csapatok lélektanát kicsit ismerve, pokoli erőt fog nekik adni ha a hátralévő 4 napban javarészt azt hallják, látják és olvassák majd szinte mindehol, hogy ezért vagy azért mennyire nincs esélyük a németek ellen.