Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1524

Igérem elolvasom a domákat. Már csak azért is, mert mostmár kíváncsi vagyok rájuk.:)

És össze is fogom mérni a Isten igéjével.

Előzmény: quovadis007 (1522)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1523

>"Ha a hang arra indít, hogy imádkozz valakiért, az biztosan nem a sáti hangja. Mert ő soha nem fog téged ilyenre invitálni." Miért ne? Mária is ezt teszi amikor megjelenik, nem?<

Tegyük fel, hogy az az indíttatásod, hogy imádkozz a gyermekedért mert éppen a műtőben van. Te előte megvizsgálod alaposan, ősszeveted a bibliával, hogy nem e a sáti mondta neked, hogy imádkozz érte? Miből gondolod, hogy egy ilyenre a s.ti indít?

De ha Jól meg nézed a Máriás imakérések is mind arra invitálnak, hogy imádkozzunk a bűnösökért. Vagy ilyesmire Isten nem imvitálhat bennünket? Nem kell a bűnösökért imádkozni?

Előzmény: quovadis007 (1519)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1522

"Nálam nem áll szemben.:)" Sajnálattal olvasom.

"Foggalmam nincs mit írnak a dogmák." Márpedig, ha katolikusnak vallod magad, akkor hinned kell felekezeted tantételeit.

"Nem azt fogja megkérdezni Isten tőlem, hogy hányszor olvastad el a dogmákat? Hanem, hogy éhes voltam és ennem adtatok..........." Persze ez így nem igaz. Először is a hitet nézi, mert az az üdvösség alapja. Aztán arra sem hivatkozhatsz, hogy nem olvastad a dogmákat, nem mérted Isten Igéjéhez stb., mert ezeket meg kellett volna tenned.

Előzmény: Törölt nick (1520)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1521

Dehogy irígykedek! :)  Enyelegjetek csak.:) De vigyázz mert rugós fajta:))DDD

Előzmény: AMIRA1969 (1518)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1520

Nálam nem áll szemben.:)

De most őszinte leszek veled. Foggalmam nincs mit írnak a dogmák. Dogmákról is csak azóta hallok ilyen intenzíven, mióta itt vagyok a fórumon.

Nekem fontosabb a személyes kapcsolat Jézussal mint a dogmák böngészése.:)

Nem azt fogja megkérdezni Isten tőlem, hogy hányszor olvastad el a dogmákat? Hanem, hogy éhes voltam és ennem adtatok...........

Előzmény: quovadis007 (1517)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1519

"nem a sáti hangja." Óva intenélek, hogy így beszélj.

"Főképen pedig azokat, a kik a testet követvén, tisztátalan kívánságban járnak, és a hatalmasságot megvetik. Vakmerők, magoknak kedveskedők, a kik a méltóságokat káromolni nem rettegnek:

Holott az angyalok, a kik erőre és hatalomra nézve nagyobbak, nem szólnak azok ellen az Úr előtt káromló ítéletet." Bár, tudom, hogy karizmatikus körökben elterjedt szokás.

"Ha a hang arra indít, hogy imádkozz valakiért, az biztosan nem a sáti hangja. Mert ő soha nem fog téged ilyenre invitálni." Miért ne? Mária is ezt teszi amikor megjelenik, nem?

"Világosság angyalának is van némi rossz kicsengése. "

A Biblia szerint a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Ezért kell mindent Isten Igéjével egybevetni.

Előzmény: Törölt nick (1515)
AMIRA1969 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1518

Nono,nem személyeskedünk azért ennyire!Miből gondolod hogy ekkora s....ggem lenne?:))

Csak nem borsos a hangulatod?Vagy netán-tán írigykedsz?hihi:)

Előzmény: Törölt nick (1516)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1517

Azért írom, mert az említett szeplőtelen fogantatás, bizony nincs benne Isten Igéjében, sőt ellentmond neki (mivel csak Jézus volt bűntelen egyedül.) Te ennek ellenére hiszel benne.

Tehát sajnos a két állításod ellentmondásban van egymással.

Előzmény: Törölt nick (1512)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1516

Vigyázzzzz mert mindjárt lefolysz a  székedből.:))))

Előzmény: AMIRA1969 (1514)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1515

Azt mondja Jézus: Ján.10,14

Én vagyok a jó pásztor: ismerem enyéimet, és enyéim ismernek engem,.....

10,5

juhok követik őt, mer ismerik hangját.

Ha a hang arra indít, hogy imádkozz valakiért, az biztosan nem a sáti hangja. Mert ő soha nem fog téged ilyenre invitálni.

Ha a hang arra indít, hogy eredj lopni a szomszéd kertjébe egy kis cseresznyét, az nem az Úr hangja mert Ősoha nem fog ilyenekre invitálni.

Meg kell különböztetni a hangok eredetét.

Világosság angyalának is van némi rossz kicsengése. Ennek alaposabb vizsgálat kell.

Durva hasonlat, de leírom. Itt vannak az öngyilkos merénylők. Isten nevében robbantanak. De hol van itt az Isten? Mikor a 10parancsban az áll, hogy Ne őlj!

Vannak jó érzéseink tényleg. De Isten hangja kicseng az érzéseink közül. Nem lehet összetéveszteni.

Előzmény: quovadis007 (1509)
AMIRA1969 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1514

Drágám!

Nincs mit meg bocsájtanom,én nem vagyok magamnak való! Úgy használsz dolgokat ,szavakat ahogy neked tetszik!:)))

Előzmény: R.Katolikus (1484)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1513

Ezzel egyet értek.:)

Előzmény: quovadis007 (1507)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1512

>Ha katolikus vagy, akkor vallanod (hinned) kell a kat.egyház tantételeit is. Így a szeplőtelen fogantatás dogmáját is. Ami nyíltan ellene mond Isten szavának, amely szerint csakis egyvalaki született bűn nélkül: Jézus Krisztus. Tehát te imádod Istent, de a kijelentett Igéje nem jelent számodra sokat?<

Igen, hiszem és vallom a Katolikus egyház tantételeit, dogmáit.

Imádom Istent és az Igélye is sokat jelent számomra.

Azt viszont nem értem, hogy mi köze van az Istenimádatnak a dogmákhoz?

Előzmény: quovadis007 (1506)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1511

Jézusról beszélgetünk. Csak neked nem tűnik fel...

Előzmény: Törölt nick (1510)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1510

Ezt már itt legalább 1000-szer olvastam.:)

Nem lehetne mondjuk Jézusról beszélgetni?

Előzmény: quovadis007 (1505)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1509

"Ha csengenek a szívünkben a szavak, (legyen az bármilyen szó) Isten szól hozzánk a szavak által." Vagy a másik oldal. Pusztán azért, mert valamely szöveg jó érzéssel tölt el azért még nem biztos, hogy Isten szólt hozzánk. Tudod van úgy, hogy a Sátán a világosság angyalává változtatja magát. (Meg aztán az ember érzései nagyon könnyen becsaphatók.)

Előzmény: Törölt nick (1508)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1508

>Te írtad, hogy Jézus Krisztus.<

Igen. Mert az ő számára, mikor elolvasta, úgy érezte az Úr szól hozzá. Ezért írtam neki azt.

Ha csengenek a szívünkben a szavak, (legyen az bármilyen szó) Isten szól hozzánk a szavak által.

Előzmény: quovadis007 (1504)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1507

"Ő mindig megvédi a hitét. Igaz, hogy a való életbe nem kell neki megvédeni semmit, mert nem állítja az Úr ilyen probák elé "még." De itt majd csinál magának. Ki provokálja, hogy meg kelljen neki védeni. Gyakorol. Hogy majd élesben tudja.:)"

Hát azért számomra (beírásai alapján) kétséges, hogy melyik oldalon fog állni. Persze az Úr kegyelmes, és gondolatai nem a mi gondolataink.

Előzmény: Törölt nick (1503)
quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1506

"Én személy szerin csak Istent imádom, mert csak neki jár ki az imádat. Ezt vallom és e szerint élek. Máriát szeretem és tisztelem."

Ha katolikus vagy, akkor vallanod (hinned) kell a kat.egyház tantételeit is. Így a szeplőtelen fogantatás dogmáját is. Ami nyíltan ellene mond Isten szavának, amely szerint csakis egyvalaki született bűn nélkül: Jézus Krisztus. Tehát te imádod Istent, de a kijelentett Igéje nem jelent számodra sokat?

quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1505

"mert az egy Mária (amit mi nem vallunk) által mondott szöveg. Mivel az meg nincs, így nem is szólhatott hozzád senki." Sajnos rosszabb a helyzet: Mária halott. Így már tényleg nagy gond, ha bárkihez is szól. És nem szerintünk, hanem a Biblia szerint.

quovadis007 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1504

"Nem mindegy, hogy ki írta?" Te írtad, hogy Jézus Krisztus. Ezek szerint ihletett Isteni kijelentésről van szó? A helyedben azért óvatos lennék ezen kijelentéssel...

Előzmény: Törölt nick (1498)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1503

Bocsánat, de tényleg ideges lettem.

Fent voltam akkor éjszaka mikor harmonikás kitette az Ő írását. Gondoltam írok neki, de aztán nem tettem. Reggel mikor elolvastam ezt a szöveget, úgy éreztem tegyem ki neki.

Válaszolt is rá, hogy megérintette. Erre jön selay, és közli, hogy ez egy Máriás oldalról való, és ami már onnan való, az nem is lehet jó, mert nem ez áll a bibliában. Az értelme az volt, hogy el ne hidd már harmonikás, hogy Isten szólt hozzád a szöveg által, mert az egy Mária (amit mi nem vallunk) által mondott szöveg. Mivel az meg nincs, így nem is szólhatott hozzád senki.

Eztán jön R Katolikus(a Hozsannájával) aki megint csak provokál. Mert ugye Ő mindig megvédi a hitét. Igaz, hogy a való életbe nem kell neki megvédeni semmit, mert nem állítja az Úr ilyen probák elé "még." De itt majd csinál magának. Ki provokálja, hogy meg kelljen neki védeni. Gyakorol. Hogy majd élesben tudja.:)

Én személy szerin csak Istent imádom, mert csak neki jár ki az imádat. Ezt vallom és e szerint élek. Máriát szeretem és tisztelem.

Csak azt nem értem, hogy ha egy katolikus mond valamit, lehet az bármilyen jó,  egyből a képekkel, szobrokkal kell előhozakodni? Nem lehet mondjuk Jézusról beszélni? Én tudok úgy beszélgetni, hogy tiszteletben tartom azt is, ha valaki más felekezetből való és Máriát nem fogadja el. Akkor a másik, hogy nem tud?  Mért kell folyamatosan az ellentéteket szítani?

A 4. és az 5. bekezdéseddel meg teljesen egyetértek.

Előzmény: balamszamara (1500)
Nemo Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1502

"Minden rezdülésed hazugság! Én nem külvárosi voltam hanem vidéki és mégis megtudtam venni, mert lehett kapni." - A Rejtelmes szigetet csakugyan lehetett kapni: én a Grant kapitány gyermekeiről mondtam ezt. De az előbbit nem vettem meg, s ha kend azt akarja bebizonyítani, hogy mégis tudtam a történet folytatásáról, akkor nehéz helyzetben van. Tudniillik olyasmit kellene bebizonyítania, amire nincsenek dokumentumai.

"Minden egyes szavadat szétcincálhatnám, annyira teli vagy ellentmondásokkal és görcsös magyarázkodásokkal." - Láttuk, hogy ezek a kend """"cincálásai"""" tkp. nem az én szavaimra irányulnak, hanem a kend önkényesen mögéjük képzeld kitalációira. Itt van pl. az, hogy a nickem három évesnél nincs több, meg hogy kitiltott nickem is van.

"De ez a topic nem erről szól és nem is a fenemód eget verő egódról." - A személyemre vonatkozó (gyakorta költött) részleteket nem is én cibáltam ide, hanem egyedül kend.

"Továbbá büszke lehetsz, hogy 1999-ben, mikor megkaptad az internet lehetőséget" - Nem ekkor kaptam meg, hanem 1994-ben, az egyetemen. 1999-ben csak e fórumra jöttem (akkor már itthoni nethozzáféréssel).

"első dolgod volt, hogy a katolikus egyházat mocskold, amit egyébként  mai napig teszel" - Dehogyis mocskolom: érdemben bírálom. Amióta a Hase-féle Polemikát elolvastam, irtózom a Dave Hunt-féle szennyes Róma-csepüléstől.

"Beszélj inkább a hitedről" - Ehhehe, még ezt mondja kend, miután kend hosszan értekezett az operációs rendszerekről?

Előzmény: R.Katolikus (1483)
balamszamara Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1501

Bocs, R.Katolikus sem Sátán, azt akartam írni.

Előzmény: balamszamara (1500)
balamszamara Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1500

Na, előjött a Sátán, megintcsak, szerintem sem az R.Katolikus által lesátánozottak, sem Te nem vagy Sátán, kéretik a továbbiakban tartózkodni az ilyesmitől.

Előző kirohanásod nem tudom, kinek szólt. Részemről az az álláspontom, hogy a keresztényeknél abban kell megeggyeznünk, amiben már úgymond egységre jutottunk. Ez pedig Jézus Krisztus, mint alap. Szerintem senki sem vindikálhatja magának azt az előjogot, hogy ő "ismeri" Krisztust, bezzeg a másik keresztény nem. Valaki keresztényebb, valaki meg nem? Ez hülyeség. Majd az ítéletkor derülhet csak ki, mi a helyzet.

Attól nem kéne idegesnek lenned, amit úgyis tudsz, hogy a protestáns beállítottságúaknak nem a szíve közepe a Mária-téma és a szentek, meg a szobrok. A protestáns számára bizony Isten ellensége, aki Istenen kívül mást is imád. Erre nem megfelelő válasz az, hogy ami nem tetszik, nem olvassák a Bibliában. Úgyhogy ez speciel nem egy, a topikbeli eseményekhez kapcsolódó állítás.

Viszont. Az általad eredetileg beírt szöveg, most forrásától függetlenül, úgy tűnik, valóban szólt Harmonikáshoz. Neki szólt. Nekem nem szólt, meg másoknak sem. Az én elképzelésem azonban ezzel kapcsolatban az, hogy Isten bármin keresztül szólhat, úgyhogy én attól nem esek kétségbe, hogy ezek a szavak valami Mária-kultusszal foglalkozó oldalról származnak. Mert csak szavak. Nem fertőzöttek, nem sátániak, hanem, úgy tűnik, valóban az adott helyzetben valamiféle gondolatfolyamot indítottak el a címzettben.

Másfelől azonban az Istenhez csatlakozás az Istennel való békekötés nem lóverseny, meg nem olyasmi, amibe bele lehet valakit kergetni, vagy egyáltalán érdemes. Én nem féltem Harmonikást, majd eljön az ő ideje is, eldönti, mit akar. Helyette nem tudunk abban a kérdésben sem állást foglalni, hogy akar-e valami felekezethez, a felekezet tanításaihoz kapcsolódni. Felnőtt ember, ezt is el fogja maga határozni, ha itt lesz az ideje.

Előzmény: Törölt nick (1499)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1499

Te se vagy különb a tőbbinél!  Provokálsz.

Távozz tőlem sátán!

Előzmény: R.Katolikus (1488)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1498

Komolyon mondom szánalmasak vagytok! Megszűritek a szúnyogot, a tevét meg lenyelitek?

Nem mindegy, hogy ki írta? Az a fontos, hogy őt, hogy érintette.

Azt mondjátok ismeritek Jézust? Fogalmatok nincs, hogy ki Ő.

Azt se tudjátok, hogyan szól. Nem ismeritek még a hangját se.

Közötök nincsen hozzá.

Olyanok vagytok mint a farizeusok.Csak a betűnek éltek, de Jézust meg elvetitek.

Az írásoknak csak egy részét fogadjátok el, ami nem tetszik azt megvetitek vagy kifórgatjátok.

Mát.23

13"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt: ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be, akik be akarnak menni."  15"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyetlen pogányt zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, a gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál." 

Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni.  24Vak vezetők: kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek." 25"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül pedig tele van rablásvággyal és féktelenséggel. 26Vak farizeus, tisztítsd meg először a pohár és a tál belsejét, hogy azután a külseje is tiszta legyen!" 27"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal. 28Így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel." 

Dehogy követitek ti Jézust, Még azokat is akik követni akarják, azon vagytok, hogy eltérítsétek a Krisztusi úttól. Vakok vagytok! Az orrotokig sem láttok. Ki a ti vezetőtők?

Mert, hogy Jézus nem, az biztos!  Térjetek meg!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1497

A linkket azért tettem fel, hogy olvasgathatsz jó dolgokat benne.  Ne foglalkozz vele mit mondanak. Mindenkihez személyre szabottan szól az Úr. Ahogyan Te érzed a szívedben az a személyre szabott vezetése neked. Egy út vezet odáig is, míg találkozunk vele.

Előzmény: Törölt nick (1496)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1496

Ki a szerzője?

Maga Jézus Krisztus! mert Ő szólalt meg a szívedben mikor elolvastad. Igy szól hozzád. Nem fontos, hogy ki írta és ki mondta, az a fontos, hogy Te kinek a hangját érzed a szívedbe, mikor olvasol vagy hallassz valamit. Lehet az az utcasarkon álló hajéktalan is, de amit éppen kimond, az neked szól vagy nem. Csendül a szíved, vagy nem. Ha csendül akkor Isten szólt, ha nem akkor nem.

Előzmény: harmonikás (1481)
balamszamara Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1495

A katolikusok egy része a protestáns vádak ellenében azzal védekezik, hogy nem imádja Máriát, az nem is a katolikus vallás része, és nem imádkozik hozzá közbenjárásért, vagy ha imádkozik, az nem imádás.

Most akkor mi az igaz? Kell a katolikus vallás szerint az első parancsot megszegve mást is imádni, mint Istent, aki egy?

Hiszik-e kötelezően a katolikusok az Újszövetségben leírtak ellenében, hogy Jézus Krisztuson kívül van más közbenjáró is, például Mária és a szentek?

Mit kell Rozálkának képviselnie szerinted?  

Előzmény: R.Katolikus (1488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!