Keresés

Részletes keresés

xplod Creative Commons License 2009.04.27 0 0 738

Szia Xantia99

Néztem a képeidet,  felülről a 2.-3. képen az a befecskendező,azt hiányolom belőle hogy a porlasztott üzemanyagot mi viszi be az égőtérbe?!

Sokkal jobb hatásfokot érnél el ha ezt a porlasztócsucsot egy csőbe tennéd és a csőbe áramlana a levegő és az vinné be az égőtérbe összekeveredve.

Ami irományt küldtem ott is igy van nézd meg ,nem véletlen.Kikéne probálni.

Üdv xplod

Előzmény: xantia99 (730)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 737
Gondolj bele mi történne ha igy beröffinted a masinát.Az el nem égett tüzelőanyag összegyülik a béléscső legmélyebb pontján,majd amikor a turbó eléggé felpörög,a légáram felkapja az egészet,és benyomja a tüzcsőbe,ahol hirtelen elég.Ezt nevezik megfutásnak,de ilyenkor az a baj,hogy nem csak a turbó fut meg,hanem te is...Jó messzire...
Fényképet csinálj,és majd okosabbak leszünk.A fuvóka milyen?
Előzmény: kikik (736)
kikik Creative Commons License 2009.04.26 0 0 736

szia ma probálgattam a dolgot amit le irtál. hmmmm , marad elégetlen üzem anyag le megy alura ,(kevés volna a levegö) lehet , kisérletezek a tüzterekkel. nem tudok mást

Előzmény: xantia99 (735)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 735
Turbó nélkül azért kell a teszt,mert jobb ha a turpisságok igy derülnek ki.Begyullad e a keverék,stabil e az égés,nem csapódik e a keverék a tüzcső falára,vagy nem csöpög e le a tűztér aljára,nem köpködi e ki az üzemanyagot,vagyis elég e minden,milyen a láng helyzete a tüzcsőben,van e lángleszakadás,nem izzik e fel valahol a tüztér.....Én járattam majd egy órát mindig,utánna szétszedtem és vizsgálgattam.Sok minden kiderül igy.
Előzmény: kikik (734)
kikik Creative Commons License 2009.04.26 0 0 734

szia holnap csinálok képet rola, turbo nélkül probáltam. nem tudom hogy müködik ha jo a tüztér. ne dobjál ki semmit , engem minden érdekel.

Előzmény: xantia99 (731)
][CE Creative Commons License 2009.04.26 0 0 733
Na délelőtt kipróbáltam mégis mekkora minimum nyomáson porlaszt a 0,55g/h danfoss fúvóka. 1,8bar-tól már porlaszt!!! (desztillált vízzel próbáltam ki - vízkőkicsapódás elkerülése miatt) Tehát egy erősebb AC pumpa megfelelne a célnak majd megpróbálok szerezni, ezt a mostanit meg talán olaj keringetőnek tudom használni, legfeljebb szétolvad benne a membrán.... :))).
xantia99 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 732
Ja,bocsi,majdnem kihagytam a lényeget,kedves turbinaépitők.A tüztér ingyé van,akár csövet is adok hozzá.Van itt még olajtartály is.Ha kell akkor vigyétek,mert kidobom.
xantia99 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 731
Csinálj már légyszi egy pár képet az egészről.Tüztér,tüzcső,csatlakozások meg minden.Szerintem neked nem a tűzcsővel van a problem,valami más lesz ott,de ha nem látom,akkor nem tudok/tudunk segiteni.Tesztelted külön,turbó nélkül a tüzteret?
Előzmény: kikik (729)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 730
Szia!
A tüzcső nehéz kérdés,akik értenek hozzá azt mondják,hogy a legbonyolultabb a tervezése az összes alkatrész között.Szakirodalom az nincs,vagy hozzáférhetetlen.A neten lehet találni számitásokat,de azokat nem az átlagember számára találták ki.Mese nincs,kisérletezni kell,avagy szegény ember vizzel főz!Látod a képen,nekem is van egy pár kisérleti darab.A lényeg röviden az,hogy az égéshez az össz levegönek csak kb 20-30%-a kell,a többi az lehüti a forró gázt,a tüzcsövet.Az sem mindegy hogy a levegő mekkora sebességgel érkezik,mert az égéshez kis sebesség kell,ezért a fúvóka környékét pici furatokkal szokták kialakitani.Ha párologtató is van,akkor az mégjobban megkavarja a dolgokat,hiszen abba is kell levegőt vezetni,azért hogy az elpárolgott üzemanyag ki tudjon jönni,és el tudjon keveredni a levegővel.Ha sok levegő kerül be,akkor az üzemanyag nem párolog el rendesen,kicsöpög,és összegyülik a tüztér alján,aminek futás lessz a vége.Ha a levegő kevés,akkor elolvad a párologtató,mert nincs ami hütse.
Szóval nem egyszerű,de nem szabad feladni!!! Kérdezz bátran.
Előzmény: kikik (729)
kikik Creative Commons License 2009.04.25 0 0 729
szia xantia99 . lenne 1-2 kérdésem, meg tudod mutatni a tüz terét mert amit csináltam turbinát( rosszabb lett mint az elözö) mindent ki számoltam amit csak lehetett. és szivtam(megint)a fuvokához , külön levegöt jutatsz?
Előzmény: xantia99 (722)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 728
Mérd meg mennyit tud,mert lehet hogy olajra jó lesz.De oda is kéne 2 bar,mert az alatt gallyra megy a turbó.
Befecskendezésre olajégő szivattyú kell,nincs mese.Oda azért kell 10-15 bar,amit egy elektomos AC sem tud.
Javaslom,keresd meg tecnikát,hátha tud segiteni...:-)))
Előzmény: ][CE (727)
][CE Creative Commons License 2009.04.25 0 0 727
Igen ez lett volna. A muki akitől vettem vaterán, nem tudta az adatait, és szerintem ezt dobhatom, mert AC pumpák közt sem mindegyik tud 3-3,5 bar nyomást. Ez viszont tutira nem, valószínüleg ilyen 0,8 körüli lehet....
Előzmény: xantia99 (725)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 726
Pontosabban: tüzelőanyag szivattyú? Mert ugye a kenőanyag is üzemanyag.
Előzmény: xantia99 (725)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 725
Ez lesz az üzemanyag szivattyú?
Előzmény: ][CE (724)
][CE Creative Commons License 2009.04.25 0 0 724
Valami gáz van az AC pumpámmal, semmit nem nyom, ha az ujjammal lefogom le is áll. hmmmmmmm..... Szétszedtem és hasonlít az orosz mélykúti szivattyúhoz, egy elektromágnes mozgat egy membránt és két szelep segítségével juttatja tovább az anyagot. Elvileg egy autóból van kiszedve, labor táppal adtam neki a 12V-ot kb. 2A áramot vesz föl a mutató szerint. Nem igazán értem mi lehet a baja.
45
xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 723
A teljes hossza 50 cm,átmérője 150 mm, a bemeneti cső 60 mm, a turbó csatlakozásnál a furattávolság 7*11 cm. Fuvókatartót és a fúvókát nem adom,de a többit igen.
xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 722
Kedves turbinaépitők! Felajánlanám gazdasági hasznositás céljára a képen látható tüzteret. Én már kinőttem,gondoltam nem dobom ki,mert hátha jó lesz valamire.
xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 721
Ezeket majd megmondom,el kell vinnem a tengelyt egy szakihoz,mert speckó a menet.Balos is és elég nagy a menetemelkedése.Nincs menetfésüm,illetve van,de ez a menet nincs rajta.
Másik lehetőség ,hogy arról a tengelyről ami régen szétrepült,levágom a végét,és elküldöm...
Előzmény: xplod (720)
xplod Creative Commons License 2009.04.25 0 0 720

Igen olajfilmen fut a tengely.

De az orrkup méretéhez kellene a belső menet mérete(tengely)hányas menet van a tengelyen amire rátekernéd az orrkúpot...stb

xantia99 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 719
Hát egy illen mechanika kéne,meg az orrkúp a süritőkerékre.Rajzom nincs,mert csak videjón láttam,de szerintem a mechanika mérete az orrkuphoz igazodik.Meg a motorhoz.Igazából azt sem tudom hogy érdemes e ezzel próbálkozni,mert ez nem görgőcsapágyas hanem sikló,és annak jóval nagyobb az ellenállása.Itt az axiális erőket egy un. támasztótárcsa veszi fel,ami lényegében két tárcsa,amik között olaj van.Vagyis minnél jobban nyomod a süritőkereket befelé,annál nehezebb forgatni.

Szóval nemtom...de csinálok egy skiccet.
Előzmény: xplod (718)
xplod Creative Commons License 2009.04.25 0 0 718

Ennek az inditónak megvan a rajza ,megkeresem és elküldöm e mail ben.

Küld el a rajzot mit kellene csinálni esztergán.

Előzmény: xantia99 (713)
][CE Creative Commons License 2009.04.24 0 0 717
/OFF
Tudok segíteni, ha érdekel a téma, de véleményem szerint nem éri meg. Pénzben igen. Amúgy nagyon apró dolgokon, részleteken múlik a siker, és bizonyos lépések készítés során 100x veszélyesebbek mint egy turbót felpörgetni. Manapság már én is csak boltban veszem.
Az utolsó generáció (amit el is csesztem a kevés lifterrel) http://www.youtube.com/watch?v=JOn2slDwkzY
Elérhetőségemet megtalálod itt indexen.
Előzmény: xantia99 (716)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 716
Köszi,beraktam őket a kedvencek közé!
Előzmény: chinez (715)
chinez Creative Commons License 2009.04.24 0 0 715

Rakétamodellek, Piro&robbantás topikokon érdeklődj.

Bár ennek most nincs szezonja, inkább szilveszter körül pörögnek.

Meg ha valahol valami nagy bum történik. 

Előzmény: xantia99 (714)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 714
Tudom hogy ez ide nemigen tartozik,de ugy látom van itt egy-két piromániás.Az a helyzet,hogy én odavagyok a tüzijátékért,de venni szoktam,50 mm-es körtéket.Szerintem ti tudjátok hogyan lehet megcsinálni házilag.Hol kérdezzek,melyik fórumon?
xantia99 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 713
http://www.youtube.com/watch?v=ejWT3h4KmZc

Hát biz nekem illen kéne,ha vóna.Itten sajna csak egy öreg esztergályos van a közelben,akinek ilyet meg se merek emliteni.Csak a mechanika kéne,motort azt szerzek.
Előzmény: xplod (712)
xplod Creative Commons License 2009.04.24 0 0 712

Na mi kéne ha vóóóna?

Igen vagánykodok nekem röntgennel vizsgált turbom lesz,jó?!:)

És nem kell a turbód mert kizárt hogy nem jön meg ,a magyar posta nagyon is jó:DDDDDD:-P

Előzmény: xantia99 (711)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 711
Most vagánykodsz mi vazze!!! Neked röntgennel kivizsgált turbót küldenek!!!

Hogy oda ne rohanjak...Ha netán mégse jönne az a kivizsgált turbó(ami persze kizárt),akkor nekem itten vóna felesleg...De nekem is kéne valami...
Előzmény: xplod (709)
xantia99 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 710
Szerintem hivd fel telón,mert valszinü elfoglalt,a számát a honlapján megtalálod.Egy rekesz sört biztosan megér...

Mind a két fuvóka 0.55/60-as?
Előzmény: ][CE (708)
xplod Creative Commons License 2009.04.24 0 0 709

Nekem nem kell turbot vennem mert kapok Braniack tól.:DDDDD

És lesz olyan rendes hogy megvizsgálja nekem röntgennel:-PPP

Ugyhogy jo???!!!!Vazze:)

Előzmény: xantia99 (707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!