Azért a flop ismeretében a K9 nyeréséből levezetni a K10 helyes döntését? Ennyi erővel 95-tel is helyes lenne a megadás és akkor már tényleg a 23o-hoz érünk vissza. Csak az a kérdés mennyi esélye van a flopolt K10 2 párnak és a "remegés", hogy ne párosodjon be az asztal (fullon kívül persze).
Ez tökéletesen egyértelmű. Nem. 4 bet range QQ+, van egy szemét lapunk, előttünk 1230, megpróbáltuk a visszaemelést, nem jött be, ki kell szállni, van fold equity-nk.
De annyiban lapfüggő (18%), hogy az határozza meg a várható nyereséget / veszteséget. Tehát jelen esetben érdemes-e betenni még 390-et, 18%-os nyerési eséllyel (flopon) és elnyerni 930-at, s ezzel szemben áll a 390 elvesztése 82%-al.
"Az AK, QQ, JJ, 1010, A10 esetén nagyon hozzávetőlegesen (3 lap) 18% az esély, hogy jobban fog állni flopra, mint Mr.Zs. Ennek a Pot Odds-a igencsak negatívnak tűnik."
A potodds nem lapfüggő dolog tudomásom szerint, hanem a bennlévő zsetonok és a várható nyereség határozza meg.
Lajos.... És a QQ, vagy a JJ nem jobb, mint a KT? Mondjuk lehet, hogy csak én nem értem a tréfát, de most itt 10 hozzászólás alatt több hülyeséget hallottam, mint egész életemben összesen..
"Továbbá mikor ellened játszottam azis nyilvánvaló volt ,hogy nekem van jobb lapom és te mégis Allint hivtál:-)" :
egyáltalán nem mindegy szerintem mekkorák a vakok és épp milyen az állás (ez nem derül ki), nyilván van olyan eset, amikor már a szerencsében jobban lehet bízni, mint másban (pl. 20/40 vak, 200-2800-as állás)
Pillangó szavaiban nem érzem egyértelműen az IGEN-lést (sőt). Ezt az utolsó bekezdésre alapozom, ahol a 23o esélyeit taglalja :) Remélem ismerem annyira, hogy nem az aktuális helyezés fontosabb számára, mint inkább a +/- vagy a %-os mutató. A bátor játékkal egyetértek adott helyzetekben (na ez már lehet, hogy kevésbe jellemző pl. rám).
Andrással tudok egyetérteni, számomra a legnagyobb kérdés a 660-as emelés megadása volt. Ott már rég nem kellett volna játékban lennie. Ami flop után történt az már "talán" egy kivédhetetlen következmény volt, ha már elhatározta, hogy játékban marad a K10s-sel.
Amiért ezeket a írásaimat be szoktam írni, az inkább azt a célt szolgálja, hogy esetleg ez az OFF topik a játék elemzésére is szolgáljon, hátha valakik reagálnak rá, mint most is (és nem mások kritizálása céljából készülnek).
Akkor egy kérdés: ki milyen laptartományba tette volna Mr.Zs-t (a játékát részint ismerve, tehát nem a 67s-re gondolok) a 660-as emelése után, amely után esetleg a magadás egy indokolt / elfogadható lépés lett volna.
Véleményem:
- számomra egyetlen ilyen a 10 pár alatti közepes párok (mondjuk max. 77-99-ig), de már az is kérdőjeles számomra, hiszen itt csak max. a dobatás lehetett volna a cél, vagy az eltökélt all-in flop után, hiszen flopra elég nagy valószínűséggel jött volna 1 vagy 2 nagyobb lap. Mondjuk én ezekre a lapokra vagy preflop all-in vagy a 270 magadását léptem volna.
- Mi lehet még: az AA, KK egyértelmű dobás (élő játékban biztos :) ). Az AK, QQ, JJ, 1010, A10 esetén nagyon hozzávetőlegesen (3 lap) 18% az esély, hogy jobban fog állni flopra, mint Mr.Zs. Ennek a Pot Odds-a igencsak negatívnak tűnik.
- Talán még marad egyedül az AQ (AJ), ahol 2 szabad lappal lehet valamit keresni flopon.
Számomra nem volt egyértelmű, hogy jobb lapja van . Lehetett volna QQ vagy JJ is nálla amit stintén hasonlóan játszhat meg ( gondolom magamból kiindulva) és különben is 2 jólsikerült előzö parti tudatában ( Tozika 67-KK valamint a MrZs elleni 500-1000-res pénzfeldobás után nem is nagyon gondolkoztam)
Továbbá mikor ellened játszottam azis nyilvánvaló volt ,hogy nekem van jobb lapom és te mégis Allint hivtál:-)
Pedig jól mondja Bad... Egyrészt nem kellett volna visszaemelnie Zs-re, másrészt dobnia kellett volna, amikor Zs is visszaemelt rá. Nyilvánvaló volt, hogy jobb lapja van, mint Lajosnak.
Ne légy benne biztos hogy jól gondolod. Lajos már volt bajnok és jelenleg is 3. helyen áll az NB1-ben, szóval tutira tudja, hogy kell ezt csinálni, csak most nem volt szerencséje.
Na meg Totika játékát sem vonnám kétségbe, hiszen jelenleg a 2. helyen áll.
Bátornak kell lenni és meg kell adni 23o-val a preflop allint, hiszen ugyanannyi esélye van mint az AK-nak (ugyanannyi 2-es és 3-as van a pakliban mint A és K). Nem beszélve arról, hogy ha nem egyszínű, akkor kétféle flös is kialakulhat belőle.