Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
26: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Segner tér - Hatvan utca - Bethlen utca - Egyetem sgt - Dóczy József utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - TEVA.
Így az Auguszta sem marad ki. A 22/24 meg mindkét irányban a Derék utca felé menne, így a Klinika sem maradna ki.
Ezt továbbfűzve lehetne 26Y, ami Pallagig megy ugyanezen az útvonalon, valamint egy 13E Nagyállomás-Pallag között a diákoknak.
A 12-es meg a Doberdón végállomásozna (István út felé).
19-esnél ez a Tóci kórbejárása nem tudom mennyire lenne jó ötlet. Külön Tóci járatként nem rossz ötlet, de egy ilyen jellegű járatba iktatni? Hát, nem tudom.
13-as: Vincellér utca - Pallag 13A: Vincellér utca - TEVA (műszakváltáskor)
Ha lesz Sámsonkerti járat:
- 19 -es: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - István út (tovább az eredeti)- Sámsonkert
- 19A : Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - István út - (tovább az eredeti) Derék utca - Júlia telep
- 20-as: Gáspár György kert - Sámsoni út - Mátyás király - (Csapókert végállomással, itt van posta, patika, általános iskola, orvosi rendelő a kincseshegyen) - Kurucz utca - Budai Nagy Antal - Sámsoni út - Gáspár György kert
-14-es : Nagyallomas - It services ( regi utvonalon)
-15-os : surubben - potolna a 28ast mivel a varost erinti.
- 21-es: Nagyallomas - Wesselenyi - Miklos utca - Klaipeda - Burgundia - Csapo - Nyil utca - Hadhazi - Benczur - Ady Endre - Nagyerdei krt. - Bolyai - Boszormenyi - Balmazujvarodi ( bevasarlokozpontok erintesivel) Nyugati ipari park.
- 26- os regi utvonal
- 27-es: Vinceller - Derek utca - Kishegyesi - Pesti utca - Mester - Rakoczi - Hunyadi - Burgondia - Kossuth - Szechenyi - Nyugati - Kishegyesi - Derek ( 12 percenkent egesz nap)
- 29-es: Vinceller - Istvan - Kishegyesi - Nyugati - Szechenyi -Kossuth - - Baross utca - Szent Anna - Miklos - Kulsovasarter -- Nyugati- Kishegyesi - Istvan - Vinceller
Én inkább a 28-ast mondanám, mint legfontosabb visszaállítandó.
A 27-es nem feltétlen szükséges. Jobb ötletnek tartanám azt, ha a 19-es Vincellér utca - Faraktár utca között ugyanazon az útvonalon járna, mint a 25(Y). Így összehangolva jóval sűrűbb követés lenne a Tócóskert-Belváros útvonalon. A Szoboszlói út kapna mást. A 30(A) hosszabbodna az ITK-ig, így a Jégcsarnok végállomás megszüntethető lenne. Egy új Jégcsarnok megállópár a Derék utcán indokolt lenne. (Mondjuk az ezek nélkül is, mivel a Holló L. sétány és Gyepűsor utca között sokáig nem állnak meg a buszok).
Pont ezert gondoltam, hogy most a bmw miatt annyira hangoztatjak az agglomerációt, hogy szerintem meglepik ezt. + a samsonkertbe szamozott busz lesz --- ez lesz a foproba szerintem. Mondjuk gyanitom, hogy a 19est fogjak meghosszabbitani es lesz egy 19A julia-telepig kozlekedo busz.
A cikkben is az van, hofy fejlodo varosreszek kerese. Es rajottek, hogy csuklosokkal surubb buszokkal vissza lehetne szoktatni a nepet a kozlekedesre.
Illetve az ejszakai jaratnak is csak engedtek. Bar az vicces volt ahogy kommunikaltak, hogy nem volt annyira igeny ra de megis megprobaljuk... ( volt igeny ra csak beszarik voltak es feltek, h9gy elbukjak)
Arra kellene meg rajonniuk hogy 14est a 26ost es 27est vissza kene allitani.
A böszörményi tramtraint inkább az 1-es villamosba kellene bekötni a gyógyszergyári iparvágányon át. Sokkal több böszörményieknek is vonzó célpontot érintene.
H.boszormeny total nyereseg lenne. Sok az utas rajta, de ejszakai kozlekedes is kell rajta, mivel Jozsat is erinti.
Mikepercs elfer rajta a bovies, foleg ha megepulnek a deli ipari parkban a gyarak, de B.ujfalui oszzehngolassal, vagyis tarifa kozosseg kell. EMKK es DKV szerelem.
H.samson szinten zenesz ebben az esetben.
Es nem csak Ebes lenne erdekelt hanem H.szoboszlo is.
Ezek miatt is lenne fontos kiepiteni a H.boszormeny- 2-ES VILLAMOS - Ebes-H.szoboszlo TRAMTRAINT!!! anno volt tervben Kosa bacsi altal, de nagyon is szukseg lenne ra! Csak titkon bizok benne hogy ezek miatt is kesik a Nagyallomasi (Petofi teri) fejlesztesi terv. Ha logikusan gondolkodnanak akko ossze kotnek a nagyvasutat a villamossal.
ES ha mar a repter is igy fejlodik a vonat/busz megallot is rendbe kelle tenni mert a mostani nagyon gyalazatos, foleg hogy meg egy rohadt peront sem tudnak osszerakni, a repteren a gazban szall le az utas,a tajekoztatas pedig NULLA
Szerintem nem biztos, hogy lesz 150 busz -max csak akkor ha megkapják az elővárosi közlekedést is- ami úgy hallom elég esélyes --> Mikepércs, ---> Hajdúsámson ----> Hajdúböszörmény ----> Bocskaikert ----> Ebes
Viszont azt szerencsére belátták, hogy több csuklós kell, és azt is belátták, hogy a szóló civisek sorra mondják fel a szolgálatot, a héten is több állt vészvillogóval lerobbanva. Mondjuk szerintem azt amelyiket a villamos elkapta, kivonják a forgalomból.
Itt már csak az lenne a kérdésem, hogy akkor miért engedték elvinni a rijekai merciket innen ? Azokat be is lehetett volna vonni a közlekedésbe. De legalább megérett a gondolkodás arra, hogy több jármű kell Debrecenbe.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik vonalakat sűrítik ? Vagy mindent átalakítanak ?
A szerződés megváltoztatásával pedig, szerintem lehetőséget ad arra is, hogy több típus is legyen, illetve, hogy ne csak új buszok legyenek hanem használtak is... :).
Ha lenne egy kis eszük megvennék a Volántól a Solaris szólókat és csuklósokat és a A.R.C csuklósokat.
Igazából mindegy, mit csinálnak, mert sokan úgyse fognak merni felszállni. A 46H-t se szokta meg még mindenki, pedig egy ideje már közlekedik. De ebben a DKV is hibás, lehetett volna 46Y.
A rövidítés alacsony belépést jelent, ami igaz is, egészen a harmadik ajtóig. Nem 100%-ban alacsonypadlós. Már csak azt kéne tudni, hogy a szerződésben milyen szerepel. Teljesen alacsonypadlós, vagy alacsony belépésű? Bár ha módosítanak a szerződésen, teljesen mindegy. A jelen formában az se lenne megengedhető, hogy több gyártó busza közlekedjen.
Ez olyan, mint amikor lehozták a 415T-t a BKV-tól, és szürke levonót tettek az oldalára, mert a DKV szerint, ha teljesen piros marad, nem tűnne fel az utasoknak hogy ez nem ZIU.
Egy időre megint tömegközlekedésre vagyok ítélve, és mivel a Fészekben lakom, rendszerint azzal kezdem a napomat, hogy valamelyik viszonylattal végig utazom a Kishegyesi utat. Tudom, hogy hagy némi kívánni valót maga után az út állapota, de egynémely busz (leginkább szóló) úgy rezeg minden döccenésnél, hogy már "várom", mikor esik le a monitor a tetőről. A cikk szerint pár szólót ki is vonnak a forgalomból.
Viszont nem tudom, jobban járunk-e ezekkel az új buszokkal. A kialakítása, pláne a hátulja nem túl praktikus. 23-ason el tudom őket képzelni, de 46E-n nem.
A DKV kezdeményezi, hogy további öt csuklós Mercedes Conecto G típusú alacsony belépésű busszal bővüljön a járműpark, ilyen buszok közlekednek Budapesten 2015 óta.
Ezek a fiumei buszok lennének, vagy azok már Budapesten vannak?
Ott történt egy kis szerződésszegés, mert eredetileg villamospótlóként jártak volna az Ikarusok, és az egy Rába. Csak az utolsó pillanatban kitalálta valaki a városházán, hogy előttük a díszköveken ne régi buszok járjanak, így kerültek buszvonalakra. De a szerződésben tényleg azt vállalták hogy alacsonypadlós buszokkal fognak közlekedni.
Megkapták az engedélyt, és hol máshol mint Debrecenben állhatnak forgalomba ezek a "csodák", nem valami olyasmi van a szerződésben, hogy teljesen alacsonypadlósnak kellene lennie a buszoknak ? Ez a busz kicsit visszalépést jelent ezekkel az ugratókkal.....