Keresés

Részletes keresés

Allia Creative Commons License 2010.03.08 0 0 3742
Meg kell tanulnia elaludni, ez egy hosszabb folyamat, meg kell szoknia a rendszert is, nem megy azonnal. Esetleg pocak fájás, bár az nem éjszakára jellemző. Ugye amikor így éjjel eteted, akkor nincs más, se pelenka csere, se babusgatás, se beszéd, se lámpafény...?
Előzmény: Laurendilla (3741)
Laurendilla Creative Commons License 2010.03.08 0 0 3741

zerge,

nekem aventes volt, az bereagasztható (gondolom a többi is) és nem csúszkál, bár nekem sajnos nem volt rá szükségem, addig amíg néhányat elhasználtam meg voltam vele elégedve, egyáltalán nem ütött át melltartón vagy pólón.

más

szerintetek az miért van, hogy eddig éjszaka akár 4,5 - 5 órát is aludt a kis Tündérkirálylány, most meg 3 óránként felébred. Mondjuk van olyan hogy egész keveset eszik egy-egy ilyen éjszakai alvás alatt (önmagához képest, általában 120-130 at eszik de most éjjel pl. csak 80-at) persze reggel bepótolja :)) kicsit nyűgös, és a legújabb "műsor" hogy mielőtt kaja után visszaaludna, 2 vagy 3 felvonásos üvöltéses szakasz, aztán egyik másodpercről a másikra szinte elájul és már alszik is. most vagyunk kicsit több mint 1 hónaposak.

Előzmény: --zerge-- (3740)
--zerge-- Creative Commons License 2010.03.06 0 0 3740
Egy terhesség-szülés utáni kérdésem lenne: tudtok esetleg olyan melltartóbetétről, ami nem látszik a melltartón-pólón át? Muszáj hordanom, de annyira utálom... Van moshatóm is, az durván látszik, a dm-es eldobható jobb, de az meg állandóan összegyűrődik. Kerestem olyan melltartót, amiben vékony szivacs van, de nem merevítős, na, ilyen nincs (igaz, nagyon nem volt időm keresgélni). Nincs erre valami normális megoldás?
adrenka Creative Commons License 2010.03.04 0 0 3739
2009 második féléviben vannak fehérváriak. Asszem 3-an. Ott érdeklődhetsz!
Előzmény: vamme (3725)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.03 0 0 3738

Tényleg? :) Jajdejó. Nem volt nehéz megszokni ezt a nevet? Hogy becézitek?

Most döbbentem rá, hogy nem ismerek egyetlen Barbarát sem.

Előzmény: caixa (3737)
caixa Creative Commons License 2010.03.03 0 0 3737
szia, csak bekukkantottam ide, nekem is van egy "itt" született Barbarám, most 3.5 éves :)
Előzmény: Törölt nick (3731)
muzsa Creative Commons License 2010.03.03 0 0 3736
hihi :)))))
Nyugodtan, amíg Gáspár néven fut a lakóm :)
Előzmény: Shiro (3735)
Shiro Creative Commons License 2010.03.03 0 0 3735
dejóóóóó... ezentúl ha valaki megkérdezi tőlem, hogy a Gáspár hol van, akkor mondhatom azt, hogy nálad? :o)))))

S. (van egy Boldizsárom meg egy Menyhértem)
Előzmény: muzsa (3728)
LindaBrasil Creative Commons License 2010.03.03 0 0 3734

Akkor jó.. :D

Lányom nekünk is mondana neveket, de egyiket az Apja nem szeretné, a másikat egyikőnk se... igy maradtunk magunkra.

Van két versenyző, de nem tudom... :-(

Előzmény: muzsa (3733)
muzsa Creative Commons License 2010.03.03 0 0 3733
Őőő, az a helyzet, hogy ezt a nevet a fiam szeretné, mert van egy barátja, aki Gazsi ps sok vonata van, én kicsit hajlok arra, hogy legyen az, amit ő mond, mert nincs ötletünk, a pasim igazából nem is szeretné, de neki sincs ötlete... valami név csak kell alapon irattam be... úgyhogy ne irigyelj minket, szarban vagyunk név ügyileg azért :)))
Előzmény: LindaBrasil (3730)
Allia Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3732
Ugyanmár... bent nem marad a gyerek, és a lényeg, hogy egészségesek legyetek. :-) Beírom Barbarát.
Előzmény: Törölt nick (3731)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3731

Allia, kérlek írj be nekünk egy Barbarát a táblába, nem variálunk tovább.

Amugy döbbenet, hogy már csak 6 hét van hátra, legszívesebben visszaforgatnám az időt 1 évvel. :)

sway_parázik_a_szüléstől.

LindaBrasil Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3730
Ügyesek vagytok. Mi még halványat sem tudunk mondani, és most pénteken töltöm a 38. hetet...
Allia Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3729
Ez nagyon jó név! Örömmel beírom, de bármikor változtathatsz, egészen az első anyakönyvezéséig. :-)
muzsa Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3728
Allia, egy nagyon halványan írt és kérdőjeles Gáspárt bejegyeznél a név rubrikába nálam? Eddig ennyi tellett tőlünk...
Köszi :)))
Előzmény: Allia (3727)
Allia Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3727
Nem ellenjavalt éppenséggel, csak az amúgy is lelassult emésztésnek aztán betenne, ha megelőzésképpen akarnád alkalmazni. Örülök, hogy elkerült.
Előzmény: Törölt nick (3726)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 3726

A hányós-hasmenéses témára gondoltam a szenet, de végül elkerült, hála az égnek.

A széntabletta ezek szerint ellenjavallt terhességnél?

Előzmény: Allia (3716)
vamme Creative Commons License 2010.03.01 0 0 3725

sziasztok

ELnézést az OFF-ért,de egy kérdésem lenne hozzátok.Van köztetek olyan kismama aki fehérvári?

A héten költözünk oda és lenne pár kérdésem gyermekorvosokkal és gyerekes dolgokkal kapcsolatban.

Köszönöm előre is a segítséget, emailben publikus vagyok.

További szép napot

Laurendilla Creative Commons License 2010.02.27 0 0 3724

:)) akkor tudják ezek a kis Édesek, hogy mennyi kell nekik. Ok, megetetem és kész, ha 140-et eszik akkor annyit. Lenyugodtam köszi :) mindenkinek.

Előzmény: Allia (3723)
Allia Creative Commons License 2010.02.27 0 0 3723
Laurendilla, elővettem a lányom naplóját, tápszeres volt, 2 hónapos koráig próbálkoztunk szoptatással (elhanyagolható mennyiségek, szinte 0). 4 hetesen átlag napi 7-szer evett, alkalmanként nagyjából 120 ml-t, 5 hetesen pedig már 140-160 körülit. Születési súlya 3750 gramm volt, amit 2,5 hetes korára nyert vissza.
Előzmény: Laurendilla (3720)
coriella Creative Commons License 2010.02.27 0 0 3722
Érdekes volt, köszi, hogy ezeket leírtad! :-)
Előzmény: franciacsibe (3702)
pacsuli Creative Commons License 2010.02.27 0 0 3721

én úgy tudtam eddig, hogy a tápszerből esznek kevesebbet, mert kicsit nehezebben emészthető :O az enyém mindenesetre anyatejből két-három hetesen már 100-120-akat evett, pedig 60-70 volt a "követelmény" a védőnő szerint. Van egy 150-es bejegyzésem is, megnéztem :) Mindezt nagyjából napi hétszer-nyolcszor. Nem lett haspók, és teljesen normális alkatú :))) Ne aggódj, tudja ő, hogy mennyire van szüksége! (A fiam unokatesója egy évvel idősebb, és most négy évesen nagyjából harmadannyit eszik mint az én fiam, de komolyan. Meg se látszik rajta. Neki elég annyi. Mondjuk persze agyon parázzák magukat a szülők évek óta, és az etetés a napi fő műsor, üldözik a gyereket órákon át vajaskiflivel a kezükben, és próbálják csempészni a szájába, ha játszik, meg minden, szóval másik véglet is van.)

a cipőtalp se rossz a terheskönyvön, de azt legalább ő csinálta, a guszta trutymófoltot viszont én :)))

Előzmény: Laurendilla (3720)
Laurendilla Creative Commons License 2010.02.27 0 0 3720
Tudom, hogy itt a legtöbb baba anyatejes, de akinek van tapasztalata abban, hogy egy 4 hetes baba kb. mennyit eszik az megoszthatná velem. Azt tudom, hogy anyatejből ugyebár kevesebbet, mert az sokkal táplálóbb de az szerintetek nem gáz, hogy az én Kiscsajom már 140-eket eszik??? nem sok ez egy kicsit??? a tápszer oldalán az van, hogy 4 hetesen még csak 100-at kéne ennie, és 4 hónaposan 140-150-et, ez most vagy elírás vagy az én gyerekem egy haspók. Amit nagyon remélek, hogy NEM - meg persze tudom, hogy minden gyerek más és más evés szempontjábólis. Egyébként napi ötszöri evők vagyunk, néha 6.
Noncsi.. Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3719
Laurendilla nagyon szép! :-)))))
Előzmény: Laurendilla (3713)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3718
Pacsuli az enyémen pedig a doktorbácsi cipőtalpának lenyomata van, mert a 2. alkalommal lesett és szegény rálépett. Ez is olyan aranyosan mutat rajta. :-)))))) De a tied szerintem jobb lehet. :-)))) Ne haragudj, de ez most valahogy jól megmosolyogtatott. :-D

Kiderítettem, hogyan is kellene számolni a magzatmozgásokat a kiskönyveink és az itteni védőnők szerint. Minden evés után csak 1-1,5 órában kell figyelni mennyit mocorog a babóca, de hogy mennyi ennek az általuk normálisnak ítélt értéke, azt nem tudtam meg. Én spec. össze-vissza eszem sokszor, mert egyszerre nem tudok sokat, és nem gondolnám hogy mindig mozog a táplálkozásom után. Tehát még nem döntöttem el mi fog pl ebédnek számítani. És ő inkább esti-éjjeli bagolyka.
Előzmény: pacsuli (3712)
franciacsibe Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3717
de aranyos! :)))
Allia Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3716
Semmiképpen, az nem megelőzésre való. Inkább vegyél ki pár nap szabit, vagy tájékoztasd a főnöködet, hogy 33 hetesen azért már nem illik ennyire hajtani, és adjon lájtosabb melót. Hacsak nem te vagy a főnök. :-)) Egyébként meg a náthára eszegess alaposan megmosott feldarabolt citromot mézzel leöntve. Előtte vagy utána pedig rágcsálj fokhagymát. Ha már a népi gyógymódoknál tartunk. :-)
Előzmény: Törölt nick (3714)
Nemlajos Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3715
megelőzésképpen szenet?:O
Csúnya vége lesz:)

Mikor akarnál mondjuk inkább lassítani...?
Előzmény: Törölt nick (3714)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3714

Cukiság. :)

Ilyet mondani, hogy a szoptatás undorító dolog... Az ismerősöd fhancia rokona egy segg. Már elnézést.

Egyébként pár éve olvastam egy cikket az Elle-ben egy francia manuszról, aki parfümöket alkot és ő mesélte, hogy amikor az egyik nagyon sikeres parfümön "dolgozott", nem sokkal előtte született a gyereke és a felesége szoptatott (yeee) és az egész házat belengte a tej finom illata és őt ez mennyire inspirálta... Már akkor is tetszett a cikk, most meg utólag azt mondom, hogy még inkább respektálom ezt a palit.

Más. Nálunk a fiam elkapta az aktuális hányós-fosós vírust és nagyon félek, hogy én leszek a következő. Napok óta náthás vagyok és tele van a fejem takonnyal, érzem, hogy elég rendesen le vagyok pukkanva. De így jár az, aki napi 10 órát dolgozik 33 hetes terhesen.

Szerintetek vegyek be/vehetek be szenet megelőzésképpen? 

Laurendilla Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3713

szoptatás ügy - nekem még mindig nincs tejem, szerintem már nem is lesz. De nem bánkódom, a tápit is eszi a gyerek, nem fáj a hasa 3,5 hetesek vagyunk és majdnem 4 kilósak. Gondoltam majd ha nem stresszelek rá erre a tápos kontra szoptatós dologra talán még megindul a tejci, de nem így lett. Sebaj, elfogadtam - köszönöm mindenkinek a bíztatást, tanácsokat, tippeket, ötleteket.

Képzeljétek, pont valamelyik nap beszéltem egy ismerőssel akinél ott volt a francia rokona és Ő meg azt mondta hogy örüljek neki, mert a szoptatás az olyna undorító dolog. Hát mit ne mondjak, azonnal Ti jutottatok eszembe meg az itt elhangzottak, és persze mosolyogva mondtam neki, hogy ez csak szerinte undorító, mert én igenis szoptatni akartam a babámat, sőt ha lesz második akkor azt is szoptatni akarom. Persze ő váltig állította, hogy sokkal jobb lesz nekem ez így, mert nem kell utána cici korrekciós műtét (bocsánatot kértem, de hangosan kiröhögtem) meg a további butaságok. Aztán végül abban maradtunk, hogy ez itt egy másik ország, másik szokásokkal, más generációkkal, talán más értékekkel... és hogy mindenki maradjon a saját véleményénél.

egyébként csak hogy megmutassam.... vannak ám nyugodt perceink is (szerencsére elég sok! remélem marad is!!!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!