Sajnos aki látta a meccset és egy icipicit ért is hozzá látszott, hogy ennek a meccsnek a vége fix vereség lesz. Gondolom a te ömlengéseid mindenki megértette elsőre. :)
A edző felelősségét az utolsó timeoutnál nagyon látszott a 3 utolsó támadásnál még véletlenül sem lehetett odaadni a Vojának a labdát... (Gondolom ezt nem felejtetted el)
Amikor 8-18 után csináltunk egy 26-9-et, akkor is szar volt az edző? Vagy amikor a 4. negyedben héttel vezettünk? Gondolom, izgultál, mi lesz a kedvenc angol mondatoddal. Mondjuk megértem, hogy nem magyarul írdsz, amikor azt próbáltad, elég nehezen volt értelmezherő.
De tőlem héberül is beírhatod, mi az értelmes megoldás edzőcserére a szezon közepén, hogy még maradjon esély vmi normális eredményre. Én nem mentem fel Zollnert és lehet, a vezetőknek keményen el kell beszélgetnie vele. De azokkal a játékosokkal is, akik ennyire kiszámíthatatlanul és reménytelenül játszanak. A Zete ellenit meg lehetett magyarázni azzal, hogy jól szervezett volt az ellenfél, de könyörgöm, az a Zete ezt a Körmenet egy félidő alatt röhögve lemosta. Mi meg megcsináltuk neki a szezonja meccsét.
Nem szeretném Zollnert támadni de azt egyből ki kell jelentenem, hogy a védekezést idénre sem sikerült megoldania. Sajnos, mint a többi vezetőedzőnek sem akik az alba kispadján edzőként ültek. Vannak olyan elemek a játékban amivel Zollnerrel nem értek egyet? pl.: Somogyi mellőzése, Takács túljátszatása, Ford és Philmore extrán hullámzó játékának stabilizálásának megoldására tett ötletek.
Ez a keret talán az idei bajnokság 3. legerősebb kerete az Olaj és a Falco után. De meglepetésre képes ez a keret ha az edző végig jól meccselne.
Az egyik alba körül a legnagyobb bajok közé sorolnám azt, hogy a jelenlegi vezetés nem tud kommunikálni a szurkolókkal, gondolok itt a tavalyi vidistákkal való lepaktálásra akik igazából csak a balhéért érkeztek. A maradék szurkolók hangja erre a szezonra megcsappant és csak pár női hangot lehet hallani ha a cipők hangja nem nyomja el azt is. Ezt a játékosok is érzik de a klub eddig semmit nem tett hogy ez megváltozzon és a korábbi szurkolók visszatérjenek.
Évről-évre mindig bele lehet állni valakibe,van is rá igény.
Ezért érdemben én ehhez nem is fűznék hozzá semmit.
A Keller apuka kérdését azért megismételném: ki lenne jó edző itt?
Cseréljünk valamelyik levitézlett,kiégett,csapat nélküli délszlávra?
Vagy valakit külföldről,aki guglizza a csapatot és 2 hónapig csak ismerkedik? Egyébként az egész polémia tárgytalan,mert nem lesz edzőcsere,pénz sincs rá,meg totál hülyeség is lenne most.
Év végén,ha nem lesz eredmény az már más történet.
Állítólag pont a Takács a fő probléma. Hátulról nagyon nyomják Zollnert, h több percet adjon neki, h lehessen belőle jövőre pénzt csinálni. De a csapatnak meg kevesebb kéne belőle. És a feszültség csak nő...
Ahogy én ismerem, meg fog hallgatni. - és leszarja.
Ezt kihagytad. :)
Arctalanul és nem ismerve engem, neked is nagyon könnyű rólam feltételezni, hogy én kivel mennyit beszélek a gyúrótól, a játékosokon át, hozzáértő edzőkig vagy éppen hozzá nem értő vezetőedzőig..
Úgyhogy ezt inkább hagyjuk ki. :)
Amúgy igazad van, ez a szezon szerintem is kuka vele vagy nélküle, az edzőcserével nem is a szezont mentenénk, hanem talán egy Vojvoda - Pongó - Somogyi hosszabbítást lehetne előkészíteni.
Zollnerrel csak az a fix, hogy Takács marad.
De ha Zollner változtat a hozzáállásán vagy bejön neki a mostani, akkor a szezon végén megkövetem.
Csakhogy Zollner nem (csak) ezt mondta. Ha a fordítás csúszott is, Zollner elég egyszerű mondatokban kommunikál és ilyeneket mondott még:
"nehéz olyan csapatok ellen játszanunk, akik ennyit egy az egyeznek. Miért nehéz számunkra ez? Nagyon egyszerű a válasz, mert nekünk nincs ilyen játékosunk." - 1. tárgyi tévedés / hazugság, ez megvitattuk.
"Megpróbáltuk az ellenfelünket az ő stratégiájával legyőzni, miközben tudjuk, hogy nekünk nincs ilyen játékosunk." - ezt úgy mondja, mintha a stratégia meghatározása és bevasalása nem az ő feladata lenne.
"nehéz olyan csapatok ellen játszanunk, akik ennyit egy az egyeznek." - Vissza az előző pontra. Ha ennyire tudja, akkor miért nem készíti fel a csapatot tudatosabban.
A Körmend verte a Szegedet otthon, mi kikaptunk Szegeden. Ne legyen így, de remélem egy hármas vereség sorozat kellő ébresztő lenne, mert láthatóan a szegedi V kevés volt.
Tudom a következetesség itt sokakról nem mondható el, de én konzisztensen elzavartam volna már az előző szezon végén.:)
Nem a vereségek miatt, hanem:
A játékospolitikája és a játékosokhoz való hozzáállása miatt - ez még a meccsen kívüli rész.
A játékosokkal való kommunikáció a meccsen. A játékosok rotálása miatt - ez már a meccsen lévő rész.
A védekezésbeli agymenései miatt - amikor a leggyengébb 2-2-t is három emberes váltással akarta/akarja megoldani. A támadásbeli agymenései miatt - minimum 2 figuránk van, ahol a laikus nézőn kívül mindenki látja, hogy a figura végén lévő 2-2 előtt soha semmilyen helyzet nem alakul ki (1000-ből 1 max.) ezért elég addig lekocogni és úgy váltani / nem váltani, hogy a 2-2-t a legjobb szituációba várják.
A hamis showmansége és a csarnokba szinte be sem beférő arca miatt. Amiatt, hogy ő soha semmiben nem hibás ellenben a válogatott játékosok, a játékvezetők, de még az ellenfél gyúrója is biztosan.
"Ha van aki bomlasztja, azt el kell küldeni." Egyetértünk, csak nem tudom hogy nem veszed észre, hogy az edző bomlasztja:
- Vojvoda kicsinálása a napnál is világosabb. A legtöbb meccsen az első dobása a 3-4-5. perc környékén egy visszalépős hármas, mikor már megunta hogy nincs labdája.
- Takács túljátszatása. A játékosok is érzik - még ha jóban is vannak Milánnal - hogy túl van játszatva. Szegeden kezdett és 22 percet játszott, Somogyi a padról beszállva 20-at....
Zolner is alkalmatlan? Dzunics bajnoki és kupagyőzelem útán alkalmatlan?! Azóta hányan is ültek a kispadon? Itt mindenki alkalmatlanná válik? Szerintem meg az az alkalmatlan aki az edzőcseréket végrehajtotta! Kit szeretnél, ki a jó edző?
Lehet, hogy jól 1-1-eznek, de nyerni akkor nyertünk, amikor (akár ezekből) kiosztottunk 15-20 asszisztot. És ezt joggal hiányolta Zollner. Egyénieskedő játékkal nem verünk meg senkit.
Összehordott egy rakás hülyeségeket, miért fekszel be neki?
Decosey, Vojvoda, Somogyi bármikor nyugodtan 1-1-ezhetne, de 1-2 váltás után Ford vagy Pongó is (ha utóbbi jobban erőltetné ezt).
Ő az edző, aki előadja hogy jól felkészült az ellenfélből (szerintem ez se mindig megy neki), akkor mi lenne ha meccsközben is megtanulna jól reagálni helyzetekre...
Én kicsit remélem, hogy a Körmend elleni lesz az utolsója a kispadon.:)
Már mégis miért ütötte volna egyik mondatom a másikat?
Amit írtam az egész szezonban jellemző, folyamatos csapatmorált romboló tevékenysége... A fizetéscsúszás, ha volt ilyen egy egyszeri dolog volt, és nem is most a két csúfos vereségnél.
Nem értem mi üt mit.
A vezetésnek nem kellett volna hosszabbítania szerintem Zollnerrel a nyáron, szóval az ő felelősségük is megkérdőjelezhetetlen ebben. Már ugye azoknak akik mellette voksoltak, merthogy tudni nem volt konszenzus a megtartásáról...:)
Szerintem már a ZTE ellen is voltak jelek! Voja akkor nagyon beleszarós volt, most átragadt a többiekre, Ő viszont most többet hozott. Sajnos megint mindenki elkényeztetett királylány módjára gondolkodik. Bele kell állni a helyzetbe, hajtani, küzdeni, lelkesedni és győzni, nem az edzővel, a pénzzel felfokozottan agyalni, mert ez a teljes széteséshez vezetne. igazán jó csapatunk lehetne, ha lenne egy lelkes, és jól motíváló vezér, akár edző, akár játékos, csapatkapitány. Ha ilyen nincs, addig csak egy jó játékosok halmazáról lehet beszélni, de csapatról nem!
Sztem a két utóbbi meccs nem volt egyforma. A Zete ellen nagyon odatette magát a csapat,de a Zte is nagyon jó volt
A Szeged ellen más volt,ott szét voltak esve.
Edzői hiba is volt. Tulképp eddigre kialakult egy nem rossz center nélküli játék,ebbe csak óvatosan,apránként kellett volna beépíteni az új embert,nem mindjárt a kezdőbe.Pletykálják a fizu dolgokat,én nem tudom,de Fehérváron eddig még mindig minden ki volt fizetve,sztem ezután is így lesz. Az edző biztos nem a játékosok kedvence,talán félre tudják ezt tenni.
Valami megtört a csapatnál. Az utolsó két meccsen úgy játszottunk szarul, hogy mindenkinek az volt az arcára írva, hogy leszarom. Semmi küzdés , semmi bosszankodas . Ford 4 pont, Philmore 3 pont, ezek nagyon kevesek 2 , jól kereső légióstol. Szhely11-nek abban igaza van, ha Zollner marad, buktuk a szezont. Nagyon úgy tűnik , hogy nincs meg a kémia közte és a csapat között. Nagyon remélem , hogy nem azért hiányzik a küzdés, mert csúszik a fizetés , mert akkor hozhatjuk le a szezont :(