Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
Idő nélkül semmi nincs, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a semmi van. És minden, ami van, azért van, mert létezik az idő. Nincs olyan, hogy nincs idő, ugye, ezt nem is mondtuk. Még az eszetlen, nagyvilági rohanás is az időben zajlik.
A tükörben a hazugságot látom. A tükör azt mutatja meg, ami nem én vagyok... a testet. A test látványosan és napról napra, percről percre öregszik, és meg fog halni. Ez így van. Ugyanakkor az, aki a "tükörben" - tehát tükör által és homályosan, ahogy a Biblia mondja - a testet látja, az nem fog meghalni.
Bocs, hogy mégis idéztem a Bibliából, de a Biblia nem ez a tükör.
Te most azt hiszed, ez a test vagy, amit a tükörben látsz. De ez nem igaz, mert nem az vagy. Ezzel azonosultál, és ezért is vagy korlátolt... ezt ne pejoratív értelemben értsd, mert egyáltalán nem sértegetni akarlak, vagy ilyesmi. Mindannyian belestünk ebbe a bűnbe hibába.
A sötét a démonok világa. Ha egyszer már jártál a fényen, csak felismered akkor is, ha körülötted "besötétítenek"... érzetek társulnak hozzá(a "fényhez"), ami démonokból nem "árad"...
Kinek nem? Nem az a lényeg, hogy mit érhecc el ebben a világban a világ szeme előtt, hanem az, hogy Isten szeme előtt mit érsz el... vagy éppen védsz meg... Az ember hite elég sérülékeny, azt tapasztalom. És nem feltétlen mindenkinek a prédikálás a szolgálata, még ha lelkileg segítenek is őrizni a hitet mások felismerései... De mások tévútjai meg roppant veszélyesek... és az evolúciót azért emlegetem, mert az emberek annak hatására a kevesebb munkával akarnak ugyan ahhoz az eredményhez eljutni...sőt, sokszor a semmi munkával, mikor a kegyelemre(kényelemre) hivatkozva kizárólagosítanak, meg fejet hajtanak valami előtt, amiről azt hiszik, hogy isteni... de csak a démonikus erőkkel találkoznak, és be is hódolnak neki...
Az embernek a hite múlhat rajta, ha nem tapogatja ki, hogy az érdekemberek mijaszöszt akarhatnak rajta keresztül a világnak ártani...
Tehát ez egy fórum - ha szétnézel -, akkor láthatod, nem az a lényeg, hogy mélyanalizációs törekvéseket fejtsenek ki emberek, mert arra a vallásgyakorlatokat találták ki, a tanítóval való párbeszédet...
Na mi? Fosol leírni? Bárki kicsit visszaolvas nálam, vagy nem felejti el holnapra, amit tegnap olvasott tőlem, akkor tudja, hogy én mikről szoktam írni...
Az esetek többségében még az sem. Egyszerűen figyelmeztetések...neked tűnik jónak, mert azt hiszed, az érdekeidet szolgálja...mert még mindig "érdekben" vagy...
Akik kitalálják, hogy majd valami elfoglaltsággal elütik az időt, miután rájöttek, hogy simán nem lehet a születések körforgásából kilépni, azok a stréberek. Mikor az egyetlen szórakozásuk az marad, hogy másokat vezetgessenek ...félre...
Aki csak azért tanul, hogy minél több illúziót gyártson a világban, az elmebeteg...
Én pedig azt gondolom, hogy ha a misztikus kijelentésekből, rád nézve semmi nem következik, az nem a kijelentés hibája. A kijelentés, vagy kinyilatkoztatás, az Jó.