Keresés

Részletes keresés

Calvano Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1779
Csak ehez értenek. Hazudni!
Előzmény: Törölt nick (1778)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1778
A helyzet az, hogy a rendszerváltás egyik legnagyobb bűne, hogy nem tudta az embereket felvilágosítani a valós tényekről, ezt a mai baloldal szépen ki is használja, és a minden gyűlöletet felhasznál a Fidesz ellen, ami még az előző rendszer híveiből kihozható. Szép kis módszer, nekem ettől egy picit kifordul a gyomrom amúgy.
Előzmény: csipkefa (1768)
meki Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1777
Hosszú napestig tartó vitákat lehetne tartani arról, vajon a kommunizmus egyáltalán tiszta formájában megvalósítható-e. Illetve arról, hogy nem tiszta formában ér-e valamit is. Illetve arról, hogy tiszta formájában mit ér valójában. Ezt most másokra hagynám. Amiben viszont biztos vagyok, hogy egy izmus szoknyája mögé bújni a józan ész kínzó kérdései elől, és erre kényszeríteni másokat is otromba felelőtlenség.
Előzmény: csipkefa (1758)
netizen Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1776
erre valszeg a dél-amerikában puccsoló katonák is hivatkoznak. puccs= kellő hatalom birtokában az ország felelős vezetőjét elmozdítani.
Előzmény: hócipő (1764)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1775

kazi, nem értem, mire céloztál, én nem szojtam célozgatni, ha mondok valamit, úgy is gondolom

Devil Inside Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1774
Nagyon egyszerű: a "kommunisták" elvettek 40 évnyi fejlődési lehetőséget ettől az országtól. Aztán, miután ez nem volt elég, Fekete Janóval az élen sikerült annyira eladósítani az országot 1990-re, hogy kb. 2000-re hevertük ezt ki. Az utóbbi 4 évben Fekete Janó méltó tanítványai ismét igen komoly hitelfelvételekből finanszírozták a jólétet és ezzel a következő 6-8 évünkre is igen beszűkítették a mozgásterünket. Felelőtlen és koncepciótlan banda.
Tényleg a mi gondolkodásunkkal van baj? (Mégha én régen elmúltam már 20 éves...)
Előzmény: csipkefa (1762)
Cest la guerre Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1773

En nem vontam ketsegbe, hogy te dolgoztal-e, es hogy becsuletes eletet eltel-e, csak arra probaltam ravilagitani, hogy nem csak a csakanyozas stb. a munka, szerintem minden, amiben valamilyen hasznossag van, magad vagy mas erdekeben, es ez alapjan mindegy hogy ez a foldeken, a gyarakban a szalagnal, vagy egy iroasztal mellett tortenik. En is leirhatnam az eletemet, de attol meg nem jutnank kozelebb a problemahoz, miszerint a megfelelobb embert es elkepzeleseket kell ennek az orszagnak valasztania ahhoz, hogy ne csak egyesek, hanem minel tobben boldoguljanak. Es nem szerencses azon honfitarsainkat, akik akar on- vagy nem onhibajukbol nem lesznek sikeresek, gazdagok (sot akar milliardosok, a "szokott modon, nana") leszolni, megbantani. Mindenki ugy boldogul az eletben, ahogy nevelese, iskolazottsaga, belso es kulso tulajdonsagai alapjan tud, de velemenyem szerint mindenkeppen becsuletesen, ha lehet. Es en vagyok annyira baloldali, hogy nehezen tudom elkepzelni, hogy teljesen becsuletesen milliardos lehet valaki a semmibol (legfeljebb valami vilagszenzacios talalmanybol):-)

Előzmény: csipkefa (1747)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1772

A rendszerváltás 20 éves koromban ért, de ahhoz a gyilkolásról nem szükséges tapasztalatot szereznünk, hogy azt el tudjuk ítélni, és mint már mondtam, Kádár János pedig igencsak kétséges módon szerezte a hatalmát. Nézd (bocsánat a tegeződésért, de itt nem szokás ezért itt engedélyt kérni, kicsit más világ, elnézést), nekem is szarul esne, ha azt mondanák, hogy egy hazug világban éltem volna, ráadásul a legszebb éveimről állítanák ezt. A helyzet az, hogy a magánéletedet/emlékeidet senki nem óhajtja piszkálni, de attól még a tény tény marad, hogy az a rendszer már a megszületése pillanatában bűnös volt. Mondom, ez nem a magánszféráról szól, hanem a rendszerről.

Előzmény: csipkefa (1759)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1770

azt hiszem, eléggé egyetértünk, nem vagyok szoci, alapvetően liberális vagyok, ill az az elvem, hogy engem mindenki hagyjon békibe és akkor én is mindenkit békén hagyok

Előzmény: derant (1761)
Calvano Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1769
Ég a szád, mi?
Ismerd el a vereséget, nem olyan ciki, mint vergődni.
Előzmény: hócipő (1764)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1768

nekem a legidősebb gyerekem egyidős veled ezekszerint, de ő látta, mit és mennyit dolgozunk, hogy nekik jobb legyen és nem a politikától függött, hanem attól, hogy nekik jót akartunk, és ezért ma is hálásak

Amit utálok, hogy az Orván az elmúlt éveket leköpte, bemocskolta, pedig nekem, és még nagyon sok embernek az az élee volt, és tette a dolgát és nem a kádárért, hanem magáért és a gyerekeiért, ha ezt megérted, nem köpködzsz annyit

Előzmény: Törölt nick (1760)
derant Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1766

Nehéz elhini, hogy mondjuk az a gazdaságpolitika nem tetszett sem a nagyobb sem a kissebb kormányzó pártnak és azt mondták, hogy az ország érdekében inkább visszahívják a miniszterelnököt, és adnak helyette egy más szempontok alapján dolgozó dinamikusabb a kornak jobban megfelelőt.

Hát ehhez kellett bátorság.

Orbántól meg ném hallottam, hogy felelősséget vállalt volna azért, hogyha nem jön be neki a 10%-pontos (20%)csökkentés és nem növekszik a dolgozók száma, és nem jön be a várt többletbevétel akkor akár le is mond.

Előzmény: Törölt nick (1756)
hócipő Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1764
Ugyan milyen puccsal?? Tudtommal az mszp lett kormányalakítással megbízva... olyan törvény meg nincs, hogy nem lehet min.elnököt cserélni... Vagy van??
Előzmény: Törölt nick (1756)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1763
tök jó, hajrá /had súgjam meg, hogy személyes infókat nem szoktak kiadni, mer vannak itt elmebetegek is, akik visszaélhetnek ilyen infókkal/
Előzmény: csipkefa (1762)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1762

Amúgy csak mondom, ez az első napom a fórumon, lehet, hogy béna vagyok, de ez nem változtat a meggyőződésemen, hogy itt valami nincs rendjén a fiatalok elméjében

derant Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1761

Addig nem amíg a politikusok a politikát a saját priviligiumának tekinti, amig magát egy felsőbbrendű kinyilatkozó fajhoztartónak vallja.

Addig nem amig saját hatalmának biztosítása érdekében képes embertársának politikai és gazdasági erkölcsi kárt okozni.

Amig nem riválisnak tekinti a másképpen gondolkodót ha nem ellenségnek, akinek a gyereket esetleg körmössel kell nevelni, akinek majd Ő megmondja hogy melyik vallást gykorolja mert az nem magánügy, addig nem amig hivatalosan és büntetlenül ki lehet jelenteni, hogy az egyén szabadságát korlátozni kell,addig nem amíg valaki a cigányság emlegetésekor belemagyarázza a rasszizmust, de amikor Ő díszcigányozik azt el kell másnak fogadni.............stb.

Előzmény: csipkefa (1752)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1760

38, család, gyerek, de ettől függetlenül a tény az tény, ha becsukjuk a szemünket, ha nem, hogy Kádár János keze bizony véres.

csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1759

oksa, olvastam, de ez nem mond nekem semmit, éltél abban a korban? errre válaszolj, lécci

csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1758

Kazi kedves, mit tudsz a világról, hány éves vagy? nem bántlak, csak kérdezem

Előzmény: Törölt nick (1746)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1757
én is írtam (1746)-ban, teccik válaszolni? naaaa :-)
Előzmény: csipkefa (1754)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1755

mér', mi nem igaz?

Előzmény: derant (1753)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1754

Igen tisztelt lenndélen, váraom a válaszod

derant Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1753
Te ezt a marhaságot magadtól szedted vagy valaki tanított rá?
Előzmény: Törölt nick (1746)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1752

köszi, hogy egyetértesz. Engem igazán az aggaszt, hogy honnan kerül a mai gyerekekbe ez az eszméletlen gyűlölet valami olyasmi ellen, amiről semmit nem tudnak.

A sok szerencsétlen, sikertelen, tehetségtelen szülő beléjük oltja a maga keserűségét??

Nem tudom, de egyszer csak vége lesz ennek, nem?

Előzmény: derant (1740)
hartyani Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1751
Nem kell Őt mindenkinek tisztelni, de Magyarország Miniszterelnökéről beszélni ilyen stilusban, nagy úr az inkognitó.
Előzmény: Törölt nick (1748)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1750

kedves lenndélen, én azért kicsit többre tartom magam egy vécés éninél, bár őket sem becsülöm le, biztos, nincs más lehetőségük, hogy dolgozzanak. Szeretném, ha az a sok tudós, aki itt osztja az észt, annyitértene a világhoz, mint én, aki nem veszem magamnak a bátorságot, hogy bárkit is kioktassak, legfeljebb tanácsot adok, de azt is csak úgy, hogy annyit fogad el belőle, amennyíit jónak lát.

hellsing Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1749

'estét.

Gondolom beszéltetek már róla, de én is elmondanám, hogy mennyire meglepett Viktor rossz szereplése tegnap este. Amit mondott, többnyire értelmes volt, de Gyurcsány felkészültebbnek tűnt. Olyan volt, mintha kívülről tudta volna a Fidesz programját és mindenre előre meglett volna a válasza, Viktorra pedig rábízták volna, hogy mondjon el egy kampánybeszédet a szokásosból. Nagyon furcsa volt, hogy Viktor állandóan össze-vissza nézett, általában a kamerába vagy Gyurcsány térde környékére, esetleg a műsorvezetőkre. Gyurcsány ezzel szemben végig Viktorhoz beszélt, csak a zárszó végén fordult a kamerához. És Viktor totál zavarban lehetett, mert volt, hogy 10mp-en belül négyszer igazgatta a papírjait. Valami nem volt kóser, mert ennél sokkal jobban szokott szerepelni. Szintén furcsa volt, hogy alapdolgokra sem figyelt oda: tévéfelvételre nem megyünk csíkos zakóban, mert a moiret-effektus miatt állandóan vibrál a képen. És megjelenésének komolyságán rontott, hogy 15 centivel magasabb dobogó volt a talpa alatt, mint ellenfelének.

Eleinte meglepett és tetszett Gyurcsány támadó szelleme, de a közepe tájától szerintem átesett a ló túloldalára. Végigi megmaradt a jobb felkészültség érzése, de a pofátlanságot súrolta a stílusa. Ezt a stílust sikeresebben alkalmazhatta volna, ha valóban vitáztak volna, de ez nem vita volt.

Nem tudom, hogy jól értettem-e, de Viktor panelproli-válasza szerintem eget verő balfogás volt. Gyorcsány mintha azt mondta volna, hogy azok az emberek nem panelprolik, hanem emberek, akik jobban szeretnének élni. Viktor viszont úgy válaszolt, mintha ennek az ellenkezője hangzott volna el. Nem figyelt oda rendesen..?

Én nem rájuk fogok szavazni. Az egyik kisebbet szeretném bent tartani a parlamentben, mert a két nagy párt mellé szvsz kell a katalizátor, nem szabad, hogy ketten legyenek. Még nem tudom, hogy melyik lesz az, de ha a két nagy közül akarnék választani, és csak a tegnap esti szereplés alapján, nem hezitálnék Gyurcsányra szavazni. Viktor felkészületlennek, zavartnak és határozatlannak tűnt.

csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1747

Na, közben jöttek válaszok, én is válaszolok.

Szegény gyerekként nöttem föl, 3 gyerekes munkás családban, nem éreztem sose érdemnek. Nem szerettem, ha ezért támogatnak.

A családi háttérről pár szó: kaphattunk volna lakást a 3 gyerekre, nem kértünk, építettünk, bár bérből és fizetésből éltünk. A férjem bele is helt 10 éve. Én egyedül élek, azért lehetek nyugdíjas, mert ledolgoztam 38 évet.

Az egyetemet 3 gyerekkkel, munka mellett, és építkezés közben végeztem, ami a kétkezi munkát illeti, profi vagyok csákánypzásban, betonozásban, és egyéb kétkezi munkában. És a 3 gyerekem azt mondja nekem, most, felnőtten, hogy nálam jobb anyát el sem tudnának képzelni. És szegény férjem úgy ment el, hogy neki én voltam a legfontosabb a világon. ennyit bírtam tenni.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1746

"Ha valaki tanult egy csöppöt is, tudja, hogy sehol, főleg nálunk nem volt soha kommunizmus"

A kommunizmus a rablszolgatartás azon formája, amikor magántulajdon nincs, csak elvtárstulajdon, de az bőven. Továbbá saját honfitársaink, párttársaink kiírtása a hatalom megszerzése érdekében, megengedett eszköz, sőt, bevett szokás.

Ideje szembenézni a tényekkel, még nem késő.

Előzmény: csipkefa (1730)
derant Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1745
Melyikre?
Előzmény: csipkefa (1744)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!