Ja, ismerős. Fél óráig magyarázom a dolgokat, látszólag felfogja. Másnap aztán kiderül, hogy semmi nem jutott el az agyáig, de annyi se, hogy mit kéne enni. Mert, hogy szerinte lehet ezt máshogy is. Akkor jön nálam a következő fázis, mikor az orra elé teszek 1-2 cikket. Utána meg a ráhagyás. 2 hónap múlva meg abbahagyja, mondván ennek nincs értelme, nem lát változást
Most tök komolyan, miért olyan nehéz az emberek fejébe beleverni, hogy hogy kell kiszámolni a napi bevitt szénhidrátot? :))) Segítenék a nyomorultaknak, de hogy nem értik meg hogy hogy kell egy rohadt zsömle szénhidráttartalmát kiszámolni! :) Már az arcom leszedem :). Biztos bennem van a hiba :).
Hat ne a konditeremben probald. Bico? Kori?:) En mindkettot tolom, es elvezem. Mas kerdes hogy most is beszivtam mert elindultam korival es bar egesz nap nem esett az eso, 10 percre ra csak elkezdte. Grr. -1 jegy.
Minden kezdet nehéz :). De nem kell túlagyalni. Elkezded csökkenteni a szénhidrátot egy picivel, aztán megint egy picivel, és mikor lejön az első pár kiló, megjön majd a motiváció is :).
Ja, nem veszes, de evek ota nem voltam ellenorzesen es most volt egy ket erdekes effekt, igy raparaztam. Persze a jo magyar egeszsegugyben honapokra kapsz idopontot, szoval azota elmultak a tunetek, de ettol meg meg kell nezetnem. Elvileg annyira nem tesz neki jot a nagy sulyos edzes, de most majd kiderul, ha osszehasonlitjuk az 5-6 eves leletekkel.
Rajtam már nagyon látszik, már sokan odajönnek, hogy te fogytál? :) Nem is emlékszem mikor volt ilyen kicsi a súlyom. Most nagyon motivált vagyok, főleg, hogy látom az eredményt. Még a csalónapra is nehéz rávenni magam :).
Kardiológiára miért kell menned? Baj van a ketyegővel?
En igen, de meg csak az en szemem latja az eredmenyt. :D Nagyon nehez atallni ra, leginkabb fejben. Az ehezes mindig konnyen ment, de ugye ez nem errol szol. Amugy is mehetek jovo heten a kardiologiara de hat ugy szep az elet, ha zajlik.
Igen, karban én is úgy érzem, hogy sokat jöttem. Szerintem a jobb oldali vállcsúcsom (az én nézetemből nézett jobb váll. velem szemben állónak bal) is jött valamit, de ez sajnos valóban tartásprobléma, ami másfél év alatt sokat jött, de még nem okés. Csuklyás izommal kapcs is igazad van. Mell felső részére ráálltam az utóbbi 3 hónapban, jövöget hangyányit, de még kell fejlődnie (csigás áthúzás szerű gyakorlat kellene talán, hogy túl húzhassam a karom a testközéppontomon túl).
Hogy érted pontosan, hogy vigyázzak a hátamra? Úgy hogy ne erőltessem túl? Vagy úgy, hogy figyeljek oda a gyakorlatok helyes (minél szimmetrikusabb) végzésére?
Az elsőnek azert minimum ket alkategoriaja van: az izmok tapadasi pontja, novekedesi kepessege mas, illetve a latvanyosabb problemakat okozo gerincferdules. Na ilyet lottem en is a bucsuban. Az edzestechnika ezt vagy tetézi, vagy korrigalja valamennyire. Sajnos sokan nem latjak magukon a problemakat, ezert is jo a kulso szemlelo. Plane a hatnal. Raadasul a kenyszeres helyes tartasba eroltetes fasza izomgorcsoket tud okozni, szoval jol ebbol nehez kijonni. De hat kuzdve szep az elet. :)
Különítsük el azt akét dolgot, hogy valaki genetikai úton aszimmetrikus (ez nagyjából minden emberre igaz, még a szemünk sem milliméterre pontosan ugyanúgy áll a két oldalon) és vannak azok, akik rossz edzéstechnika miatt lesznek pluszban még jobban aszimmetrikusok.
Egyertelmu a haladas, bicepsznel eleg latvanyos is (irigylem is jol :).
Viszont en tovabbra is azt latom, hogy a csuklyaid aranytalanul le vannak maradva, arra kene tobb idot szanni. Illetve a melled vagy nem tudod jol bemutatni, vagy a felso resz ott is lemaradt a tobbihez kepest. En adnek neki egy kis prioritast. :)
A hátadra vigyazz, mert vagy van egy kis gerincferdulesed, vagy csak sima izom aszimmetria, de feltunoen feljebb van a bal vallad a pozokban, illetve fejlettebbnek tunik a bal oldal. Mivel en is ezzel kuzdok, tudom mennyire lehetetlen vallalkozas, de legalabb tudatositani kell magunkban.
Ketsegkivul sikerult plusz zsir nelkul izmot felszedned, de igy nem annyira halados a dolog. (Nem mintha en nem ugyanezzel a fabol vaskarika modszerrel probalkoznek. :)
Teljesen egyetértek minden észrevételeddel és köszönöm az építő kritikát.
Igen, úgy érzem, hogy ennyit vagyok hajlandó rááldozni mind időben, mind energiában, mind pedig anyagilag. Célom egy fenntartható, átlagosnál sportosabb külső, szóval ez nálam működik és elég (egyelőre). :)
Nekem két dolog szúrt szemet rögtön: egyrészt a felvétel álló formátuma. Sokkal esztétikusabb és célszerűbb lenne fekvőben, mégiscsak azért találták fel a fekvő tájolást, hogy legyen tere a mozgásnak. Másrészt az equipment-nek helytelen a többesszáma, mert megszámlálhatatlan az angolban. Bocsánat a szőrszálhasogatásért!
Az edzéseddel, ha elégedett vagy, akkor semmi gond, csak te tudod, hogy az neked jó-e, megfelel-e, a cáljaidat lefedi-e a módszered. Bizonyára előbbre tartanál egy edzőteremben, de csak te tudod, megfelel-e a napi 20 perc, és ezt nem cikizésből mondom. Úgyhogy hajrá!
Sikerült feltöltenem a videót. Így néz ki egy edzésem 3 hónapja (20 perc, összesen 360 ismétlés. Használt súlyzók: 2x8,5 kg és 2x12,5 kg)
Mostantól minden 3. napon (ami eddig pihenőnap volt) beiktatok 10 perc húzódzkodást. Kaját felviszem 2900-ról 3000 kalóriára. Ez május végéig lesz így, reménykedek benne, hogy 84,5 kilót elérem addigra, majd június végére vissza 82 kilóra.