Keresés

Részletes keresés

alicoins Creative Commons License 2009.12.12 0 0 960
Indonéziában előtte 2-3 hetet leszek. Ott a kinti rokon gondoskodik a programról. Jakartában él már vagy huszonéve. Január végén jön haza, akkor beszélem át vele pontosan az utat. De én is ezen gondolkoztam már, hogy inkább 1-2 ország csak, de akkor azt alaposabban, részletesebben bejárni. Majd alakul addig.
Előzmény: W.L. (959)
W.L. Creative Commons License 2009.12.12 0 0 959
3-4 napra en at se mennek a Fulop-szigetekre.
Annyi idovel gyakorlatilag Manilaban kell maradnod, esetle onnan teve 1 vagy 2 egynapos kirandulast pl a Taal vulkanhoz.
Akkor inkabb szanj kicsit tobb idot valameyik masik orszagra, pl a hatalmas Indoneziara - ugy tobbet hozol ki a 3-4 plusz napodbol.

Hacsak nem a pecsetek begyujtese az ut fo celja...
Előzmény: alicoins (958)
alicoins Creative Commons License 2009.12.11 0 0 958
sziasztok

jövő nyáron (július-augusztus) tervezek egy Dél-Ázsiai körutat. Indonéziában leszek 2 hetet, rokonnál, de szeretném bejárni is olyan a környéket. Néztem, hogy Air Asival elég olcsón lehet utazni.
Fülöp-szigeteket is tervbe vettem. Mennyire biztonságos egyedül az ország? Kb. mit érdemes megnézni és mennyi időt kell rá szánni? 3-4 napra gondoltam. Malayzia, Fülöp-szigetek, Vietnam, Kambodzsa, Thaiföld? - még kérdéses, Szingapúr. Ezeket gondoltam bejárni, ellátogatni. Vagy még érdemes valamelyik országot belevenni?
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat.
R-U-D Creative Commons License 2009.12.03 0 0 957
ne viccelj már. hiszen budapesten a dunán is jár kétéltű busz. ez tök normális.
Előzmény: W.L. (956)
W.L. Creative Commons License 2009.12.01 0 0 956

A ket elso kerdesnek utana lehetne nezni (utvonaltol fugg), de nekem legjobban az autos kerdes tetszett - gondolom valami szuper keteltu jarganyrol lehet szo! :-)

Előzmény: Broken Hill kennel (955)
Broken Hill kennel Creative Commons License 2009.11.27 0 0 955
Sziasztok!

Aki járt már a Fülöp-Szigeteken, Manilában, megírná nekem, hogy repülővel Budapestről mennyi idő az út Manilába?
Illetve aki tudja, hogy mennyi km-re van Budapest Manilától? ú
Illetve, hogy lehetséges autóval Manilából Budapestre jönni?

Köszönöm:

Lázárné
rockeeet007 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 954

Sziasztok!

Köszi. :) Úgy lesz hogy 6-10 El Nido, 11-14 Coron, 15-21 Boracay. Ha valaki arra jár, jelezzen. :)

Előzmény: W.L. (953)
W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 953
Egyetértek! :-)
Előzmény: R-U-D (951)
W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 952
Egyetértek!
Előzmény: R-U-D (951)
R-U-D Creative Commons License 2009.11.03 0 0 951
BUSUANGA!
Előzmény: rockeeet007 (948)
rockeeet007 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 950
Voltál végül Boracayon? Milyen volt? Hol érdemes megszállni? Érdemes előre foglalni, vagy inkább a helyszínen keresgélni?
Előzmény: lacoste28 (949)
lacoste28 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 949
BORACAY!!!!!
Előzmény: rockeeet007 (948)
rockeeet007 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 948

Sziasztok!

Januárban utazok a Fülöp-szigetekre. Január 6-tól 22-ig leszek ott. Boracayt és Busuangát (Coront) tervezem megnézni ez idő alatt. Szerintetek melyik helyen érdemes több időt tölteni, hogy osszam be? Nagyjából úgy tervezem, hogy 7-14 Busuanga, 14-21 Boracay. Boracayra a Seairt néztem, megy más is esetleg?

Köszi,

Bence

jambimbim Creative Commons License 2009.09.13 0 0 947

Sziasztok.

Van valakinek infója, hogy lehet kint munkát találni és esetleg milyen munkák lehetnek kint? Vannak kint élő magyarok? Hogy lehet velük felvenni a kapcsolatot? Minden infót nagyon megköszönök előre is! jambimbim@gmail.com  vagy itt :)

kirika Creative Commons License 2009.06.10 0 0 946
Igen Döme ezzel én is így vagyok,sőt én még jól meg is sétáltatnám mondjuk Palavanon :-D
Előzmény: döme71 (943)
kirika Creative Commons License 2009.06.10 0 0 945
Természetesen még aktuális....valahogy nincs nagy tolongás érte :-)
Dobj egy mailt,és egyeztetünk.
Előzmény: Ritchy (944)
Ritchy Creative Commons License 2009.06.05 0 0 944
Mi jövő márciusban tervezünk egy tíznapos, kéthetes tartózkodást, így örömmel élnék az ajánlatoddal, ha még aktuális.
Előzmény: kirika (942)
döme71 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 943
Kirika,
én nagyon szívesen visszavinném azt a szegény kártyát az "otthonába"...csak sajna mostanában tuti nem fog összejönni...
kirika Creative Commons License 2009.05.23 0 0 942
Sziasztok!
Maradt egy vadonat új PLDT fonkard plus 100 típusú telefonkártyám,amit csak ottani fülkéből lehet használni,bel és külföldi hívásra egyaránt.Ha valaki készül ki,és érdekli szívesen odaadnám ingyen! 2010. December 31.ig érvényes!!
R-U-D Creative Commons License 2009.04.28 0 0 941
Helló!

KP (USD, EUR) olyan szempontból jobb, hogy sok helyen lehet váltani pesora, míg kártyás kpfelvét sokkal kevesebb helyen van. Ha KP-t viszel, akkor az mindig nálad legyen szétosztva a testen(ruházatban), kivéve ha széfbe nem tudod rakni.

Egyébként javaslom, hogy az észak luzon túrát bérelt kocsival tedd meg és Baguio City felől közelíts a mountain highwayen (ezt ne mond a kölcsönzőben). Kva jó. De vigyázz, hogy nappal menj Baguioból a rizsteraszokig (a látvány és a biztonság miatt).

Üdv
Előzmény: herne (931)
herne Creative Commons License 2009.04.25 0 0 940

Igen, ez tenyleg eleg suru, lehet mar arra is jobb lesz az a par extra nap, hogy ha esetleg esne az eso, akkor amiatt ne maradjon ki semmilyen latnivalo, plusz ne is doljek ki a faradtsagtol, hanem legyenek csak doglodos napok is. :) Az nem art.

Szunyogriasztot viszek, koszi a jo tanacsot, erre amugy nem is gondoltam volna! :)

Nem tervezel visszamenni a kozeljovoben?

Mostansag konnyen el lehet jutni, meg olvastam a regebbi bejegyzesekben, hogy masok mennyi atszallassal jutottak el.

Es az arak sem sokkal dragabbak, mint egy euopai desztinacio, viszont ott kinnt meg mar tenyleg annyival olcsobb minden.

Hallottatok amugy mekkora esok vannak most? Pedig ilyenkor meg szep idonek kellene lennie, de csak ugy uszik Manila.

Előzmény: kirika (937)
herne Creative Commons License 2009.04.25 0 0 939

Ez is egy jo otlet, bar tenyleg az a legbiztonsagosabb, ha nalam van. Valami kis vizallo szutyot biztos lehet kapni, ami akar uszas kozben is a nyakamban loghat, es penz es utlevel elfer benne.

Milyen jo, hogy a repjegyek mar elektronikusak, legalabb az elveszhet! :)

Előzmény: naish73 (936)
herne Creative Commons License 2009.04.25 0 0 938

Igen, szerintem a Taal Vulcanora vagy Mt. Pinatubora ra fogok szanni 1-1 napot, azok megiscsak szepek.

Igazabol termeszeti latnivalok erdekelnek, az mar lehet barmi, hegyek, barlangok, strandok....

Varosok azok nem igazan erdekelnek, Manilara azert par orat raszanok, ugysem lesz jobb dolgom a megerkezesem es a busz indulasa kozott Luzonra orakban, de annyi eleg is. Nem hiszem, hogy olyan kifejezetten szep helyek lennenek, a termeszet viszont valoban gyonyoru.

Előzmény: döme71 (935)
kirika Creative Commons License 2009.04.23 0 0 937
Én 17 napot voltam,nem volt ilyen sűrű a programom,és kevés volt,de ha visszacsinálhatnám 100% hogy 21napra mennék.Hidd el nem bánod meg!!
Ha jól emlékszem El Nidoban sötétedéskor kapcsolták az áramot,viszont már kora hajnalban le is csapták a biztit. Egy kisebb elemlámpa szerintem megteszi,ha pl. hajnalban jön rád a "szükség",ez jól jöhet.
Én felírtam a nagykövet 0-24es számát,biztos ami biztos alapon,de nagyon kicsi a valószínűsége hogy szükséged lesz rá, hacsak nem akarsz Mindanao őserdejeibe is barangolni.
A papírok bemásolása pedig tényleg nagyon hasznos lehet egy esetleges lopás alkalmával.
Az Off nevű szúnyogriasztó krémet pedig melegen ajánlanám,amit ott is be tudsz szerezni!
Jó a programod,egy kicsit.......vagy nem is kicsit irigyellek,bármikor visszamennék.
Előzmény: herne (934)
naish73 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 936
Kp is és kártya is. Szerintem kicsi az esélye, hogy ellopják, de persze kizárni nem lehet. Ha otthagyom a szálláson a pénzt, elrejtem valahová, hogy ne a cuccaimmal együtt legyen. De inkább viszem magammal mindenhová. Még sehol nem volt semmi gondom.
Persze nem árt másolatokat tartani az okmányokról valahol a mailboxodban.
döme71 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 935
Herne,
ha ezek mind beleférnek két-három hétbe, már akkor jó vagy, annyi a gyönyörűséges látnivaló! Valamint helyenként olyan az infrastruktúra... Viccen kívül: érdemes egy kicsit elnézelődni még Busuanga környékén, nekem tetszene a Taal Vulcano vagy a Mt. Pinatubo környéke is...és még nagyon sok, más hely is. Bár ez persze attól függ, hogy kit, mi érdekel.

A széf esetében arra gondoltam, hogy (miután a bungikban tényleg nincs széf) megkéred a resort tulaját, vagy akitől bérled a szállást, hogy helyezze biztonságba az értékeidet. Nem volt e téren negatív tapasztalatom, de jobb az óvatosság. (ha jól tudom a legközelebbi magyar érdekképviselet Jakartában van...)

Palawanon tényleg nem mindíg van áram, érdemes erre néhány tölthető akkuval valamint fej- és elemlámpával rákészülni...

Sabang helyett talán jobb lenne Port Bartonban megszállni, Sabangon elég alap -bár néhány esetben nagyon idilli- a szálláshely-kínálat és az infrastruktúra, kivéve a Daluyont, bár az meg elég drága és elég lassan mozdulnak rá az érdeklődő e-mailekre...viszont a koktél-kínálatuk kiválló !
Port Barton mellett szól az is (hacsak nem vagy szörfös) hogy sokkal csendesebb a tenger, nincsenek olyan hatalmas hullámok, mint Sabangnál. Innen is megoldható az Undergrand River túra.
Előzmény: herne (934)
herne Creative Commons License 2009.04.22 0 0 934

Igen, szerintem is keves az a ket hete, majd megprobalom megoldani, hogy egy kicsivel tobb legyen belole, akar csak par nappal is!

Mit ajanlasz meg ezeken kivul?

Es szerinted El nidoban meg mondjuk eszakon Luzonban van szef valahol? Csak mert ugy hallottam, sok helyen meg aram sincs, akkor szef pedig...persze tenyleg ugy lenne a legkenyelmesebb.

Előzmény: döme71 (933)
döme71 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 933
Ha már ott vagy (értem ezen azt, hogy már kifizetted a nemzetközi repülőjegyet) az európai viszonylathoz képest szinte minden nagyon olcsó ! De persze bármennyi pénzt is el lehet költeni... A kártya mint aranytartalék azért nem árt, de pl. Palawanra jobb ha megfelelő mennyiségű kp.-vel, azon belül is Pesoval érkezel.

Én az összes éppen nem használatos értéktárgyat betetném a széfbe, az útlevelekkel együtt...
döme71 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 932
A program-terv nekem is tetszik, de a két hét tuti kevés...21 napig nem kell vízum, ha teheted, tervezz egy kicsit több időt kint tölteni, biztosan nem fogod megbánni !

Előzmény: herne (928)
herne Creative Commons License 2009.04.22 0 0 931

Azota olvastam a te elmenybeszamolodat is! :)

Szep kepeket toltottel fel te is es R.U.D. is. !!!

Azt szeretnem kerdezni, hogy ti penzt hogy vittetek magatokkal, ott volt veletek vagy kartya? Vagy mindketto?

Es ha valahol tobb napig megszallok, pl. El Nidoban, akkor nyugodtan otthagyhatom a cuccaimat a szallason, vagy pedig valoszinu, hogy ellopnak?

Előzmény: herne (930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!