Keresés

Részletes keresés

kollina Creative Commons License 2006.02.19 0 0 438
Szia!

Mit mondjak, ezek után én is keresnék másik dokit. Azért nem értem, hogy uh alapján miért nem látja valaki, hogy mekkora a baba. Gondolom a 4D-ről kaptatok papírt is, amin az adatok is rajta voltak.

Amikor nekem inzulint írtak elő, nagyon el voltam keseredve, mert azt hittem, itt a vég. Egy egész délelőttöt sírtam végig a nőgyógyászomnál. Aztán elkezdtem, és elég hamar belejöttem. Szerencsére csak reggel kellett inzulinoznom, igaz akkor két fajtából, de nem volt vészes. Ahogy a hetek teltek, már annyira rutinná vált, hogy észre sem vettem.
Meg aztán elég sokat olvastam utána, ahogy írtam is a google-n találtam egy csomó cikket, és azok, meg a dokim - aki egyébként baromi rendes - meggyőzött, hogy a babának így biztos nem lesz baja, míg, ha hagyjuk a cukromat, akkor bármi történhet.

Szerintem nyugodj meg, ha nem vagy elégedett a dokiddal, még most van időd váltani. Én sajnos egyáltalán nem ismerem a Péterfy korházat, ebben nem tudok neked segíteni. Az előző babád is biztos, hogy a cukor miatt lett ilyen nagy. Lehet, hogy már akkor is szigorúbb diétát, vagy inzulint is kellett volna kapni. Szerencse, hogy egy ekkora babát sikerült simán megszülnöd, és hogy nem lett semmi bajotok a szülés közben/után!!!

A tarifával én úgy vagyok, hogy ha tudok adni, akkor minden egyes találkozáskor kap a doki, és a végén a szüléskor. Én az elején megkérdeztem, mivel tartozok, akkor a doki azt mondta semmivel, így kapott mindig annyit, amennyit gondoltam. Nem várhatják el senkitől, hogy mindenki százezreket adjon. Örüljenek, hogy egyáltalán kapnak, gondolom, mindenki a lehetőségeihez képest készül ilyen dolgokkal. Persze, ha valaki magánprakszisban szül az más, de ott meg gondolom előre rögzített tarifák vannak.
Előzmény: M. eva (437)
M. eva Creative Commons License 2006.02.18 0 0 437

Kedves Kollina!

Igen én is azon vagyok, hogy dokit váltsak.Elég kellemetlen a helyzet de nem tudok bizni benne.A tavalyi szülés után csalódtam benne.Még utólsó nap is azt mondták, hogy 3400g. a baba.'" óra kemény vajúdás után megszültem egy 5550g kisfiút.Sima szülés volt mert nem készültek császárra a súlya miatt.Ő lepődött meg legjobban amikor meglátta a babát.Mi tudtuk, hogy nagy lesz mert a 4D 8hónaposan kimutatta, hogy 4 kg fölött van. de a doki nem vette figyelembe amit mondtunk.A szülés után visszajutott a fülembe,hogy a doki nem volt velem megelégedve mert álítólag hisztis voltam.Mikor megkapta a pénzt már a szobába sem jött be.Ha valaki hisztis mert 12óra után kéri ,hogy császározzák meg ugyanis a baba sem akart megmozdulni akkor sajnálom.Hisztis vagyok.Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszóljak a 7.6 kaja után volt.Azóta csináltattam mégegyet az 7.1 lett.Nagyon borzasztó a napi szúrkálás?Köszi, hogy írtál!

Előzmény: kollina (435)
M. eva Creative Commons License 2006.02.18 0 0 436

Kedves Piqlet!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál.Kicsit aggódtam már,hogy az a fórum nem él már,hiszen ahogy végig olvasgattam párat azok közül vannak már akik megszültek és ugy gondoltam, hogy nem érnek rá "velünk"foglalkozni.Ha nem gond, hogy megint szeretnék kérdezni valamit tőled és azoktól akik esetleg tudnak válaszólni nekem.Nos! csak annyi lenne, hogy a Péterfyben tud valaki Valamit Dr.Móricz Katalinról?és arról, hogy maga a kórház milyen?Szeretnék dokit váltani mert úgy érzem annak ellenére, hogy a 3. babámat várom már nem tudok a mostani dokival együtt működni.Talán keveselte múltkor a pénzt.Tényleg!Tudod-tudja valaki mi most a tarifa?Elöre is köszi a választ!

Előzmény: piglet (432)
kollina Creative Commons License 2006.02.18 0 0 435
Nyugi. Az inzulinnak semmi hatása nincs a babára, ellentétben a nyugtatóval! Ha inzulinozod magad, azzal neked is meg a babának is jót teszel. Ha nem, és hagyják a cukrodat az egekbe szökni, az a baba életébe is kerülhet, vagy esetleg betegen születik. A magas cukor a Te szervezetedet is leamortizálja.

Nyugodj meg, próbálj más dokival is konzultálni. A háziorvosodtól is kérhetsz beutalót cukor vizsgálatra. Ha benne jobban bízol, kérj tőle. De a nőgyógyászodnak azért mutasd meg az eredményt.

Próbálj egy kicsit utána olvasni, hogy megnyugodj. A google-ban nagyon sok cikket lehet találni terhességi cukorbetegségről és annak hatásáról.

Ez a 7,6 éhgyomri érték, vagy tesztreggeli utáni?

Előzmény: M. eva (430)
kollina Creative Commons License 2006.02.18 0 0 434
Szia!

Nekem két terhességem volt, az elsőnél a 75-gr-os cukroslötty után 7,71 lett a vércukrom. A HbA1c eredményem 5,5 lett. Csináltak még 6 pontos profilt és utána inzulint írtak elő. Egy hetet voltam én is korházban a beállítás miatt. Az én adagom 10 egység Insulatardot és 6 egység actrapidot volt egész a szülés napjáig naponta egyszer, reggel. E mellett még 180 gr-os szénhidrát diétát kellett tartani. Az én inzulin adagomat a terhesség alatt egyszer sem emelték, pedig mindig azt mondta a doki, hogy a terhesség előre haladtával a cukorbetegség csak súlyosbodik. A szénhidrát diéta mennyisége sem változott. A szülés napján - programozott császár volt - már nem kellett inzulint beadni, és utána sem.

Nekem azt mondták, hogy ha naponta 6-szor mérem a cukrom, mint ahogy a 6 pontos profilnál, akkor az éhgyomrit leszámítva az átlagnak 5,5-nek vagy alatt kell lennie. Étkezés után 1 órával ne legyen magasabb 6,2-nél. Étkezések előttire nekem is 5,5-t mondtak.

Nekem a diétával és az inzulinnal teljesen kordában tartható volt a cukrom.

A kislány megszületett, teljesen egészséges.

Nem tudsz esetleg másik dokival is konzultálni, hogy miért ilyen magas az inzulinod, meg hogy miért nem reagál az inzulinra?

A második terhességemnél meg még csak diétázni sem kellett, mindig minden cukoreredményen jó volt.
Előzmény: Ivonka (431)
somanya Creative Commons License 2006.02.17 0 0 433

Ivonka!

nekem pont egy éves a kislányom,és a terhesség alatt inzulinoztam magam.

A jó hír:minden rendben volt Pannával,semmi hatása nem volt rá a cukromnak.

Én is napi 4x szúrtam magam,de csak 5 egységeket kellett és így rendben voltak az eredményeim.Persze elöször csak reggel kellett,de aztán a terhességem előrehaladtával elértem a napi 4 szúrit.

A tieid magasnak tünnek,szerintem mindenféleképpen beszélj a dokival.Nekem hetente kellett mennem kontrollra,és mindig nézték az eredményeimet.

Viszont mivel ilyen korán észrevették a gondot,biztosan nem lesz semmi gond a babóddal!Kisfiú vagy kislány várható?

Előzmény: Ivonka (431)
piglet Creative Commons License 2006.02.17 0 0 432
Hú, bocs, csak most láttam. Szerintem profi és normális is. Érdemes megpróbálni.:-)))
Előzmény: M. eva (430)
Ivonka Creative Commons License 2006.02.17 0 0 431

Sziasztok lányok!

Én egy 27 éves és 25 hetes kismama vagyok, másokdik gyermekemmel. Már az első terhességem vége felé is magasabb lett a vércukrom, de akkor már nem csináltak vele semmit. Most viszont korán kiderült, hogy baj van, mert egy itthoni mérő segítségével néha megmértem magam és az eredményeim rosszak lettek. (8,9, és 10 felettiek voltak) Úgyhogy felhívtam a nőgyógyászomat, aki mondta, hogy menjek be a kórházba (Máv kórház) és ott bemutatott egy belgyógyász doktornőnek, aki ezzel foglalkozik. Megcsinálták a szükséges vérképeket, amik rosszak lettek, így hát be kellett feküdnöm néhány napra, hogy beállítsák az inzulint és megtanuljam a diétát. Nos két és fél hete jöttem haza a kórházból, de az eredményeim még mindig rosszak, annak ellenére, hogy naponta 4-szer, néha 5-ször adok be magamnak inzulint és 8-szor mérem a cukromat. (Reggeli előtt: 14 egységet, ebéd előtt: 5 egységet, vacsora előtt: 7 egységet és lefekvés előtt egy másik fajta inzulinból még 6 egységet adok be, ja és néha tízórai előtt is 2 egység, ha túl magas a reggeli után, mint pl. ma: 9,6 volt).

Szóval nem értem igazán, hogy miért nem javulnak az eredményeim, amikor ilyen sok inzulint adok be magamnak és most már kezdek nagyon aggódni a babám miatt is.

Azt kérném lányok, hogy légyszíves írjátok meg, hogy ti mennyi inzulint adtok be magatoknak és milyenek lesznek utána az eredményeitek. A dokinőm azt mondta, hogy az étkezések előtti ne legyen magasabb, mint 5,5 és utána pedig 7.

Akinek már megszületett a babája, ott rendben volt minden?

Előre is köszönöm a válaszaitokat, Ivonka.

M. eva Creative Commons License 2006.02.13 0 0 430

Kedves piqlet!

Kérlek nyugtass meg,hogy a Dr.Thaisz Erzsébet nem csak profi hanem normális is. A dokim az előzö terhességemnél idegbajost csinált belölem olyan szinten, hogy a vérvételre mindig felhúztam magam és sosem lett jó az eredmény.Most ,hogy megint terhes lettem a vérvétel elött megint felhúztam magam,most nem miatta de az eredményem megint magas lett.7.6 Adiéta már nem borít ki mint múltkor de most meg jön azzal,hogy ha a cukorlötyis eredmény nem lesz jó inzulinozhatom magam.Hát én azt el sem tudom képzelni,hogy szúrkáljam magam.Beszélni szeretnék egy diatetikussal de olyannal aki nem akar rögtön bekapni hanem meg is hallgat,mert szerintem nálam már a cukor idegi alapon magas és ezért talán nyugtatót adjanak és ne rögtön akarják, hogy döfködjem magam.Érdekes,hogy a múltkori terhességnél amikor már nem bírtam tovább a dokim cseszegetését és, hogy nem hiszi el,hogy betartom a diétát,magam mentem el egy egésznapos vécukor figyelésre.Akkor az miért volt tökéletes?kérlek írj!Köszönöm.Vica

Előzmény: piglet (364)
kollina Creative Commons License 2006.01.03 0 0 429
Van összefüggés a két dolog között, de inkább beszélj a dokiddal, mert ô a szakember. Biztos meg fogják ismételni a vizsgálatot.
Előzmény: Samu mama (426)
Samu mama Creative Commons License 2006.01.03 0 0 428
OK :))
Előzmény: kriszta27 (427)
kriszta27 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 427
szia,
sztem hívd fel a dokidat (abból bajod nem lehet).
nem hinném, h elmértek volna valamit :(, viszont biztos, h sor kerül még vérvételre (mert ebből az egy eredményből bizton semmit nem lehet levonni, bármi miatt lehetett most magasabb a vércukorszint). sztem diétát, rendszeres ellenőrzést biztosan fognak javasolni. mint ahogy kollina is írta pár hsz-szel ezelőtt: kerüld a cukros ételeket, italokat, gyümölcsöket (pl. banán), fehérlisztes pékárukat (helyette pl. rozsos), egyél többször keveset (napi 5X).
és fel a fejjel :)
Előzmény: Samu mama (425)
Samu mama Creative Commons License 2006.01.03 0 0 426
Kimaradt :) : eddig minden ok volt a vércukival, de gondolom, ilyenkor ez sem számít. A papíron a vizelet cukor negatív lett. Vagy semmi összefüggés nincs a 2 dolog között?
Előzmény: Samu mama (425)
Samu mama Creative Commons License 2006.01.03 0 0 425
Sziasztok, 27 hetes kismama vagyok, tegnap voltam tesztreggelis terhelésen. Ami furcsa, hogy az éhgyomri vércukor magas volt: 8.70 mmol ( a jó érték felső határa a papír szerint 5.90), evés után viszont 7.38 mmol lett. Ilyenkor lehet, hogy elmérnek vmit, vagy ne is reménykedjem egy ismétlésben? Tegnap már mindent felkutattam, de jól össze is kavarodtam. Még 1 kérdés: elég, ha pénteken szólok dokinak az eredményről - akkor van terhesgondozás-, vagy jobb, ha minél előbb?
kollina Creative Commons License 2005.12.30 0 0 424
Több dokit is megkérdeztem, azt modták, hogy az inzulintól sem a babának, sem nekemnem lehet bajom, viszont ha tényleg magas a cukor és nem kapok, akkor a abának is lehet károsodása és nekem is. Így inkább kibírtam. Lényeg, hogy egészséges lett a baba és másodszor még diétázni sem kellett. :)
Előzmény: Nadin04 (420)
kollina Creative Commons License 2005.12.30 0 0 423
Minden kórházban más a módi, de ezt gondolom olvastad itt. Diabetológushoz biztos elküldenek, ô majd ad étkezési tanácsot. Amíg eljutsz hoozzá, addig is iktasd ki a cukrot, ehér lisztbôl készült dolgokat, pl kenyér, péksüti az étrendedbôl. Ne nagyon egyél aszalt gyümölcsöt, banánt, szôlôt, krumplit, rizst. Tejet inkább csak este igyál, reggel nem jó, mert hirtelen emeli a vércukrot, és naponta 3-4 dl-nél ne legyen több. Egyébként a terhességi diabétesz kimondásához még lehet pár vizsgálatot scinálni vérvételbôl is.Van egy hgb1ac (most sajna nem vagyok otthon, hogy megnézzem így írják-e), ebbôl lehet következtetni arra, hogy amagas vércukor hány hete van, milyentartósan áll fenn. Aztán van un. 6 pontos vizsgálat, ami az étkezések utáni állapotot mutatja. Ennél ehgyomorra, reggeli után 1 órával, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi után 1 órával ujjbegybôl vesznek vért.Ezt ambulansan csinálják, nem kell befeküdni. Az a jó, ha 6-nál, 6,2-nél nem magasabb az 1 órás érték. Bár nekem azt modták a SOTE I-n, hogy az éhgyomrit leszámítva az 5 átlaga ne legyn több 5,5-nél. Ha van idôd kicsit olvasgass vissza, korábban írtunk itt határértékeket.
Előzmény: Kistappancs (421)
kriszta27 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 422
szia!

szerintem a dokid majd elküld a diabetológiára, ahol diétát és folyamatos kontrollt fognak javasolni.
Az igaz, hogy egy vizsgálat csak szűrőérték, és több kell ahhoz, hogy diagnózist állítsanak fel?
ez múlik a diabetológuson, h mennyire lelkiismeretes. (van olyan doki a szt.imrébe, aki csak diétára fog fogni, 2 hetente ránéz az értékeidre és ennyi, nem foglalkozik a "háttérrel")
<én is a szt. imrében szültem, a 7.62-es terheléses értékkel diétára fogtak (7.8 a határérték), kéthetente kellett kontrollra járnom (éhgyomri vérvétel+evés után 1 órával)>
remélem tudtam segíteni!
Előzmény: Kistappancs (421)
Kistappancs Creative Commons License 2005.12.30 0 0 421
Sziasztok!
A nevem Kistappancs, 25 hetes kismami vagyok, és a terheléses cukor a 4,9-es éhgyomri vizsgálat után 8,06 lett. (75gr.os cukros oldat, 2 óra után újabb vérvétel, Szent Imre Kórház) Ez elég soknak tűnik így az itt-ott olvasottak alapján. Szerintetek mi lesz majd a teendő? Hétfőn megyek a dokihoz, addig is jó volna tudni, mi van... Mit illenék ennem, mit nem? Gondolom, a jó kis karácsonyi sütijeimet tehetem is félre, bármennyire is fáj a szívem értük...

Az igaz, hogy egy vizsgálat csak szűrőérték, és több kell ahhoz, hogy diagnózist állítsanak fel?

Ha az ember meg van fázva, hasonlók a vizsgálat idején, az gondolom nem befolyásolhatja az értékekeket?

Köszi, ha írtok, előre is.

Kistappancs
Nadin04 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 420

ez valami olyan hihetetlenül hangzik, hogy juj. én a soteII-re járok belre, egymás mellett van a két épület... ott szuper orvosok vannak.

még jó, hogy baj nem lett ebből a kontárságból. ennek nagyon nem így kell történnie!!!!!!!

Előzmény: kollina (419)
kollina Creative Commons License 2005.11.18 0 0 419
Nem értetted félre.

Az én inzulinos históriám szerintem túlzott óvatosság volt egy részről, másrészről meg nevetséges. A 75 gr-os terhelés után (a SOTE I-n egyből ezt csinálják) 7,71 lett az értékem, ez után elküldtek 6 pontos vérvételre, és közölték, hogy inzulin. Az én adagomat nem emelték és nem is csökkentették a terhesség további részében. Egyszer voltam diabetológusnál (vagy hogy hívják), amikor megmondta, hogy a 180 gr-os CH diétát hány evésre kell elosztani és evésenként mennyi ch-t ehetek. És némi tanácsot adott arra, hogy mit egyek. És amitől kiakadtam, hogy azt mondta, ha nagyon éhes vagyok, akár egy egész grillcsirkét is megehetet. Pedig ahogy utána olvastam a fehérjére is elvileg figyelni kell.
Amikor a belgyógyász doki megmondta, hogy mennyi inzulin kell, 5 napot kórházban kellett töltenem, hogy figyeljék, hogy reagálok az inzulinra. Egyébként ez is nevetséges volt, mert a terhespatológián voltam és csak háromszor kaptam kaját, pedig nekem 6-szor kellett ennem. És nem is diétásat kaptam. No comment. Az 5 nap alatt 3-szor kellett 6 pontos mérést csinálni. Ebből a 18 vérvételből egyet csinált a nővér, a többit a saját vércukor mérőmmel csináltam és írtam az adatokat a papírra, ami aztán ment a dokihoz. Gyakorlatilag le se sz......ák. (bocs)

Ugyan a nőgyógyász dokimhoz két hetente kellett menni, és vittem a saját magam által mért vércukor értékeket. Gyakorlatilag azt írhattam volna a papírra, amit akarok, mert a fenti eseteket kivéve soha nem nézték a kórházban. Nekem azt mondták, hogy az éhgyomrit leszámítva a többi 5 mérés átlaga 5,5 vagy alacsonyabb legyen.

Másodszor, amikor most terhes lettem, megmondtam a dokinak, hogy ha magas lesz a terhelésem, nem vagyok hajlandó befeküdni, mert semmi értelme. Szerencsére most minden jó lett. :))))
Előzmény: Nadin04 (418)
Nadin04 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 418

Sziasztok, végre volt egy kis mozgás a fórumon!

Repedsarkú: az 5,8 nem magas evés után!!!! egyébként csak azt nem értem, hogy a szabolcsban kifejezetten jó a diab doki, miért nem oda küldenek, egyszerre a szülészettel. elméletben tényleg nem vállal minden kórház cukrosokat, legalábbis eredeti inzulinost nem, ezt tudom. (sőt kifejezetten csak a szabolcs és a SOTE I)

Kollina: jól értem, hogy egyszer voltál diab dokinál és utána csak otthon méregettél? ez nekem eléggé kuruzslásnak tűnik, remélem, félreértem.

Én most kéthetente járok a dokimhoz, a szabolcsban meg hetente kelett. Amit tudok a szabolcsban a nem inzulinosok is hetente jártak vérvételre+diétás napló, stb.

az inzulinigény úgy tűnik más a cukrosoknál és más a terhességi cukrosoknál, legalábbis itt folyton azt olvasom, hogy a terhességieknél végig nő, míg a rendes cukrosoknál a 34. hét körül csökken, hogy a baba inzulintermelése megindul.

én most a 14. hétben járok, pocak óriási. :-)

repedtsarkú Creative Commons License 2005.11.15 0 0 417
Sokat olvasgattam már itt, köszi a jó tanácsokat!:)
Tudod, ahány hely, sajnos, szinte annyiféle határérték létezik.:( Az én dokimnak 6,5 a határ, máshol 7 vagy még afölött. Múltkor említette egy rokonom, hogy 4 éves a gyereke, és nézegette a leleteit, és akkor még 8,2-et értékre nem kapott semmit, sőt! Diétáznia sem kellett.
Előzmény: kollina (416)
kollina Creative Commons License 2005.11.15 0 0 416
Szerintem is szigorú volt, de legalább a diéta miatt nem híztam. :)) És most másodszor elő sem jött. :)))

Állítólag a terhesség végéig emelkedik az érték, de olyan is van itt a topicon, akinek mást mondtak.

Szerintem az 5,8 nem rossz, de én nem vagyok doki. Ha van időd visszaolvasgatni, akkor sok kérdésedre választ kaphatsz a hsz-ekből. Csak azért írtam ezt, mert sokan már megszültek, és lehet, hogy nem jönnek ide vissza, de sok jó dolgot osztottak meg itt velünk. Egyszer én ide beírtam határértékeket, hátha az is segít valamit.
Előzmény: repedtsarkú (415)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.11.15 0 0 415
Kollina, ez hihetetlen szigorú, szerintem, amit kértek tőled a SOTE I-en.
Az én diabetológusom szerint 6,5-ös értéktől jön az inzulin. Ez a reggeli utáni értékre vonatkozik.
5,8-at mértem eddig legmagasabbat ebéd után egy órával.
Ma már 0,4-el többet mértem (vércukormérőval) reggeli után, mint eddig, eddig 4,8 volt, ma már 5,2 lett:( Minden héten számíthatok majd rá, hogy rosszabbodnak az értékeim?

Köszi egyébként az infót!:))
Előzmény: kollina (414)
kollina Creative Commons License 2005.11.14 0 0 414
Szia!

Mekkorák azok az ebéd utáni értékek?

Én a SOTE I-es női Klinikára jártam terhesgondozásra és az első terhességem alatt inzulinos voltam, és nem kellett máshová mennem sem diabetesz rendelésre, sem szülni. Amikor kiderült, hogy "magas" a terhelés utáni értékem, ott a Klinikán - szülészeten - elmentem egy diabetológushoz tanácsadásra egyszer az elején. Majd egy hetet töltöttem a terhespatológián, hogy figyeljék, jó-e az inzulin adag és ennyi volt. Ez után én otthol mértem magamnak az értékeket.

Nekem azt mondták, hogy ha 6 pontos vérvételt csinálok -éhgyomri, reggeli után 1 órával, tízórai után 1 órával, ebéd után 1 órával, uzsonna után 1 órával, vacsi után 1 órával -, akkor az éhgyomrit figyelmen kívül hagyva a többi 5 átlagának 5,5-nek vagy kevesebbnek kell lennie, ekkor jó, és egy adat se legyen magasabb 6,2-nél. Már a szülés napján sem kellett beadni az inzulint. A második terhességemnél meg normális lett minden adatom, még csak diétázni sem kellett!!!
Előzmény: repedtsarkú (413)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.11.14 0 0 413
Sziasztok!

Most jött meg a vérvétel eredménye, 4,9 lett a cukrom reggeli után egy órával, ez nagyon jó.:)
Viszont az ebéd utáni értékeim mindig rosszabbak, ez szerintetek hogy lehet?
Ebéd után vénásan még nem mértek, csak én szoktam vércukormérővel, és mindig magasabb, mint a reggeli utáni mért vércukormérővel. (Azt hiszem, jól megaszondtam.:))
Szóval szerintetek ez gáz?

Nagy kérdésem az, hogy ha jelenleg a IX. ker.-be járok a diabetológiai szakrendelésre (ahol azt mondták, ha inzulinos leszek, akkor az I-es belgyógyászatra kell mennem), akkor ha inzulin kell majd, akkor én elmehetek a Szt. Imrébe, és kérhetem, hogy kezeljenek, de nem ott akarok szülni, hanem a II-es női klinikán?
Előzmény: somanya (412)
somanya Creative Commons License 2005.11.14 0 0 412
Vagyis nem kell az I-s Belre járni diabéteszre és a Szabolcsban szülni.Ezt pontosítottam:)
somanya Creative Commons License 2005.11.14 0 0 411

Repedtsarkú!

Én is a Szt.Imrében szültem és én is inzulinos voltam.Megkérdeztem a diabéteszes doktornőt és  a szülészemet is és határozottan azt mondták,hogy nem kell máshol szülnöm.ÉS ha nem koraszülőtt a baba akkor mivel van csecsemő neonatológus a szülészeten ezért rögtön ellenőrzik a babát és ha rendben van a cukra akkor őt semviszik el máshova.

Szóval NEM mindenkinek kell az I-sen szülnie!

Előzmény: repedtsarkú (409)
kriszta27 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 410
Szia!

Van egy barátnőm, aki első terhességénél inzulinra szorult. Dokihoz a Szt. Imrébe járt, meg diabétesz rendelésre is, + ott is szült (és tudtommal szó nem volt róla, hogy vmi miatt máshol kellene szülnie, vagy máshová kellene járni diab. rendelésre).< És most a második terhességénél is ugyanez a helyzet.>
Előzmény: repedtsarkú (409)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.11.14 0 0 409
Sziasztok!

27. hetes kismama vagyok. Csökkent glukóztoleranciám van, eddig diétával tudtam tartani a cukromat. Kérdésem az, hogy tényleg igaz-e, hogy ha egy kismama inzulinra szorul, akkor kötelezően az I. belgyógyászati klinika diabétesz rendelésén kezelik, és Szabolcs utcai kórházban kell szülnie?

Hát ne kelljen már, ott már voltam, nagyon nem volt szimpatikus (mármint az I. belgyóyászat diabétesz rendelése).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!