Hát megértem, az éden a "tökéletes rózsa". Az egyetlen, amiből nálam is 3 tő van. Kettő a futtatón, egy cserépben :)
Viszonylag könnyű volt beszerezni az itteni kertészetekben. Igaz, hogy EDEL ROSE volt ráírva, virága pedig nem volt. Gondoltam, mit veszíthetek ha nem az, elhoztam. Jól tettem :)
Örülök, hogy észrevetted. Nagyon tetszik nekem, szépen megeredt és hajt. Nagyon szép színei vannak. Köszönöm, hogy megszerezted számomra.
A másik Massad rózsám, ami a Petrovic szállítmányban volt, mióta kiszedtem a földből és cserépbe tettem, azóta helyrejött, virágzott és szépen hajt. Így már 2 db Massad rózsám van. Ősszel ezt is ki fogom ültetni.
Nagyon szépek! Docteurs Massad végre nekem is van- Petrovic elcserélte az enyémet- még bimbóban, de látva a Tied, megerősít, hogy jól döntöttem és rendeltem másikat.
Igen, már nyílnak szépen sorban, sőt egyszerre :-) Nem csodálom, hogy tetszik a C.P.M. Az elsők között volt, amit biztosan tudtam, hogy szeretnék, a másik meg az Éden. Most nevelgetek egy C.P.M.-et a nővéremnek cserépben, egy Édent földbe ültetve, majd ősszel elkerül hozzá, de ültettem Édent temetőbe, kovácsoltvas futtató mellé, mert Őt tartottam leginkább oda illőnek. Nem is tévedtem vele kapcsolatban, az a tő a legszebb. Nagyon szereti a helyét, egész nap napon van, gyönyörűen fejlődik, rengeteg bimbóval és hatalmas nyílókkal. Ősszel ültettem magamnak is még egy Édent, mert úgy gondoltam, abból kettő is jó ha van :-)
Igen, látszik hogy imádod őket fotózni is :-) Előbb-utóbb egy jó fotómasinát nekem is vennem kell. Én a tavaszi metszéshez nyúlok még bátortalanul, a nemszeretem rész a szirmok összeszedése a földről, fűből.
Gyönyörűek ezek a képek! Hihetetlen, hogy ilyen sűrű csokrokat tudsz egyszerre fotózni! Én egyenlőre annak is örülök, ha két virágfej van egymás mellett :)
Azt hiszem, inkább az utolsó megjegyzésed jönne be. A gyönyörű képeiteket nézegetve is mindig új vágyak születnek bennem, hátha még életben is sétálgatnék a szépséges kertekben.
Végre nálad is elindult a kánaán! A CPM-en mindig megakad a szemem. Olyan inycsiklandozó, hogy az elvonósok egyik alapítótagjaként sem tudok felelősséget vállalni az őszi rendelésem mértéktatóságát illetően. De ez nem az én hibám, mert a fórumnak köszönhetően állandó rózsás befolyásoltság alatt állok :)
Egyébként ha hiszed, ha nem az idén "csak" komposztált marhatrágyát kaptak. Igaz volt lemosó és megelőző permetezés, de azt sem én csináltam, tehát jórészt páromé a dicséret.
Megszaporodtak rendesen nálad is a rózsák! És milyen szépek.
Azon gondolkodtam, hogy a leszoktatásban segítene-e részt venni a Kertnézőben programon. Meg gyakrabban járni rózsakertekbe. Másnál gyönyörködni a szebbnél szebb fajtákban. De lehet ez is csak fordítva sülne el.
Nálam nagyon jó, öntéstalaj van. Szerintem a Márk rózsákkal az Austin és a Tantau rózsákat nem szabad összehasonlítani. Az Á.Sz. Erzsébet biztos nálad is nagy és szép. Én elég sokat szelektáltam, de nem csak a Márk rózsákból (természetesen azokból is a számomra kedves és jó maradt). Azok maradtak akik bírták az itteni helyzetet ill. meg voltam velük elégedve. Most ott tartok, hogy nem igazán tudnék egyiktől sem megválni. Bár...,ha jobban meggondolom a Summer Song olyan, amit már nem vennék meg.
Én is biztatom magamat, hogy ne sajnáljam, de nem tehetek róla, mindig van egy újabb, amit nagyon szeretnék. De most, hogy felvételt nyertem a leszoktató csoportba, hátha sikerül ellenállnom. A Graham T. földben van, az Árpádházi St E.-nek kinéztem már egy helyet, szeptemberben kiültetem. Szerintem nagyon szép rózsa. Már biztosan kialakult a gyökér rendszere, remélem kibírja ebben a vacak földben, amit természetesen feljavítok.
Ezek tényleg érdekes dolgok. Jacqueline kap még egy évet aztán meglátjuk. Mellétámasztom az ásót. Ez a leghatékonyabb gyógymód, PP-től tanultam, nála már bevált. Utána lehet árnyékosabb, nyirkosabb helyet kap.
Nem gondolom, de bármi lehet. A Giardina pl. többeteknél tökéletes szépség, nálam tavaly nagyon gyengén alakult. Gyönyörű levélzet, furcsa, zöldes-barnás-rózsaszínes virágok. Most is szép a bokor, rengeteg bimbóval, de már most gyanúsak a nyílók. Nem tűnik úgy, hogy idén szebb lesz kinyílva.
A hollandoktól van, 2015 márciusi ültetésű. Barna kerti talaj, talán kicsit agyagos. Ültetéskor marhatrágya, kerti föld-virágföld keveréke. Időjárástól függően hetente egyszer vagy kétszer is öntözök, leginkább délután kap napot. Minden permetezéskor kaptak tavaly Amalgerolt, időnként, szintén a permetezéskor, Wolldüngert.
Ezek mostani, úgy értem idei képek? Mert alig akarom elhinni, hogy ezek igaziak. Olyan szép képeket hozol, hogy egytől egyig mehetnének a hmf-re mintaképeknek. Ha valaki Te tényleg minden jót megadsz nekik.
Ne sajnáld, sok szépséged van már. Egyébként meg magamról tudom sosem elég! De úgy gondolom lassan ideje lesz szelektálni is, mert az Árpádházi Szt. Erzsébet meg a Graham Thomas nem éppen az a rózsa, akiket konténerben kell(ene) nevelni.