Igaz,valamiért most sem tudok képet feltölteni,az előnézetbe még beteszi,de beszúrás után már nem történik semmi.Meg valamiért nagyon apró betűkkel ír.Na,majd csak rájövök,lehet,hogy valami gépbeállítási gond van...
sracok meg kell kovetnem magam, elneztem a dolgot es nem fotoboxom van hanem pajtas... ma reggel elokotortam es akkor lattam a tevedest, de szivesen oda adom ezt is ha kell valakinek. sorry.
Még nem :) Majd hagyok egy kupac negatívot magam után, hátha megtetszik valakinek mint Vivian Maier negatívjai. A felszerelés megvan hozzá, már csak fényképezni kéne tudni...
apropo fotobox, nem kell valakinek egy? nekem van egy, de azt se tudom hogy mukodik e, akar egy sörert szivesen odadaom olyannak aki hasznat veszi. no persze fekete, de szivesen csinalok szurket vagy karbonosat, de akkor az mar egy rekesz sör:)
aszittem hogy te csinaltad. en mar tobb mindent foliaztam karbonnal, akar egy gepet is siman be lehet vonni vele, mas kerdes hogy nez ki mert fenykepezogepben eleg muvi dolog. persze ettol meg letezik valodi karbon alkatresz, azt azert joval nehezebb megalkotni mint egy sima foliazast (persze foliabol is van sok fele, meg egesz elvarazsolt dolgok is, pl vizes hartya folia, de ettol meg nem lesz karbon anyagu).
Egyáltalán nem titok sőt én arról sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy tényleg készült a gyárban szürke Fotobox (talán a Bajtaié az egyetlen, de azt csak a könyvében láttam). Semmi különleges tudás birtokában nem vagyok - van néhány Fotobox-om; meg van a Bajtai féle könyv; meg van a Fejér könyve; 6 évig fényezéssel foglakoztam a többi csak egyszerű logika - szóval egyszerűen csak nem akarom leírni, hogy hogyan lehetne jobb hamisítványokat gyártani.
Sőt jobban megnézve a képeket 99,9%, hogy ez nem a MOM-ban készült...még egy dolgot találtam ami miatt szinte biztos, hogy utólagos átfestés és nem gyári.
A tévedés kockázatát (0.1%) továbbra is fenntartom. Én normál Fotobox árban (5000 Ft) sem venném meg, de mint mondtam lehet, hogy tévedek.
Úgy kezdtem, hogy "Az eladó jóhiszeműségét nem megkérdőjelezve...". Én még nem vásároltam tőle, de komoly név a gyűjtők között. Ezért írtam azt, hogy valószínűleg az eladót is megvezették ezzel együtt nem 100%-ra csak 99%-ra mondtam.
Legalább három dolog van aminek együttes megléte esetén azt mondanám, hogy talán gyári. A linkelt Fotobox ezekből csak egynek felel meg. (Ha nem baj nem írom le, hogy mi az a három nem akarok tippeket adni.)
nem tudom hogy hamis vagy nem, de ismerem a sracot es nagyon normalis es sok komoly cucca volt/van nem hinnem hogy at akarna verni barkit is. azt meg plane nem tudom honnan lehet tudni egy fotoboxrol hogy mitol eredeti vagy nem.
...és ez csak 50000 Ft, igaz? Egyébként a lenti kép jól láthatóan a MOM gyár fényező üzemegységében készült:) Köszönöm a képet! (Azért írhatnál róla egy kicsit többet.)
Ha egyet lefestenék rózsaszínre arról is el lehetne mondani azt, hogy kevés példányszámban készült:)
Egyetlen egy szürkés Fotoboxról tudok ami nagy valószínűséggel gyári darab, de az nem ez. Az a Bajtai könyvében látható. Ez egy nagyon csúnya hamisítványnak tűnik (99%). Ilyen minőséget gyárban még kommunista szombaton szórakozásból sem csináltak.