Hát ez nagy kár! Rendeltem az obelinktől beépíthető szennyvíztartályt, de akkor hiába lesz zárt a szennyvízrendszerem. Azt gondoltam, hogy akkor szabad lesz.
Ott az infrastruktúra csak a lakóautók zárt vízrendszeréhez van kitalálva, lakókocsival tilos. Lehet, hogy ezen kívül más oka is van, nem tudom, de ez a szabály.
Az ár igen jó, de a szokásos problémák továbbra is fennállnak. Ha megadja magát, mehet a kukába, mert garancia, szerviz stb. tutti nincs rá, és nem tudni, hogy mit fog bírni. Ennél lehet jobb választás alig többért valami azok közül, amiket én linkeltem.
Most már csak azt szeretném tudni van e valaki aki megtudná mondani hogyha LENGYELORSZÁGBÓL behozok egy N126 tipusú lakókocsit 1978 -vagy 1980 évjárattól MŰSZAKIVAL VAGY A NÉLKÜL !!!!!!!!!
MENNYIBE KERÜLNE AZ ÜZEMBE HELYEZÉS ÉS ELVÁLLALNÁ E !!!!!!?????
Nem járunk étterembe, fagyizóba, mert a kis Yorky kutyussal nem mindenhova lehet bemenni! (még fiatal, szeleburdi...., kis ugatós...! )
Bevásárolunk, ha odaértünk 2-4 napi élelmiszert, fagyit, kutyakaját, akár hetente egyszer, arra kell a nagyobb mirelit tárhely!
Amúgy a Melissiben pl. volt "ingyenes sima, és mirelit hűtő", de a dinnye megfagyott, a hal felengedett, és össze vissza kevertek mindent" a "kedves kempingtársak"
Itthon meg most nem mindegy, mikor megyük boltba....elmúltunk 65 évesek.........!
Waeco, Dometic, Mobicool, ilyenek körül nézelődj. Amit manapság elviselhető áron találtam, az olyan kombi cucc, ami 220-ról kompresszoros, de 12V-ról csak peltier-s "póthűtésű". Ahhoz kell egy 220-as inverter, hogy mindig azt gondolja, hálózaton van, oszt' jó' van.
De így is 100 eFt-tól fölfelé gondolkozz, ha "rendes" megoldást akarsz. Az enyém 40 literes, 415 Euro most, és "csak" -10 fokig hűt:
Arra ügyelj, hogy ha a kompresszor alul van, akkor a fölötte lévő részen nagyon gyenge lesz a hűtés. Volt olyanom is, el is adtam... Mindenképpen olyat kialakításút keress, mint ez, hogy a kompresszor van felül, és alatta a hűtőrekesz.
Ez ugyanabból egy kisebb, olcsóbb, de kb. ez az alja annak, amit még meg szabad venni:
Ez pedig az a hibrid box, amit ki kell trükközni egy 220-as inverterrel, hogy tudjon fagyasztani, de úgy akár még középutas "félolcsó" megoldásnak elmegy:
Azt kell még róla tudni, hogy ha akár csak az autó ablakán keresztül a tetejét süti az erős, nyári nap, már attól eléggé fel tud melegedni a belseje a tető alatt. Mindenképpen árnyékolni kell egy ilyen helyzetben. Az előző dobozom tetejét beragasztottam 3,5 mm-es (konkrétan kipufogó hőszigetelő :-)) üvegszövet paplannal, ami kifelé tükrös alufóliás volt, mert amúgy fekete volt a teteje, és szívta magába a meleget.